
مدیر تولید محتوا کسی است که برنامه ریزی دقیق تقویم محتوایی را برای تیم دورکار یا حضوری به عهده دارد و مهارتهای سئوی محتوا، املای محتوا و… را لازم دارد. شاید چندباری شده باشد که مدیر محتوا را دیده باشید و برای شما سوال شده باشد که مدیر محتوا کیست، این کار دقیقا چه کاری است، درآمد شغل مدیریت محتوا چقدر است و چه سختیهایی را به دنبال دارد. در این مطلب به تمامی سوالات شما در خصوص مدیر محتوا پاسخ خواهیم داد تا شاید شغل شما در آینده بتواند مدیر محتوا یکی از سایتهای ایرانی باشد.
مدیر محتوا چه کسی است؟
در واقع میشه گفت مدیر محتوا کسیه که چندین سال تجربه این کار حساس رو داشته باشه و بتونه منابع سازمان رو به خوبی برای رشد و بهبود ترافیک و درآمد سایتی که مسئولیت آن را پذیرفته است بدست آورد و باید گفت که این موقعیت شغلی رو نمیشه اصلا از روز اول کاری در این حوزه تجربه کرد و باید از موقعیت کارشناس تولید محتوا شروع کرده و بعد به این درجه رسید.
مدیر محتوا کسیه که به تمامی اصول سئو، نگارش فارسی، ترند محتوای روز وب، اصول بصری، تخصیص درست و بهینه منابع و… مسلط کامل باشد زیرا این موقعیت شغلی نیازمند علم وسیعی از رشتههای مختلف است. البته باید گفت که این کار در ایران نیازمند این توانایی های میان رشته است و در خارج از کشور و پروژههای خارجی هر کدام از تخصصهای نامبرده شده به صورت اختصاصی به یک نفر سپرده میشود که در دل هر کدام از این تخصصها هم تخصصهای دیگری وجود دارد. برای مثال در حوزه سئو کارشناسهای مختلفی وجود دارد که میتوان به کارشناس لینک بیلدینگ، کارشناس کارشناس سئو فنی، کارشناس سئو داخلی سایت و… اشاره کرد.

درآمد مدیر محتوا چقدر است؟
طبق آمارهای جهانی و در خارج از ایران، مدیران بازاریابی محتوا 66000 دلار را به عنوان میانگین دستمزد پایه دریافت می کنند و دامنه دستمزد از 45000 تا 96000 دلار متغیر است. این طیف گستردهای از دستمزد است و در ایران هم دقیقا به همین صورت است، میزان درآمد مدیر محتوا تا حدی به اندازه شرکتی که شما را استخدام می کند و تا حدی به مکان آن تجارت بستگی دارد.
به عنوان مثال، شغل مدیر بازاریابی محتوا در تهران یا اصفهان، جایی که هم تقاضا برای عناوین شغلی و هم هزینه زندگی بالا است، احتمالاً بیشتر از یک شغل مشابه در همدان پرداخت خواهد شد. در نتیجه عناوین شغلی مدیر محتوا در ایران بازه حقوقی بین ۸ تا ۳۰ میلیون تومان است که با توجه به نوع شرکت و شهر مورد نظر شما متفاوت است.
برای مدیر محتوا شدن چه تخصصهایی لازم است؟
۱- همونطور که اشاره شد این پوزیشن نیازمند تواناییهای مختلفی است که باید در تمامی آنها خبره باشید زیرا هر روز در اثر رقابت شدید برای جایگاهها در موتورهای جستجو مثل گوگل با بحرانهای مختلفی روبرو میشوید که باید مدیریت این بحرانها را آموخته باشید. پس مهمترین نیاز این کار تجربه است.
۲- در حوزه سئو میتوان به تواناییهای مختلفی اشاره کرد زیرا دنیای بسیار بزرگیه که هر روز هم در حال توسعه و بروز شدنه پس مورد بعدی که باید بدونید همیشه باهاتونه مطالعه بسیار است. البته مطالعه فقط در این حوزه برای مدیر محتوا کفایت نمیکند و باید در حوزههای مختلف این کار مطالعه داشته باشید. ما در یک مطلب از سایت به معرفی بهترین کتاب های بازاریابی محتوایی پرداخته ایم که میتوانید اقدام به خواندن آنها کنید.
۳- اگر آدم منظمی نیستید این کار رو فراموش کنید چون نظم یکی از مهمترین ارکان این کار است و نیازمند این است که هر روز و شب کاملا طبق برنامهریزیهایی که انجام میدهید اقدام به انتشار و بازاریابی محتوایی باشید.
۴- نگارش فارسی و رعایت قوانین آن یکی از مهمترین بخشهای کاری شما است و در واقع میتوان گفت که تخصص شما را به رخ بقیه افراد میکشد. خیلی باید به این موضوع دقت کنید که حتی یک نقطه به اشتباه روی سایت شما نرود چون به سادگی به شما و برند شرکتی که کار میکنید لقب بی سواد میدهند!
۵- توانایی سرچ کردن یکی دیگر از مهمترین کارهایی است که باید شما به صورت ۲۴ ساعته در حال انجام آن باشید. یعنی یک مدیر محتوا خوب کسی که است که کاملا به روند ترافیک وب مسلط باشد و بتواند رقبا را آنالیز کند و این خود نیازمند تسلط به ابزارهای مختلف موجود است. پس یادتون باشه یه مدیریت محتوا خوب خواب و خوراک نداره و هر ساعت از شبانه روز باید آماده حملات رقبا و حتی پاسخگویی به مدیرهای بالا دستتون باشید. پس به یاد داشته باشید که باید از اعصاب و حوصله خوبی برخوردار باشید و خودتون رو آماده هر مسئلهای بکنید چون شما نوک پیکان پیشرفت شرکتتون هستید و البته باید گفت که پیشرفت شما هم با رعایت موارد بالا و استفاده از تجربیاتتون دیده خواهد شد و قطعا باعث سودآوری شرکت خود خواهید شد که این موضوع زود اتفاق نخواهد افتاد و باید صبوری را لازمه کار خود کنید.

مدیر محتوا چه کاری انجام میدهد؟
مدیر محتوا مسئول توسعه، برنامه ریزی و اجرای استراتژی محتوای کلی شرکت هستند. مسئولیت آنها مدیریت ایجاد و تولید محتوا به صورت آنلاین و آفلاین است.
تولید محتوا و ایجاد استراتژی
به عنوان یک مدیر محتوا، هدف نهایی شما این است که درآمد کسب و کار را بالا ببرید و به پرورش مشتریان بالقوه از طریق قیف فروش کمک کنید که برای انجام این کار شما به شدت به محتوا متکی هستید. بنابراین وظایف مربوط به محتوا بخش بزرگی از روز را برای یک مدیر محتوا تشکیل میدهد.
این وظایف ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تولید محتوا
- تولید ایده برای محتوا
- برنامه ریزی برای تقویم محتوا
- توسعه استراتژی محتوا
- مدیریت نویسندگان و ویراستاران
- استخدام فریلنسر یا دورکار محتوا
- تعیین ضرب الاجل و اطمینان از رعایت آنها
- توسعه و حصول و پایبندی کل تیم تولید به راهنمای نگارش تعیین شده توسط شما
- ویرایش محتوا
- پیگیری پیشرفت پروژهها
- به روز رسانی و آپدیت مطالب قدیمی
محتوایی که شما و تیمتان تولید میکنید ممکن است به اندازه خود وظایف متفاوت باشد و میتواند شامل مقالات، پستهای وبلاگ، کتابهای الکترونیکی، خبرنامهها، وبلاگهای مهمان، اینفوگرافیکها یا حتی ویدیوها باشد. بسته به اندازه شرکت و تیم بازاریابی، شما به عنوان یک مدیر بازاریابی محتوا ممکن است مسئول بازاریابی هم ایمیلی نیز باشید و ممکن است مجبور شوید محتوای رسانههای اجتماعی را نیز تولید کنید.
مدیریت تیم محتوا
بسته به شرکتی که در حال کار هستید، ممکن است یک تیم کوچک یا بزرگ داشته باشید. ممکن است شما در حال مدیریت فریلنسرها یا کارمندانی باشید که در داخل شرکت کار میکنند. هر کسی را که مدیریت میکنید، یک روز معمولی برای شما شامل واگذاری پروژهها، ویرایش و ارائه بازخورد، نگه داشتن افراد در مسیر رسیدن به ضرب الاجلها و راهنمایی در صورت لزوم است. برای تسهیل مدیریت محتوا یکی از متداولترین سیستمهایی که مدیران محتوا از آن استفاده میکنند ترلو است.
همکاری با دیگران
علاوه بر تیم خود، شما بهعنوان مدیر محتوا با افراد دیگر تیمهای درون شرکت یا آژانسهایی که این مسئولیتها را بر عهده دارند نیز از نزدیک کار خواهید کرد، زیرا محتوا تنها بخشی از برنامه بازاریابی بزرگتر است. این تیمهای دیگر ممکن است شامل سئو، گوگل ادز، بازاریابی رسانههای اجتماعی، بازاریابی ایمیلی، توسعه وب یا روابط عمومی باشند.
نظارت بر پیشرفت
یک مدیر بازاریابی محتوا نیز باید از نتایج تولید شده توسط نویسندگان محتوای تولید شده مطلع باشد. باید توجه داشته باشید و بدانید که چه محتوایی چه نتایجی را ایجاد کرده است.
توصیه ها برای شروع این کار
۱- قرارداد خود را بسیار دقیق و با نکته سنجی دقیقی بررسی کنید، امضا کردن خیلی از چیزها اصلا به نفع یک مدیر محتوا نخواهد بود و این رو باید روز اولی که در نقطه شروع پروژه هستید به یاد داشته باشید و نه آن زمان که کارفرما به هر دلیلی از شما ناراضی میشود که در اکثر شرکتها به دلیل خاله زنک بازی! این مسائل امکان رخ دادن دارد. پس دقت کنید که چه مواردی را میخواهید و به چه مواردی باید نه بگویید تا پشیمانی باز نیاید به کنعان غم مخور!
۲- در قراردادی که تنظیم میکنید به هیچ عنوان زمان برای انجام هر کاری تعیین نکنید. دنیای محتوا و سئو به هیچ عنوان زمان بر نمیدارد و نمیتوان گفت که فردا به رتبه یک خواهید رفت یا خیر و هر کسی هم که از شما زمان خواست بدونید آدم غیر منطقیه و باید اون رو فراموش کنید چون از فردای شروع قراردادتون تلفنهای فرد مورد نظر به شما شروع خواهد شد که چرا یک نمیریم؟! و شما باید پیوسته بگید صبور باش و صبوری کن! پس زمان اصلا برای هیچ کاری تعیین نکنید.
۳- از آمار چک و سفته خبر دارید؟ به هیچ عنوان چک یا سفتهای را به کارفرما ندهید. اینکه به شما میگند این چک ضمانت اطلاعاتی است که ما در اختیار شما قرار میدهیم در واقع در حال پیاده سازی دامی عظیم برای شما هستند که بتونند شما را پایبند به خواستههای افراطی خود کنند. پس دقت کنید کسی که از شما این موارد را خواست به هیچ عنوان آدمی با ذهنی سالم برای پیشبرد پروژه نیست و امکان داره شما رو به هر دلیلی اذیت کنه و در این صورت این کار رو کاملا فراموش کنید. شرکتهای با اصالت هیچ وقت از شما این چیزها رو نمیخواند حواستون رو خیلی جمع کنید.
۴- هیچ موقع نا امید نشید در دنیای یک مدیریت محتوا خوب هیچ زمان پایان و بن بستی وجود ندارد و شما همیشه میتوانید از استراتژی تولید محتوا متفاوتی استفاده کنید که این استراتژیها با یک پروسه دیجیتال مارکتینگ همراه خواهد شد و شما را به مقصد مورد نظرتون میرسونه.

مهارتهای مورد نیاز مدیر محتوا
- آشنایی کامل با وب، بازاریابی وب، سئو، محتوا و ابزارهای تحلیل ترافیک سایت
- آگاهی از ترندهای وب، رفتارها، ویژگیهای پلتفرم های دیجیتال و به ویژه شبکه های اجتماعی
- تسلط بر CMS و سایر پلتفرم های مدیریت محتوا مانند وردپرس
- قلم خوب، املای بی عیب و نقص و تسلط کامل بر زبان فارسی و نگارش معیار
- خلاقیت، کنجکاوی، قدرت ارائه پیشنهاد و مذاکره
- نگرش باز، همدلی (به ویژه قرار دادن خود به جای کاربران اینترنت با ایجاد محتوایی که با آنها صحبت می کند)
- حس سازماندهی
- توانایی تفویض اختیار و کار تیمی
چه شرکتی برای مدیر محتوا شدن بهتره؟
شاید اگر از شما این سوال شود شما پاسخ میدهید اونی که پول بیشتری میدهد. در جواب باید به شما بگویم که به هیچ عنوان اینگونه نیست. پول همیشه ملاک به عهده گرفتن یک پروژه نیست. خیلی از پروژه ها ریسک بسیار بالایی دارند برای مثال از شما خواسته میشه که با دیجیکالا رقابت کنید و این چیزی جز تباهی برای شما به عمل نمیآورد، شاید بگویید چرا اینگونه میگویم در جواب باید به شما بگم شاید بشه با دیجیکالا رقابت کرد و به حدود آن رسید اما دیجیکالاها در ایران پول دارند و هر کاری که لازم باشه برای بالاتر از شما بودن انجام میدهند و از هیچ قدرتی ترس ندارند و براشون هم مهم نیست که شما و بیزینستون زمین میخوره در عین حرفهای بودن و کمی هم بی رحمی شما را زیر پای خود گذاشته و رد میشوند.
پس قبل از پذیرفتن چشم بسته هر پروژه کاملا آن را بررسی کرده و ریسک پذیرفتن آن را با ابزارهای مختلف بسنجید و بعد از برنامه ریزی زمانی و مالی به این فکر کنید که چه قراردادی برای شما بهترین بازدهی را خواهد داشت و در ادامه باید بگویم آدمهایی که قرار است با آنها کار کنید هم ملاک خیلی بزرگی برای انتخاب پروژه است. اگر از من پس از سالیان سال فعالیت در این حوزه بپرسید چه شرکتی برای انجام پروژه و مدیر محتوا شدن بهتر است باید به شما بگویم آنجایی برای شما بهتر است که آیندهدار تر است و به شما این امکان را میدهد که در عین آرامش ایدههای خود را پیاده سازی کنید زیرا خلاقیت و تجربه برای این کار بسیار توصیه شده است و باز هم توصیه میکنم ولی باید پذیرفت که شرکتهای نام آشناتر که قبلا با چالشهای این شغل و موقعیت حساس آشنا هستند بهتر شما را میتوانند درک کنند تا شرکتی که به تازگی میخواهد وارد این بازار شود.

سخن پایانی
این مطلب را در آینده برای شما ادامه خواهم داد و تمامی تجربیاتم را در اختیار شما قرار خواهم داد این تجربیات برای کار در ۸ شرکت بسیار معروف در ایران و تجربیات شخصی بنده در حوزه وب است که ترجیح میدهم تمامی ایرانیان این تواناییها را کسب کنند تا بتوانیم به خوبی این علم را در ایران و برای جوانان ایرانی ترویج دهیم. باشد که بتوانیم از این کار همگی درآمد بسیار مناسبی داشته باشیم.

برای دریافت خدمات تولید محتوا با گارانتی تضمین بالاترین کیفیت کاری فرم را پر کرده و ارسال کنید. تفاوتی نمیکند که سفارش محتوا شما در چه زمینهای باشد، کارشناسان ما در هر زمینهای اقدام به تکمیل سفارش شما در کمترین زمان و بالاترین کیفیت ممکن خواهند کرد. تضمین میکنیم در ساعات کاری کارشناسان ما در کمتر از ۳۰ دقیقه با شما تماس خواهند گرفت.
پرسش و پاسخ تکمیلی