آشنایی با مفهوم شخصیت سازی در برند

  • نویسنده : مریم خدابنده لو
  • زمان مطالعه : 12 دقیقه
  • تاریخ انتشار : 1398/05/13
آشنایی با مفهوم شخصیت سازی در برند

در دنیای تنوع و گوناگونی محصولات و خدمات، برای آن که محصول و خدمات ویژه ی خود را بنامید و آن را در جامعه و بازار بشناسانید، برند سازی و ثبت نام و نشان تجاری بهترین مسیر است. پس از ثبت برند، برای متفاوت شدن، پیشرو بودن و موفقیت نیاز به تقویت شخصیت برند احساس می شود. در این مقاله شخصیت سازی برند را در حد مفید و کاملی به شما می آموزیم. در ادامه با الو محتوا همراه باشید…

شخصیت برند یعنی چه؟

شخصیت برند یعنی خاص بودن، متفاوت بودن و پررنگ شدن یک برند، نسبت به سایر برندها. برند هایی که شخصیت سازی روی آنها صورت گرفته است، ویژگی های مشخص و منحصر به فردی دارند که به موفقیت های زیر منجر خواهد شد:

  • اثرگذاری و ماندگاری بیشتری در ذهن مخاطب خواهد داشت.
  • توجه گروه ویژه ای از جامعه را به خود جلب خواهد کرد.
  • عمر طولانی تری خواهد داشت.
  • برندی که شخصیت سازی شده باشد، خیلی زود جایگاه خود را در بازار پیدا خواهد کرد.

چگونه شخصیت یک برند را بسازیم؟

برای شخصیت سازی برند چند راهکار مهم وجود دارد، که در این بخش به شرح آنها می پردازیم.

تخصص

نخستین گام برای شکل دهی شخصیت برند، این است که پیرامون کالا و خدماتی که ارائه می دهید تخصص لازم و کافی را داشته باشید، یا آنکه به متخصصان مربوط به کالا و خدمات تان دسترسی همیشگی داشته باشید.

برای نمونه شخصی به نام فروچیو لامبورگینی، یک مهندس مکانیک حرفه ای بود که در زمینه ی کاری خودش تخصص و مهارت کامل داشت. این فرد بعد ها دارنده ی برند مشهور و موفق لامبورگینی شد. لامبورگینی نام یکی از بهترین مجموعه های تولید خودروهای سوپر اسپرت در جهان است.

شخصیت سازی در برند

ترکیب، فشرده سازی و خلاقیت

استخدام متخصصین و طراحان خبره و خلاق در یک مجموعه و اعتماد به آن ها، در زمینه ی شخصیت برند، بسیار اهمیت دارد. این افراد می تواند از طریق ترکیب، فشرده سازی و نوآوری، چه در ظاهر، و چه در کاربری محصول و خدمات، کالا یا خدماتی تازه را به بازار عرضه کنند و موجبات خاص شدن و بر سر زبان افتادن آن برند را فراهم آورند.

بسیار موفقیت آمیز خواهد بود اگر این خلاقیت و ترکیب و تلخیص، هم راستا با نیاز روز باشد. چرا که در این صورت عمر یک برند بی پایان خواهد بود و همچنین سود حاصل از همواره و همیشگی.

نام گذاری آگاهانه

مبحث نامگذاری برند بسیار مفصل است، که مهم ترین بخش های آن در این مقاله به طور خلاصه ارائه می شود. نام گذاری برند در بخش بندی زیر انجام می شود:

۱- نام های تصویری

۲- نام های استعاری

۳- نام های ترکیبی

۴- نام اشخاص و موجودات و شغل ها

۵- نام های ساختگی و دگرگون شده

۶- نام های کالا و خدمات

۷- نام های تاریخی و ملی

۸- تجانس آوایی و تکرار

۹- نام های اختصاری و سرواژه ها

۱۰- نام های جغرافیایی

۱۱- نام مواد اولیه

نام های تصویری

مثل برند اپل که نام گفتاری و نشان تصویری آن با هم هماهنگ است و این مسئله در شخصیت برند اپل بسیار تأثیرگذار بوده است.

نام های استعاری

این نام ها از جذاب ترین و هوشمندانه ترین انتخاب ها هستند.

تصور کنید نام برند یک شرکت صادرات قالی، سلیمان باشد، قطعا این نام در لحظه، ذهن مخاطب را درگیر خواهد کرد و این برند را مورد توجه وی قرار خواهد داد.

نام های ترکیبی

مثل برند سون آپ که از ترکیب عدد و واژه ای به زبان انگلیسی است و نام گذاری بسیار موفقی داشته و برند مشهوری شده است.

نام اشخاص و موجودات و شغل ها

مثل برند چوپان که نامی برای محصولات لبنی است و به شغلی وابسته به این محصولات مربوط است. البته هستند برندهایی که به نام اشخاص یا موجوداتی معروف و موفق اند اما ربط خاصی به آن شخص یا موجود ندارند. ولی بهتر آن است که این ربط، مستقیم یا غیر مستقیم وجود داشته باشد.

نام های ساختگی و دگرگون شده

در انتخاب این نام ها ریتم و حتی شکل ظاهری واژه بسیار مهم است. چرا که این اسامی معمولن بی معنی هستند، پس باید حداقل آهنگ و ظاهر خوبی داشته باشند تا به شخصیت برند کمک کنند.

نام های کالا و خدمات

نام هایی مثل تویوتا لندکروزر و پفک نمکی، نام هایی از این دست هستند. این نام ها، اشاره ی مستقیم به کالا و خدمات دارند و برای هر کسب و کاری توصیه نمی شوند.

نام های تاریخی و ملی

مثل نام بانک پارسیان و پاسارگاد. این دسته از نام ها نیز حتما بهتر است که مرتبط به کالا و خدمات مورد نظر باشند.

تجانس آوایی و تکرار

نام هایی مثل مزمز و دامداران از برندهای موفقی هستند که به این شیوه نام گذاری شده اند. این نام گذاری معمولا به خاطر نوع بیان ریتمیک آن، موفق خواهد بود و شخصیت برند را تقویت خواهد کرد.

نام های اختصاری و سرواژه ها

یکی از نام گذاری های موفق در این الگو، نام برند فیات است. این نامگذاری در واقع کنار هم گذاشتن و ترکیب سرواژه های مربوط به آن کسب و کار است. این شیوه الگوی دشوار و حساسی برای نام گذاری ست و به دقت و خلاقیت بسیاری نیاز دارد.

نام های جغرافیایی

آب معدنی دماوند و دوغ آبعلی، از نمونه های موفق این نام گذاری هستند. در این الگو بسیار مهم است که مکان جغرافیایی به کیفیت و تبلیغات کار اثر مثبت داشته باشد، نه تاثیری خنثی یا حتی منفی. مثلا محصولی که در یک منطقه ی جغرافیایی هیچ رشدی ندارد، اگر به نام آن منطقه نام بگیرد، تاثیر منفی برای شخصیت برند آن محصول خواهد داشت.

شخصیت سازی در برند

نام مواد اولیه

مثل نام کوکا کولا که یک نام ترکیبی  به معنی برگ کوکائین و دانه ی کولا است. در این الگو برای نام گذاری، از مواد اولیه ی محصول استفاده می شود. معمولا این الگو در ترکیب با الگوهای دیگر، تاثیر مثبتی بر شخصیت برند خواهد داشت.

نام گذاری برند، نخستین گام و یکی از مهم ترین مراحل شکل دهی شخصیت برند است. نام گذاری های موفق و برند های شخصیت دار معمولا از این الگوهای نام گذاری استفاده کرده اند. تاثیر گذاری نام بر ذهن و جان مخاطب، در گرو انتخاب و بکارگیری درست و بجای این الگوهاست.

پس از پایان مبحث نامگذاری، مبحث راهکارهای شخصیت سازی برند را ادامه می دهیم.

هویت تازه برای محصولات و خدمات همیشگی

اگر محصول یک برند، محصولی غیر ساختگی و تکراری است، و تا حدود زیادی مزه و کیفیت آن به طبیعت مربوط بوده و از دست صاحبان محصول خارج است، برای متمایز شدن و شخصیت سازی آن باید آن محصول را در قالب یک برند ارائه نمود. زعفران سحرخیز نمونه ی موفق این شیوه است.

رعایت اصول بسته بندی و خلاقیت در آن

همان طور که پیداست این راهکار از دو بخش تشکیل می شود.

یکی مبحث بسته بندی اصولی که به طراحان گرافیک خبره مربوط می شود. و دیگری خلاقیت در بسته بندی که به ایده پردازان و نوآوران در هنر و صنعت بسته بندی ربط پیدا می کند.

برای آن که شخصیت یک برند شکل بگیرد، بسته بندی و ظاهر ارائه ی آن محصول نقش پررنگی را ایفا خواهد کرد. این مبحث ،خود به مقاله ای مجزا نیازمند است.

داشتن پیام و شعار

ساخت یک یا چند شعار برای برند اگرچه برای شخصیت سازی و ماندگاری آن برند در ذهن مخاطب، بسیار مهم است اما اگر ریشه در چگونگی کیفیت محصولش نداشته باشد، خیلی زود اثرگذاری آن منفی خواهد شد و به تمسخر آن برند توسط جامعه منجر می شود.

پس شعار یک برند بی شک باید به دور از دروغ و مطابق با واقعیت کیفیت آن محصول یا خدمات باشد.

از نمونه شعارهای موفق برند ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فقط بیک مثل بیک می نویسد
  • سن ایچ و دیگر هیچ
  • همه راضی از چسب رازی

مبحث شعار نویسی برای برند نیز بسیار مفصل است که از حوصله ی این مقاله خارج است.

طراحی

بی گمان طراحی ظاهری و کاربردی محصولات یک برند، اگر منحصر بفرد، مکرر و در مجموع قابل تشخیص یا به اصطلاح امضا شده باشند، بخش مهمی از شخصیت آن برند ساخته خواهد شد.

حواس پنجگانه

برای شخصیت سازی برند، بسیار مهم است که حواس پنجگانه ی مشتریان و مخاطبان درگیرِ آن برند شود.

حس بینایی

حس بینایی از طریق رنگ، فرم، طرح، بسته بندی و به طور کلی شکل ظاهری محصول و حتی محل و مکان ارائه ی محصول در مخاطب، تحریک می شود.

حس بویایی

برانگیختن حس بویایی مخاطب محدود به برندهای ارائه دهنده ی محصولات خوراکی نیستند. بلکه تحریک این حس در محصولات غیرخوراکی خلاقانه تر نیز هست. مثلن برند آموزشی گاج، برخی کتاب های خود را به صورت عطری و با بویی خاص به بازار عرضه می کند.

حس لامسه

نمونه ی بارز تحریک حس لامسه را می توان در برند پتوی گلبافت مشاهده کرد. البته این حس نیز مثل حس بویایی،صرفا محدود به محصولات خاصی نخواهد شد.

حس شنوایی

حس شنوای اما صرفا در محصولات خاصی مثل خودرو قابل لمس است. برند پورشه، صدای اگزوز خودروهای خود را به عنوان بخشی از شخصیت برند محصولاتش، طراحی کرده.

حال اگر خود محصول برند قابلیت تحریک حس شنوایی را نداشته باشد، پیشنهاد می شود که از گروه موزیک های خاصی که بتواند یادآور برند آن محصول در ذهن مخاطب باشد، در محل و مکان ارائه ی آن محصول و یا حتی تیزرهای تبلیغاتی آن استفاده شود.

حس چشایی

محصولات برندهایی مثل مک دونالد یا اکبر جوجه، طعم و مزه ی خاصی را به عنوان یک مزه ی شخصی و مشهور، در همه ی نمایندگی های خود به مشتریان عرضه می کنند و نمونه ی بارز و موفقی از بکاربری حس چشایی در شخصیت سازی برند هستند.

رنگ سازمانی

این که هر برندی، رنگ ویژه ی خود را داشته باشد، کد معتبری است که بسیار در شخصیت برند تاثیر گذار خواهد بود. نخستین نمود رنگ برند در آرم یا لوگو تایپ و بسته بندی محصولات، یا محیط فروشگاه های حضوری و مجازی یک برند دیده می شود.

رنگ سازمانی اگر بستگی مستقیم و غیرمستقیم به هویت محصول یا خدمات برند داشته باشد، بسیار موفق تر خواهد بود. مثلا محصولات و خدمات مربوط به بانوان، مثل پوشاک یا خدمات و لوازم آرایشی، خوب است که رنگ سرخابی ملایم و روشن یا صورتی خاصی را به عنوان رنگ سازمانی برند خود انتخاب کنند.

شخصیت سازی در برند

آرم، لوگو یا نماد و نشانه

طراحی یک لوگو متناسب با نام، نوع کاربرد محصول یا خدمات و رنگ سازمانی، شخصیت برند را تکامل می بخشد. برای داشتن یک آرم یا یک لوگوتایپ قوی، حتما این پروژه را به یک طراح گرافیک خبره بسپارید. مبحث آرم و لوگوی موفق نیز مبحثی بسیار مفصل و مهم است که خود به ارائه ی مقاله های متعدد نیازمند است.

همه ی موارد نام برده کم و بیش در شخصیت سازی یک برند بسیار موثر خواهند بود. صاحبان کالا و خدمات باید با گزینش تعداد مهم تر یا متناسب تری از این موارد، شخصیت برند خود را تقویت کرده تا در زمینه ی برند سازی و ارائه ی محصولات و خدمات شان موفق و متمایز باشند.

 

پرسش و پاسخ تکمیلی

سفارش فوری تولید محتوا

تعداد کلمه و مقاله را وارد کنید تا سفارش شما محاسبه شود

درصد تخفیف : 0%
قیمت هر مقاله0 تومان
قیمت کل0 تومان
قیمت با تخفیف0 تومان
پرداخت

با ما گفتگو کنید