
همان طور که در جریان هستید، امروزه کسب و کارهای مختلفی به وجود آمده است و هر یک از آنها میتوانند در دنیای ما اثر گذار باشند. اگر نگاهی به گذشته داشته باشید، متوجه میشوید که تعداد و کیفیت هر یک از این کسب و کارها نیز با تفاوتهایی همراه بوده است. حال با توجه به این که پیشرفتهایی در دنیای علم و فناوری حاصل شده است، صاحبان این مشاغل قادر هستند تا از وبسایتها برای بیشتر دیده شدن خودشان استفاده نمایند.
میتوان این طور گفت که وبسایتها میتوانند بیشترین تاثیر ممکن را بر ذهن مخاطبان و مشتریان شما داشته باشند. امروزه کسب و کارهایی که اعتقادی به وب سایت و یا صفحات اینستاگرامی و امثال آنها ندارند، مطمئنا در کار خود به موفقیت آن چنانی هم دست پیدا نمیکنند.
حال گوگل برای این وبسایتها قوانینی تعریف کرده است. رعایت این قوانین و هم سو شدن با برخی از این الگوریتمها باعث میشود تا شما بتوانید در رتبههای نخست از نظر گوگل قرار داشته باشید و بیشتر دیده شوید. این بدان معنا است که قرارگیری در رتبههای اول گوگل در میان دیگر کسب و کارها و وبسایتهای هم حوزه، باعث میشود تا افراد بعد از جست و جوی عبارت مد نظر خود با کار شما آشنا شوند.
همیشه هم قرار گرفتن در صدر لیست وبسایتها نمیتواند برای ما مفید واقع شود. برای نمونه میتوان به کنیبالیزیشن اشاره داشت که نوعی خطر جدی برای وبسایت ما به شمار میرود و باید حواسمان کاملا جمع باشد تا درگیر آن نشویم. به همین علت، در این مقاله قصد داریم تا در خصوص چیستی کنیبالیزیشن و جزییات پیرامون آن با هم صحبت داشته باشیم. پس در صورتی که شما هم وبسایتی در اختیار دارید و میخواهید به بهترین بهرهوری در آن برسید، حتما تا انتها همراه ما باشید.
تعریف کنیبالیزیشن
شما در قدم اول باید سعی کنید که عبارات جست و جوی متفاوتی را برای مقالات خود در گوگل تعیین نمایید. در صورتی که این کار را انجام ندهید و عبارات جست و جوی مربوط به برخی از پستها و مقالاتتان یکسان باشد، احتمالا با خطای کنیبالیزیشن مواجه خواهید شد که به آن در زبان فارسی همنوع خواری نیز گفته میشود.
بنابراین اگر شرایط لازم را برای خود به وجود آورید و پستها و یا مقالات سایت خود را با یک کلمه کلیدی واحد در دسترس قرار دهید، به احتمال زیاد با این خطا رو به رو نخواهید شد. این مشکل میتواند به صورت کاملا مستقیم بر روی سئو، زحمات شما و در نتیجه رتبه وبسایتتان اثر گذار باشد و آن را دستخوش تغییراتی منفی کند.
شما ممکن است برای برخی از صفحات کلیدی وب سایت خود از کلمات کلیدی یکسانی استفاده کنید. حال اگر افراد برای دیگر سایتها نیز از همین کلمه کلیدی استفده شود، عمل همنوع خواری صورت خواهد گرفت و به همین دلیل است که به آن کنیبالیزیشن میگویند. البته این بدان معنا نیست که همواره در چنین مواردی باید منتظر این خطا باشید. گاهی اوقات شاید با انجام این کار، چنین خطایی را هم مشاهده نکنید و تاثیر خاصی در سئو و رتبه گوگل شما به چشم نیاید. با این وجود، هرگز نباید ریسک کرد.

حال در صورتی که مثلا دو صفحه از وب سایت ما موضوع و هدف یکسانی را در خود داشته باشد، شاید حتی مخاطبان نیز نتوانند به آن پی ببرند. آنها ممکن است به صورت تصادفی بر روی یکی از آنها کلیک کرده و وارد سایت ما شوند تا بتوانند به خواسته خود دست پیدا کنند. در چنین شرایطی است که شانس قرارگیری در رتبههای بهتر و بجرسته گوگل از ما گرفته خواهد شد.
کاربران میتوانستند تنها بر روی یک صفحه کلیک کنند تا به سایت ما بیایند. این گونه، آمار آن پست نیز بهتر میشد و به رتبههای بالاتر میرفت. شاید شما هم بعد از جست و جوی یک عبارت در گوگل، سایتهایی را دیده باشید که در صفحات اول قرار ندارند و دو یا سه نمونه از آنها نیز موجود است. آنها دقیقا گرفتار کنیبالیزیشن شدهاند.
در واقع آنها با انجام این کار، در حال همنوع خواری مطالب سایت خود هستند. به همین دلیل است که باید از کلمات کلیدی و مطالب واحد استفاده کرد تا تنها یک نتیجه از هر مطلب بر روی گوگل مشاهده شود و بتوانیم از هر نظر در سایتمان گیشرفت داشته باشیم. این گونه است که میگوییم صفحات و پستهای موجود در سایت ما میتوانند فرصتهای یکدیگر را ببلعند.
کاربران زیادی هستند که وقتی این صحنه را میبینند، در واقع هنگامی که دو سایت با یک هدف را مشاهده میکنند، معمولا اعتمادی را هم به آن وب سایت نخواهند داشت. آنها چنین تصور میکنند که این سایتها نمیتوانند نیازشان را برآورده کنند. به همین علت، به سراغ وب سایتهایی میروند که هدف و مطلبی واحد در صفحات نخست گوگل را دارا هستند. به این طریق هم امکان عدم بازدید از سوی کاربران برای سایت شما وجود خواهد داشت.
معایب کنیبالیزیشن چیست؟
بدون شک کنیبالیزیشن میتواند معایب فراوانی را برای وب سایت شما به همراه داشته باشد. این معایب صرفا در مواردی مانند بازدید پایین خلاصه نمیشود و گزینههای دیگری هم وجود دارد که افراد را اسیر خود خواهد کرد. در این بخش در نظر داریم تا به این موضوع مهم بپردازیم و شما را با خطرات برجسته همنوع خواری گوگل آشنا کنیم.
1- رقابتی که سایت شما با خودش انجام میدهد، مطمئنا مهمترین عیب این قضیه خواهد بود.
2- در نتیجه کنیبالیزیشن، رتبه سایت شما از دید گوگل کاهش شدیدی خواهد داشت. رباتهای گوگل در این خصوص کاملا دقیق عمل میکنند و ممکن است که به سرعت، محتواهایی با کلمات کلیدی یکسان را در سایت شما تشخیص دهند. حال اگر این ربته کاهش پیدا کند، طبیعتا در صفحات نخست گوگل دیده نخواهید شد.
اگر چنین چیزی رخ دهد، بازدید سایت شما نیز تا حد عجیبی پایین خواهد آمد. در نتیجه باید برای مدتی فکر افزایش درآمد را از سر خود بیرون کنید و به دنبال برطرف کردن مشکلات سایت خود باشید.
3- هر صفحه از وب سایت شما نیز هم از دید گوگل رتبهبندی میشود. اگر کنیبالیزیشن برای وب سایتتان رخ دهد، بدیهی است که رتبه هر یک از صفحات، به خصوص مواردی که درگیر این خطا شدهاند هم با افت همراه میشود و جایگاه خود را در صفحات گوگل از دست خواهند داد.
4- کیفیت محتوا نیز برای گوگل و رباتهایی که به وجود آورده است، اهمیت فراوانی دارد. حال اگر این اتفاق به هر شکلی رخ دهد، کیفیت محتواهای شما نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. بی شک گوگل، محتواهایی که در یک سایت تکراری باشد و حتی از کلمات کلیدی یکسان برایشان بهره برده شود را دوست نخواهد داشت.
5- در نهایت هم باید گفت بودجهای که برای سایت و محتواهای خود خرج کردهاید نیز هدر خواهد رفت.
چگونه مشکل کنیبالیزیشن را برطرف کنیم؟
با شناخت تعریف کنیبالیزیشن یا همان همنوع خواری، بی شک میتوان تا حد زیادی شیوه برطرف کردن مشکل آن یا پیشگیری از وقوع چنین ایرادی را هم شناسایی کرد. با این حال، در این قسمت از مقاله قصد داریم تا در مورد آن با شما عزیزان صحبت داشته باشیم.
همان گونه که در بالا هم گفته شد، چنان چه مقالات گوناگونی را با کلمات کلیدی یکسان در نظر داشته باشید، دچار این مشکل میشوید. حتی گاهی وقتها ممکن است کلمات کلیدی شبیه به هم نیز در این زمینه ما را دچار مشکلاتی کنند. حال به نظر شما راه حل برای آن چه میتواند باشد؟
به همین دلیل از افراد و دارندگان سایتها خواسته میشود تا از نوشتن مقالات و مطالب کوتاه تا حد ممکن خودداری نمایند. چنان چه محتواهای شما طولانی و با آب و تاب باشد و به موضوع خود پر و بال داده باشید، شانس بیشتری برای مواجه نشدن با این ایراد را خواهید داشت.
این گونه است که در صورت جست و جوی عبارت متناسب با سایتتان، دو یا چند مورد از مطالب یکسان از سایت شما نمایش داده نخواهد شد. بهترین استراتژی در این زمینه این است که محتواهایی که برای صفحات گوناگون سایت خود در نظر دارید را در قابل یک پست یا یک مقاله در دسترس مخاطبان قرار دهید.

جمعبندی کردن مطالب و ارائه آنها در یک مقاله جامع، شما را از این مشکل جدی نجات خواهد داد. البته در بعضی موارد شاید نتوان پیوستگی میان مطالب را تشخیص داد و آنها را در قالب یک پست عرضه کرد. در چنین موقعیتهایی باید از انجام این کار صرف نظر کنید.
البته راههای دیگری هم برای حل این مشکل و یا پیشگیری از آن وجود دارد که میتوانید نسبت به انجام آنها نیز اقدام نمایید. در خصوص مورد بالا، شما باید در وهله اول به سراغ مقالاتی بروید که به وسیله یک کلمه کلیدی در نظر گرفته شدهاند. شما باید قادر باشید تا آنها را در یک مقاله و به صورت جمعبندی آماده کرده و در اختیار مخاطبان قرار دهید.
حال مرحله بعدی این است که به صفحات دیگر مربوط به آن مقالات کوتاه رفته و به پستی که به صورت جمعبنید شده در دسترس قرار گرفته است، ریدایرکت دهید. ما تا به حال در این وب سایت در خصوص ریدایرکت صحبت کرده بودیم که یکی از ترفندها به منظور مدیریت هر چه بهتر وب سایت است. پس این نیز مرحله بعدی است که باید به آن توجه نشان دهید.
با این حال، باز هم مشکلاتی در ریدایرکت کردن وجود دارد. برای نمونه میتوان گفت که گوگل بعد از مدتی، صفحات ریدایرکت شده را پاک میکند و چنین پستهایی از سوی شما دیگر در صفحات جست و جو نمایان نخواهد شد. بنابراین بهترین کار این است که به وسیله همین مقاله، اطلاعات کافی را در مورد کنیبالیزیشن به دست آورده و دیگر چنین خطایی را مرتکب نشوید.
راه تشخیص کنیبالیزیشن چیست؟
سوالی که بسیاری از کاربران از ما داشتند، این بود که چطور میتوان این کنیبالیزیشن را تشخیص داد و تمهیداتی را برای رفع آن در نظر داشت؟ شناسایی این خطا معمولا دشوار است و حتی گاهی اوقات افراد حرفهای در این حوزه نیز از انجام آن باز میمانند. با این وجود، یک راه بسیار موثر در این زمینه به چشم میخورد که شما با انجام دادن آن میتوانید کنیبالیزیشن را در سایت خود تشخیص دهید.
ترفندی در گوگل وجود دارد که شما به وسیله آن میتوانید نسبت به انجام این کار اقدام نمایید. در ادامه راهنمای مرحله به مرحله این ترفند را به شما توضیح خواهیم داد.
1- ابتدا باید به صفحه اصلی موتور جست و جو گر گوگل یعنی Google.com وارد شوید.
2- حال در کادر جست و جو، آدرس سایت خود را به صورت کامل وارد کنید و در آخر آن و بدون هیچ فاصلهای هم، کلمه کلیدی مد نظر را در میان دو تا از این علامتها (“) قرار دهید. دقت داشته باشید هدف این است که بتوانید کلمات کلیدی یکسان در سایت خود را مشخص نمایید و ببینید که اشکال کارتان در کجا بوده است. پس ان کلکه کلیدی باید با دقت و بدون فاصله در میان دو عدد از علامتهای ذکر شده درج شود.
3- بعد از گذشت چند دقیقه و با آنالیزی که گوگل برایتان انجام میدهد، صفحهای رو به شما باز خواهد شد. در این صفحه، مقالات و پستهایی که شاید از نظر محتوا، شباهتهای فراوانی به هم داشته باشند، در دسترس شما قرار خواهند گرفت. احتمال خطای کنیبالیزیشن در چنین محتواهایی بسیار زیاد است و حتی با یک جست و جو به عنوان فرد عادی در مورد آن موضوع مد نظر، ممکن است دو یا چند مطلب یکسان را در گوگل از سایت خود مشاهده نمایید.
سخن پایانی
این مقاله در راستای آشنایی با تعریف کنیبالیزیشن و همچنین اطلاعاتی پیرامون آن نوشته شده است. همان طور که از بخشهای گوناگون آن متوجه شدید، کنیبالیزیشن میتواند تاثیرات مخربی را بر روی سایت ما بگذارد. در همین راستا باید شرایطی را برای خودمان فراهم آوریم تا هیچ گاه درگیر آن و یا دیگر خطاهای موجود برای گوگل نشویم.
شما عزیزان در این خصوص و در مورد دیگر فعالیتهای گوگل و کارهایی که باید در راستای بهبود وبسایت انجام دهیم، قادر هستید تا از دیگر مقالات موجود در سایت ما نیز بازدید داشته باشید. این مقالات به زبانی کاملا ساده نوشته شدهاند تا افراد با هر سطحی از دانش بتوانند آنها را درک نمایند. در پایان امیدوار هستیم که از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.
پرسش و پاسخ تکمیلی