
به طور سنتی، حوزه بازاریابی بر تفکر خلاق به جای مهارتهای فنی بازاریابی تأکید داشت. اما برای ایجاد یک شغل موفق به عنوان یک بازاریاب امروز، شما به چیزی بیشتر از خلاقیت در ارائه ایدهها نیاز دارید. این همان جایی است که مهارتهای فنی به وجود میآید. این مهارتها از تجربیات یا آموزش (تجزیه و تحلیل دادهها، مدیریت پروژه و برنامه نویسی رایانه ای) به دست میآید.
در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری، کارفرمایان بر مهارتها و سوابق تأکید دارند. دادههای LinkedIn از سال گذشته افزایش 20 درصدی مدیرانی را نشان میدهد که مدرک چهار ساله سنتی ندارند. این روند تمایل بر استخدام مبتنی بر مهارت را برجسته میکند، که تواناییهای افراد را به مدرک تحصیلی آنها اولویت میدهد.
استخدام به دلیل داشتن مهارت به جای مدرک تحصیلی یک قدم خوب برای همه است و عاقلانه است که از مهارتهای خود در شغل یا ارتقاء جدید استفاده کنید. به همین دلیل است که باید مطمئن شوید که مهارتهای فنی مناسب برای شغل خود را دارید تا در رقابت باقی بمانید و در حرفه خود پیشرفت کنید.
بیایید تمام آنچه را که باید در مورد مهارتهای فنی بازاریابی بدانید و مهارتهایی را که باید به عنوان یک بازاریاب توسعه دهید، بررسی کنیم.
مهارتهای فنی بازاریابی چیست؟
مهارتهای فنی که اغلب به عنوان مهارتهای سخت شناخته میشوند، قابلیتهای تعریف شده و قابل اندازه گیری هستند که توسط آموزش افراد آنها را به دست میآورند. آنها به شما امکان میدهند یک کار خاص را انجام دهید و اغلب از صنعتی به صنعت دیگر متفاوت است.
در حالی که مهارتهای فنی معمولاً برای مهندسان، تحلیلگران تجاری، ریاضی دانان و دانشمندان مورد نیاز است، صنایع بیشتر از هر زمان دیگری به کارمندانی با دانش فنی نیاز دارند. در واقع، 58 درصد از نیروی کار برای انجام موفقیت آمیز مشاغل خود به مهارتهای جدید نیاز دارند. این عمدتا به دلیل تحول دیجیتالی و افزایش گسترده دادهها است، که به افرادی نیاز دارد که بتوانند از فناوری برای تفسیر دادهها استفاده کنند و برای پیشبرد و تعالی یک شرکت اقدام کنند.
قبل از وارد شدن به یک دوره تجزیه و تحلیل دادهها، مهم است بدانید که دهها مهارت فنی وجود دارد که به عنوان یک بازاریاب به آنها نیازی ندارید. مثلا لازم نیست حتما یک فوق تخصص کامپیوتر باشید. اجازه دهید نگاهی به انواع مختلف مهارتها بیندازیم تا بدانید کدام برای شما مناسب است. با پیشرفت سریع فناوری، تقریباً هر نقشی به نوعی مهارت فنی نیاز دارد. در اینجا انواع مختلفی وجود دارد که ممکن است در دنیای بازاریابی با آن روبرو شوید.

در حالی که مهارتهای مرتبط با خلاقیت، مذاکره، مدیریت استرس، ارتباطات و سخنرانی عمومی معمولاً مهارتهای نرم تلقی میشوند، مقولههایی مانند فناوری و تفکر تحلیلی از دسته مهارتهای فنی هستند. مشابه مهارتهای فنی، مهارتهای نرم با تجربه یا آموزش به دست میآیند. اندازه گیری این مهارتها سخت تر است، اما برای برقراری ارتباط با تیم، مذاکره در مورد مهلت پروژه، ارائه ایدههای خلاقانه و اولویت بندی حجم کار به آنها نیاز دارید.
به عنوان مثال، یک مدیر پروژه ممکن است نگرش مثبت و مهارتهای مدیریت زمان عالی (هر دو مهارت نرم) داشته باشد، اما درک نکات و جزئیات سیستم CMS شرکت (یک مهارت فنی) برای تحویل به موقع و پروژههای موفق همچنین بسیار مهم است.
در اینجا مروری بر انواع مهارتهای فنی مورد نیاز برای نقشهای مختلف بازاریابی وجود دارد.
رسانههای دیجیتال و طراحی
- نرم افزار طراحی گرافیک (Adobe InDesign، Photoshop، Illustrator، After Effects، Premiere)
- سیستمهای مدیریت محتوا (CMS)
- مدیریت تصویر و فایل
- تدوین محتوا
مدیریت پروژه
- تسلط بر نرم افزار مدیریت پروژه (مانند Asana، Trello یا ClickUp)
- برنامه ریزی بودجه
- مدیریت ریسک
- برنامه ریزی پروژه
- سیستمهای مدیریت محتوا (CMS)
- مدیریت کارها
بازاریابی و تولید محتوا
- تحلیل دادهها
- مدیریت کمپین
- بودجه بندی
- سیستمهای مدیریت محتوا (CMS)
- مصاحبه
- مدیریت فروشنده
- قدم زدن
- کپی نویسی یا کپی رایتینگ یا نوشتن متن فروش
- ویرایش
- تحقیق و گزارش
- سئو
- مدیریت تبلیغات دیجیتال
- بازاریابی از طریق رسانههای اجتماعی
- استراتژی محتوا
مهارتهای فنی بازاریابی در محیط کار
اکنون که میدانید چه نوع مهارتهای فنی در زمینه شما کاربرد دارد، چگونه میدانید که کدام را توسعه دهید؟ LinkedIn برای درک اینکه کدام مهارتها برای آینده مهمتر هستند، مطالعه ای را برای یافتن بیشترین مهارت مورد نیاز انجام داد که تعدادی از آنها برای بازاریابان کاربرد دارد.
مهارتهایی که شرکتها بیشترین نیاز را به آنها دارند:
مهارتهای فنی مانند استدلال تحلیلی، بازاریابی وابسته و تجزیه و تحلیل کسب و کار برای موفقیت به عنوان یک بازاریاب ضروری است. اما برای ساختن یک حرفه پر رونق به بیش از آنها نیاز خواهید داشت. برای درک مهارتهای مورد نیاز در محل کار، کار را با مشاهده شرح شغل برای موقعیتهایی که میخواهید در حال حاضر و در آینده -شروع کنید.
مدیران استخدامی اغلب لیستی از مهارتهای مورد نیاز و توصیه شده ایجاد میکنند که میخواهند متقاضیان شغلی داشته باشند. مهارتهای مورد نیاز اغلب مهارتهای فنی هستند که برای انجام خوب کار پس از استخدام به آنها نیاز دارید، در حالی که مهارتهای توصیه شده قابلیتها هستند که شرکت مایل است به شما در آموزش آن کمک کند.
هنگامیکه شرح مشاغل را بررسی کردید و لیستی از مهارتهای فنی که کارفرمایان به دنبال آن هستند را ایجاد کردید، صحبت کردن با مدیر خود در مورد مهارتهای مورد نیاز برای پیشرفت شغلی نیز هوشمندانه است. آنها باید بتوانند جهت پیشرفت فردی، شما را در جهت درست راهنمایی کنند.
اگر در یک شرکت حمایتگر کار میکنید، مدیر شما ممکن است منابعی را برای کمک به شما در جهت دستیابی به این مهارتها ارائه دهد. این میتواند شامل کتاب، دوره، گواهینامه یا تحصیل باشد یا ممکن است به معنای قرار دادن شما در پروژههایی باشد که به شما تجربه عملی میدهند، مانند مدیریت بودجه برای یک کمپین اجتماعی یا طراحی تصاویر بصری برای خبرنامه ایمیل هفتگی.
مهارتهای فنی در بازاریابی بر حسب نقش متفاوت است، بنابراین مهم است که قبل از کمک از مدیر خود، تحقیقات خود را انجام داده و مسیر شغلی خود را در نظر بگیرید. اگر آنها ندانند که میخواهید به کدام سمت بروید، نمیتوانند مهارتهای خاصی را که برای رسیدن به آن نیاز دارید، ارائه دهند.
به مثالهای زیر نگاه کنید تا مهارتهایی را که در حال حاضر دارید برجسته کنید و در مورد مهارتهایی که ممکن است نیاز داشته باشید اطلاعات بیشتری کسب کنید.
نمونههایی از مهارتهای فنی مارکتینگ در محل کار
رسانههای دیجیتال و طراحی
- طراحی گرافیک و وب (Adobe InDesign، Photoshop، Illustrator، After Effects، Premiere)
- تحقیق و طراحی UX/UI
- مدیریت پایگاه داده
- انیمیشن
- مدیریت رسانههای اجتماعی
- آزمایش قابلیت استفاده
- عکاسی
- سیستمهای مدیریت محتوا (Notion، Asana، Monday، Trello، WordPress، Squarespace، Wix)
- تسلط بر HTML، CSS،جاوا یا سایر زبآنهای برنامه نویسی
- تجسم دادهها
- تولید ویدئو و صدا
- تایپوگرافی
- وایر فریمینگ
- نمونه سازی
- نظریه رنگ
- مدل سازی کاربر
مدیریت پروژه
- مایکروسافت آفیس
- تسلط بر Google Suite
- سیستمهای مدیریت محتوا (CMS)
- نرم افزار مدیریت پروژه
- برنامه ریزی بودجه
- مدیریت ریسک
- برنامه ریزی پروژه
- مدیریت کارها
بازار یابی
- مدیریت کمپین
- مدیریت بودجه
- بهینه سازی موتورهای جستجو (سئو)
- بازاریابی موتورهای جستجو (SEM)
- سیستمهای مدیریت محتوا (CMS)
- مدیریت فروشنده
- مدیریت شبکههای اجتماعی
- هدف گیری تبلیغات
- استراتژی محتوا
- موقعیت یابی و استراتژی برند
- مدیریت رسانههای پولی
- تست A/B
- استراتژی دیجیتالی
- بازاریابی ایمیلی
- تجزیه و تحلیل وب
- نرم افزار اتوماسیون
- بهینه سازی نرخ تبدیل
- استراتژی Omnichannel
- برنامه ریزی رویداد
- مدیریت تولید
ایجاد محتوا
- کپی رایتینگ و نوشتن محتوای فروش
- نگارش فنی
- ویرایش
- تنظیم
- تحقیق و گزارش
- کپی نویسی UX
- دانش SEO/SEM
- استراتژی و مدیریت محتوا
- رسانههای اجتماعی
- بازاریابی ایمیلی
تجزیه و تحلیل
- تحلیل دادهها
- گزارش جمعیت شناسی
- آزمایش رسانههای دیجیتال
- تجزیه و تحلیل ترافیک گوگل
- مایکروسافت اکسل و پاورپوینت
- متلب
- پایتون
- SQL و NoSQL
- شناسایی شاخصهای کلیدی عملکرد
- تعیین معیارهای اندازه گیری
- جبر خطی و حساب
- تجسم دادهها
- پاکسازی دادهها
- کار با APIها
- برچسب زدن
مهارتهای فنی بازاریابان برای تهیه رزومه
پس از مشاهده لیستهای بالا، ممکن است مهارتهای فنی بیشتری از آنچه تصور میکنید داشته باشید. بنابراین کدام باید در رزومه شما ثبت شود؟ شما میخواهید مهارتهایی را که در حال حاضر دارید، یا میتوانید به راحتی توسعه دهید که بیشتر مرتبط با شغل هستند را در رزومه قرار دهید. لیستی از 10-20 مهارت را با ترکیبی از مهارتهای نرم و فنی هدف بگیرید. به مهارتهای ذکر شده در بخش مورد نیاز در شرح شغل توجه کنید زیرا ذکر آنهایی که در رزومه شما را به یک کاندیدای رقابتی تر تبدیل میکند.

اگر یک مهارت فنی منحصر به فرد برای رشته خود دارید که کارفرما بدنبال آن است (مثلاً شما مدیر رسانههای اجتماعی و یک برنامه مانند Adobe InDesign هستید)، آن را در بالای لیست مهارتهای خود قرار دهید تا رزومه شما برجسته شود.
به خاطر داشته باشید که مهارتهای خاص بیشتر از دیگران تقاضا دارند. در اینجا بیست مهارت اصلی وجود دارد که (در صورت داشتن آنها) باید به رزومهتان اضافه کنید :
- پردازش ابری
- هوش مصنوعی
- مدیریت فروش
- تحلیل و بررسی
- ترجمه
- توسعه برنامه موبایل
- مدیریت مردم
- تولید ویدئو
- تولید صدا
- طراحی UX
- بازاریابی SEO/SEM
- بلاک چین
- طراحی صنعتی
- خلاقیت
- همکاری
- تطبیق پذیری
- مدیریت زمان
- اقناع افراد
- روزنامه نگاری دیجیتال
- انیمیشن
البته، شما نمیخواهید بیش از حد از تواناییهای خود استفاده کنید. مطمئن شوید که در واقع همه مهارتهای مهم را در رزومه خود دارید. اگر به یک کارفرمای آینده دروغ بگویید، این پایان فرصت شما برای دستیابی به شغل است و میتواند شهرت شما را برای شغلهای آینده نیز خدشه دار کند.
اهمیت مهارتهای فنی بازاریابی
بازاریابی، به ویژه بازاریابی دیجیتال، حول دادهها میچرخد. پیش بینی میشود بازار جهانی دادههای بازاریابی در سال 2021 به 52.3 میلیارد دلار برسد و تقریبا 62 درصد از کارشناسان ارشد صنعت از راه حل اشتراک گذاری دادهها برای حمایت از بازاریابی و تبلیغات تیمهای خود استفاده میکنند.
بازاریابان از دادهها برای ارتباط با مخاطبان، ایجاد کمپینهای نوآورانه، تبدیل افراد به مشتریان و جلوگیری از بازگشت خریداران استفاده میکنند. اما استفاده از دادهها به مهارتهای خاصی نیاز دارد.
داشتن مهارتهای فنی مورد نیاز به شما امکان میدهد در کار خود برتری داشته باشید و شما را به کاندیدای رقابتی تری برای شغلهای آینده تبدیل میکند. هرچه مهارتهای بیشتری داشته باشید، فرصتهای بیشتری برای تصدی پستهای سطح بالاتر و دریافت حقوق بیشتر خواهید داشت.
تفاوت بین برآورد دستمزد اداره آمار ایالات متحده آمریکا برای دستمزد متخصصان بازاریابی در مقابل مدیران بازاریابی را در نظر بگیرید. مدیران بازاریابی که دارای تجربه و مهارتهای فنی بیشتری هستند، سالانه 80،500 دلار بیشتر از متخصصان بازاریابی درآمد دارند. همبستگی بین درآمد و مهارتهای فنی با سایر صنایع همخوانی دارد. نیازی به گفتن نیست که یادگیری مهارتهای فنی یکی از راههای افزایش درآمد شما است. اما این تنها چیزی نیست که شما برای موفقیت شغلی در طولانی مدت به آن نیاز دارید.
مهارتهای نرم در مقابل مهارتهای فنی
خلاقیت، تفکر انتقادی، همکاری، حل مسئله و هوش هیجانی از مهارتهای نرم رایج هستند که به اندازه مهارتهای فنی برای دستیابی به شغل و رشد شغلی مهم هستند. چه متخصص شبکههای اجتماعی باشید و چه تحلیلگر رسانههای دیجیتال، برای تکمیل دانش فنی خود و انجام کار به مهارتهای نرم خاصی نیاز دارید. هر شغل بازاریابی شرایط خاص خود را دارد، بنابراین تحقیق مرتبطی را که برای مهارتهای فنی انجام دادید، انجام دهید. در صورت گیر افتادن، مهارتهای نرم مورد نیاز زیر را در نظر بگیرید.
- توانایی رساندن پروژه تا موعد مقرر
- تصمیم گیری
- رسیدگی به انتقادات
- توجه به جزئیات
- تفکر انتقادی
- کار گروهی
- مدیریت زمان
- توانایی مدیریت چند وظیفه
- مهارتهای سازمانی
- اولویت بندی
- حل مسئله
- استقلال در کار
- کار از راه دور (دور کاری)
- همکاری
- قانع کردن مردم
- تطبیق پذیری
- هوش هیجانی
مهارتهای فنی بازاریابی در گذر زمان
تسلط بر مهارتهای فنی مورد نیاز به عنوان بازاریاب هرگز تمام نمیشود. تکنولوژی پیشرفت میکند، الگوریتمها تغییر میکنند و شبکههای اجتماعی جدید اغلب ظاهر میشوند.
برای اینکه بتوانید خود را به روند تغییرات به روز نگه دارید، باید مهارتهای فنی خود را قوی نگه دارید. تا آنجا که ممکن است از آنها استفاده کنید و در صورت نیاز مهارتهای جدیدی را به دست آورید. تقویت مهارتهای فنی یک فرایند مادام العمر است. بنابراین هرگز تصور نکنید که میتوانید بدون آموختن چیزهای جدید به عقب برگردید و در کار خود خوب عمل کنید و هنگامی که مهارت جدیدی را به دست میآورید یا مهارت خود را تقویت میکنید، از آنجا که برای هر شغلی، کارفرمایان متقاضیانی را میطلبند که دارای مهارتهای لازم برای انجام موثر کار خود و رشد شرکت باشند، آن را به رزومه و مشخصات LinkedIn خود اضافه کنید.
پرسش و پاسخ تکمیلی