چک لیست تولید محتوا شامل چه مواردی است؟

  • نویسنده : مینا رحیمی
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • تاریخ انتشار : 1400/03/17
چک لیست تولید محتوا شامل چه مواردی است؟

چک لیست‌ها یا فهرست مطالب در زندگی روزمره ما مورد استفاده قرار می‌گیرند، ما اغلب از چک لیست‌ها برای تهیه لیست خرید، لیست کارهای مربوط به کودکانمان یا حتی لیستی برای مطالعه بهره می‌بریم، اما آیا تا به‌حال فکر کرده‌اید چک لیست تولید محتوا چیست و چه کارایی دارد؟ و یا تا به حال تصور کرده‌اید با استفاده از آن با به تولید محتوا بپردازید؟ اگر نه، حتما با این مطلب همراه باشید تا با چک لیست تولید محتوا و امور مربوط به تولید محتوا آشنایی بیشتری پیدا کنید.

تولید محتوا بر اساس چک لیست

در ادامه شما را با چک لیست تولید محتوا آشنا می‌کنیم و مراحل آن را برای تولید محتوا برایتان ارائه می‌دهیم. شما می‌توانید از مراحل ذکر شده به عنوان نمونه چک لیست محتوا بهره ببرید و محتواهایتان را متناسب با موارد ذکر شده تولید کرده و منتشر نمایید. 

چک لیست برای تولید محتوا
  • تعریف مشخصی درباره کارهای تولید محتوا داشته باشید و متناسب با آن به تولید محتوا بپردازید. بدانید، چرا به سراغ موضوع به‌خصوصی رفته‌اید، با پاسخ دادن به این سوال می‌توانید به فاکتورهای تولید محتوا مدنظرتان دست پیدا کنید. و براساس آن فاکتورها و هدفتان به تولید محتوا بپردازید.
  • ·       درباره موضوع مدنظرتان تحقیق کنید. تحقیق و جستجو در حوزه امور مربوط به تولید محتوا جز مهمترین مراحل است. در مرحله تحقیق کیفیت را بر کمیت برتر بدانید، و حتما از صحت و درستی مطالبی که آنها را آماده می‌کنید، اطمینان حاصل کنید. حتماً دقت داشته باشید تا اطلاعات ارائه شده شما صحت داشته باشند.

تنظیم تقویم محتوا با تطبیق با چک لیست

برای آن که تحقیق شما جامع و کامل باشد می‌توانید از وب سایت‌های معتبر، گفتگو با مردم عادی یا متخصصان، کتب و منابع کتبی، یا حتی فایل‌های ویدیویی و فیلم‌ها بهره ببرید. هرچه مدارک معتبرتری درباره مطلبی که ارائه می‌کنید، داشته باشید افراد بیشتری مطلب ارائه شده شما را می‌پذیرند. پس از اتمام این مرحله ضروری است به تقویم خود و چک لیست نگاهی داشته باشید تا از اینکه مطالب طبق برنامه  پیش رفته باشند، اطمینان حاصل کنید.

  • در این مرحله به خلق کردن می‌رسیم. به وجود آوردن و خلق کردن، فرآیندی مشارکتی است، و شما با استفاده از منابعی که آنها را گردآوری کرده‌اید، می‎توانید به خلق کردن بپردازید. خلق کردن را شروع کنید، و پس از آن به خود استراحتی دهید و دوباره برای بررسی و ادیت محتوا به سراغ متن بروید، این استراحت کوتاه به شما دید تازه‌ای برای خلق محتوای مدنظرتان می‌دهد. شما با استفاده از رسانه‌های غنی می‌توانید محتوای تعاملی و جذابتری ایجاد کنید.  
  • محتوای خود را سازماندهی کنید. شما از طریق بررسی دقیق‌تر محتوا به اطلاعاتی همانند این محتوا برای چه افرادی مناسب است؟ آیا محتوای ایجاد شده قابل استفاده است؟ و غیره دست پیدا می‌کنید.  
  • پس از سازماندهی، نوبت به بهینه سازی می‌رسد. شما با مشخص کردن اولویت‌هایتان برای تولید محتوا می‌توانید، محتوا تولید شده خود را از لحاظ بهینه بودن بهتر بررسی کنید. پس از بررسی باید محتوای شما به گونه خلق شده باشد، که کاربران تمایل به مطالعه آن داشته باشند، به همین منظور باید متناسب با کاربران هدفتان به بهینه‌سازی بپردازید. برای بهینه‌سازی بهتر به سئو محتوا توجه کنید و از ابزاری‌های جستجوگر، کلمات کلیدی، چند لینک داخلی و خارجی، توضیحات متا و غیره بهره ببرید.
  • محتوا تولیدشده خود را منتشر کنید. همانطور که احتمالا می‌دانید، محتوا پادشاه است اما نشر و توزیع محتوا ملکه است. قبل از انتشار محتوا مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید، و کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی مختلف را براساس هدفتان بررسی کنید، تا بدانید دقیقا محتوا را باید در چه مکانی منتشر کنید. برای انتشار محتوا می‌توانید از وب سایت‌ها، خبرنامه‌ها، رسانه‌های اجتماعی، کانال‌های ارتباطی، مجلات آنلاین و چاپی و غیره بهره ببرید.
  • در آخر، تمامی مراحل سپری شده را اندازه گیری کنید. در این مرحله، کمیت اهمیت زیادی دارد، زیرا کیفیت را در مرحله قبلی  بررسی کرده‌اید. با انتشار محتوای شما، تولید محتوا به پایان نمی رسد، بلکه ضروری است برای شروع محتوای بعدی خود براساس چک لیست تولید محتوا دست به کار شوید. برای این مرحله می توانید از ابزارهایی مانند تجزیه و تحلیل ترافیک گوگل، Cyfe،  Matomo (که قبلا تحت عنوان پیویک شناخته می‌شد) استفاده کنید.
چک لیست ها برای تولید محتوا

شما با استفاده از مراحل فوق می‌توانید متناسب با یک چک لیست به تولید محتوا بپردازید و از آن نهایت استفاده را ببرید.

چگونه با استفاده از چک لیست تولید محتوا کنیم؟

شما با استفاده از چک لیست زیر می‌توانید از بهینه‌سازی مطالب وب سایت خود اطمینان حاصل کنید، بنابراین قبل از نوشتن مطلب بعدی خود نگاهی به این قسمت داشته باشید. چک لیست تولید محتوا برای نوشتن پست‌های سایت شامل موارد ذیل است:

  1. از یک عنوان، برای شروع استفاده کنید. شما با نوشتن حداقل یک ایده اولیه، نقشه کلی درباره محتوای خود خواهید داشت.
  2. مخاطبان خود را شناسایی کنید. بدانید، دقیقا برای چه افرادی به تولید محتوا می‌پردازید، و براساس نیازهای آنان به تولید محتوا بپردازید.  
  3. هدف خود را تعیین کنید.یکی از فاکتورهای تولید محتوای عالی، تعیین هدفی معین برای تولید محتوا است.  
  4. از کلمه کلیدی اصلی محتوا در عنوان استفاده کنید.
  5. چند کلمه کلیدی مترادف برای محتوای خود تعیین کنید.
  6. محتوایی که تولید می‌کنید، حتما بالای 300 کلمه باشد، اینگونه موتورهای جستجو مطلب تولیدی شما را به عنوان یک منبع کامل شناسایی می‌کنند.
  7. محتوای تولیدی خود را به گونه نگارش کنید، که مناسب عموم مردم باشد. و مردم به راحتی بتوانند آن را بخوانند. از ساختار جملات پیچیده استفاده نکنید و از به کاربردن کلمات سنگین خودداری کنید.
  8. محتوایی که تهیه می کنید، به هیچ‌وجه کپی نباشد، این امر نشانگر ضعف شما است. همچنین نگارش مطلب کپی منجر به عدم نمایش سایت شما توسط موتورهای جستجو می شود.
  9. از منابع مناسب همانند نقل قول‌ها، اطلاعات سایت‌های معتبر با ذکر منبع و غیره در تولید محتوا خود استفاده کنید.
  10. از پاراگراف‌های کوتاه استفاده کنید، اگر پاراگراف شما بیش از اندازه بزرگ است، آن را به بخش‌های کوچک  تبدیل کنید.

نتیجه گیری

شما، با استفاده از اطلاعات ذکر شده در بالا می‌توانید چک لیست تولید محتوا برای خود تعیین کنید و می‌‌توانید براساس آن به تدوین کارهای مربوط به تولید محتوا بپردازید. هرچه فاکتورهای لیست تولید محتوا اصولی‌تر باشند، محتوای نهایی ارائه شده از کیفیت بیشتری برخوردار خواهد بود.

پرسش و پاسخ تکمیلی

سفارش فوری تولید محتوا

تعداد کلمه و مقاله را وارد کنید تا سفارش شما محاسبه شود

درصد تخفیف : 0%
قیمت هر مقاله0 تومان
قیمت کل0 تومان
قیمت با تخفیف0 تومان
پرداخت

با ما گفتگو کنید