ابزار تولید محتوا چه چیزهایی هستند؟

  • نویسنده : امید ابوالحسنی
  • زمان مطالعه : 19 دقیقه
  • تاریخ انتشار : 1400/02/28
ابزار تولید محتوا چه چیزهایی هستند؟

لازمه حرفه‌ای شدن در هر کاری، حرفه‌ای شدن در استفاده ابزار مربوط به آن کار است. تولید محتوا نیز از این قائده مستثنی نیست. محتوا انواع گوناگونی دارد که برای تولید هرکدام به ابزار‌های به خصوصی نیاز داریم. در این مقاله با ما همراه باشید تا علاوه بر شناخت انواع محتوا، با ابزار تولید محتوا نیز آشنا شویم.

ابزار تولید محتوا در سایت

سایت‌ها یکی بزرگترین بازارهای عرضه محتوا هستند. همین باعث می‌شود تا در تولید محتوا برای این دسته، ظرافت و خلاقیت بیشتری به خرج دهیم. اولین و مهم‌ترین ابزار برای تولید محتوا، داشتن منابع قابل اعتماد است. همانطور که می‌دانید محتوا نویس همیشه در رابطه با موضوع محتوا متخصص نیست؛ این یعنی برای برخی از متون باید به منابع دیگری رجوع کند. منابع قابل اعتماد و بروز، اولین ابزار برای تولید یک محتوای بسیار با کیفیت هستند.  یکی از سایت‌هایی که می‌توانید به عنوان منبع استفاده کنید، همین Wikipedia است.

ابزار تولید محتوا سایت

بعد از داشتن منابع درست، داشتن ابزاری برای بررسی نگارش محتوا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. امروزه سایت‌های زیادی وجود دارند که می‌توانید با بارگزاری متن محتوای خود در آنها، از نظر نگارشی آنها را بررسی کرده و ایرادات آنها را برطرف کنید. برخی از این سایت‌ها سئو محتوا شما را نیز بررسی می‌کنند. با اینکه ابزارهای فارسی زبان در این زمینه کم هستند، می‌توانید با جست و جوی عبارت “بررسی متن” ، چندتا از سایت‌هایی که به زبان فارسی کار می‌کنند را پیدا کنید.

ابزار تولید محتوا با گوشی

بسته به اینکه می‌خواهید چه محتوایی را در گوش خود تولید کنید، ابزار تولید محتوای مناسب نیز متفاوت خواهند بود. با این حال در این به بررسی ابزارهای تولید محتوا برای اینستاگرام و بهترین ابزارها برای تولید محتوای متنی خواهیم پرداخت.

ابزار تولید محتوا با گوشی

محتوای متنی روی گوشی

در گذشته شاید تولید محتوای متنی روی گوشی خیلی سخت به نظر می‌رسید. امروزه اما، تمام برنامه‌هایی که برای نوشتن به آنها نیاز دارید، روی گوشی شما نیز نصب می‌شوند.برای تولید محتوای متنی با گوشی می‌توانید از دو ابزار بسیار معروف استفاده کنید. اولی همان ورد جذاب و کارآمدی است که روی کامپیوتر خود دارید. شما می‌توانید با نصب برنامه Office بر روی گوشی خود از تمامی امکانات ورد استفاده کنید. جایگزین دیگری که برای این برنامه وجود دارد، Google docs است. از ویژگی‌های جالب این برنامه که در ورد پیدا نمی‌کنید، امکان تایپ با صدا به زبان فارسی است.

محتوای مناسب برای اینستاگرام

همان طور که می‌دانید اینستاگرام، شبکه‌ای اجتماعی بر پایه اشتراک عکس و فیلم است. پس ابزار مناسب تولید محتوا برای این شبکه اجتماعی نیز به ویرایش و پردازش عکس و فیلم مربوط می‌شوند. یکی از بهترین برنامه‌ها برای ویرایش فیلم‌های اینستاگرامی، FilmoraGo است. با استفاده از این ویرایشگر می‌توانید فیلتر‌ها و انیمیشن‌های جذابی به فیلم‌های خود اضافه و آنها را تا جای ممکن با پلتفرم اینستاگرام سازگار کنید.

برای ویرایش عکس نیز می‌توانید از برنامه Canvas استفاده کنید که احتمالا محبوب‌ترین برنامه برای تولید پست و استوری اینستاگرام است. این برنامه با قالب‌های متنوع خود به شما اجازه می‌دهد تا با کمترین تلاش به بهترین نتیجه دست پیدا کنید. البته به یاد داشته باشید که خود اینستاگرام نیز برنامه مناسبی برای ویرایش عکس‌ها است!

ابزار مناسب برای تولید محتوای متنی

بالاتر راجع به ابزار تولید محتوای متنی روی گوشی صحبت کردیم؛ این بار اما، تصور را بر این می‌گذاریم که محتوا نویس به کامپیوتر خود دسترسی دارد! ابزار مناسب برای تولید محتوا روی کامپیوتر چیست؟! قاعدتا روی کامپیوتر دستمان باز‌تر است اما اولین ابزاری که به آن نیاز داریم برنامه‌ای برای نوشتن است که بهترین انتخاب ما در این زمینه، همان Word است. ابزار بعدی که به آن نیاز خواهید داشت، داشتن یک کیبورد مناسب است. شاید ابتدا آنقدر هم مهم به نظر نرسد اما یک کیبورد خوب تاثیر بسزایی بر روی سرعت تولید محتوای متنی خواهد داشت.

ابزار متنی تولید محتوا

اگر محتوای متنی که تولید می‌کنید به زبان انگلیسی باشد، می‌توانید از ابزارهای پیشرفته‌ای چون Grammarly نیز استفاده کنید. مهم‌ترین نکته در تولید محتوای متنی، دسته اول بودن آن است که می‌توانید آن را از طریق سایت‌های مختلفی بررسی کنید.

ابزار تولید محتوای ویدئویی

تولید محتوای ویدئویی ابزار در هر پلتفرم ابزار به خصوص خود را دارد. قبل از اینکه نرم افزارهای مخصوص ویرایش و تولید محتوای ویدیوئی را معرفی کنیم، به سراغ یک ویرایشگر آنلاین می‌رویم که روی هر پلتفرمی قابل استفاده است. این ویرایشگر که یکی از  قوی‌ترین ویرایشگر‌های آنلاین ویدئو است، Kapwing.com نام دارد. این سایت به شما اجازه می‌دهد تا ویدئو خود را با پلتفرم‌هایی چون یوتیوب یا اینستاگرام سازگار کنید. علاوه بر این می‌توانید مانند یک نرم افزار ساده ویرایش فیلم، از این سایت استفاده کنید.

از سایت‌ها که بگذریم، می‌توانید از نرم‌ افزارهای مختلفی برای تولید محتوای ویدئویی استفاده کنید. ابزارهای مناسب برای استفاده روی گوشی را قبل‌تر به شما معرفی کردیم؛ در نتیجه در این بخش به بررسی ابزارهای حرفه‌ای ویرایش و تولید ویدیو روی کامپیوتر خواهیم پرداخت.

  1. مانند همیشه در اولین رتبه با یکی از تولیدات شرکت ادوبی سر و کار داریم. برنامه Adobe Premier برنامه ویرایش ویدئو این شرکت است که شاید بتوان گفت حرفه‌ای‌ترین برنامه در این زمینه است.  مورد مشابه آنلاین این برنامه، Adobe Spark است که می‌توانید از آن استفاده کنید.
  2. Corel Video Studio رتبه دوم را در لیست ما دارد. چرا که با حجم کمتری نسبت به Adobe Premier می‌تواند کار شما راه بیاندازد.
  3. Adobe After Effect برنامه تولید محتوای ویدیوئی است که توسط شرکت ادوبی توسعه داده شده. از این برنامه معمولا برای طراحی موشن گرافی‌ها استفاده می‌شود. متاسفانه نمونه آنلاینی برای این نرم افزار وجود ندارد.

ابزار تولید محتوای صوتی

این روزها با همه گیر شدن محتوای صوتی، تولید این نوع از محتوا نیز متقاضی زیادی پیدا کرده است. برای تولید محتوای صوتی نیز ابزار زیادی وجود دارد که در ادامه تعدادی از کاربردی‌ترین و پر استفاده‌ترین از این ابزارها را به شما معرفی خواهیم کرد. طبق معمول قبل از رفتن به سراغ نرم‌افزارهای گوشی و کامپیوتر، به سراغ ابزارهای آنلاین می‌رویم. یکی از بهترین ابزارهای آنلاین برای تولید و ویرایش محتوای صوتی، سایت Twistedwave.com است.

این سایت به شما اجازه می‌دهد تا به صورت آنلاین به ضبط و ویرایش صدا بپردازید و البته؛ استفاده از این سایت رایگان است. ابزار آنلاین دیگری که می‌توانید بر روی هر دستگاهی از آن استفاده کنید، سایت Audiotrimer.com است. این سایت، قابلیت‌های سایت قبلی را ندارد اما به شما اجازه می‌دهد تا صداها را به راحتی برش بزنید.

تولید محتوا با ابزاهای ویدویی

وقت آن رسیده تا به سراغ نرم‌ افزارهای تولید محتوای صوتی برویم. یکی از بهترین نرم افزارها برای تولید محتوای صوتی روی کامپیوتر، Audacity است. این برنامه رابط کاربری بسیار ساده‌ای دارد و همین کمک می‌کنند تا همه بتوانند از آن استفاده کنند. نرم افزار پیشرفته‌تری که برای این کار وجود دارد، Adobe Audition است که برای استفاده از آن باید هزینه کنید. البته این را هم فراموش نکنید که به هنگام تولید محتوای صوتی، همه چیز به نرم افزاری که از آن استفاده می‌کنید مربوط نمی‌شود! در واقع داشتن یک میکروفون مناسب نقشی کلیدی در تهیه یک محتوای صوتی با کیفیت دارد.

ابزارهای تولید محتوای اینفوگرافیک

خیلی از ما اگر متن طولانی‌ای رو به روی خود ببینیم، از خواندن آن صرف نظر می‌کنیم. راه حلی که برای چنین مشکلی وجود دارد، استفاده از محتوای اینفوگرافیک به جای محتوای متنی است. اینفوگرافیک با هماهنگ سازی متن و تصویر، مخاطب را به وجد می‌آورد و وی را تشویق می‌کند تا به خواندن  مطالب ادامه دهد. اما چه ابزارهایی برای تولید محتوای اینفوگرافیک نیاز است؟ سایت Canva از سایت‌هایی است که به هنگام ویرایش عکس می‌توانید از آن استفاده کنید. یکی از قابلیت ‌های این سایت، تولید محتوای اینفوگرافیک است. خوشبختانه استفاده از این سایت رایگان است و می‌توانید روی همه پلتفرم‌ها از آن استفاده کنید.

 سایت دیگری که در این زمینه در حال کار کردن است Venngage.com است. این سایت نیز مانند سایت قبلی قالب‌های آماده‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهد تا محتوای اینفوگرافیک تولید کنید. با اینکه استفاده از سایت‌های آنلاین خیلی راحت‌تر است؛ هنوز هم هستند افرادی که ترجیح می‌دهند با استفاده از نرم افزارهای حرفه‌ای کار کنند. نرم افزاری که به طور معمول برای تولید محتوای اینفوگرافیک استفاده می‌شود، همان Adobe Photoshop ویرایشگر قدرتمند تصاویر است. البته Adobe Spark  نیز می‌تواند به راحتی و به صورت آنلاین نیازهای شما به تولید اینفوگرافیک را برآورده کند.

ابزارهای ساخت پادکست محتوا

کسی فکرش را هم نمی‌کرد که پادکست‌ها تا این حد بین مردم محبوب شوند. پادکست محتوا در فضای گسترده اینترنت امروز، جایگاه خود را پیدا کرده است و همین باعث شده تا تولید این نوع از محتوا نیز افزایش پیدا کند. تولید پادکست نیز مانند  انواع دیگر محتوا به ابزار مخصوص خود نیاز دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

ابزارهای ساخت پادکست محتوا
  1. Adobe Audition: یکی از قدرتمندترین ابزارها برای ساخت پادکست محتوا، این نرم افزار شرکت ادوبی است. این برنامه با داشتن ویژگی‌هایی چون کم کردن نویز، ویرایش چندگانه، داشتن افکت‌های مختلف و پشتیبانی از تمام فرمت‌های صوتی به شما کمک می‌کند تا یک پادکست حرفه‌ای تولید کنید.
  2. Ardour: نرم افزار دیگری که بین تولید کنندگان پادکست از محبوبیت زیادی برخوردار است، Ardour است. این نرم افزار تمامی ابزاری که برای تولید پادکست به آنها نیاز دارید را در اختیار شما می‌گذارد. علاوه بر اینها، این نرم افزار اجازه می‌دهد تا برای پادکست خود، کاور طراحی کنید.
  3. Anchor: انکر از آن دست نرم افزارهایی است که فکر همه چیز را کرده‌اند! این نرم افزار با قابلیت ویرایش و انتشار پادکست‌ها به صورت قسمتی و سریالی به کاربران اجازه می‌دهد تا به ساده‌ترین شکل ممکن پادکست بسازنند.

علاه بر ابزارهایی که بالاتر از آنها نام بردیم، داشتن یک میکروفون مناسب برای ضبط پادکست و انتخاب پلتفرم مناسب برای انتشار آن نیز از اهمیت زیادی برخوردارند.

ابزارهای طراحی لوگوتایپ برای محتوا

در میان انواع مختلف لوگو، لوگوتایپ یکی از محبوب‌ترین‌ها است. لوگوتایپ به لوگوهایی گفته می‌شود که با استفاده از نام برند طراحی می‌شوند. گاهی اوقات در طول تولید محتوا به این نیاز پیدا می‌کنید تا برای محتوای خود یک لوگوتایپ تهیه کنید! خوشبختانه به دلیل محبوبیت این نوع از لوگو، سایت‌های زیادی در سطح اینترنت وجود دارند که به صورت رایگان یا پولی در کمترین زمان ممکن برای شما لوگوتایپ طراحی می‌کنند.

اولین ابزاری که برای طراحی لوگوتایپ برای شکا در نظر گرفته‌ایم، سایت Logotypemaker.com است. وقتی وارد این سایت می‌شود تنها کاری که باید انجام دهید نوشتن نم برندتان و زمینه کاری است که در آن مشغول هستید. بعد از تایید این موارد،  این سایت صدها و یا شاید هزاران لوگو در اختیار شما می‌گذارد تا از بین آنها لوگوی مورد نظر خود را انتخاب کنید. البته کار اینجا تمام نمی‌شود و بعد از انتخاب لوگو نیز می‌توانید به شخصی سازی آن بپردازید.

ابزار دیگری که برای طراحی لوگوتایپ می‌توان از آن استفاده کرد، سایت Logonomy.ir است. این سایت ایرانی نیز با داشتن قابلیت‌هایی مثل سایت قبلی به شما اجازه می‌دهد تا به راحتی و بدون دردسر برای خود لوگو طراحی کنید. تنها تفاوت این سایت نسبت به نسخه خارجی، استفاده از زبان فارسی است که برای کاربران فارسی زبان مزیت محسوب می‌شود.

ابزارهای کلاژ برای تولید محتوا

استفاده از کلاژ برای تولید محتوا چه در شبکه‌های اجتماعی چه بر روی سایت‌ها از محبوبیت بالایی برخوردار است. کلاژ در واقع چیزی شبیه قاب کردن تصاویر و ساختن یک آلبوم کوچک است؛ البته به صورت دیجیتالی! برای کلاژ قالب‌های متفاوتی وجود دارد که بسته به سلیقه و موضوع کار می‌توان از هر کدام استفاده کرد. ابزارهای کلاژ نیز بسیار زیاد هستند که در ادامه با آنها آشنا می‌شویم.

ابزارهای کلاژ برای تولید محتوا
  • photo-collage.net از وبسایت‌هایی است که می‌توانید برای کلاژ از آن استفاده کنید. این وبسایت قالب‌های مختلفی را در اختیار شما قرار می‌دهد که می‌توانید به دلخواه یکی از آنها را انتخاب کنید.
  • برنامه Picsart اندروید نیز این قابلیت را به کاربران گوشی‌های همراه می‌دهد تا بتوانند به بهترین شکل ممکن یک کلاژ طراحی کنند.
  • Photocollage نیز از دیگر ابزارهایی است که می‌تواند به شما در طراحی یک کلاژ کمک کند. مزیت این ابزار کارکزد آن به صورت آنلاین و آفلاین بر روی انواع پلتفرم‌ها است.

در نهایت باید بدانید که اکثر برنامه‌های ویرایش عکس قابلیت کلاژ را نیز در خود دارند؛ اما کاربران ترجیح می‌دهند بدون صرف وقت زیاد روی ویرایش و خروجی گرفتن، خیلی ساده از قالب‌های آماده استفاده کنند.

ابزار ادیت عکس برای تولید محتوا

ویرایش عکس‌ها نیز از دیگر مواردی است که در تولید محتوا کارایی بسیار زیادی دارد. خوشبختانه برای ویرایش عکس‌ها ابزارهای بسیار زیادی وجود دارد. اولین و مطمئنا بهترین و کامل‌ترین ابزار برای ویرایش عکس، نرم افزار محبوب فتوشاپ است. در این برنامه عملا هیچ محدودیتی برای ویرایش عکس ندارید! فتوشاپ از آن دست برنامه‌هایی است که تمام کارهایتان را راه می‌اندازد. نکته بسیار مثبتی که در رابطه با فتوشاپ وجود دارد، وجود این نرم افزار برای سیستم عامل اندروید است. با اینکه نسخه اندروید کارایی نسخه ویندوز را ندارد؛ می‌توان برای راه انداختن اغلب کارها از آن استفاده کرد.

البته ممکن است خیلی ازما دوست نداشته باشیم یک برنامه جدید به کامپیوتر خود اضافه کنیم! جای نگرانی نیست؛ در چنین مواقعی می‌توانید از ویرایشگرهای عکس آنلاین استفاده کنید.  یکی بهترین ابزارهای آنلاین که می‌توانید روی هر پلتفرمی از آنها استفاده کنید، Pixlr.com است. این ابزار آنلاین با محیطی شبیه به فتوشاپ به شما اجازه می‌دهد تا به راحتی عکس‌ها را در مرورگر خود ویرایش کرده و از آنها خروجی بگیرید.

ابزارهای تولید محتوای تعاملی

محتواهای تعاملی، همان محتواهایی هستند که کاربران را به چالش می‌کشند یا آنها را وادار به انجام کاری می‌کنند. در واقع آزمون‌های آنلاین، چالش‌ها و هر گونه محتوای دیگری که مخاطب را مجبور به نشان دادن واکنش کند، محتوای تعاملی است. در ادامه شما را با چند ابزار برای تولید محتوای تعاملی آشنا خواهیم کرد.

پرس لاین

پرس لاین یکی از سایت‌های ایرانی است که به شما اجازه می‌دهد آزمون‌های مختلفی را طراحی کرده و آنها را هر جا که می‌خواهید به اشتراک بگذارید. از مزایای این ابزار می‌توان به سازگاری با زبان فارسی و گزارش‌های دقیق آن اشاره کرد.

فرم افزار

یکی از سایت‌های دیگری که به شما اجازه می‌دهد تا پرسشنامه یا چالش بسازید، فرم افزار است. این سایت ایرانی نیز به کاربران خود اجازه می‌دهد تا انواع مختلفی از آزمون‌ها و چالش‌ها را طراحی کنند و در پلتفرم دلخواه خود به اشتراک بگذارند.

اینستاگرام!

اینستاگرام شبکه اجتماعی است که بر پایه تعامل کاربران با یکدیگر به فعالیت خود ادامه می‌دهد؛ پس اینکه چنین شبکه‌ای ابزارهای لازم برای تولید محتوای تعاملی را نیز برای کاربرانش فراهم کرده باشد اصلا دور از ذهن نیست. کاربران این شبکه اجتماعی می‌توانند از طریق بخش استوری، چالش‌ها و پرسشنامه‌های مختلفی را طراحی کرده و با مخاطبین خود در اینستاگرام به اشتراک بگذارند.

ابزارهای تغییر صدا در تولید محتوا

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که برای تولید یک محتوای بصری یا صوتی به تغییر صدا نیاز داشته باشید. بعضی گویندگان به صورت ذاتی چنین استعدادی دارند؛ اما راه حل چنین مشکلی برای آن دسته که قادر به انجام چنین کاری نیستند، چیست؟ در این بخش از مقاله با ابزارهای تغییر صدای آنلاین و آفلاین آشنا خواهیم شد تا بتوانیم چنین مشکلی را حل کنیم.

تغییر صدا برای تولید محتوا
  • به جرات می‌توان گفت یکی از قدرتمند‌ترین ابزارها برای تغییر صدا، سایت Voicechanger.io است. این سایت به شما اجازه می‌دهد صدای خود را به صورت آنلاین ضبط کرده و آن را تغییر دهید. علاوه بر این‌ها، این ابزار آنلاین قابلیت جالبی داد که در آن می‌‌توانید متن دلخواه خود را بنویسید و صدای ظبط شده تحویل بگیرید! از دیگر مزایای این ابزار می‌توان به در دسترس بودن آن روی اکثر پلتفرم‌ها اشاره کرد.
  • در بخش آفلاین اما، نرم افزار AV Voice Changer Software Diamond رقیبی ندارد! این نرم افزار انواع مختلفی از صدا را در اختیار کاربران می‌گذارد تا بدون دردسر بتوانند صدای خود را تغییر دهند. از ویژگی‌‌های جذاب این نرم افزار می‌توان به سادگی رابط کاربری آن در کنار این همه کارایی اشاره کرد.

با اینکه به انتهای مقاله رسیده‌ایم، باید این را به خاطر سپرد که ابزارهای تولید محتوا خیلی بیشتر از آنچه هستند که در این مقاله ذکر شده؛ اما ابزارهای نام برده در این مقاله، کاربردی‌ترین ابزارهای تولید محتوا هستند. در واقع این تجربه تولید کننده محتوا است که وی را به سمت استفاده از ابزارهای درست و کاربردی سوق می‌دهد. در پایان، اگر شما هم تجربه استفاده از ابزار خاصی را دارید که می‌توان برای تولید محتوا از آن استفاده کرد؛ آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

پرسش و پاسخ تکمیلی

سفارش فوری تولید محتوا

تعداد کلمه و مقاله را وارد کنید تا سفارش شما محاسبه شود

درصد تخفیف : 0%
قیمت هر مقاله0 تومان
قیمت کل0 تومان
قیمت با تخفیف0 تومان
پرداخت

با ما گفتگو کنید