بازاریابی روستایی چیست؟

  • نویسنده : امید ابوالحسنی
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • تاریخ انتشار : 1400/09/20
بازاریابی روستایی چیست؟

بازاریابی روستایی فرآیند فروش محصولات از مناطق شهری به مناطق روستایی و همچنین فروش و بازاریابی محصولات غیر کشاورزی تولید شده در مناطق روستایی به مناطق شهری است. این فرآیند با طراحی استراتژی بازاریابی روستایی آغاز می‌شود که در مقاله زیر از سایت الومحتوا بیشتر مورد بحث قرار گرفته است.

شرکت‌ها در بازاریابی روستایی شرکت می‌کنند تا تجارت خود را گسترش دهند، بازارهای جدید را کشف کنند و پایگاه مصرف کننده خود را افزایش دهند.

بازاریابی روستایی در ایران

در ایران، درصد زیادی از جمعیت در بخش روستایی زندگی می‌کنند. بازار روستایی در ایران بزرگ است، با پایگاه مصرف کننده بزرگ و بنابراین فرصت‌های برجسته ای را برای شرکت‌هایی که می‌خواهند بازار خود را گسترش دهند، ارائه می‌دهد.

با این حال، سبک زندگی و الگوی مصرف مردم ساکن در مناطق روستایی در مقایسه با مناطق شهری متفاوت است. بنابراین، برای بازاریابان، انجام تحقیقات و مطالعه رفتار مصرف‌کننده ساکنان روستایی برای دستیابی به اهداف بازاریابی روستایی ضروری است.

بازاریابی روستایی

فرصت‌های بازاریابی روستایی

اجازه دهید فرصت‌ها و چالش‌های بازار روستایی را که بازاریابان در اجرای استراتژی بازاریابی روستایی با آن مواجه هستند، بررسی کنیم.

پایگاه وسیع مصرف کنندگان

بازار روستایی ایران دارای جمعیتی در حدود ۲۰ میلیون نفر است که در ۳۷هزار روستا پراکنده شده است. در نتیجه جمعیت قابل توجهی همچنان در روستاهای ایران زندگی می‌کنند.

افزایش استفاده از تلفن همراه و اینترنت

در حال حاضر در اکثر روستاهای ایران اینترنت برقرار بوده و از اینترنت استفاده می‌شود. تخمین زده می‌شود که این رقم در چند سال آینده با درصد خوبی افزایش یابد.

افزایش فرصت‌های شغلی

توسعه روستایی با ابتکارات دولت در سال‌های گذشته منجر به رشد مالی در مناطق روستایی شده است. این امر باعث افزایش فرصت‌های شغلی برای ساکنان روستایی و در نتیجه افزایش سطح درآمد شده است.

بهبود نرخ سواد

مردم روستاهای ایران به مرور بیشتر از اهمیت آموزش آگاه می‌شوند و این امر در پیشرفت بازاریابی روستایی بسیار موثر خواهد بود.

چالش‌های بازاریابی روستایی

بازاریابی روستایی به کمک بسیاری از استارتاپ‌ها مانند باسلام در حال حاضر در حال پیاده‌سازی است اما قطعا هنوز چالش‌های زیادی دارد از جمله:

فقدان زیرساخت حمل و نقل

شرکت‌ها عموماً یک واحد تولیدی در نزدیکی منطقه شهری دارند و محصولات باید از طریق جاده یا راه آهن به مناطق روستایی منتقل شوند. بسیاری از روستاهای کوچک از طریق راه آهن به هم متصل نیستند و وضعیت جاده‌ها بسیار بد است.

فقدان زیرساخت انبارداری

زمانی که انبارها در دسترس نباشند، ذخیره سازی محصولات دشوار می‌شود. حتی اگر انبارها در دسترس باشند، به درستی نگهداری نمی‌شوند.

تقاضای فصلی

مردم در نواحی روستایی در طول فصل برداشت درآمد کسب می‌کنند، یعنی زمانی که تقاضا برای محصولات زیاد است و بقیه زمان‌ها کم است.

قدرت خرید پایین

سطوح کم درآمد منجر به قدرت خرید پایین می‌شود.

استراتژی بازاریابی روستایی

رفتار مصرف کننده در بخش روستایی از نظر عوامل مختلفی مانند قدرت خرید، سطح مصرف، میزان سواد، در دسترس بودن رسانه‌ها، باورهای اجتماعی-فرهنگی، در دسترس بودن زیرساخت‌های حمل و نقل، انبارها، فروشگاه‌های خرده فروشی و غیره تفاوت قابل توجهی با بخش شهری دارد. برای بازاریابان در هنگام طراحی استراتژی بازاریابی بسیار مهم است. در ادامه ما به شما راهنمای توسعه استراتژی بازاریابی روستایی با کمک مثال‌های مختلف ارائه می‌دهیم.

استراتژی محصول

هنگام راه اندازی یک محصول، شما به عنوان یک بازاریاب باید میزان مصرف مصرف کنندگان، اعتقادات فرهنگی-اجتماعی آنها و اینکه آیا محصول واقعا مورد نیاز ساکنان روستایی است را در نظر بگیرید.

هر محصولی که در بازار شهری موفق بوده است را نمی‌توان مانند بازار روستایی عرضه کرد. برخی تغییرات و طراحی مجدد باید انجام شود.

در مورد استراتژی بازاریابی روستایی ال‌جی، این شرکت دردسرهای مصرف‌کننده روستایی، یعنی ناتوانی آنها در درک زبان انگلیسی را که به طور معمول در صفحه نمایش تلویزیون استفاده می‌شود، درک کرده و به این ترتیب تلویزیونی با گویش‌های مختلف ارائه داده است که همه گزینه‌ها را به زبان‌های منطقه ای نمایش می‌دهد.

استراتژی قیمت گذاری

وقتی سطح درآمد را در نظر می‌گیریم آشکار می‌شود که هنگام عرضه محصول در مناطق روستایی، قیمت باید کمتر باشد.

در اینجا اندازه محصول، بسته بندی، انواع و غیره نقش مهمی‌در تصمیم گیری برای کاهش قیمت محصول دارند. تغییر در اندازه، بسته بندی بدون هیچ گونه زرق و برق یا جرقه و ارائه حداقل انواع می‌تواند به کاهش قیمت محصول کمک کند. با این حال، شرکت‌ها باید مراقب قیمت‌های پیشنهادی رقابت باشند زیرا مصرف کنندگان روستایی به کسانی که قیمت‌های کمتری ارائه می‌دهند وفادار هستند.

استراتژی ارتقاء

استراتژی‌های ترویجی باید سطح سواد بازار روستایی را در نظر گرفت. یک آگهی روزنامه ممکن است در این مورد مؤثر نباشد. استراتژی‌های بازاریابی روستایی زمانی موثرتر هستند که فروش شخصی در میان باشد.

فروش شخصی باعث ایجاد روابطی می‌شود که فروش را تضمین می‌کند. فروش شخصی گاهی اوقات نیاز به هدف قرار دادن یک مجموعه خاص برای مصرف کنندگان، حتی در جمعیت کوچک روستا دارد.

استراتژی مکان

زیرساخت‌ها همیشه یک محدودیت در بازار روستایی هستند. شرکت‌ها باید ویژگی‌های محصول، چرخه عمر آن را درک کنند تا یک سیستم توزیع ساختاریافته را تشکیل دهند. در اینجا ایجاد روابط با توزیع کنندگان و خرده فروشان نیز مهم است زیرا این افراد عمدتاً مردم روستای محلی هستند و محصول شما را به مصرف کننده توصیه می‌کنند.

نتیجه‌گیری

بازاریابی روستایی حوزه وسیعی است و نیازمند طراحی و ساختاربندی مناسب هر یک از عناصر استراتژی است. پیشنهاد می‌کنم در رابطه با بازاریابی روستایی و استراتژی‌های بازاریابی روستایی نکات زیر را در نظر داشته باشید.

  • مشارکت در بازاریابی روستایی می‌تواند پایگاه مصرف کننده بزرگ و سهم بازار بیشتری را برای شما به ارمغان بیاورد.
  • جمعیت قابل توجهی از کل جمعیت ایران هنوز در مناطق روستایی زندگی می‌کنند که مقدار قابل توجهی برای کاوش در بازاریابی روستایی است.
  • استراتژی بازاریابی روستایی به دلیل عوامل مختلف به طور قابل توجهی با استراتژی بازاریابی معمولی متفاوت است.
  • استراتژی بازاریابی روستایی زمانی موثرتر است که فروش شخصی در میان باشد.

پرسش و پاسخ تکمیلی

سفارش فوری تولید محتوا

تعداد کلمه و مقاله را وارد کنید تا سفارش شما محاسبه شود

درصد تخفیف : 0%
قیمت هر مقاله0 تومان
قیمت کل0 تومان
قیمت با تخفیف0 تومان
پرداخت

با ما گفتگو کنید