قواعد تیترنویسی شامل چه مواردی است؟

  • نویسنده : امید ابوالحسنی
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • تاریخ انتشار : 1401/01/14
قواعد تیترنویسی شامل چه مواردی است؟

همان‌طور که می‌دانید عنوان و تیترها، عامل تعیین کننده‌ای هستند که ارزش محتوای شما را تعیین می‌کنند. تولید محتوا برای سایت شما، محصول شما بوده و تیترها، پیشنهادهای شما به جهت خوانایی بیشتر محتوای‌تان است. شما با خوانندگان بسیاری سروکار دارید و باید بتوانید به خوبی نیازهای محتوایی آنها را برآورده سازید و به نحوی آنها را مجبور به خواندن محتوای خود کنید.

6 قانون مهم برای نوشتن تیترهایی خواندنی

برای این کار باید محتوای بقیه رقبا را مشاهده کنید و ببینید آنها چگونه محتوای خوبی می‌نویسند که خوانندگان بسیاری دارند و شما نیز از همان تکنیک و شیوه به جهت بهتر شدن محتوای خود استفاده کنید. اینترنت دنیایی پر از محتوا بوده که خوانندگان در نگاه اول تنها 8 ثانیه از زمان خود را به جهت نگاه کردن به تیترهای محتوا صرف می‌کنند و شما باید بتوانید در همین 8 ثانیه توجه آنها را به خود جلب کنید. با ما همراه باشید تا این قواعد مهم را برای شما تشریح کنیم.

6 قانون مهم برای نوشتن تیترهایی خواندنی

قانون 1: استفاده از جملات مهم و کاربردی

تیترهای شما باید به خوبی و به طور صحیح در خصوص مطلب بیان شده باشند. بنابراین تیترها و مطالبی را بنویسید که نوید دهنده و کمک کننده باشند. اگر می‌خواهید در مورد یک موضوع مطلبی را بنویسید نگویید: “همه چیز در مورد …” این تیتر ممکن است زیبا به نظر برسد اما چیزی را به مردم نوید نمی‌دهد. بنابراین بر روی تیترهای خود تمرکز کنید و در وهله اول بر روی خواسته مخاطبان خود تمرکز کرده و از زبان آنها صحبت کنید.

قانون 2: تنها چیزهایی را که می‌توانید به آنها عمل کنید، ارائه دهید.

می‌دانید که مردم جذب وعده‌ها می‌شوند بنابراین قولی را بدهید که حقیقی و درست باشد. شما باید به حرف‌هایی که درون مطلب خود می‌نویسید عمل کنید و اگر این کار را نکنید وجه کاری خود را خراب کرده و اعتبار خود را در مقابل مردم از دست می‌دهید.  
ممکن است یک بار بتوانید موفق شوید کنجکاوی مخاطبان خود را برانگیزید تا مطالب شما را بخوانند اما اگر در همان مطلب به اعتبار خود آسیب وارد کنید مردم دیگر دفعه دوم مطالب شما را نمی‌خوانند. پس از بیان وعده‌های پوچ مانند “چگونه در 5 دقیقه میلیونر شویم؟” و عناوین این‌چنینی که کاملا احمقانه هستند خودداری کنید چون همه می‌دانند که این حقه بوده و هیچ راهی برای دستیابی به آن وجود ندارد.       
پس دروغ ننویسید، این نکته بسیار مهم است که شهرت‌تان را به جهت چند کلیک بیشتر خراب نکنید. درست است که بسیاری از محتوانویسان این کار را انجام می‌دهند اما این شیوه جواب‌گو نبوده و باید از تکنیک‌های ظریف‌تری برای نوشتن مطالب استفاده کرد و هیچ‌گاه تیتر مخربی که به مطلب نوشته شده آسیب وارد می‌کند را استفاده نکنید.

قانون 3: خاص باشید

اگر می‌خواهید تیترتان خوانده شود، باید در مورد آن به صورت خاص و مشخص صحبت کنید. استفاده از عناوین مبهم که یک کلیت را می‌رسانند مناسب نبوده به همین دلیل اول فکر کنید که محتوای شما در مورد چیست؟ خواننده شما بعد از خواندن این مطلب باید چه چیزی را یاد بگیرد؟ و غیره.   
بدون پرسیدن این سوالات از خودتان، خوانندگان نمی‌تواند تصمیم بگیرند که آیا این محتوا ارزش خواندن دارد یا نه و سپس به دنبال مطلبی می‎گردند که پاسخ پرسش‌های خود را در آن پیدا کنند. مهم نیست که تمامی عناوین مشخص کننده چیستی محتوا باشند بلکه باید مشخص کننده این باشند که خواننده بعد از خواندن آن مطلبی را یاد گیرد. بر روی محدود کردن مطالب تمرکز کرده و هرچه دقیق‌تر باشید، بیشتر می‌توانید مشخص کنید که برجسته‌تر از دیگران هستید.

قانون 4: مخاطبان خود را بشناسید

مطمئنا تمامی تیترها باید مطلب خاصی را نوید دهند و نشان دهنده کلمات و عبارات خاصی باشند اما اگر می‌خواهید تیتر موفقی داشته باشید، فقط به این فکر نکنید که یک موضوعی را به جهت پر کردن فضا بنویسید بلکه با یک فرمول استاندارد تیتر خود را انتخاب کنید و آن را در محتوای خود به کار ببرید.  
برخی اوقات برای شناخت مخاطبان خود زحمتی نمی‌کشید و این مورد باعث می‌شود که محتوای جذاب تولید نکنید. برای نوشتن محتواهای صحیح باید مخاطبان هدف خود را شناسایی کرده و به مانند آنها فکر کنید و سپس مواردی که برای آنها کمک کننده هستند را بیان کنید. با بیان کلماتی که مخاطبان منتظر شنیدن آن هستند می‌توانید به هدف اصلی خود که دیده شدن محتوا است برسید.

قانون 5: هنگام نوشتن تیترها پلتفرم خود را بشناسید

همان‌طور که باید مخاطبان خود را بشناسید، باید پلتفرم خود را نیز بشناسید. نوع تیترهایی که در یک پلتفرم کارایی دارند ممکن است در پلتفرمی دیگر کارایی نداشته باشند. مثلا تیترهای یوتیوب برای وبلاگ‌ها مناسب نخواهند بود.    
برای این کار وقت گذاشته و تحقیق کنید که چه تیترهایی در پلتفرم‌های مختلف خوب عمل می‌کنند و سپس از آنها استفاده کنید. به عنوان مثال پلتفرم‌هایی مانند YouTube و Vimeo پلتفرم‌هایی بصری هستند و تیتر استفاده شده باید نمایانگر تصویر و ویدیو باشد.

قواعد تیترنویسی

قانون 6: تیتر خود را واضح بنویسید

یادتان باشد چیزی که می‌نویسید دقیقا همان چیزی باشد که می‌دانید با مخاطب هدف‌تان صحبت می‌کند. در محتوای خود یک راهنمایی را پیشنهاد ندهید بلکه خودتان راهنمایی نهایی را ارائه دهید و سپس در این راهنمایی نکاتی را بگویید که نتیجه صحیحی را داشته باشد. به ذهن خواننده خود وارد شوید و به جای او فکر کنید و از خود بپرسید چه چیزی برای من در این زمینه سوال برانگیز است که باید به دنبال جواب آن باشم و سپس موارد مهم را ذکر کرده و آنها را بررسی کنید.

معرفی قوانین مهم برای تیترنویسی

از جمله مهم‌ترین قوانینی که باید زمان تیترنویسی آنها را رعایت کنیم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تاثیرگذاری: بهترین راه برای نوشتن یک تیتر خوب این است که آن را ساده و دقیق بنویسید و تنها زمانی تخصصی بنویسید که نیاز به تخصص‌نویسی دارید.
  • استفاده از اعداد در تیتر: استفاده از اعداد در تیترها می‌تواند به خوانایی بیشتر آنها کمک کند.
  • استفاده از تیترهای هم‌راستا: تمامی تیترها باید هم‌سطح و در یک راستا نوشته شوند تا متن نظم زیبایی داشته باشد.
  • رعایت زمان‌ها در نوشتن: در هنگام نوشتن تمامی زمان‌ها آن را به خوبی و درست در تیتر خود به کار ببرید.
  • استفاده صحیح از علامت‌گذاری‌ها: برای این منظور جهت مختصرنویسی از نقطه استفاده کرده و در جایی که نقل قولی دارید از علامت “” استفاده کنید.
  • استفاده صحیح از کاما: علامت کاما علاوه بر استفاده معمولی، دارای کاربرد “و” است. بنابراین مطمئن شوید که خواننده درک واضحی از معنای ویرگول را متوجه شود.
  • مواظب ابهام کلماتی با چند معنا باشید: به خوبی از کلمات صحیح استفاده کرده و تا حد امکان از کلماتی که چندین معنا دارند در تیترهای خود استفاده نکنید.

پرسش و پاسخ تکمیلی

سفارش فوری تولید محتوا

تعداد کلمه و مقاله را وارد کنید تا سفارش شما محاسبه شود

درصد تخفیف : 0%
قیمت هر مقاله0 تومان
قیمت کل0 تومان
قیمت با تخفیف0 تومان
پرداخت

با ما گفتگو کنید