برنامه یا تقویم محتوا چیست و چه کاربردی دارد؟

  • نویسنده : آیسان فرهادی
  • زمان مطالعه : 46 دقیقه
  • تاریخ انتشار : 1399/01/26
برنامه یا تقویم محتوا چیست و چه کاربردی دارد؟

بازاریابی محتوا یکی از مهمترین چیزهایی است که امروزه در کسب و کار های مدرن اتفاق افتاده و برای درست انجام دادن آن، شما باید به طور منظم محتوایی متناسب با کسب و کارتان منتشر کنید و باید اطمینان داشته باشید که محتوای کافی برای هدف خود تولید کرده اید. با داشتن یک برنامه منظم میتوانید به سادگی منابع تولید و تبلیغ محتوای خود را مدیریت کنید و در شرایط متفاوت بهتر تصمیم بگیرید. شما برای برنامه ریزی به یک تقویم محتوا احتیاج دارید،که به شما کمک کند محتوای بیشتر و با کیفیت تری تولید کنید و شما را در رسیدن به نتیجه دلخواه و اهداف مورد نظرتان یاری دهد.

در حوزه دیجیتال مارکتینگ باید با مفاهیم و اصطلاحات زیادی آشنا باشید. اگر میخواهید یک تولید کننده محتوا ، گرداننده سایت ، مدیریت وبلاگ یا در کل یک فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ باشید بهتر است به صورت حرفه ای به آموزش و آشنایی با مفاهیم و اصول کاربردی در این زمینه اقدام کنید. یکی از کاربردی ترین اصول در حوزه دیجیتال تقویم تولید محتواست که در این مقاله قصد داریم به تفصیل به آن اشاره کنیم. هرآن‌چه که باید در رابطه با تقویم محتوا و آنٰ‌چه که باید یک محتوا شامل آن باشد بدانید در این مقاله برای شما آورده شده است.  تقویم محتوا چیست؟   چرا شما به یک تقویم محتوا نیاز دارید؟  ۴  گام برای ایجاد یک تقویم محتوا چیست؟   تجزیه و تحلیل محتوا شامل چه مواردیست؟  با الو محتوا همراه باشید.

تقویم محتوا چیست؟

تقویم محتوا یک تقویم ساده است که تمام محتواها و مطالبی که قصد انتشار آن ها را دارید،همراه با زمان انتشار هر کدام از آن ها در آن درج شده است و جزئیات و طبقه بندی محتوا را در بر می گیرد و باعث می شود تیم بازاریابی برای همه ی فعالیت های خود برنامه ریزی کند. این تقویم به شما کمک می کند که برای تولید محتوا در ماه های آینده هم برنامه ریزی کنید.

استفاده از این تقویم به شما این امکان را می دهد که ایده های بازاریابی خود را یک جا جمع آوری کرده و به شما کمک می کند که محتوای انتخابی تان را در حوزه موضوعات مورد نظرتان سازمان دهی کنید. تقویم محتوا یکی از بهترین ابزار ها برای نظم دادن به بازاریابی می باشد که به منزله ی یک راهنمای مطمئن برای رسیدن به اهداف کسب و کار است.

تقویم محتوا چیست

تقویم محتوا که در ادبیات استراتژی محتوا از آن با اصطلاحات  Content Calendar و Editorial Calendar  هم نام برده می‌شود، از جمله ابزارهای کلیدی در تولید محتوا محسوب می‌شود. باید بگوییم تقویم تولید محتوا درواقع یک جدول برنامه‌ریزی روزانه برای تولیدکنندگان محتوا است.

این جدول برنامه‌ریزی دارای فیلدهای مختلفی است که به شما کمک می‌کند برنامۀ دقیق روزانه برای تولید محتوا در وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی داشته باشید و مطابق با آن برنامه پیش بروید. تقویم تولید محتوا به‌گونه‌ای طراحی شده است که شما را در یک رقابت هیجان‌انگیز با خودتان قرار می‌دهد و از طریق جدول‌ها و نمودارهای مختلف، امکان اندازه‌گیری میزان پایبندی شما به برنامه‌ریزی انجام‌شده وجود دارد؛ با این کار شما می‌توانید وضعیت عملکرد خودتان یا تیم تولید محتوای خود را ارزیابی کنید.

تقویم محتوایی که در زبان انگلیسی به نام

 content calendar 

شناخته می شود، یک تقویم ساده است که در زمان بندی و برنامه ریزی به تیم مارکتینگ و بخش تولید محتوا کمک میکند تا در همه فعالیت های خود از جمله  پست های بلاگ ،پست های شبکه های اجتماعی و کمپین های محتوایی بتوانند به نحو احسنت عمل نمایند؛ تقویم محتوایی یکی از مهمترین وبهترین ابزار ها برای نظم بخشیدن به استراتژی بازاریابی محتواست. این تقویم به نوعی یک نقشه راهی است که با استفاده از آن میتوان مطمئن شد کار ها در مسیر درست خود برای رسیدن به اهداف کسب و کار و دستیابی به مخاطبان هدف قرار دارند و کانال های مختلف محتوا عملکرد مناسبی دارند.

یک نمونه تقویم محتوا

برای من (بازاریاب محتوا) تقویم محتوا به معنی سازماندهی محتویاتی است که من روزانه، هفتگی و ماهانه تولید می‌کنم.

بنابراین امروز قصد دارم بهترین توصیه ها را برای داشتن تقویم محتوا ارائه کنم:

یک تقویم محتوا به سادگی یک تقویم است که جزئیات کسب و کار شما را در یک زمان مشخص می‌کند. به گفته متخصصان، تقویم محتوا یک ابزار فوق العاده مفید برای سازماندهی استراتژی بازاریابی محتوا است.

یکی از مهم ترین فاکتور های که داشتن آن برای هر مدیر موفقی از جمله فاکتورهای ضروری بشمار می‌آید، داشتن یک پلن برنامه ریزی است.

تقویم محتوا، مدیر برنامه قدرتمند شما

ابتدا اجازه دهید تا تعریف مختصری از یک تقویم برنامه ریزی داشته باشیم؛ از تقویم محتوا می توان به عنوان اهرمی قدرتمند برای پیش‌برد منظم و دقیق برنامه ها و همچنین ابزاری برای برنامه ریزی، که تمام جزئیات مربوط به انجام امور را شامل می شود نام برد.

در یک جمع بندی کلی می‌توان گفت که شما در تقویم محتوایی خود مشخص می کنید چه چیزی در چه وقتی و در کجا قرار بگیرد.

شروع برنامه ریزی با تقویم محتوا

اینکه از صفر شروع کرده و یک تقویم محتوایی را طراحی و تولید کنید می‌تواند از آن وظیفه‌هایی باشد که در آغاز کار بسیار پیچیده به نظر بیاید، اما، اگر رویکردی نظام‌مند داشته باشید و بتوانید از ایده های دیگران در تدوین یک تقویم تولید محتوا استفاده کنید، تولید یک برنامه زمانی تولید محتوا چندان هم دشوار نخواهد بود فقط کافی است که در این زمینه اطلاعات درستی داشته باشید.

نقشه راه شما اینجا است !
اصلا فرقی نمیکند که شما در کدام حوزه از دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارید ، میتوان گفت “یک تقویم (جدول) تولید محتوا همچون یک نقشه راه برای تولید محتوا می باشد”، بنابراین ایجاد یک پرسونای مخاطب و شناخت دقیق مشتریان به شما این امکان را می دهد تا بدانید آن ها به دنبال چه چیزهایی هستند و راه حل های خود را چگونه می توانید بهتر در دید آن ها قرار دهید. در عین حال مطالعه و ممیزی محتوا به شما فرصت بررسی محتواهای بالقوه را می دهد تا ببینید کدام محتواها در ایجاد مشارکت و جذب مخاطبان، بهتر عمل می کنند.

تقویم محتوا شامل چه مواردی می شود؟

  • عنوان و موضوع محتوا ، به همراه تاریخ انتشار آن
  • مشخصات نویسنده  محتوا
  • موقعیت و محل انتشار محتوا
  • نوع محتوا
  • دسته بندی و شرح وضعیت محتوا
  • موقعیت مخاطبین
  • دلایل استفاده از تقویم محتوا

برنامه ریزی محتوایی در تقویم محتوا

اولین و مهمترین دلیل استفاده از تقویم محتوایی این است که بازاریابی محتوا به یک برنامه ریزی اصولی نیاز دارد، که ابتدا مشخص کند مشتری به چه چیزی نیاز دارد و محتوا بر اساس نیاز مشتری تولید شود. بنابراین یک هدف استراتژیک مطرح است که بدون برنامه رسیدن به آن ممکن نیست. با استفاده از تقویم محتوا می توانید به سادگی برنامه ریزی کنید و در زمان و انرژی شما صرفه جویی می شود.

تاریخ های مهم فراموش نمی شوند

یکی از موارد مهمی که باید در تقویم وجود داشته باشد تاریخ های مهم و کلیدی است که باعث می شود زمان لازم برای برنامه ریزی و تولید محتوا را بدانید. در واقع به کمک تقویم محتوا شما از زمان انتشار مقالات یا هر امر محتوایی دیگری غافل نخواهید شد. که البته این زمانبندی در مقالات باعث تولید محتوا منظم خواهد شد که این خود اتفاقی عالی در استراتژی تولید محتوا شما خواهد بود.

به هماهنگی بین اعضا کمک می کند

وجود برنامه ریزی می تواند باعث هماهنگ شدن اعضای تیم و مسئولیت پذیری بیشتر آن ها شود. همچنین رضایت اعضای تیم را بدنبال دارد و سبب ارتباط بهتر میان اعضای تیم می شود. اگر بخواهم برای شما مثالی بزنم باید بگویم در یکی از پروژه های ما در یک وبسایت ایرانی بسیار محبوب در یک حوزه ما نیاز به تولید محتوا منظم در اسکیل بسیار زیاد داشتیم.  فکر کنید تولید محتوای ۱۰ مقاله حداقل ۲۰۰۰ کلمه ای در روز و این می توانست فاجعه به بار بیاورد.  ولی با تنظیم یک تقویم محتوا فکر شده ما توانستیم ارتباط بین اعضا را به راحتی حفظ و نگهداری کنیم تا جایی که هر کس وظیفه خود را می دانست و سر زمان مناسب اقدام به انجام کار خود می کرد.

مدیریت آسانتر منابع تولید محتوا

با استفاده از این تقویم می توانید به سادگی بر تولید محتوا و نحوه انتشار و تبلیغ آن مدیریت داشته باشید. شاید بگویید بدون تقویم هم می توان این کار را کرد اما باید بگویم شاید بشود اما مطمئن باشید زمانی که بدون نظم پیش بروید یک جا مدیریت محتوای خود را از دست می دهید زیرا تاریخ ها و موضوعات با یکدیگر قاطی شده و دچار سردرگمی در تولید محتوا خواهید شد.

بهینه سازی محتوا

برنامه ریزی می تواند به بهبود ایده پردازی و بهینه سازی محتوا کمک کند. تقویم محتوا به شما این امکان را می دهد که تمام ایده های خود را به صورت مرتب و سازمان دهی شده در یک جا مشاهده کنید و از آن استفاده کنید. در نتیجه بهبود وضعیت آپدیت ها و بهینه سازی های محتوایی خود را هم می توانید ببینید به آنها سامان بدهید. در نتیجه می بینید که در مدت زمان کم موفق به رتبه گرفتن در نتایج گوگل خواهید کرد.

جلوگیری از انتشار محتوای تکراری

با داشتن تقویم محتوا می توانید به محتوای خود نظم ببخشید و با لیست کردن محتوا از انتشار محتوای تکراری و تصادفی جلوگیری می کنید که این امر باعث حفظ مخاطبین تان می شود.  در واقع یک تقویم محتوا هوشمند می تواند جلوی یکی از بزرگترین اشتباهات شما را بگیرد که همین انتشار مطلب تکراری است  که باید گفت اگر این اتفاق بیافتد شما صفحات داپلیکیت به وجود آورده اید که باعث افت رنک شما خواهد شد.

نتیجه یک تقویم محتوا خوب

موارد زیادی میتوان نام برد که یک مدیر یا سردبیر تولید محتوا میتواند به واسطه استفاده از تقویم محتوا کار های خود را ساده تر کند:

تقویم محتوایی چه مزایایی برای من داره؟
✔️ تقویم محتوایی باعث میشود تا بتوانیم نگاهی کلی و از بالا به موضوعات داشته باشیم و راه رسیدن به ایده های جدید را برایتان هموار میسازد. ✔️از سردرگمی های ایده برای تولید متن یا ویدیو رهایی میابید. ✔️ میتواند به شما کمک کند تا با توجه به نیاز یا توانایی مجموعه، به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه و حتی سالانه نقشه محتوا را تنظیم بنمایید. ✔️ میتوانید تا یک سال تصویر واضحی از نحوه تولید محتوا داشته باشید. ✔️ باعث میشود تا با رعایت نظم در انتشار مطالب مشتری یا کاربر اعتماد بیشتری به کسب و کار شما بکند. ✔️ باعث جلوگیری از ایجاد محتوای تکراری میشود. ✔️ میتوانید کار های خود را با تاریخ های مهم و کلیدی هماهنگ کنید. ✔️ به شما کمک میکند تا از زمان زیادی که برای پیدا کردن موضوع برای آینده قرار است صرف کنید صرفه جویی بکنید و فرصت یافتن و رسیدگی به مشکلات بروزرسانی محتوای ضعیف و همچنین ایده های خلاقانه برای تولید محتوا را خواهید داشت.
برنامه ریزی ماهیانه تولید محتوا

شما در تدوین تقویم محتوا باید روش خودتان را انتخاب کنید به گونه ای که این انتخاب شما با شرایط امروزتان کاملا منطبق باشد در عین حال که قابلیت انعطاف در برابر تغیرات احتمالی را داشته باشد. مثلا  وقتی قرار است محتوای ۹۰ روز خود ارا برنامه ریزی کنید بهتر است مثلا روز ۶۰ را برای برنامه ریزی برای ۹۰ روز بعدی انتخاب کنید  و همین را تقویم ذکر کنید این یک روش ساده است که میتواند تا حدی تقویم شما را به روز نگه دارد و همیشه خواهید دانست که قرار است در آینده چه محتوایی تولید کنید.

شما باید اطمینان حاصل کنید که هر بخش از محتوایتان، نیاز کمپین هایتان را برآورده میکنند. کمپین های مختلف به صورت همزمان در بخش های مخلف کسب و کار شما در حال انجام خواهند بود که اکثرا هر کدام ماه ها زمان میبرند؛ بنابراین لازم خواهد بود تا شما در مواقع مختلف در آن واحد موارد مختلفی را پرموت کنید. برای اینکه از تقویم محتوا به صورت مفید و کارآمد و درست استفاده کنید باید بتوانید حدالامکان این موارد را پیشبینی کرده ودر برنامه ریزی های خود لحاظ کنید.

مزایای کاربردی تقویم تولید محتوا

فرقی نمیکند که تقویم تولید محتوای شما بر اساس یک برنامه هفتگی ، ماهانه یا حتی سالانه تنظیم شده باشد ، داشتن یک تقویم تولید محتوا به شما امکان میدهد که با نظم و دقت بیشتری کارهای خود را پیش برده و  در رسیدن به هدف منسجم تر عمل کنید. علاوه براین اشتن تقویم محتوا نتایج بسیار ارزشمندی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- تنوع مطالب شما حفظ می‌شود و مخاطب پیگیر شما، کمتر احساس خستگی خواهد کرد. 2- هیچ‌یک از انواع محتوا را فراموش نمی‌کنید و مطالب قبلی‌تان متروکه و رها نمیشود. 3- مخاطب شما ارزش مطالب شما و وقت و هزینه ای که برای تهیه و تولید و انتشار 4- محتوا می کنید درک میکند چرا که متوجه میشود مطالب به صورت سازمان یافته و هدفمند منتشر میشوند. 5- به راحتی میتوانید بازخورد مطالب منتشر شده را پیگیری کرده و موفقیت یا عدم موفقیت هر بخش یا مطلب را به صورت جداگانه ارزیابی کنید. 6- از آنجا که یک برنامه هدفمند و از پیش تعیین شده در تقویم تولید محتوا دارید در انتخاب و انتشار مطالب هوشمندانه تر عمل میکنید . یکی از مهمترین دام ها در مسیر تولید محتوا انتشار و تولید محتوای بی کیفیت است . این گونه است که حتی اگر مطلب زیبا و جذاب و ارزشمندی پیدا کنید یا به ذهن‌تان برسد، وادار می‌شوید آن را نگه دارید تا بر اساس تقویم محتوا در زمان مناسب منتشر شود. به بیان ساده‌تر: از روزمرگی در تولید محتوا فاصله می‌گیرید.

بخش های تقویم محتوا

مراحل ساخت تقویم محتوا
  1. عنوان محتوا: نشان میدهد که محتوای شما دقیقا در رابطه با چه موضوعی تولید شده است و در کدام بخش سایت شما قرار خواهد گرفت
  2. تاریخ انتشار محتوا: باید تمام مراحلی که برای تولید و اتمام کار تولید یک محتوا انجام میگید از جمله نوشتن ، ویرایش ،سئو،تصاویر و دیگر عناصر را در نظر بگیرید و ضرب الاجلی برای آماده شدن آن مشخص بکنید.
  3. مخاطب محتوا: شناخت مخاطب قبل از ایجاد تقویم عموما در تدوین استراتژی محتوا مشخص میشود اما باز بهتر است که در تقویم محتوایی هم به صورت خاص تر مشخص شود که محتوای شما دقیقا برای چه کسی و چه کسانی ساخته شده است و این مخاطب چگونه اطلاعات مورد نظر خود را به دست می آورد.
  4. CTA محتوا: بعد از این که محتوای شما به صورت کامل آماده میشود و به دست کاربر رسیده است حال شما میخواهید کاربر جذب شده را به صفحه هدف خود هدایت کنید عناصر CTA در اینجا به شما کمک میکنند.
  5. هدف محتوا تولید شده: پشت هر محتوای تولید شده باید هدفی باشد، در تقویم محتوا اینکه چگونه باید به این هدف برسید باید گنجانده شود
  6. نوع محتوا: ویدیو، متن ، پادکست ،اینفوگرافی ، محصول و غیره
  7. نویسنده محتوا: با توجه به تجربه و تخصص افراد باید نویسنده های مناسب را انتخاب کنید و در فیلد های تقویم محتوایی ذکر کنید.
  8. ارتقا و اشتراک گذاری محتوا: بعد از انتشار ، حال نباید محتوای خود را رها کنید و وقت آن است که نوشته ، پادکست و … خودرا ارتقا بدهید تا احتمال دیده شدن آن را افزایش بدهید.
  9. آمار محتوا: با استفاده از پتانسیل های تحلیل آماری که میتوانید به واسطه تقویم محتوا و ایزار های تقویم محتوا به دست می آورید به ضورت روزانه ، هفتگی ، ماهانه و سالانه آمار های خود را تحلیل کنید و اگر به هدف خود نرسیده اید میتوانید اینگونه سریع تر مشکل را پیدا کنید .

مراحل طراحی و ساخت تقویم تولید محتوا

در این مبحث شما را راهنمای میکنیم تا بتوانید تقویم تولید محتوای خود را متناسب با زمینه فعالیتتان طراحی و برنامه ریزی کنید.

  • در قدم اول برای ثبت برنامه های انتشار محتوای خود می توانید از جدول تقویم گوگل و یا نمونه جدول های آماده در اینترت استفاده کنید. برای بازه های زمانی پیش روی پروژه خود برنامه ریزی کنید . بهتر است عجله نکنید و بازه های زمانی سه ماهه در نظر بگیرید ، بعدها میتوانید برای دوره های شش ماهه و یا حتی یکساله برنامه ریزی کنید.
  •  یک برنامه مدون برای دریافت بازخورد و اصلاح ایجاد کنید. در تقویم تولید محتوای خود ، نتایج اهدافی را که برای بازاریابی خود چیده اید بررسی کنید. در نظر داشته باشید برای دستیابی به جه میزان ترافیک، چه تعداد مشتریان راغب و چه تعداد مشتریان بالفعل در هر ماه برنامه ریزی کرده اید. تلاش های پیشین بازاریابی خود را تحلیل کنید تا مشخص شود به چه تعداد و چه شکل محتوایی، برای دستیابی به اهداف سازمانی خود نیاز دارید.
  •  تاریخ های موجود بر روی تقویم تولید محتوای خود را با اقدامات مشخص پر کنید. فعالیت هایی مثل به روزرسانی وبلاگ ویا رسانه های اجتماعی بطور روزانه، انتشار یک فایل صوتی (پادکست) ویا ویدیوی جدید به طور هفتگی، انتشار یک کتاب الکترونیکی به طور ماهیانه. به همین ترتیب برای سایر محتوا و بازه های زمانی ادامه دهید. برای هر تاریخ مشخص، عناوین، سرفصل ها و پرسونای مدنظر خود را هدف قرار دهید. هدف، ایجاد یک ترکیب مناسب از محتواهای متنوع، عناوین و پرسوناها می باشد تا اطمینان حاصل کنید همه ی بخش ها را به خوبی پوشش داده اید.
مراحل تقویم محتوا
  •  به کلمات کلیدی در بهینه سازی موتورهای جستجو یا همان مبحث سئو ، مراحل چرخه خرید، فراخوانی برای مشارکت و یا دیگر اهداف بازاریابی جاذبه ای سازمان دقت کنید. مطمئن باشید که تمام محتواهای تولید شده اهداف از پیش تعیین شده و برنامه ریزی شده شما در تقویم تولید محتوای تان پوشش میدهد.
  •  یکی از  موقعیت هایی کلیدی برای عناوین و شکل های مشخصی از محتوا ، حوادث بیرونی و یا تاریخ های خاص می باشد. برای مثال، کسب و کارهایی که به طور مستقیم با مصرف کنندگان روبرو هستند می توانند تعطیلات رسمی نظیر نوروز، مناسبت هایی نظیر شب چله، عیدهای مذهبی و سنتی ویا روز مادر را مدنظر قرار دهند و محتواهایی را تدارک ببینند که مناسب با حال و هوای فصلی باشد. از طرف دیگر کسب و کارهای B2B (کسب و کارهایی که با سایر کسب و کارها در ارتباط هستند) می توانند نمایشگاه های مهم صنعتی را که می خواهند در آن شرکت کنند، زیر نظر داشته باشند. این سازمان ها می توانند پیشاپیش برنامه ریزی های انتشار پست های وبلاگ، یادآوری رخدادهای مهم، ویا انتشار ویدیوهایی که در رخداد پیش رو تولید خواهند کرد را انجام دهند.
  •  به دنبال فرصت هایی برای استفاده مکرر از محتواهای خود باشید. برای مثال انتشار یک مقاله جدید یا گزارش تحقیقاتی می تواند ارزشی معادل ایجاد پست های متنوع در طول هفته های متمادی را داشته باشد. به طوریکه هرپست که در یک هفته منتشر می کنید، نقل قسمتی از گزارش کامل و جامع را به همراه داشته باشد.
  •  برای هر نوع محتوا نظیر پست وبلاگ، وبینار، کتاب های الکترونیکی، ویدیو و…، یک قالب جداگانه مدنظر قرار دهید. در این صورت است که مطمئن میشوید برای هریک از انواع محتوای تولیدی خود برنامه ریزی دقیق و کاربردی داشته اید.

نحوه ایجاد تقویم محتوا

ابزارهای مختلفی برای سازماندهی محتوای وبسایت وجود دارد ، البته لازم نیست حتما از ابزار های مخصوص استفاده کنید ، شما میتوانید نسبت به هدف و نوع کاری که دارید از ابزار های مختلفی بهره بجویید ، شما حتی میتوانید برای ایجاد یک تقویم محتوایی فایل متنی ایجاد کرده و به نویسندگان خود بفرستید البته این نوع از تقویم سازی در کسب و کار های کوچک پاسخگو خواهند بود هر مقدار که شما اعضای فعال بیشتر و حجم تولیدی زیادی داشته باشید مجبور به استفاده از برنامه های تخصصی تر خواهید شد.

ابزارهای این نوع تقویم چیست؟
میتوان از ابزار های ساده ای مانند google sheets , exel,word ,hubsub  استفاده بکنید و در سطوح بالاتر از تقویم های مبتنی بر سیستم آنلاین استفاده میشود و پلتفرم تقویم های دیجیتالی ای هستند که با استفاده از آن ها به طور مستقیم ایجاد تقویم محتوا در وبلاگ Coschedule و شبکه های اجتماعی امکان پذیر می گردد .
ابزار تقویم محتوا

Wird هم یکی دیگر از این ابزار ها است که برای ایجاد یک تقویم محتوا می توانید به نمونه های آماده تقویم محتوایی آن رجوع کنید. همچنین شرکت های مختلفی مانند Moz و شرکت Cosmopolitan تقویم محتوا خود را به صورت رایگان در دسترس عموم قرار داده اند که می توانید از آن ها استفاده کنید و مشاهده آن ها باعث میشود بتوانید راحتتر به ایجاد تقویم محتوای خود بپردازید. این کار باعث صرفه جویی در وقت شما را به همراه خواهد داشت.

گام اول : مشخص کردن تاریخ انتشار محتوا

اولین ستون تقویم معمولا به تاریخ انتشار محتوا اختصاص داده می شود و بر اساس روز هفته و ماه مرتب می گردد.

همچنین رویداد های مهمی که ممکن است بر روند انتشار محتوا تاثیر بگذارند مانند تعطیلات نیز باید مشخص شود.

گام دوم : عنوان و موضوع محتوای پست را تعیین کنید.

زمانی که عنوان مورد نظر را انتخاب کردید بصورت کامل در ستون دوم تقویم وارد کنید، عنوان محتوا باید بصورت واضح باشد.

موضوع محتوا را در ستون سوم تقویم یادداشت کنید .

همچنین برای حفظ پیوستگی متن می توانید در ستون دیگری خلاصه ای از هر محتوا را بنویسید این کار به نویسنده کمک می کند تا یکپارچگی متن و عناوین را حفظ کند.

گام سوم : استفاده از کلمات کلیدی و قراردادن آن در تقویم

قرار دادن کلمات کلیدی هر محتوا در تقویم محتوا سبب می شود که با در نظر گرفتن آن لغت به عنوان کلمه کلیدی به تولید محتوا بپردازید و از به کار بردن آن کلمه غافل نشوید.

گام چهارم : ویژگی مخاطبین محتوا

دانستن ویژگی های گروه مخاطبینی که محتوا را برای آن ها تولید می کنید، می تواند بر نوع نوشتن شما اثرگذار باشد.پس باید ستونی از تقویم را به گروه مخاطبین اختصاص دهید و مخاطبین هر محتوا را در نظر بگیرید. با توجه به مطالبی که ذکر شد استفاده از تقویم محتوا برای نظم بخشیدن به محتوای وبلاگ و یا شبکه های اجتماعی بسیار موثر است. همچنین شما می توانید تقویم را بسته به نیازتان به صورت کوتاه مدت (ماهانه) تنظیم کنید و هر ماه محتویات آن را تغییر دهید و مجدد آن را در اختیار اعضای تیم بازاریابی قرار دهید و یا می توانید آن را به صورت بلندمدت (سالانه) تنظیم کنید.

نقش تقویم محتوا در بازاریابی محتوا

در این بخش نقش تقویم در بازاریابی محتوا را بررسی می­کنیم و می­بینیم که این تقویم می­تواند چه نقشی در این موضوع داشته باشد.

اما نقشی که تقویم در بازاریابی محتوا بازی میکند شاید بگویم یکی از اساسی­ ترین نقش­ ها است چراکه باعث انسجام دادن به برنامه ما میشود. وقتی که شما از یک تقویم در برنامه بازاریابی خودتان استفاده می­کنید، این باعث می­شود که دقیقاً متوجه شوید که چه روزی باید چه کاری را انجام بدهید و طبق برنامه پیش بروید.

این نقش که بسیار بسیار نقش کلیدی هست و اگر این موضوع با یک تقویم دنبال نشود به هیچ عنوان شما نمی­توانید برنامه­تان را به صورت دقیق عملی کنید.

یکی از نقش ­ها می­تواند لیست موضوع ­ها مطابق با نیاز مخاطبین باشد. یعنی شما در تقویم تان  در فضایی که به صورت آزاد دارد می­توانید لیستی از موضوع­ های مورد نیاز مخاطبین که در این تاریخ بدست آورده ­اید را یادداشت کنید و مکتوبش نمایید.

داخل این تقویم چه کار کنیم؟

می­تواند تاریخ دقیق انتشار محتوا را که با تیک زدن آن روز داخل تقویمتان می­توانید مشخص کنید که دقیقاً چه روزی چه محتوایی باید نوشته شود، یا موضوع آن محتوای شما را در صفحه­ی مربوط به آن تاریخ یادداشت کنید.

می­تواند شامل کلمات کلیدی مورد نیاز باشد، یعنی کلمات کلیدی که قرار است توسط آنها موضوع­های دقیق­تری را انتخاب­کنید یا محتوا هایی را ارائه دهید که مورد نیاز باشد آنها را یادداشت کنید.

می­تواند نام رسانه­ها و کانال­هایی باشد که قرار است انتخاب شود و محتوا شما داخل آن رسانه­ها و کانال­ها منتشرشود. پس در کل می­شود یک ابزاری برای اینکه انسجامی به اطلاعات شما بدهد درباره بازاریابی محتوا که در تاریخ مقرر شده این اقدامات صورت بگیرد یا این مطالب داخلش جای بگیرد.

طراحی خلاقانه یک تقویم استراتژی یا Content Calendar

به گفته تمام متخصصان در زمینه برنامه ریزی و پشتیبانی، بهترین شخصی که قادر است تا مناسب ‌ترین برنامه ریزی را برای شما انجام دهد، کسی نیست جز خود شما! با توجه به همین گفته ما نیز قصد داریم تا به شما طراحی یک تقویم محتوای شخصی و کارآمد را بیاموزیم.

روش های متعددی برای تهیه یک تقویم محتوا وجود دارد که از جمله می‌توان به استفاده از از اکسل و یا ابزار های مختلف گوگل مانند sheets, calendar  و یا سایر ابزار مانند آنها اشاره کرد.

اما توصیه ما به شما برای داشتن یک تقویم سردبیری محتوا استفاده از تقویم های پیش ‌ساخته است، با استفاده از این نوع تقویم ها دیگر نیازی به طراحی یک تقویم نخواهید داشت، در عین حال قادر خواهید بود تا وقت بیشتری را برای بهینه‌سازی برنامه شخصی خود صرف کنید.

فرآیند ساخت تقویم محتوا با اکسل یا گوگل شیت

خب میتوانید از برنامه Excel استفاده بکنید و توسط این برنامه که قدرت و امکانات خیلی زیادی دارد . شاید افراد زیادی باشند در سطح مبتدی با آن کار کرده باشند. باید متوجه شوید که excel ابزارهای بسیار بسیار پیشرفته­ای برای ایجاد یک تقویم بازاریابی دارد که باید حتما از آن استفاده کنید.

می­تواند ابزار تقویم Google sheet باشد که جزو یکی از سرویس­های قدرتمند گوگل است. شما با ساخت یک اکانت gmail  یا همان اکانت گوگل می­توانید از طریق سایت خود گوگل به این حساب دسترسی داشته باشید و به راحتی مشخص کنید که در چه تاریخی من می­خواهم چه کاری را انجام بدهم. یا از یک سررسید ساده استفاده کنید که فضایی هم داشته باشد برای اینکه بتوانید مطالبتان را بیان کنید.
ساخت تقویم محتوا با گوگل شیت

دنبال کار خارق العاده ای نباشید، وقتی میگویم تقویم، قرار نیست که ما کار خیلی خاصی انجام بدهیم و قصد این است که شما هدفی داشته باشید، یک انسجامی داشته باشید. برای اینکه بتوانید مشخص کنید چه روزی، چه مطلبی، یا چه محتوایی با چه نیاز مخاطبی ، در چه روزی و در چه شبکه ­های اجتماعی یا رسانه­های مختلفی باید پست شود.

 قردادن این فاکتور ها در تقویم محتوا ضروری است!

پس از درک نحوه عملکرد تقویم های محتوایی لازم است تا بدانید چه چیز هایی را باید در تقویم خود قرار دهید اما قبل از آن باید مشخص شود که این تقویم را برای چه کاری طراحی کرده اید؟

در اغلب موارد، تقویم های سردبیری، برای مدیریت شبکه های اجتماعی مورد استفاده قرار می‌گیرند از این رو ما نیز در این مقاله سعی داریم تا بیشتر به این موضوع ‌بپردازیم.

از جمله مهمترین سرفصل هایی که باید در زمینه ایجاد تقویم تولید محتوا در نظر داشته باشید می‌توان به این موارد اشاره کرد:

تعیین موضوع، زمینه فعالیت و جزئیات مربوط به آن

زمان شناسی را می‌توان به عنوان یکی از مهم ترین ویژگی های مدیریتی در افراد علاقمند به این شغل به شمار آورد، اما زمان شناسی یعنی چه؟ دانستن اینکه  چه کاری را در چه زمانی باید انجام داد؛ شما باید بسنجید که نیاز امروز جامعه چیست؟ به عنوان مثال بدانید که:

  • چه موضوعاتی در سطر اخبار قرار دارند و یا افراد در این زمان از سال بیشتر طالب چه مطالبی هستند؟
  • چه گروه سنی از مخاطبان را به عنوان هدف انتخاب کرده اید؟
  • مطالب شما صرفا مطالب سرگرم کننده هستند و یا جنبه آموزشی دارند؟
  • آیا قصد دارید تا محصولی خاص را تبلیغ کنید؟

این موارد فقط بخشی از موضوعاتی است که در ایجاد تقویم تولید محتوا باید مد نظر داشته باشید، بسته به موقعیت شغلی شما عنوان های بیشتری نیز به این موارد اضافه خواهند شد.

مدیریت شناخت نوع محتوا و استفاده از نویسنده مناسب

یکی از مهمترین مسائلی که باید به آن توجه داشت نوع محتوای تولید شده است، بسته مطلب مورد نظر و همچنین مخاطب هدف باید این نکته را در نظر داشته باشید که چه نوع مطلبی برای این گروه جذاب تر است؟ استفاده از پادکست های مختلف و یا تولید یک فایل ویدئویی؟

نظم‌ می تواند یکی از مهمترین ابزار هایی باشد که در دست شما قرار دارد، برای تولید یک محتوای خوب لازم است تا نویسندگانی که در تیم شما حضور دارند را دسته بندی کرده و با توجه به مهارت هر یک، وظایف مختلفی را در زمینه تولید محتوا به آنها محول کنید.

لازم است تا در مقاطع مختلف جلساتی را در راستای ارتقاء کیفیت مطالب و همچنین بازبینی تقویم محتوای خود در نظر بگیرید، برای این کار می توانید چک‌ پوینت های مختلفی را در تقویم سردبیری خود قرار دهید.

لازم است تا در این جلسات به بررسی محتوا های تولید شده بپردازید، انبار تولید محتوای خود را بررسی کنید و همچنین نفرات خود را از لحاظ نوع کیفیت کاری و سایر ملاک های که مد نظر شما هستند رتبه بندی کنید.

استفاده رایگان از دارایی های دیگران!

شما می توانید بدون هیچ هزینه ای از دارایی های دیگران در راستای پیشرفت خود استفاده کنید، تنها کافی است کمی هوشمند باشید و از خلاقیت خود بیشترین بهره را بگیرید.

“شاید این کار بیشتر شبیه بازیافت محتوا باشد تا تولید آن، اما بازیافت در اغلب موارد ارزان ترین راه تولید است”

همیشه موضوعات جذابی وجود دارند که به خوبی به آنها پرداخته نشده است اما به سادگی می‌توان از آنها یک محتوای مفید و جذاب تولید کرد؛ به عنوان مثال شما می توانید تحقیقات انجام شده توسط برخی موسسات یا دانشجویان که به صورت یک فایل در اغلب وبسایت ها قرار داده شده را دانلود و پس از ایجاد برخی تغییرات و افزودن برخی قسمت ها برای جذابیت بیشتر منتشر کنید.

همچنین می‌توان. از پادکست ها و یا پاور پوینت های مختلف نیز در این زمینه استفاده کرد.

هدف تقویم تولید محتوا

تقویم تولید محتوا منبعی است که می‌توان به اشتراک گذاشت تا تیم‌های بازاریابی بتوانند از آن استفاده کرده و برای فعالیت‌های بازاریابی محتوا برنامه‌ریزی کنند. یکی از فواید بهره مندی از فرم تقویم به جای لیستی بلندبالا از محتوا که قرار است منتشر شود، این است که در صورت استفاده از تقویم می‌توانید به تصویری از چگونگی توزیع محتوا در طول سال برسید.

بنابراین شما میتوانید محتوا را پیرامون رخدادهای کلیدی مربوط به صنعتتان یا روزهای مهم طرح‌ریزی کنید .چون تصویری جامع از برنامه ریزی در اختیار دارید متیوانید به شکاف‌های موجود در برنامه‌ی محتوایی پی برده و آن‌ها را با محتوای مناسب پر کنید و اطمینان حاصل کنید که می‌توانید محتوایتان را پیش از تاریخ انتشار آماده کنید.

هدف ایجاد تقویم محتوا

به طور کلی، هرچه انتشار محتوای دیجیتال را جلوتر برنامه‌ریزی کنید، احتمال اینکه بتوانید جریانی منسجم و منظم از محتوا را تولید کنید بیشتر خواهد بود. جریانی که مهارت و تبحر قابل مشاهده‌ی برند شما را در رابطه با موضوعات انتخابی‌تان نمایندگی خواهد کرد. ممکن است با نگاه کردن به روزهای پیش رو در تقویم، رویدادهای صنعتی و جهانی متعددی ببینید که بخواهید حول آن‌ها محتوایی طرح‌ریزی کنید.  content calendar  همان جایی است که این دست اطلاعات را نگه‌داری و مدیریت می‌کنید. می‌توانید محتوا را، با توجه به سرعت حرکت حوزه فعالیت خود، در یک زمان‌بندی هفتگی، ماهانه یا فصلی طرح‌ریزی کنید. ممکن است نیاز به عکس‌العمل داشته باشید یا اینکه لازم شود برنامه‌هایتان را به دفعات تعدیل کنید . به عبارت دیگر، با داشتن یک تقویم تولید محتوای درست و ارزشمند شما میتوانید منابع تولید محتوای خود را برای داشتن یک محتوای هدفمند و با ارزش تغییر دهید.

استراتژی  محتوا باعث میشود تولید محتوا به صورت هدفمند سازماندهی شده وقابل عرض یابی و تجزیه و تحلیل باشد اما با این حال میتوان گفت که برای  عملی کردن استراتژی خودتان باید از تقویم محتوایی استفاده بکنید .

نظم محتوایی چه فایده‌ای دارد؟
داشتن نظم و زمان بندی حرفه ای در انجام کارهایتان که تولید و انتشار محتواست ، موجب میشود تا روند پیشرفت افزایش قابل توجهی پیدا کند و راحت تر به بازخورد های مثبت برسید و این نظم و زمان بندی دقیق به واسطه یک تقویم محتوایی خوب برای شما قابل دستیابی است .

در یک تیم تولید محتوا یا بازاریابی دیجیتال افراد مختلف با تخصص های مختلف در بخش های مختلف مشغول به فعالیت هستند ؛ نویسنده ، گرافیست ، ویرایشگر ، بهینه ساز متن ، متخصص سئو و دیگر افراد مجموعه همه با هم یک هدف را دنبال میکنند ؛ ایجاد تقویم محتوا به یک تیم کمک میکند هماهنگ تر و مشخص و منظم تر در مسیر پیشرفت حرکت کنند .

به همین دلیل تولید محتوا تا انتشار و بازاریابی و تحلیل بازخورد ها آسان تر خواهد شد.اینکه هر فرد در گروه بداند که دقیقا چه وظیفه ای را در په تاریخی و مدت زمانی باید انجام دهد، نه تنها به سرعت پیشرفت تیم کمک میکند ، بلکه برای خود اعضای تیم هم فعالیت در مجموعه را ساده تر و مفید تر میکند و از ایجاد موازی کاری در گروه جلوگیری میشود و طبعا مقدار کار انجام شده هم بهینه خواهد بود.

تقویم تولید محتوا برای چه کسانی لازم است

میتوان گفت برای همه کسانی که در  حوزه دیجیتال مارکتینگ و یا تولید محتوا فعالیت دارند آشنایی با تقویم تولید محتوا از ملزومات است. ممکن است شما مدیر یک وب‌سایت باشید؛ ممکن است مدیر یا ادمین شبکه‌های اجتماعی باشید؛ ممکن است به تولید ویدیوهای آموزشی می‌پردازید و یا در حال نوشتن کتاب خودتان هستید! اگر به هر نحوی به تولید محتوا می‌پردازید باید بدانید تقویم تولید محتوا میتواند نقشۀ راه شما برای افزایش عملکرد حداکثری و رسیدن به موفقیت درزمینۀ تولید محتوا باشد.

برنامه زمانی انتشار بلاگ

افراد زیادی که یک وب سایت را در اختیار دارند، دغدغه‌هایی از جمله زمان انتشار هر یک از پست‌ها و مقالات را دارند. از این رو، راهکارهایی به آن‌ها توصیه می‌شود که از آن‌ها می‌توان به ایجاد یک برنامه زمانی برای انتشار بلاگ اشاره داشت. در ادامه با چند ترفند همراه شما هستیم که می‌تواند گره‌گشای مشکلاتتان در این مسیر باشد.

در وهله اول باید نسبت به ساخت یک تقویم محتوای دقیق و منظم اقدام نمایید. به یاد داشته باشید که همواره باید به این تقویم متعهد باشید تا مشکلی به وجود نیاید. برخی از دارندگان وب سایت‌ها باید همزمان، ارسال برخی از ایمیل‌ها را هم در دستور کار قرار دهند. 

قابلیتی برای ارسال ایمیل‌ها به صورت خودکار نیز وجود دارد که می‌توان از آن بهره برد تا باری از دوشتان برداشته بشود. ضمن این که شما باید بدانید بیشترین بازدید از سوی مخاطبان شما در چه زمانی رخ می‌دهد. این گونه است که می‌توانید اتفاقات خوبی را برای خود رقم بزنید.

چرا شما به یک تقویم محتوا نیاز دارید؟

 داشتن یک تقویم محتوا صرفه‌جویی در وقت و انرژی شما است . این تقویم کار شما را در طول روز سازماندهی می‌کند، البته از همه مهم‌تر، محتوای شما برای خوانندگان و مخاطبان با جلوگیری از رکود محتوا و یا مطالب تکراری اگاه می‌کند.

حال وقت آن است که پلت فرم تقویم خود را انتخاب کنید (من از تقویم گوگل استفاده می‌کنم).

برنامه محتوا

۴ گام برای ایجاد یک تقویم محتوا

این ۴ مرحله کاملا ساده را انجام دهید:

۱. محتوای Brainstorm که متناسب با شخصیت و نوعی نام تجاری شماست:

  • آیا شما یک شخصیت نام تجاری آنلاین دارید؟ (آیا شما گاها محتوا تولید می‌کنید ‌ یا در این کار حرفه ای هستید؟) آیا محتوای شما شخصیت نام تجاری شما را منعکس می‌کند؟ اگر چنین است، چگونه؟
  • وقتی شروع به کار کردید در رابطه با تخصص خود چه سؤالاتی داشتید؟ آیا می‌توانید به آن‌ها پاسخ دهید؟
  • چه مسائلی باید مشتریان شما را مورد توجه قرار داد؟
  • آیا تغییرات مکرر در تخصص شما وجود دارد؟

اگر به ایده‌هایی برای بازاریابی محتوا نیاز دارید، موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • یک پست هفتگی مبتنی بر تم مقالات مربوط به بازاریابی، حفظ مشتری، کسب مشتری و غیره
  • وبینارها یا فیلم‌ها با مشاوره مالی و دستورالعمل های مطالعات موردی آن‌ها
  • داستان‌های موفقیت آمیز مرتبط با محصول
  • Infographics مربوط به کسب و کار، آمار، انتشارات مطبوعاتی
  • راهنمایی‌هایی در رابطه با محصول

۲. تقویم محتوا را برای ۱ تا ۶ ماه ایجاد کنید

  • برنامه محتوای تولیدی را برای رسانه‌های اجتماعی تا حد امکان در زمان رو به جلو آماده کنید
  • رویدادهای بزرگ مانند وبینارها، Q & As / مصاحبه ها، انتشارات کتاب / محصول و کنفرانس ها می‌تواند به محض این‌که شما یک تاریخ را مشخص کرده‌اید برنامه‌ریزی شود.

۳. قبل از اضافه کردن محتوا در تقویم خود محتوا را تست کنید

  • آیا محتوای من با مشخصات بازاریابی محتوای من مطابقت دارد؟
  • آیا محتوای من جالب (شوخ، تعجب، خنده دار، تحریک آمیز فکری، جدید، منحصر به فرد) و جذاب است؟
  • با افزایش بهینه‌سازی رسانه‌های اجتماعی (SMO)
  • آیا محتوای من مخاطبان را برای گذاشتن نظرات و اشتراکات تشویق می‌کند؟

 ۴. به طور کامل به تقویم خود تکیه نکنید

  • مطمئن شوید که در روند تولید محتوا خبرنامه‌ها را بررسی می‌کنید
  • تجزیه و تحلیل محتوا خود را انجام دهید: اگر محتوایی در تقویم شما بازدهی ندارد‌، آن را تغییر دهید یا حذف کنید!
  • رقبای خود را تماشا کنید: بازاریابی آنلاین دنیا در حال تغییر است. مطمئن شوید که ایده ها یا استراتژی‌های جدید رقبای خود را بررسی می‌کنید.

تقویم محتوا رنگی

موضوع در تقویم محتوا

شما متوجه خواهید شد که انواع مختلف رنگ‌ها در تقویم تولید محتوا دارید به طور مثال:

آبی:تولید ۳ یا ۴ مقاله برای وبلاگ

سبز: نمایش SlideShare در هفته ساخته شده از تحقیقات وبلاگ، مطالعات موردی یا منابع دیگر

صورتی: پیوند محتوا به سایت‌هایی مانند BizSugar، Tumblr و غیره

خاکستری: نظرات روزانه در مورد محتوای تولیدی شما توسط کاربران

زرد: Infographic هفته ای که از تحقیقات وبلاگ، مطالعات موردی، آمار یا منابع دیگر ساخته شده است‌.

نمونه های موفق از تقویم تولید محتوا

به طور کلی میتوان دو نمونه تقویم تولید محتوا در نظر گرفت ، یکی اینکه شما با هر فرمتی که راحت تر هستید مثلا یک صفحه اکسل جدولی تدوین میکنید و تقویم تولید محتوای خود را بر اساس نیازتان طراحی میکنید و یا از نمونه های رایگان موجود در اینترنت بهره میگیرید.

نمونه دوم اینکه شما به دنبال یک تقویم تولید محتوای ویرایشی هستید که توسط خودتان طراحی و پیاده سازی شود . برای اینکه بتوانید یک تقویم ویرایشی را پیاده‌سازی کنید ما برای شما نمونه هایی ذکر میکنیم ، برای مثال تقویم ترلو از نوع تقویم ویرایشی بافر ، که یک پلتفرم زمان بندی محتوای رسانه اجتماعی است.

تقویم محتوا

نمونه بعدی تقویم تولید محتوای آنبونس با پلتفرم گوگل شیتز . این نمونه از تقویم تولید محتوا خالق صفحات فرود و افزارهای تبدیل مرتبط برای بازاریابان همانند هاب اسپات. برخلاف بافر، این شرکت از گوگل شیتز برای مدیریت تولید کلی محتوایش استفاده می‌کند و روش استفاده آن‌ها از صفحات گسترده بسیار محبوب تولید کنندگان محتواست.

حال با توجه به مطالب ارائه شده باید دید شما آمادگی ایجاد تقویم ویرایشی خودتان را دارید؟ مهم نیست که در نهایت می‌خواهید از چه پلتفرمی استفاده کنید، یک صفحه گسترده به شما کمک می‌کند فهرستی از محتواهایی که می‌خواهید بسازید و به سرعت آن را از ابتدا تا انتها پیش ببرید. برای شروع حتی میتوانید از جداول یا پلت فرم های آماده که بسیاری از سایت ها به صورت رایگان در اختیار کاربران میگذارند استفاده کنید.

تجزیه و تحلیل محتوا

با قرار دادن زمان و تلاش (و تحقیق) در ۳ مقاله با فرم طولانی در هر هفته (بین ۱۲۰۰ و ۲۰۰۰ کلمه) شروع کنید.

۱- فرم دیگری از مقالات تولیدی وبلاگ را هر هفته بنویسید

این مقالات به عنوان یک کلید راهبرد ارتباطی شماست. بنابراین به آمار، مطالعات موردی و سایر تحقیقات بپردازید تا بتوانید وبلاگ نویسی خود را تا حد امکان جامع کنید. نه تنها این باعث می‌شود که محتوا برای خواننده شما ارزشمند باشد، بلکه شما را به عنوان یک منبع قابل اطمینان از اطلاعات خوب تبدیل می‌کند.

نکاتی که به شما توصیه می‌کنم:

  • داده‌ها را از ۱ یا ۲ مقاله وبلاگ دیگر خود (یا آمار یا حقایق که در این هفته آموخته‌اید) کامل کنید
  • یک SlideShare بصری جذاب را ایجاد کنید
  • آن را با شرح مختصری در وبلاگ خود قرار دهید و آن را در کانال‌های اجتماعی خود تبلیغ کنید

۲- محتوای خود را سندیکا کنید

چند بار در هفته، مقالات وبلاگ، نمایش‌های infographics و SlideShare خود را به سایت‌های بسیاری در سراسر وب پیوند دهید. این کمک می‌کند با پیوند (عالی برای جستجوگرها) ایجاد شود.

۳- تعداد مقالات

روزانه ۳ بار در وبلاگ های خود محتوا تاثیرگذار بگذارید. بازاریابی نفوذی اساسا تمرین دستیابی به رهبران تفکر آنلاین در صنعت شما و تشویق آن‌ها به تبلیغ برند شما است.

سعی کنید روزانه ۲ تا ۳ محتوا برای وبلاگ بنویسید، نوشتن مشاهدات هوشمندانه، روشنگری، پرسش‌های منطقی و یا حتی مخالفت با شیوه‌ای آگاهانه و محترمانه می‌تواند بسیاری کمک کننده باشد.

۴- اینفوگرافیک روزانه و هفتگی ایجاد کنید

تغییر به سمت دید بصری،  تولید محتواهای کوچک‌تر، روز به روز به خوبی در حال پیشرفت است. این بدان معنی نیست که شما به طور کامل از وبلاگ نویسی کنار می‌کشید‌، بلکه به این معنی است که شما می‌توانید فتوشاپ را نیز یاد بگیرید. از آمار، نکات اصلی، مطالعات موردی و موارد جالبی که برای مقاله وبلاگ خود وارد کرده‌اید، استفاده کرده و آن‌ها را به محتواهای دیدنی و جذاب‌تر برای مخاطبان خود تبدیل کنید. اینفوگرافیک‌ها در بسیاری از موارد شایسته‌تر از مقالات طولانی است و دریافت بیشتر، تعبیه و تعامل به طور کلی بازدهی بیشتری دارد. البته، برای کسب و کارهای کوچک بدون طراح گرافیک، اینفوگرافیک می‌تواند سخت باشد. اما من از شما می‌خواهم با استفاده از نرم افزار طراحی رایگان (اگر شما نمی‌توانید فتوشاپ، InDesign یا Adobe Illustrator را در اختیار داشته باشید)  استفاده کنید.

۵- ای باکس ماهانه

کتاب‌های الکترونیکی محصول نهایی برای برنامه محتوای شما هستند. هنگامی که ۵ یا ۶ مقاله عالی وبلاگ را که در یک موضوع مشخص نوشته شده‌اند را دارید، در یک کتاب الکترونیکی کامپایل کرده و سپس آن را در وب سایت خود قرار دهید. این کار را می‌توان با پاورپوینت انجام داد، اما من انجام این کار را با InDesign توصیه می‌کنم تا محصول نهایی حرفه‌ای‌تر شود و برای خواننده‌ها جذاب باشد. کتاب‌های الکترونیکی ارزشمند هستند. ارزشمندتر از هر مقاله وبلاگ، نمایش SlideShare و یا اطلاعاتی که تا کنون ایجاد کرده‌اید. آن‌ها باید راهنمایی جامعی در مورد موضوع خود داشته باشند.

عوامل موفقیت تقویم تولید محتوا

فرقی نمیکند که شما تقویم تولید محتوای خود را در بازه های زمانی چند روزه یا چند ماهه برنامه ریزی کرده باشید، بازه زمانی در تقویم تولید محتوا بستگی به این دارد که پروژه محتوایی شما با چه سرعتی در حال حرکت است . با این حال میتوان چند کلید کلی برای موفقیت تقویم محتوا در نظر گرفت.

تقویم محتوا موفق
  • بگذارید همه تقویم محتوای شما را ببینند، با اینکه بهتر است برنامه ریزی و جدول بندی تقویم تولید محتوا توسط یک نفر انجام شده و قابل ویرایش توسط دیگران نباشد، حداقل همه باید بدانند که تقویم محتوا کجا قرار گرفته و به آن دسترسی داشته باشند.
  •  در نظر داشته باشید که تقویم تولید محتوا یک سند است که با تغییر محتوای شما  میتواند تغییر و رشد کند.
  •  هیچکس حق ندارد محتوای شما را تقویم‌بندی کند. میلیون‌ها روش، نمونه و رویکرد در زمینه تقویم‌بندی محتوا وجود دارند.  اما شما باید در صورت نیاز با رویکردها بازی کنید و عناصر را تغییر دهید. شما باید همیشه توانایی تغییر و اصلاح روش های برنامه ریزی خودتان را داشته باشید.
  •  یکی از راه های تولید محتوای با کیفیت ایده پردازی است ، بنابراین در تقویم تولید محتوای خود جایی برای ایده های نو ، خلاقیت های ناگهانی و موضوعات بدیعی که به ذهنتان میرسد باز بگذارید.

ایجاد یک تقویم ویرایشی

ایجاد یک تقویم یک روش محبوب برای سازماندهی تولید محتوای یک تیم است. این ابزار به بازاریابان محتوا کمک می کند محتوای آینده را برنامه ریزی کند و هر یک از مسئولان ایجاد محتوای سازگار را نگه دارند.

مهم است که یک تقویم را قبل از اینکه شما قلم را به کاغذ بگذارید تعیین کنید، زیرا دانستن چه مقدار از آنچه که شما نیاز دارید و زمانی که همه اعضای تیم شما به اولویت بندی پروژه ها کمک می کنند و وقت خود را به طور موثر صرف می کنند بسیار در موفقیت یک شرکت  تاثیر گذار است.

اکثر تقویم ها به صورت ماهانه هستند، اما بسته به تعداد دفعات انتشار و تعداد نفرات تیم ، می توان تقویم های دقیق هفتگی یا حتی سه  ماهه را برای برنامه ریزی تولید محتوا ایجاد کرد. تقویم محتوا  می تواند شامل هر تعداد از فیلدها مانند نوع محتوا، عنوان، تاریخ انتشار، نویسنده، تماس به عمل و غیره باشد. نکته این است که تقویم باید یک ابزار مرکزی باشد که هر فردی در تیم بتواند به سرعت به آن دسترسی پیدا کند که چه محتوایی برای تولید دارد و وضعیت و تاریخ انتشار آن چه زمانیست.

کلام آخر

تا به اینجای کار ما  به آموزش ایجاد تقویم محتوا پرداختیم؛ اما همانگونه که در ابتدای مطلب نیز اشاره کردیم، انواع مختلفی تقویم تولید محتوا در وبسایت های متعددی برای دانلود و استفاده کاربران قرار داده شده است که با مشاهده آنها خواهید توانست درک بهتری را از موضوع داشته باشید، توصیه ما نیز این است که بجای صرف وقت برای طراحی، از این تقویم ها استفاده کنید.

در آخر این دانش مدیریتی، میزان خلاقیت و مقید بودن شما است که تعیین خواهد کرد، تقویم تولید شده توسط شما تا چه حد مفید و کار آمد است؛ به همین دلیل قبل از ایجاد چنین تقویمی بهتر است دانش مدیریتی خود را افزایش داده و سپس تقویم مدیریتی تان را تنظیم کنید.

پرسش و پاسخ تکمیلی

ایمانی

خیلی خوب و کاربردی توضیح دادید. سپاسگزارم

پاسخ دادن
هوشمند

سلام بسیار جالب بود. داشتن برنامه و هدف در هر کاری ، یکی از عوامل موفقیت در آن کاره. کاش چند عدد فایل تقویم محتوای بصورت اکسل یا ورد هم پیوست میکردید.

پاسخ دادن

خیلی مفید بود و کلی مطالب جدید یاد گرفتم ممنون

پاسخ دادن
صابر

بسیار عالی

پاسخ دادن
علی

خسته نباشید خو ی دوتا نمونه واسه دانلود میذاشتید دوساعته دارم میگردم

پاسخ دادن
محمد

عالی بود ممنونم

پاسخ دادن
رامین

ممنون از اطلاعاتتون. درکل اطلاعات مفیدی بود که در چندمورد مفید میتوانست خلاصه شود . ولی امیدوار بودم استراتژی های برنامه ریزی رو هم درش توضیح داده باشین. از اونجایی که شما خودتون برای ایجاد محتوا در وبسایت خودتون از این مورد استفاده میکنین . به عنوان کیس استادی همین مورد رو بررسی میکردید تا متوجه عمق داستان بشیم . ولی در کل ممنون بابت این وقتی که صرف نوشتن این مقاله کردید.

پاسخ دادن
saeid

بسیار خوب بود ممنون از اطلاعات خوبی که در اختیار مخاطبان قرار دادید.

پاسخ دادن
مبین

عالی

پاسخ دادن
محمد از سئوکده

انصافا مقالتون خوب بود پیشنها میکنم چک لیست هم بهش اضافه کنید

پاسخ دادن

سفارش فوری تولید محتوا

تعداد کلمه و مقاله را وارد کنید تا سفارش شما محاسبه شود

درصد تخفیف : 0%
قیمت هر مقاله0 تومان
قیمت کل0 تومان
قیمت با تخفیف0 تومان
پرداخت

با ما گفتگو کنید