
صنعت سئو درست مانند الگوریتمهایی که گوگل هر از گاهی آنها را به روز رسانی میکند، غیرقابل پیش بینی است (چون راهکارها بر اساس این به روز رسانیها طراحی میشوند). این صنعت آنقدر بی ثبات است که اگر یک متخصص سئو به خواب زمستانی برود و بعد از یک سال از خواب بیدار شود، ممکن است شکاف نسلی را حس کند. در جهان سئو به سرعت اتفاقات مختلفی در حال روی دادن است و قطعا شما میخواهید که از تمام رویدادهای این عرصه مطلع باشید تا جایگاه بالای سایت خود را حفظ کرده و باعث ارتقا رتبه سایت خود شوید.
در این مقاله، چند روش بهبود سئو مورد بحث قرار خواهد گرفت. برخی گمانه زنیها میگویند تکلیف این صنعت احتمالا در سال 2021 روشن خواهد شد. به این مطلب هم خواهیم پرداخت. اگر تعجب میکنید که چرا باید به گمانه زنیهای دیگران اعتنا کرد، پاسخ آن بسیار ساده است. گوگل همه فاکتورهای رتبه بندی اش را فاش نمیکند، آنها میگویند نیمی از سئو بر اساس حدس و گمان است و نیمی از آن بر اساس دادهها.
آنچه در این مقاله ارائه میشود آن است که تنها با چند تغییر، میتوانید برای هر آنچه در سال 2021 پیش میآید آماده باشید، حداقل بر اساس آنچه گوگل اخیراً الگوریتمهای خود را به روزرسانی کرده است. البته، ممکن است برخی از روندهای سئو سال 2020 را در سال 2021 تکرار کنید و به این خاطر است که برخی از موضوعات در صنعت سئو پایدار باقی میمانند.
1. سئو مربوط به ویدئو دو ساختار داده اختصاصی دریافت میکند
اگر به سئو ویدئو علاقه دارید، کنفرانس سالیانه گوگل (Googlr I/O) مطالب بسیاری را در مورد آن ارائه میکند. گوگل از راه اندازی دو الگوریتم جدید یعنی Seek Markup و Clip Markup برای نمایش محتوای ویدئویی در نتایج جستجو با لحظات کلیدی (key moments) خبر داد. در حال حاضر، ویژگی Key Moments برای ویدیوهای بارگذاری شده در YouTube در دسترس است. هر پلتفرمیکه ویدیو را میزبانی میکند میتواند از هر یک از این دو الگوریتم داده ساختار یافته جدید استفاده کند.
در حالی که Clip Markup به صورت دستی در مورد Timestamp ویدئوهای شما را به گوگل اطلاع میدهد، الگوریتم Markup Seek یک راه خودکار برای برقراری ارتباط مشابه با جستجوی گوگل است. اگر به دنبال افزایش نرخ کلیک روی محتوای ویدئویی خود از طریق صفحه نتایج جستجو هستید، این دو مارک آپ بسیار مفید هستند.
در ادامه به این میپردازیم که چگونه میتوانید Clip و Seek MarkUp را در محتوای ویدئویی خود اضافه کنید تا از ویژگیهای Key moments در نتایج جستجو استفاده کنید.

Clip Markup
برای استفاده از این ابزار، باید به طور دستی به گوگل بگویید که از چه زمان و برچسبی هنگام نمایش key moments استفاده کند. این اطلاعات باید در عنصر Video Object از الگوریتم کلیپ مارکآپ جایگذاری شود.
Seek mark up
برخلاف همتای خود، یعنی کلیپ مارک آپ، Seek markup ساده تر عمل میکند. این ابزار به گوگل میگوید که ساختار URL چگونه کار میکند تا گوگل بتواند با استفاده از ویژگیهای مشخص شده در VideoObject شما به طور خودکار لحظات کلیدی مشخص شده برای ویدیوی شما را نمایش دهد. اگر میخواهید گوگل از نحوه عملکرد ساختار URL شما مطلع شود، باید ویژگیهای زیر را اضافه کنید تا گوگل بتواند کاربران را به نقطه ای به هر ویدیو پیوند دهد. این ابزار هنوز در مرحله بتا است و به زودی گوگل ویژگیهای بیشتری به این مارک آپ اضافه خواهد کرد.
2. برای بهبود رتبه بندی خود به MUM توجه داشته باشید
گوگل تلاش زیادی برای بهبود کیفیت نتایج جستجو با استفاده از هوش مصنوعی پیشرفته انجام داده است. بزرگترین جهش در این زمینه از ابتدا با معرفی RankBrain و سپس بعداً با BERT در سال 2019 اتفاق افتاد و اکنون غول موتورهای جستجو با معرفی Multitask United Model یا MUM وارد دوران جدیدی شده است. بر اساس سخنرانیها در کنفرانس سالیانه گوگل، مدل جدید پردازش زبان طبیعی MUM ، 1000برابر قدرتمندتر از BERT است و قابلیت انجام چندین وظیفه را به صورت همزمان دارد که به او امکان میدهد ویدیو، تصاویر و متن را در 75 زبان مختلف تجزیه و تحلیل کند و به پرسشهای پیچیده کاربران پاسخ دهد.
این بدان معناست که MUM جنبههای مختلف جستجو را ترکیب میکند و سعی میکند احساسات، موضوع و از همه مهمتر قصد کاربر را برای ارائه پاسخهایی که واقعاً نزدیک به هدف او است، درک کند. MUM میتواند دانش عمیقی از کلمه کسب کند و میتواند زبان را بفهمد، تولید کند و به طور همزمان 75 زبان را آموزش ببیند، بر خلاف مدلهای دیگر که در یک زمان فقط یک کار انجام میدهند.
گوگل هنوز MUM را به صورت آزمایشی پردازش میکند اما به زودی انتظار میرود که از این حالت خارج شده و بخشی از اکوسیستم جستجوی گوگل شود. گوگل ما را از پیشرفتهای این هوش مصنوعی مطلع خواهد کرد. اما قبل از آن، به عنوان مدیران وب و دارندگان سایت، باید درک کنیم که این هوش مصنوعی چگونه میتواند بر جستجو تأثیر بگذارد. البته اطلاعات کمی در این مورد در دست است. بعضی از تاثیرهای راه اندازی MUM به این صورت پیش بینی شده اند:
- با راه اندازی MUM، ممکن است نوع جدیدی از نتایج را مشاهده کنیم که تمام اطلاعات موجود را ترکیب میکند تا کاربران پاسخهای خاصی را که بدنبال آن هستند دریافت کنند.
- این تاثیر میتواند به صورت نتایج صفر کلیک باشد، چیزی که در حال حاضر شاهد آن هستیم.
- از دادههای ساختار یافته (structured data) استفاده خواهد شد. گوگل همه این دادهها را گراف دانش مینامد و از نشانه گذاریهای موجود در هر سایت تغذیه میشود.
- محتوای Longform (یعنی محتوایی که اطلاعات عمیق و گسترده ای را در مورد یک موضوع ارائه میدهد) پیشرفت زیادی خواهد داشت زیرا اگر یک منبع بتواند سهم بزرگی از اطلاعات مورد نیاز کاربران را ارائه دهد، چنین صفحاتی به بالاترین رتبه میرسند.
- پر کردن صفحه از کلمات کلیدی را باید فراموش کنید چون دیگر کارایی ندارد. بیشتر بر محتوای طبیعی تمرکز کنید که مخاطب به آن نیاز دارد.
- ما هنوز نمیدانیم که MUM چقدر قدرتمند خواهد بود. با این حال، بهتر است محتوایی بسیار ساده و خواندنی ایجاد کنید. اگر در محتوا از اصطلاحات سنگین استفاده شود، احتمال دارد که MUM ارتباطی در آن پیدا نکند.
در کنار این، به عنوان یک فعال در حیطه سئو، شما همچنین باید بدانید که چگونه LaMDA (زبان دیگر معرفی شده در کنفرانس گوگل) کار میکند. اگرچه یک زبان برای برنامههای گفتگو و محاوره است، اما تأثیر بسزایی در جستجو، به ویژه جستجویی که از طریق Google assisatants انجام میشود، خواهد داشت.
عبارت LaMDA مخفف Language Model for Dialogue Applications است و معیارهای جدیدی را برای مکالمات طبیعی هوش مصنوعی تعیین میکند (یعنی با این ابزار، ربات هوش مصنوعی قادر است به زبان طبیعی به کاربر پاسخ دهد). هوش مصنوعی با دریافت اطلاعات از گراف دانش گوگل (Google’s Knowledge Graph) میتواند مکالمات را طبیعی جلوه دهد. مدل LaMDA طوری طراحی شده است که بدون تکرار همان اطلاعات، یک مکالمه بدون محدودیت با کاربران داشته باشد.
مدل LaMDA یک مدل مبتنی بر ترانسفورماتور (مدل ماشین لرنینگ یعنی رباتی که خود آموزش میبیند) است، مانند BERT و MUM. میتوان آن را برای خواندن کلمات، درک رابطه بین کلمات در یک جمله و پیش بینی کلمه بعدی تربیت کرد. گوگل به جای پاسخهای کلی تر، بر آموزش این مدل برای تولید پاسخهای معقول و خاص اهتمام ورزیده است.

3. ایندکس کردن متن
آیا در مورد آخرین اطلاعیه گوگل در مورد الگوریتم جدید به نام ایندکس کردن متن چیزی شنیده اید؟ اگر شما فردی هستید که از نوشتن محتوای طولانی که نتوانسته کشش و جاذبه ایجاد کند پشیمان هستید، باید بدانید که ایندکس کردن متن، قاعده بازی را تغییر خواهد داد. به گفته گوگل، در حال حاضر ایندکس کردن صفحات وب به صورت زبان طبیعی پردازش میشود و سعی میکند معنی هر قسمت را در صفحه درک کند.
این بدان معناست که اگر در بخشی از متن طولانی ای که شما آن را نوشته اید پاسخ کاربر دفن شده باشد، گوگل آن را پیدا کرده و به کاربر نشان خواهد داد. Passage indexing محتواهای با کیفیت و علمی را پشتیبانی کرده و بالا میبرد. این ابزار تا پایان سال 2020 در 7% جستجوها به تمام زبانها تاثیر گذاشته است.
اطلاعیهای مشابه در سال 2018 برای BERT از طرف گوگل منتشر شد. در آن آمده است که BERT ده درصد از جستجوهای کاربران را تحت تأثیر قرار میدهد. هم اکنون BERT تقریباً بر هر جستجوی کاربر موثر است. بنابراین، ایندکس کردن متن، بیشتر یک سیستم رتبه بندی داخلی است و تأثیر شگرفی بر نتایجی که در صفحه نتایج جستجوی گوگل (SERP) خواهد داشت. کم و بیش تأیید شده است که صفحات وب با محتوای بسیار ساختارمند از الگوریتم ایندکس کردن متن سود خواهند برد.
این بدان معناست که گوگل در سال 2021 بیشتر بر بهبود رتبه بندی محتوای جامع تمرکز خواهد کرد. یک استراتژی محتوای جامع معمولاً نگاهی عمیق به موضوع دارد و سعی میکند سوالات فوری که توسط کاربران مطرح میشود را پاسخ دهد.
علاوه بر اینها، ایندکس کردن تأثیر زیادی در نتایج جستجو خواهد داشت. این طبیعی است زیرا برای پاسخ دادن به یک سوال دقیق، نیاز است که گوگل در انبار کاه به دنبال سوزن بگردد و با ایندکس کردن متن، این کار را انجام خواهد داد و چون هم اکنون با این قابلیت جدید، متن را درک کرده است میتواند پاسخ سوال کاربر را از میان حجم انبوهی متن پیدا کرده و به او ارائه دهد. لذا دیگر کلمات کلیدی انباشته شده کارایی ندارند بلکه گوگل به سراغ جواب اصلی خواهد رفت. این دقیقاً همان چیزی است که گوگل سعی میکند با ایندکس کردن متن به آن برسد.
اما این ابزار چگونه کار میکند؟
به یاد دارید گوگل گفت روزانه 15 درصد، جستجوهای جدیدی در گوگل توسط کاربران انجام میشود که قبلاً جستجو نشده بودند؟ عمدتا اعتقاد بر این است که اکثر این جستجوها، سوالات بلند کاربران هستند (مثلا چگونه میتوانم تشخیص دهم که پنجره اتاقم ضدفرابنفش است؟ که این یک سوال بلند و تخصصی است). با ایندکس کردن متن، به چنین سوالهایی بهترین پاسخها را از طیف گسترده ای از منابع معتبر میتوان به کاربران ارائه داد.
همانطور که در مثال بالا مشاهده میکنید، گوگل سعی میکند به جای نمایش نتیجه ای که کاربر را به یک صفحه عمومی راهنمایی کند، بهترین و دقیق ترین پاسخ را به او ارائه دهد.
بنابراین الگوی ایندکس کردن فعلی، موضوع کلی صفحه را دریافت میکند، اما با ایندکس کردن متن، گوگل سعی میکند موضوع و ارتباط تک تک بخشهای متن را درک کند تا بهترین پاسخ را به کاربر ارائه دهد. با این حال، ایندکس کردن متن یک فرآیند ایندکس جداگانه نخواهد بود. با در نظر گرفتن الگوریتمهای پردازش زبان طبیعی پیشرفته گوگل، فرایند درک بخشهای جداگانه متنِ یک صفحه وب، هر زمان که رباتهای خزنده گوگل آن را پیمایش و ایندکس کنند، رخ میدهد.
گوگل درباره ایندکس کردن متن میگوید: “بنابراین، برای مثال، فرض کنید شما چیزی بسیار زیبا مانند” چگونه میتوانم تشخیص دهم که آیا پنجرههای خانه من شیشه ماوراء بنفش است یا خیر “را جستجو کنید. این یک پرسش بسیار پیچیده است و ما صفحات وب زیادی پیدا میکنیم که در مورد شیشه UV و خواص آن صحبت میکنند.
اما شما به یک پاسخ خاص احتیاج دارید، اما هیچ یک از این مطالب واقعاً به شخص کمک نمیکند. الگوریتم جدید ما میتواند روی این موضوع در یک انجمن سوال و جواب عمومی متمرکز شود و پاسخ سوال شما را بیابد که ظاهراً میتوانید از بازتاب شعله برای تشخیص آنتی فرابنفش بودن آن استفاده کنید.
اهمیت ساختاربندی محتوا
هنگامی که متنی ایندکس میشود، ساختار محتوای شما به اندازه کیفیت آن اهمیت پیدا میکند. تقسیم محتوا به چند بخش مهم است و هر بخش باید در مورد یک موضوع فرعی بحث کند. با انجام این کار، به گوگل درباره عمق محتوای خود و چگونگی ارضاء هدف جستجوی کاربران اطلاع دقیق میدهید. بنابراین، آنچه من در این مرحله توصیه میکنم این است که از تگهای Heading یا تیتر برای سازماندهی محتوای خود استفاده کنید.
اگر در حال نوشتن یک مقاله کوتاه هستید، مزیت ایندکس کردن متن ممکن است چندان آشکار نباشد. گوگل میگوید مزایای ایندکس کردن متن توسط سایتهایی که محتوای ارزشمندی در داخل آنها دفن شده است احساس میشود. با این حال، اگر شما در حال نوشتن محتوای کوتاه هستید، طبیعتا موضوعات فرعی را کمتر پوشش خواهید داد، این بدان معناست که گوگل شما را از نظر موضوع اصلی رتبه بندی میکند، اما نه برای پرسشهایی که نیاز به پاسخهای جامع دارند.
اگر صفحات دارای رتبه بالا در گوگل را برای جستجوی بسیار رقابتی بررسی کنید، از هر 10 صفحه 9 مورد محتوای طولانی و بیش از 2000 کلمه دارند. همچنین، با توجه به اینکه باید خواندن محتوای طولانی را برای کاربر راحتتر کنید، حتما از یک فهرست محتوا در بالا یا سمت چپ استفاده کنید؛ زیرا کاربران خیلی وقت نمیگذارند و شما نمیتوانید آنها را مجبور به خواندن کل محتوا کنید.
کاربران صفحاتی که از آنها اطلاعاتی را بخواهند (مثلا برای ورود به سایت باید یک فرم اشتراک را پر کنند) رها میکنند زیرا پیدا کردن اطلاعات مورد نظرشان به خودی خود وقت گیر است.

4. Core Web Vitals
قبل از اینکه خبری از ایندکس کردن متن باشد، جامعه سئو در مورد Core Web Vitals (مجموعه ای از عوامل خاص هستند که مربوط به تجربه و رضایت مندی کاربر از نتایج جستجو است و هر چقدر یک سایت بر اساس این معیارها کاربر را بیشتر راضی کند، رتبه بالاتری در نظر گوگل خواهد داشت) بحثهای زیادی داشتند.
همانطور که ممکن است از قبل مطلع باشید، گوگل مدیران وب را تحت فشار قرار داده است تا صفحه بهتری را در اختیار کاربران قرار دهند. گوگل برای اطمینان از این که، هر کاربری که از نتایج جستجوی گوگل، از صفحه ای بازدید میکند، نباید از صفحه به دلیل تجربه ضعیف آن خارج شود؛ اقدام به تولید یک الگوریتم کرد. الگوریتم Page Experience مدتی است که راهاندازی شده است. Core Web Vitals از ماه مه 2021 به عنوان افزونههای جدید به آن اضافه میشوند.
این افزونه مجموعه ای از سه معیار اصلی تجربه کاربر از بازدید صفحه است و گوگل دادههایی را در مورد تجربه کاربر از صفحات مختلف جمعآوری میکند.
سه عامل Core Web Vitals عبارتند از:
(LCP) Largest Contentful Paint: معیاری است که مدت زمانی را که طول میکشد تا یک وب سایت بزرگترین محتوای خود را به کاربر نشان دهد و یا زمانی که طول میکشد تا سایت آماده تعامل با کاربر میشود را نشان می دهد.
اولین تأخیر ورودی (FID): زمانی را که کاربر برای اولین بار با سایت شما تعامل می کند (یعنی زمانی که روی پیوندی کلیک می کنند ، روی دکمه ای ضربه می زند و …) تا زمانی که مرورگر واقعاً قادر است به تعامل او پاسخ دهد.
تغییر طرح بندی تجمعی (CIS): یک معیار که می توانید از آن برای تعیین تأثیر تغییرات طرحبندی یا layouts در سایت خود استفاده کنید. گوگل تأیید کرده است که Core Web Vitals عامل تعیین کننده ای برای رتبه بندی صفحات از ماه مه 2021 خواهد بود. اما در اعلامیه بعدی در ماه دسامبر در بخش سوالات متداول در مورد Core Web Vitals، گفت که تأثیر آن فقط به نتایج جستجوی تلفن همراه محدود میشود.
علاوه بر این، گوگل همچنین تأیید کرده است که وب سایتهایی که AMP را فعال کردهاند نگران پیروی ازCore Web Vitals نباشند زیرا صفحات دارای AMP معمولاً این الزامات را برآورده میکنند (AMP یک چارچوب برای ارتقا تجربه کاربر در بازدید از صفحات وب است). صفحات AMP که از سرور گوگل ارائه شده اند و حداقل عناصر را دارند که در غیر اینصورت بارگذاری آنها زمان بیشتری میبرد.
گوگل به مدیران وب سایتها در مورد استفاده از تصاویر سنگین (با حجم بالا]) و سایر عناصر خارجی هشدار میدهد زیرا میتواند بر امتیاز وب سایت تأثیر بگذارد.
لازم به ذکر است که Core Web Vitals، یک سیگنال اصلی برای رتبه بندی صفحات در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) نخواهد بود. گوگل میگوید که رتبه بندی صفحات وب با محتوا و پیوندهای با کیفیت بالا را ادامه میدهد حتی اگر سایت با استانداردها مطابقت نداشته باشد. بنابراین، اگر AMP را فعال کرده اید، به این معنی است که در زمان و هزینه خود صرفه جویی کرده اید تا سایت را از نظر Web Vitals بهینه کنید.
5- بر کاربر و هدف جستجوی او تمرکز کنید.
در سال 2021 باید بر کاربر و نیت و هدف او از جستجو متمرکز شد و به آن پاسخ مناسب داد. هدف و رفتار جستجوی افراد در حال تغییر است. آنها برای یافتن پاسخ سوالات خود یا به طور کلی برای دانستن درباره موضوعی، به گوگل یا سایر موتورهای جستجو مراجعه میکنند. وقتی مشاغل متوجه میشوند که کاربران در جستجوی چه چیزی هستند و محتوایی را در اختیار آنها قرار میدهند که به سوالات آنها پاسخ میدهد، در این صورت هم کاربران به هدف خود میرسند و هم کسب و کار مشاغل رونق مییابد.
متخصصان سئو باید از شیوههای سنتی سئو که امروزه ارزش چندانی ندارند فاصله بگیرند زیرا الگوریتمها هر روز قوی تر میشوند. آنها باید بیشتر به هدفِ جستجو توجه کنند. توجه دقیق به هدفِ جستجو، به مشاغل اجازه میدهد محتوایی رقابتی ایجاد کنند که مخاطبان آنلاین مایل به استفاده از آن هستند.
مریهاینس، مدیرعامل شرکت مشاوره Marie Haynes، اعتراف میکند که برای ارتقا سئو در سال 2021، باید در ارائه اطلاعات مناسب به کاربران، عالی باشید. گوگل رفته رفته در درک محتوا پیشرفته تر میشود و هنگامیکه کاربران به دنبال مشاوره تخصصی هستند، محتواهایی را که از دستورالعملهای E.A.T پیروی میکنند، بر سایر موارد برتری میدهد. متخصصان سئو تنها زمانی میتوانند بر موج تغییرات گوگل سوار شوند که واقعاً بفهمند کاربران در جستجوی چه چیزی هستند.
برندها باید بیش از تبلیغ برند یا محصولات و خدمات خود، نیازهای مخاطبان را برآورده کنند. کاربران را مجبور به ثبت نام در سایت خود نکنید یا پنجرههای پاپ آپ غیر ضروری را در سایت خود نگذارید؛ یا آنها را به فرمهای ثبت نام هدایت نکنید. دارندگان سایت همچنین باید از انواع محتوای ترجیحی کاربران (فیلمها، پادکستها، مقالات و غیره) هم استفاده کنند. باید بازدید کلی کاربر و مسیر او را در سایت تجزیه و تحلیل کنند. این به آنها کمک میکند تا عبارت جستجویی را که کاربران برای یافتن محتوای شما استفاده کرده اند پیدا کنید.

6. تجزیه و تحلیل مشتری
سئو در طول سالیان پیشرفت زیادی کرده است. در سال 2021، برندها باید بیشتر تلاش کنند تا فاصله بین ترافیک وب و ROI (بازگشت سرمایه) را پر کنند. امسال دادههای تجزیه و تحلیل رفتاری کاربران به یکی از مناطق اصلی تمرکز تبدیل میشود. با پیشرفت سریع گوگل، تبدیل و درآمد بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته است.
اهمیت کلمات کلیدی امسال کمتر خواهد شد و بیشتر تجزیه و تحلیل رفتاری کاربران مبحث اصلی خواهد بود. برندها باید بر آنچه مشتریان خود انجام میدهند تمرکز کرده و بعد باید آن را بر روی محتوای خود مهندسی معکوس کنند. همه گیری کرونا ثابت کرده است که تحقیقات کلمات کلیدی همیشه، مخصوصا در شرایطی که جهان در حال تحولات است مفید نیست. تجزیه و تحلیل رفتاری فرصتهای پنهان را به بازاریابان نشان خواهد داد و بهتر از پرداختن به کلمات کلیدی خواهد بود.
مشاغل باید بیشتر بر حفظ مشتری و افزایش عمر مشتری (مشتری برای مدت بیش تری به شما وفادار بماند) تمرکز کنند. شما باید برای درک بهتر مشتری و ارائه راه حلهای احتمالی از طریق محتوا تلاش کنید. برندها باید از پرسنل فروش و پشتیبانی خود بخواهند تا آنها را از سوالات یا درخواستهای مهم و جدید مشتریان مطلع کنند.
شما باید دادههای کلمه کلیدی کنسول جستجوی گوگل (google search console) خود را با ابزارهای مختلف کاوش کنید تا موضوعات مرتبط را پیدا کنید و به آنها بپردازید. اطمینان حاصل کنید که این سوالات به وضوح پاسخ داده شده و در بخشهای متداول مربوطه در وب سایت منتشر شده است. اگر برای مشتریان خود ارزش قائل نشوید، توجه و اعتماد مخاطبان را از دست میدهید. برندها باید با ارائه محتوای جامع، مفید و صحیح به مشتریان، علاقه آنها به خود را حفظ کنند. نوشتن چنین محتوایی نیاز به تمرکز و تعهد دارد.
7. دانش بهینه سازی نام تجاری
درک اینکه چه کسی هستید، چه چیزی ارائه میدهید و به چه مخاطبی خدمت میکنید ارزش زیادی دارد. ممکن است در سال 2021 شاهد مشاهده نمودارهای اطلاعات اختصاصی باشیم. گوگل اطلاعات زیادی در مورد شما دارد، از جمله تاریخچه جستجو و نوع جستجو، ایمیل و رسانههای اجتماعی شما. گوگل ممکن است بتواند روند شخصی سازی نمودارهای اطلاعاتی را تسریع بخشد.
این برای سئو در سال 2021 به چه معناست؟ این موضوع به معنای بهینه سازی حضور دیجیتالی یک مارک مانند پروفایلهای آن در رسانههای اجتماعی، کانال Youtube و غیره است تا بتوانند بر گوگل به نحوی تاثیر بگذارند تا گوگل آنها را طوری که مایلند به مخاطب نشان دهد.
امروزه، این فقط مربوط به وب سایت شما و آنچه که نشان میدهد نیست، بلکه به کل حضور دیجیتالی برند شما و نحوه تعامل پروفایل های مختلف مربوط به برند شما در تمام شبکه های مجازی با یکدیگر برای تاثیر در صفحه نتایج موتور جستجو، مربوط میشود. کارشناسان سئو باید درک کنند که چگونه NLP (پردازش زبان طبیعی) در رتبه بندی گوگل نقش دارند. اهمیت دادن به کلمات کلیدی خوب هنوز مهم است، اما در درجه دوم نسبت به درک موضوعات مربوط به جستجو و هدف پشت آن قرار دارد.
گوگل Discover تنها مکانی است که هیچ کلید واژه ای در آن وجود ندارد. تنها راهی که میتوانید برای آن بهینه سازی کنید این است که نمایه خود را در نمودار دانش (knowledge graph) قرار دهید و نحوه ارتباط موضوعی آن را مشخص کنید.
پبشنهاد میشود بر این فعالیتها تمرکز کنید:
- اطمینان از نشانه گذاری صحیح و کامل.
- ایجاد یک حضور قوی در پایگاههای دانش مانند Wikidata.
- اتخاذ مالکیت پروفایل خود برای استفاده از ویژگی پستهای ارائه شده توسط گوگل (اطمینان حاصل کنید که یک حساب Google دارید. به جستجوی Google بروید. پروفایل خود را جستجو کنید و پنل دانش آن را بیابید و مالکیت آن را به عهده بگیرید. اطلاعات نمایش داده شده در مورد ویژگی های ذکر شده را مرور و سپس تایید کنید)
- راه اندازی نمایه گوگل برای کسب و کار

8. سئو برای موبایل از همه مهم تر است.
اطمینان از عملکرد خوب وب سایت شما برای دستگاههای تلفن همراه چیزی است که باید در سال 2021 به آن توجه کنید. همه متخصصان سئو بر روی تجربه کاربرهای دستگاههای تلفن همراه از سایت شما تمرکز خواهند کرد. سادگی، کلید طراحی وب سایت کاربر پسند است. همچنین باید محتوای وب سایت خود را با توجه به نیاز کاربران شخصی سازی کنید. گوگل سرانجام سایت طراحی شده برای دسکتاپ را نادیده میگیرد و برای تعیین رتبه بندی شما روی سایت مناسب تلفن همراه تمرکز میکند.
بنابراین، اگر تمرکز شما بر بهبود تجربه کاربر در دستگاههای تلفن همراه تا به امروز حداقل بوده است، وقت آن است که تمرکز خود را کاملاً بر روی آن بگذارید. اگر سایت دسکتاپ و موبایل جداگانه ای دارید، وقت آن رسیده است که به یک سایت موبایل مهاجرت کنید
9. ارزیابی، تطبیق و اجرا
در سال 2021، تفکر خارج از چارچوب مهم تر از همیشه خواهد بود. شما باید دیدگاه بهتری از فرصت هایی که پیش روی شماست داشته باشید. اکنون باید برای سازماندهی، برنامه ریزی و کار بر اساس آن اقدام کنید. تهیه یک برنامه سئو استراتژیک تر برای کمک به شما در رویارویی با رقیبان بسیار مهم خواهد بود. توصیه میشود تمرکز خود را از رفتار کاربر به درک بازار و مصرف کنندگان تغییر دهید و سپس رویکردی استراتژیک تر برای تغییر سلایق داشته باشید.
شما باید از ابزارها، بسترها و منابع مختلفی که در اختیار دارید استفاده کنید تا بفهمید عوامل اقتصادی، اجتماعی و روانی چگونه بر جستجو تأثیر میگذارند و سپس به درک رفتار مصرف کننده در سطح عمیق تری بپردازید.
10. اتوماسیون بیشتر
میتوان انتظار داشت که کیفیت و کمیت محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی امسال افزایش یابد. این امر چالشهای بیشتری را برای موتورهای جستجو ایجاد میکند تا محتوای اسپم را حذف کنند.
در چند سال گذشته، ابزارهای پیشرو در صنعت بیشترین ویژگیهای خودکار را برای اعمال تغییرات روی سایتها معرفی کرده اند. این امر به ویژه برای سئو داخلی مفید است، زیرا اکنون میتوانند زمان بیشتری را صرف تمرکز بر استراتژیهایی برای بهبود عملکرد سایت کنند.
11. SERP Layout & Functionality Changes
از زمان اعلام رتبه بندی متن در گوگل (ایندکس کردن متن) در نحوه مشاهده یا ارائه مطالب در وب سایت، تغییر بزرگی ایجاد خواهد شد. به جای داشتن چندین صفحه در مورد یک موضوع، اختصاص دادن یک صفحه کامل به آن موضوع خاص موثر تر خواهد بود. صفحه قوی با ساختار مناسب همراه با متنی مرتبط و خوانا که ارزیابی آن برای NLP آسان است، از این نظر میتواند بسیار کمک کننده باشد.
12. محتوای طولانی مدت
یکی از کارهای که به شما کمک میکند در سال 2021 از رقبای خود پیشی بگیرید، انتشار مداوم مطالب طولانی مدت و مرتبط است. محتوا باید از دستورالعملهای E.A.T پیروی کند و باید 2000 کلمه یا بیشتر باشد. با توجه به اهمیت محتوای مداوم در سال 2021، محتوای بلند و پرحجم حتی میتواند از مرز 2000 کلمه عبور کرده و 3000-3500 کلمه را هدف قرار دهد.

13. اتوماسیون سئو
اگر میخواهید رقبای خود را در سال 2021 شکست دهید، باید بر توسعه اتوماسیون خدمات سئو خود تمرکز کنید. همه وظایف و کارها را فهرست کرده و سپس تعیین کنید که کدام یک از این مراحل را میتوان با استفاده از ابزارهای سئو خودکار (اتوماتیک) کرد.
شما همچنین باید یک سیستم هشدار ایجاد کنید که تغییرات قابل توجهی مانند رتبه بندی کلمات کلیدی مهم شما، تغییرات URL یا تغییرات در محتوا را کنترل کند.
جمعبندی
استراتژیهای سئو را در وب سایت خود پیاده سازی کرده و از رقبای خود جلوتر باشید. به نظر شما کدامیک از این استراتژیها در سال 2021 مهم ترین خواهد بود؟
پرسش و پاسخ تکمیلی