
بازاریابی درونگرا و برونگرا دو نوع استراتژی بازاریابی دیجیتال هستند که شرکتها میتوانند به طور جداگانه یا همزمان در رقابت های بازاریابی آنلاین خود از آنها استفاده کنند.
حتی اگر این اصطلاحات را نمیدانید، ممکن است قبلا نوعی از این مدل بازاریابیها را در استراتژی های خود استفاده کرده باشید. با این حال، بدون درک کامل آنها، استفاده حداکثری و بهینه از این استراتژیها ممکن نیست. بنابراین شناخت این استراتژی بسیار مهم است. در ادامه این مطلب، ما در مورد این دو روش و تفاوتهای آنها صحبت خواهیم کرد.
این مقاله شامل مطالب زیر است:
- بازاریابی درونگرا و برونگرا دیجیتال چیست؟
- بازاریابی درونگرا
- بازاریابی برونگرا
- بازاریابی درونگرا و برونگرا از چه نظر تفاوت دارند: کدام یک بهتر است؟
- مزایا و معایب بازاریابی برونگرا چیست؟
- مزایا و معایب بازاریابی درونگرا چیست؟
- انتخاب استراتژی مناسب بازاریابی برای تجارتتان به چه صورت است؟
بازاریابی درونگرا چیست؟
بازاریابی درونگرا به بازاریابی با مشتریانی گفته میشود که معمولاً به طور طبیعی به سراغ شما میآیند. ورودی کانال های بازاریابی شامل:
- ورودیهای وبلاگ
- شبکه های اجتماعی
- ایمیل
مشخصه کلی این مدل بازاریابی این است که خود کاربران تصمیم میگیرند به شما سر بزنند یا نه. خواه اینکه دنبال برند شما در شبکههای اجتماعی باشد و یا پست یک وبلاگ را به صورت آنلاین بخوانند، بازاریابی درونگرا بر اساس ترافیک طبیعی کار میکند.
بازاریابی درونگرا به معنای این است که مردم به شما مراجعه کنند. شما محتوا ایجاد میکنید و سپس آن را از طریق کانالهای مختلف با هدف جلب توجه بازدیدکنندگان توزیع میکنید تا آنها با محصولات شما درگیر شوند و از بازدیدکننده به مشتری تبدیل شوند، خواه این به معنی آن باشد که محصول شما را سفارش دهند یا سرویس شما را رزرو کنند و دیگر موارد.
بازاریابی برونگرا چیست؟
بازاریابی برونگرا همان چیزی است که به عنوان شکل سنتیتری از بازاریابی دیجیتال آنرا در نظر میگیریم و هدف آن کاربرانی است که اگر به نحوی در جهت جذب آنها اقدام نکنیم، هرگز به سراغ بیزنس شما نخواهند آمد.
کمپینهایی که بر اساس پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) کار میکنند نمونه بارزی از بازاریابی برونگرا هستند که تمرکز اصلی آن معمولاً بر روی تبلیغات برای تعداد بیشتری از کاربران با هدف جذب گسترده مخاطب است. در بازاریابی برونگرا، آنچه مهم است کلیک، نمایش و تبدیل است (تعریف کلیک توسط بازدید مشخص است، نمایش به این معناست که تبلیغ به چه تعداد بازدید کننده نشان داده شده است و تبدیل به معنای آن است که بازدید کننده از خدمات سایت خرید هم انجام دهد و به مشتری تبدیل شود).

بازاریابی برونگرا به معنای دیده شدن نام برند شما توسط افرادی است که ممکن است بدون تبلیغ نام آن را نشنیده باشند. اگرچه مانند روش بازاریابی درونگرا به ترافیک ارگانیک متکی نیست، بازاریابی برونگرا هنوز هم میتواند تا حدودی سودمند باشد. برای مثال، کمپینهایی که بر مبنای پرداخت به ازای هر کلیک کار میکنند(PCC)، میتوانند به نحوی بهینه شوند که وقتی یک سری کلیدواژههای خاص توسط کاربر جستجو شد، این کمپانیها خود را به کاربر تبلیغ میکنند.
بازاریابی درونگرا و برونگرا؛ کدام یک بهتر است؟
این دو روش به عنوان دو روش بازاریابی کاملا مستقل از هم در نظر گرفته میشوند، اما در واقعیت دو روی یک سکه هستند. به طور خاص، سرمایهگذاری در بازاریابی درونگرا و به ویژه تولید محتوای با کیفیت خوب میتواند با اطمینان از اینکه برند شما با حضور آنلاین قوی و قابل اعتماد است، نتایج بازاریابی را بهبود بخشد.
مزایا و معایب بازاریابی برونگرا چیست؟
مدتهاست که بازاریابی برونگرا از خالصترین نوع تبلیغات در نظر گرفته میشود از تلویزیون و بیلبوردها گرفته تا کمپینهای بهینه شده PPC را شامل میشود. اگرچه بازاریابی برونگرا راهی مطمئن برای جلب توجه مخاطبانی است که ممکن است بدون تبلیغ از کنار شما بگذرند، اما این بهترین راه بازاریابی دیجیتال نیست.
از سوی دیگر، بازاریابی خارجی یا برونگرا هر ماه به یک بودجه حداقلی نیاز دارد تا کار خود را ادامه دهد. کمپانیهای کوچک PPC در ایران ممکن است هزینه بازاریابی را به یک تا سه میلیون تومان در ماه برسانند.
بازاریابی برونگرا همچنان محبوب است زیرا پیادهسازی آن آسان است و اگر به خوبی انجام شود نتایج فوری را به همراه دارد. یک کمپین موفق PPC میتواند ترافیک وب سایت را یک شبه سه برابر کند، هرچند هر شرکتی استراتژی بازاریابی خود را بر این اساس بنا میکند باید هزینه های طولانی مدت اجرای چنین کمپینی را در نظر بگیرد.
مزایا و معایب بازاریابی درونگرا چیست؟
بازاریابی داخلی، پسر عموی ارزان قیمت بازاریابی برونگراست است! تولید محتوای خوب و انتشار آنلاین آن هزینه زیادی ندارد. شرکتهای بزرگتر ممکن است نویسندگان و مدیران رسانه های اجتماعی را برای تولید محتوا استخدام کنند، اما شرکتهای دیگر میتوانند محتوای خود را به شرکت هایی مانند الومحتوا (بستری است که نویسندگان را به مشتریانی که به محتوا نیاز دارند متصل می کند) بسپارند یا تیم های بازاریابی موجود برایشان محتوا تولید کنند.
بازاریابی درونی نیز از بسیاری جهات توسط مشتریان ترجیح داده میشود. مشتریها دوست ندارند تبلیغات به آنها تحمیل شود، به ویژه تبلیغاتی که حتی ممکن است خیلی با آن چیزی که جستجو میکنند ارتباط نداشته باشد. بازاریابی ورودی عبارت است از ایجاد زیربنای مستحکم و بر مبنای اعتماد بین برند و مشتری از طریق تولید محتوایی که کاملاً مفید و آگاهی بخش باشد.
اما بازاریابی تنها از اشکال نیست. ایجاد محتوای با کیفیت و معنادار به طور منظم ممکن است زمانبر باشد و حتی بهترین و باکیفیتترین بازاریابی درونی نیز نمی تواند با بازاریابی برونگرا رقابت کند.
ارزیابی موفقیت بازاریابی درونی بسیار دشوارتر است. در حالی که با کمپینهای PPC به راحتی میتوانید با مقایسه درآمد و هزینه تبلیغات، میزان بازگشت سرمایه خود را تعیین کنید، بازاریابی درونی چنین معیارهای قابل اندازه گیری را ندارد.
انتخاب استراتژی مناسب بازاریابی برای تجارت
حقیقت این است که اکثر مشاغل به ترکیبی از بازاریابی درونی و برونی اتکا دارند، هرچند ممکن است برخی بیشتر بر یکی از آن دو متکی باشند. هنگام تصمیمگیری در مورد نحوه اجرای کمپین بازاریابی دیجیتال، مهم است که اهداف، بودجه و مخاطبان خود را در نظر بگیرید و بدانید که همه این موارد باید در محتوای برنامه بازاریابی شما گنجانده شوند. اینها عناصری هستند که به شما کمک میکنند بهترین استراتژی را برای نیازهای خود تعیین کنید.

شرکتهایی که بودجه سرشاری دارند بدون شک تمایل به سرمایه گذاری در هر دو شکل را را دارند، در حالی که شرکتهای کوچکتر ممکن است بهتر باشد با بازاریابی درونی (درونگرا) شروع کنند. در حالی که بازاریابی برونگرا می تواند بازده خالص بازاریابی مشخصی داشته باشند، بازاریابی ورودیِ باکیفیت، ارزش و کارایی بهتری را ارائه میدهد. در این شکل از بازاریابی، هیچ اتلافی وجود ندارد و محتوا فقط محدود به کاربرانی است که به دنبال آن هستند.
بازاریابی خروجی به شما کمک میکند تا ترافیک را به یک مکان خاص هدایت کنید، خواه وب سایت باشد، یک پست وبلاگ یا یک صفحه اجتماعی مجازی. بازاریابی درونی میتواند به شما کمک کند کاربران بیشتری را به صفحه خود بکشید، اما مهمتر از همه این است که جلب نظر بازدیدکنندگان سایت به روش درونگرا ماندگارتر است و بازدیدکنندگان را بیشتر در سایت نگه میدارد.
پرسش و پاسخ تکمیلی