محتوای سئو محور چیست؟

  • نویسنده : امید ابوالحسنی
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
  • تاریخ انتشار : 1399/01/20
محتوای سئو محور چیست؟

محتوای ما در دنیای وب دیده نمی‌شود مگر زمانی که ابزار جست‌و‌جو محتوای ما را شناسایی و معرفی کنند. اهمیت تولید محتوای سئو محور نیز در همین نکته نهفته است. موتور جست‌و‌جو که در بسیاری موارد مراد از گوگل است دارای الگوریتم‌ها و روش‌های مختلفی برای شناسایی، طبقه‌بندی و امتیازدهی به محتوای وب است. با شناخت این روش‌ها و هم‌چنین اصول تولید محتوا می‌توان به مخاطبین بسیاری در دنیای اینترنت دست یافت. در این مقاله به بررسی مهم‌ترین روش‌ها و تکنیک‌های موثر در این زمینه خواهیم پرداخت.

چرا باید در تولید محتوا سئو را اولویت قرار داد؟

یک کتاب‌خانه عظیم را در نظر بگیرید. در این کتاب‌خانه میلیاردها کتاب شامل هزاران کلمه و جمله در موضوعات مختلف قرار داده شده است. حال فرض کنید این کتاب‌ها بدون هیچ نظمی به صورت تصادفی در طبقات کتاب‌خانه قرار گرفته است. هیچ‌گونه راهنمایی هم برای یافتن موضوع یا عنوان خاصی وجود ندارد. با این فرض، فضای وب را بدون موتورهای جست‌و‌جو بهتر درک خواهید کرد. هر محتوای سئو محور دسترسی راحت‌تر و بهتری را در این کتاب‌خانه عظیم به مخاطب هدیه می‌کند.

کروکودیل یا موتور جست‌و‌جو؟!

برای هر موتور جست‌و‌جوی وب سه وظیفه اصلی برشمرده می‌شود. اگرچه امروز این ابزارهای کاربردی، انواع مختلفی از خدمات ارایه می‌دهند، اما کلیه این خدمات بر اساس این سه وظیفه است:

  1. خزیدن (Crawl): اشتباه نکنید. گوگل یک کروکودیل نیست! اصطلاح خزیدن به معنای بررسی تمامی محتوای وب از طریق حرکت ربات‌های هوشمند نرم‌افزاری در سطح  صفحات وب است. این ربات‌ها کد صفحات وب‌سایت را خط‌به‌خط خوانده و تمام اطلاعات درج شده را از این طریق بررسی می‌کنند.
  2. فهرست‌بندی (Index): مشابه کتاب‌های کتاب‌خانه، اگر هر وب‌سایت را یک کتاب تصور کنیم، هر کتاب فهرستی دارد. از بهترین روش‌ها برای ارایه این فهرست به موتور جست‌و‌جو استفاده از نقشه سایت است. نقشه سایت (Site Map) دقیقا فهرست اطلاعات مندرج در سایت را به موتور جست‌و‌جو معرفی می‌کند تا درک درستی از آن داشته باشد.
  3. رتبه‌بندی (Rank): حال که کروکودیل جست‌و‌جو، محتوای شما را یافت و فهرست مطالب را دریافت کرد، زمان رتبه دادن به آن است. این چیزی شبیه به قفسه کتاب‌های پرفروش در کتاب‌فروشی است. از بین هزاران رمان، شما به دنبال مشهورترین یا برترین آن‌ها هستید. وظیفه موتور جست‌و‌جو ارایه بهترین و دقیق‌ترین نتایج به شما است.
محتوا سئو شده

حال که با این وظایف آشنا شدید، وقت آن رسیده که به سئوی محتوا بپردازیم. در واقع سئوی محتوا بیشتر به سومین وظیفه‌ یعنی رتبه‌بندی ارتباط دارد. اگرچه دو وظیفه اول نیز از اقدامات مربوط به سئو است اما بیشتر جنبه فنی دارد و در بحث تولید محتوا کاربرد چندانی ندارد.

4 سوال که باید برای تولید محتوا سئو محور از خود بپرسید

سئو به زبان ساده ارایه مرتبط‌ترین مطلب به درست‌ترین کاربر است. به عنوان مثال این مقاله درباره محتوای سئو محور نگارش شده است. اما در آن درباره گوگل نیز صحبت شده است. مهم است بدانید که مطالب مرتبط را به چه میزان و در چه شرایطی در کنار مطلب اصلی بیان کنید. برای یافتن راه درست 4 سوال اساسی را قبل از نوشتن هر مقاله از خود بپرسید:

  1. چه کسانی مطلب شما را می‌خوانند؟
  2. چه نوع محتوایی مورد نیاز مخاطب شما است؟
  3. چرا کاربر به این محتوا نیاز دارد؟
  4. از طریق چه کلمات کلیدی محتوای شما در دسترس است؟

برای یافتن پاسخ این سوالات نیاز به کار پژوهشی دارید. یک متخصص سئوی موفق باید بر اساس تحقیقات و پژوهش‌های دقیق، پاسخ خود را بیابد و یافته‌های خود را در نویسندگی به کار ببندد. انواع تحقیقات برای امر سئو شامل سه مورد است:

  • تحقیق بازار (یا تحقیق درباره هویت مخاطبین): به معنای شناخت شخصیت، علاقه‌مندی‌ها، ویژگی‌های رفتاری و بسیاری مباحث روان‌شناختی دیگر درباره محتوا است.
  • تحقیق کلمات کلیدی: به بیان ساده، یافتن آن‌چیزی که در گوگل تایپ می‌شود است. مردم چه چیزی را جست‌و‌جو می‌کنند؟ چه ترکیبی از کلمات و یا چه پرسش‌هایی دارند؟
  • تحقیق موضوعی: تحقیق موضوعی به انتخاب موضوع برای محتوا مربوط است. ممکن است درباره یک کلمه کلیدی از زوایای مختلف محتوا تولید شود. این‌که چه موضوعاتی در یک حوزه پوشش داده شده است، در حوزه تحقیقات موضوعی بررسی می‌شود.

دایناسور سئو مهم‌تر از کروکودیل جست‌و‌جو!

علاقه به حیوانات در دنیای سئو موج می‌زند! علاوه بر گوگل که نام الگوریتم‌های اصلی خود را از نام حیوانات انتخاب می‌کند، حیوانات دیگری نیز در این دنیا زندگی می‌کنند! دایناسور سئو اصطلاحی است که در مورد اهمیت توجه به کلمات کلیدی طولانی (Long-Tail Keywords) استفاده می‌شود.

محتوا سئو محور

به چهره مظلوم این دایناسور به خوبی دقت کنید! این چهره به شما می‌گوید هرچقدر طول عبارات کلیدی شما بلندتر باشد، رقابت بر سر آن کمتر است. لذا رتبه گرفتن نیز راحت‌تر است. هم‌چنین عبارت کلیدی بلندتر تاکید بر خاص‌تر بودن یک موضوع دارد. هرچقدر یک موضوع خاص‌تر باشد، نیاز دقیق‌تری از مخاطب شما را پوشش می‌دهد. لذا استفاده از کلمات کلیدی طولانی تر شانس شما برای دیده‌شدن در موتور جست‌و‌جو را افزایش می‌دهد.

روز به روز کاربران در حال استفاده از گوکل برای کلمات کلیدی بلندتر هستند. این کلمات کلیدی در بسیاری مواقع شامل یک سوال با فعل و فاعل کامل است. مثال: «چگونه سئوی محتوا را بهبود دهیم؟»

اهمیت ساختارمند بودن محتوا برای سئو

محتوای مناسب برای گوگل، باید دارای ساختار مشخص و قابل درک باشد. ساختار محتوا از طریق استفاده از سرتیترها و رعایت سلسله مراتب در محتوا به دست می‌آید. سرتیتر (Heading) همان عنوان‌ها و زیر‌عنوان‌های مقاله شما است.

گوگل از طریق این عنوان‌ها متوجه می‌شود مهم‌ترین مباحثی که در مقاله خود به آن‌ها اشاره می‎‌کنید چیست. علاوه بر این، این ساختار به خواننده کمک می‌کند با یک نگاه به ارزش و موارد ذکر‌شده در محتوای شما پی ببرد. انواع محتوا از نقطه نظر ساختار به چهار مدل تقسیم می‌شود:

  1. محتوای بدون ساختار: مطالبی که بدون هیچ محدودیتی می‌توانند حاوی هر چیزی باشند، مانند نظر کاربران سایت.
  2. محتوای نیمه ساختار یافته: مانند مقالات وب که دارای تیترها و زیر‌تیترها هستند. این محتوا کاملا ساختار ندارد، چرا که بخشی از مطلب مثل مقدمه یا پایان می‌تواند بدون تیتر باشد.
  3. محتوا کاملاً ساختار یافته: مانند زمان‌بندی برای نمایش یک سیر تاریخی که به آن تایم‌لاین نیز گفته می‌شود. یا پرسش و پاسخ که به صورت منوهای کشویی در سایت مشاهده می‌شود. در این مدل محتوا، هیچ عبارتی بدون قرارگیری زیر یک عنوان مشخص وجود ندارد.

گوگل با مرور زمان در حال رسیدن به درک بیشتری از ساختار محتوا است. اگر دقت کنید زمانی که پرسشی را در گوگل مطرح می‌کنید بخشی به شکل منوهای بازشونده سوال و جواب به شما نمایش می‌‌دهد. یا اگر به دنبال یک محتوای لیستی (مثل بهترین تکنیک‌های سئو) باشید، ممکن است واقعا یک لیست را به شما نمایش دهد. بدین منظور اهیمت ساختاردهی به مطالب به صورت روزافزونی در حال افزایش است.

خوانایی مطلب چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟

خوانایی مربوط به سادگی خوانده‌شدن مطلب است. عوامل زیادی بر این موضوع موثر است. برخی از این عوامل مثل سایز فونت، رنگ‌بندی و… در حوزه فنی بحث می‌شود و با آزمون و خطا بهینه می‌شود. اما برخی دیگر در محتوانویسی رعایت می‌شود. مواردی چون، طول استاندارد جملات، طول پاراگراف، استفاده به‌جا از ویرگول و سایر قواعد نگارش بسیار در این زمینه موثر است.

خوانایی و سئو محتوا

هم‌چنین طول کل مطلب هم نباید به گونه‌ای باشد که مخاطب خسته شود. یک مقاله عمیق و همه‌جانبه در یک حوزه به عقیده‌ی بسیاری از نویسندگان وب، شامل 2000 کلمه است. هم‌چنین حداکثر طول توصیه‌شده برای یک پاراگراف 100 کلمه است. اگرچه این قواعد در شرایط مختلف قابل تغییر است اما استانداردی پذیرفته‌شده برای بسیاری از فعالان این حوزه است.

کلام آخر: محتوای سئو محور

در این مطلب ابتدا به اختصار نحوه عملکرد و وظایف اصلی موتورهای جست‌و‌جو معرفی شد. سپس به اهمیت سئوی مطالب و مهم‌ترین نکاتی که باید در این زمینه در نظر بگیرید پرداختیم. هم‌چنین دیدیم که برای انتخاب عنوان محتوا و کلمه کلیدی مناسب چه راهکاری پاسخ‌گو است. ساختارمند بودن مقاله و اهمیت روزافزون آن برای گوگل نیز از جمله مواردی است که توجه به آن موفقیت شما را در نتایج و رتبه‌گیری مقالات تا حد زیادی افزایش می‌دهد.

پرسش و پاسخ تکمیلی

سفارش فوری تولید محتوا

تعداد کلمه و مقاله را وارد کنید تا سفارش شما محاسبه شود

درصد تخفیف : 0%
قیمت هر مقاله0 تومان
قیمت کل0 تومان
قیمت با تخفیف0 تومان
پرداخت

با ما گفتگو کنید