تولید محتوای بازنویسی چیست؟

  • نویسنده : امید ابوالحسنی
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
  • تاریخ انتشار : 1399/04/10
تولید محتوای بازنویسی چیست؟

اگر بخواهید بدون دست‌کاری در اصل یک متن، صرفا آن را به گونه‌ای دیگر بیان کنید بازنویسی به کمک شما می‌آید. بازنویسی یا در انگلیسی Paraphrase تنها با تغییر کلمات و نحوه جمله‌بندی سروکار دارد. در بازنویسی محتوا، مفهوم اصلی تغییر نمی‌کند. لذا اضافه و کم‌کردن مطلب یا تفسیر به رای در آن امکان‌پذیر نیست. در ادامه چند روش برای استفاده در  تولید محتوای بازنویسی توضیح داده شده است.

مهم‌ترین تکنیک‌ها در تولید محتوای بازنویسی

به یاد داشته باشید که این تکنیک‌ها فقط باید هنگامی استفاده شوند که متن را درک کرده باشید. سعی نکنید متن را بدون مطالعه و فهم کلی بازنویسی کنید.

1- از واژه‌های مترادف استفاده کنید

متن اصلی متن بازنویسی
یکی از روش‌های آسان برای افزایش سوددهی، بالا بردن قیمت‌ها است. افزایش (بالابردن) قیمت‌ها، راهی (روش) ساده (آسان) برای دست‌یابی به سود بیشتر (افزایش سوددهی) است.

همان‌طور که می‌بینید کلمات و عبارات داخل پرانتز، به جای کلمات اصلی به کار رفته است. نکته مهم تغییرنکردن مفهوم و یا کاهش و افزایش متن است. فقط متن با کلماتی جدید به شکلی دیگر بیان شده است.

در استفاده از مترادف‌ها مراقب باشید. بسیاری از کلمات بسته به متن، معانی مختلفی دارند و باید مترادفی استفاده کنید که معنای درستی را برای آن متن خاص بیان می‌کند.

2- از تغییر شکل کلمات استفاده کنید

متن اصلی متن بازنویسی
تیم برزیل در برابر آلمان شکست خورد. تیم برزیل در برابر آلمان متحمل شکست شد.
ورزش‌نکردن خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد. ورزش‌نکردن برای قلب خطرناک است.

در مثال اول فعل جمله (شکست خورد) به شکلی دیگر (متحمل شکست شد) بیان شده است که همان معنی را دارد. در دومی یک اسم (خطر حمله قلبی) با یک صفت (خطرناک) جایگزین شده است. تغییر اسم و صفت یک روش پرکاربرد در تولید محتوای بازنویسی است.

3- تغییر ساختار دستوری را امتحان کنید

متن اصلی متن بازنویسی
علی‌رغم وعده‌های دولت مبنی بر تغییر اوضاع، پیشرفت چشم‌گیری در اقتصاد حاصل نشد. علی‌رغم وعده‌های دولت برای تغییر اوضاع، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اقتصاد، چشم‌گیر نبوده است.

در این مثال، یک فعل ماضی (نشد) با یک فعل ماضی نقلی (نشده است) جایگزین شده است. این کار زمانی مجاز است که فعل جدید، تغییری در مفهوم اصلی جمله ایجاد نکند.

ساختار محتوای بازنویسی

4- از چند تکنیک برای تولید محتوای بازنویسی به صورت هم‌زمان استفاده کنید

متن اصلی متن بازنویسی
زمانی که یک محتوای بازنویسی تهیه می‌کنید، شما ایده‌های دیگران را از زبان خود می‌نویسید. در واقع معنی ایده‌های نویسنده را بیان می‌کنید. هنگام نوشتن محتوای بازنویسی‌شده، ایده‌های دیگران از زبان شما نوشته می‌شود. به عبارتی، ایده‌های نویسنده را با معنی دیگری می‌گویید.

توجه داشته باشید که بازنویسی کردن موفقیت‌آمیز نیاز به استفاده از تکنیک‌های مختلف به طور هم‌زمان دارد. صرفاً جایگزین‌کردن کلمات کلیدی با مترادف کافی نیست و در واقع این یک اشتباه رایج در بین کسانی است که در بازنویسی تازه‌کار هستند. تغییر ساختار جملات برای متناسب‌کردن هر جمله در پاراگراف شما مهم است.

5- اعداد و درصد را به اشکال مختلف تغییر دهید

متن اصلی متن بازنویسی
گروه‌های اقلیت در ایتالیا به دلیل این اپیدمی بیشتر بیمار شدند. ایتالیایی‌های آفریقایی‌تبار که 13 درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، 46 درصد از موارد ابتلا را به خود اختصاص دادند. این بیماری بیشتر اقلیت‌ها در ایتالیا را تحت تأثیر قرار داده است. به عنوان مثال، کمتر از 15 درصد از کل جمعیت آفریقایی‌تبار بودند، اما تقریبا نیمی از افرادی که به بیماری مبتلا شدند از این قشر بودند.

در این مثال علاوه بر استفاده از تکنیک‌های مختلف تولید محتوای بازنویسی، به جای 13 درصد، از عبارت کمتر از 15 درصد استفاده شده است.

6- تغییر ترتیب کلمات، تکنیکی ساده در بازنویسی محتوا

متن اصلی متن بازنویسی
شبکه خبر گزارش داد که مالاریا سالانه بیش از یک میلیون نفر را می‌کشد که اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها کودکان در جنوب صحرای آفریقا هستند. همه‌ساله بیش از یک میلیون نفر توسط مالاریا کشته می‌شوند و بیش‌تر قربانیان کودکانی هستند که در کشورهای جنوب صحرای آفریقا زندگی می‌کنند.

علاوه بر مثال بالا، تغییر جمله از حالت معلوم به مجهول نیز بسیار کاربردی است و این در تولید محتوای بازنویسی اهمیت زیادی دارد. تمامی جملاتی که دارای مفعول هستند، با حذف فاعل و تغییر فعل، مجهول می‌شوند. به مثال زیر توجه کنید:

  • حالت معلوم: زکریای رازی الکل را کشف کرد.
  • حالت مجهول: الکل توسط زکریای رازی کشف شد.

در یک جمله معلوم، شخص یا چیزی که مسئولیت عمل در جمله را دارد، اول جمل می‌آید. در یک جمله مجهول، ابتدا شخص یا چیزی که عمل اصلی در رابطه با آن صورت گرفته (در این مثال الکل)، در ابتدا می‌آید و فاعل به صورت اختیاری در انتهای جمله اضافه می‌شود. (توسط زکریای رازی می‌تواند حذف شود یا بماند)

7- روی نکته اصلی محتوا تمرکز کنید

برای این کار، بعد از بازنویسی، پاراگراف اول تولید محتوا اصلی را با دقت بخوانید. سعی کنید به نکته یا مفهوم اصلی متن پی ببرید. اکنون پاراگراف جدید خود را بدون نگاه به اصل بنویسید. اگر پاراگراف از چندین نکته اصلی تشکیل شده است، آن‌ها را تا زمانی که مفهوم در ذهن شما روشن نباشد، مطالعه کنید. و سپس بدون نگاه به اصل، درباره آن‌ها بنویسید.

می‌توانید این کار را در سطح یک جمله انجام دهید. ببینید منظور از جمله چیست. با صدای بلند صحبت کنید. دریابید که واقعاً این جمله چیست و با صدای بلند بگویید ، “بنابراین آن‌چه واقعاً می گوید این است”.  یا “راه دیگر برای گفتن این مسئله همین است” سپس بعد از این‌که به صورت کلامی یا ذهنی روش دیگری را برای گفتن مفهوم اصلی جمله یافتید، آن را یادداشت کنید.

8- هنوز برای بازنویسی مشکل دارید؟

اگر در بازنویسی‌کردن محتوا به طور موثر مشکلی دارید، این دو مرحله را اجرا کنید:

  • متن اصلی را جستجو کنید تا هر بخشی را که درک نمی‌کنید پیدا کنید. این کار را تا زمانی که فکر کنید معنای کامل و قصد اصلی سخنان نویسنده را فهمیده‌ اید ادامه دهید.
  • ایده نویسنده را به قول خودتان بنویسید. انگار که آن را برای معلم یا همکلاسی‌های خود در مدرسه توضیح می‌دهید.
تولید محتوا به روش بازنویسی

کلام آخر: تولید محتوا بازنویسی

در بازنویسی محتوا رعایت اصالت متن بسیار مهم است. بازنویسی به معنای اضافه و کم‌کردن مطالب نیست. بازنویسی با تغییر ساختار جملات، استفاده از واژه‌های مترادف، تبدیل جملات معلوم به مجهول و بالعکس و سایر تکنیک‌ها انجام می‌شود. یک محتوای بازنویسی موفق باید بتواند منظور نویسنده اصلی را تمام و کمال منتقل کند. تمرکز روی نکات اصلی و بیان آن‌ها به شیوه‌ای دیگر مهم‌ترین اصل در بازنویسی است.

پرسش و پاسخ تکمیلی

رضا دودکانلو

عالیه

پاسخ دادن

سفارش فوری تولید محتوا

تعداد کلمه و مقاله را وارد کنید تا سفارش شما محاسبه شود

درصد تخفیف : 0%
قیمت هر مقاله0 تومان
قیمت کل0 تومان
قیمت با تخفیف0 تومان
پرداخت

با ما گفتگو کنید