پادکست چیست؟

  • نویسنده : امید ابوالحسنی
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • تاریخ انتشار : 1400/05/28
پادکست چیست؟

صدا، صدا، صدا، تنها صداست که می ماند. صداها وقتی از طریق گوش وارد مغزهایمان می شوند تاثیری بر روح و روان ما می گذارند که قابل بیان نیست، چه تصویر ها که در عالم واقعیت، هیچ وقت به وقوع نپیوسته اند اما با شنیدن پادکست یا صدایی در عالم ذهنمان تصویرسازی شده اند و با آنها زندگی کرده ایم. شاید ناخودآگاه کشیده شوید سمت موسیقی و آهنگ و آواز و از این دست نواها، اما اینبار سمت آن ها نروید و از خودتان بپرسید که پادکست چیست؟

پادکست صدای ضبط شده ای است که در دنیای وب منتشر می‌شود؛ کلمه پادکست ترکیبی است  از دو کلمه «برادکست» به معنای انتشار و «آیپاد» که یک محصول از شرکت اپل است. با ریتم تندی می رویم سراغ ادامه ماجرا؛ پادکست، یکی از قالب های متنوع تولید محتوای صوتی در دنیای پُر از تصویر امروز است.

خیر مثل رادیو نیست. جمله خبری خط قبل در جواب کسانی بود که گفتند خب پادکست همان رادیو است دیگر، که ما می گوییم خیر واقعیت این است که پادکست‌ها بسیاری از محدودیت‌های یک برنامه رادیویی را کنار زده‌اند و به نظر می‌رسد همین موضوع است که باعث شده بتوانند با سرعت زیادی رشد کنند. محدودیت زمانی، موضوعی، آیتم بندی، یک نفره بودن یا چند نفره بودن، چگونگی اجرای مجری، چگونگی انتشار و…. محدودیت هایی است که یک برنامه رادیویی دارد اما یک پادکست ندارد.

چرا باید به پادکست گوش بدهیم؟

یکی از مزیت های پادکست این است که وقت‌هایی که امکان مطالعه نداریم، مثل وقتی که پشت فرمان اتومبیل هستیم یا زمان پیاده‌روی یا نقل و انتقال با مترو یا معطل شدن در اداره و… می‌توانیم محتواهای مورد علاقه و مفیدی که دوست داریم را راحت از طریق پادکست مربوطه گوش بدهیم. پس ما میتوانیم از وقت مرده‌ به اصطلاح برای خودمان استفاده مفید کنیم.

جای دوری نرویم، در دو سه ماه اخیر حتماً متوجه استقبال مخاطبان فضای مجازی از اپلیکیشن کلاب هاوس شده اید. سازندگان این برنامه به خوبی متوجه این قضیه شده اند که شنیدن پادکست یکی از راحت ترین راه‌ها برای کسب اطلاعات در دنیای امروز است.

انواع پلتفرم‌های پخش پادکست

برای گوش دادن و یا دانلود پادکست­‌ها، امروزه اپلیکیشن‌­های مختلفی وجود دارد که می­‌توانید به سادگی آن­ها را بر روی گوشی موبایل، تبلت، لپ­تاپ و یا کامپیوترهای خود نصب کنید. با استفاده از این اپلیکیشن‌­ها به سادگی می‌­توانید پادکست­‌های مورد علاقه خود را پخش کنید.

از جمله مهمترین اپلیکیشن‌­ها می‌­توان به اپلیکیشن پادکست اپل، کست‌باکس(Castbox)، گوگل پادکست (Google Podcast)، اسپاتیفای (spotify)، پاکت کست (Pocket Casts)، پادکست ادیکت  (Podcast Addict) و … اشاره کرد. البته که با یک جستجوی ساده در گوگل یا اینستاگرام هم می توانید پادکست های مدنظر خود را پیدا کنید.

ساختن پادکست چگونه است؟

کافی است موضوع مدنظر خود را پیدا کنید، صفر تا صد آن را بچینید، محتوای مورد نطر را گسترش دهید، یادتان باشد اولین مخاطب اثر، خود شما هستید پس در تهیه محتوای ارزشمند کوتاهی نکنید، شروع، میانه و پایان پادکست را  که برای خودتان معلوم کردید، اگر می روید سراغ موبایل یا کامپیوترتان، بهتر است نرم افزار های مخصوص ضبط و ویرایش و ادیت صدا را دانلود کنید و بعد صدای زیبای خودتان را ضبط کنید.

معرفی نرم افزار‌های ظبط و ادیت پادکست

معمولا برای ویرایش فایل‌های صوتی از نرم افزار Adobe audition استفاده می‌شود. در ابتدا شاید کار کردن با این برنامه کمی پیچیده به نظر برسد، اما با کمی تمرین، به راحتی می‌توانید پادکست‌های خود را با استفاده از آن ویرایش کنید. این برنامه در بستر ویندوز مورد استفاده قرار می‌گیرد. گزینه‌های مثل Garage band نیز پیش روی کاربران اپل قرار دارد.

برای موبایل هم نرم‌افزار هایedjing pro یا audio editor mp3 بسیار خوب هستند. البته که در دنیای امروز به علت سرعت آپدیت شدن نرم افزارها و تولید نرم افزار‌های جدید و بروز، شاید معرفی نرم افزار کار بیهوده ای است. پس خودتان چند نرم افزار دانلود کنید و کار با آن را امتحان کنید‌.

در پادکست چه بگوییم؟

محتوای خوب، خلاقیت، تمرین این سه عامل را اگر رعایت کنید کار تمام است و نان‌تان در روغن است!

به دنبال محتوای خوب و غنی و قابل استفاده‌  باشید و برای وقت مخاطب ارزش قائل باشید، حتما خودتان را جای مخاطب بگذارید چون ما تا زمانی که خودمان تجربه نکنیم نمی‌فهمیم مخاطب چه می کشد. خلاقیت یعنی فکر کنید که چطور می توانید کاری کنید که سبک و نوع ارائه محتوا و سلیقه ی عرضه تان، جدید و بکر و تازه و جذاب و نو آورانه و صدر درصد غیر تکراری باشد.

قرار نیست شق القمر کنید اما انصافاً خودتان جذب آثار تکراری می شوید؟ فراموش نکنید بهترین راه کسب مهارت تمرین است، پس بهترین راهِ بهترین شدن در تولید پادکست این است که بسازید و تولید کنید و ویرایش کنید و بازخورد مخاطبان را ببینید و پادکست های مختلف را گوش دهید و خودتان رو نقد و بررسی کنید.

یادمان باشد که پادکست ها هیچ محدودیتی ندارند، این نکته را قبلاً گفتیم اما بازهم با تاکید می گوییم که شما با سلیقه و خلاقیت و ذوق درونی تان، پادکست مدنظر خود را بسازید. خودتان را محدود نکنید تا بتوانید از کارتان لذت ببرید.

پرسش و پاسخ تکمیلی

سفارش فوری تولید محتوا

تعداد کلمه و مقاله را وارد کنید تا سفارش شما محاسبه شود

درصد تخفیف : 0%
قیمت هر مقاله0 تومان
قیمت کل0 تومان
قیمت با تخفیف0 تومان
پرداخت

با ما گفتگو کنید