
حتما برای شما هم این سوال پیش آمده است که گوگل چگونه یک محتوا با کیفیت را تشخیص میدهد و بر چه اساسی آن را در جستجوها رتبه بندی میکند؟
براساس گزارشات اخیر، گوگل زمانی که برای رتبه بندی جستجوها به یک “محتوا با کیفیت” برخورد میکند آن را به درستی ارزیابی و براساس میزان کارایی و مفید بودن، جایگاهی را برای آن در صفحات گوگل در نظر میگیرد.
همانطور که میدانید، روشهای گوگل همیشه در حال تغییر است و سیاستهای تعریف شده آن پس از مدتی عوض میشوند. طبق بررسیهای اخیر، اتفاق مثبتی همچون زمان صرف شده در یک صفحه، از تاثیر بسیار بالایی در رتبه بندیها برخوردار شده است و این بدان معناست که نگه داشتن خواننده در صفحه بیش از پیش اهمیت یافته است.
آیا محتوا شما از نظر گوگل کیفیت بالایی دارد؟
وقتی از کیفیت بالا صحبت میکنیم منظورمان محتوایی عاری از خطاهای املایی و گرامری است و در کنار این دو موضوع مهم پوشش دهی کامل موضوع، جذاب نویسی و خوب نوشتن نیز از ویژگیهای مهم یک محتوا با کیفیت محسوب میشود.
اگر خودتان را صاحب یک برند میدانید، باید محتواهای با کیفیتی تولید کنید زیرا هیچ خوانندهای از خواندن یک محتوا ضعیف راضی نخواهد بود و این موضوع میتواند 60 درصد بر روی برند شما تاثیر گذار باشد!
وقتی محتوا با کیفیت و مناسبی را برای کاربران خود تولید میکنید، گوگل نیز آن محتوا با کیفیت را تشخیص میدهد و براساس علاقهمندی کاربران شما به آن محتوا، بالاترین جایگاههای رتبه بندی جستجوها را میدهد.
۵ شیوه تولید محتوا با کیفیت از نظر گوگل
ما در این محتوا قصد داریم توضیحات لازم را در مورد چگونگی تولید محتوا با کیفیت برای شما توضیح دهیم، پس با ما همراه باشید.
تولید محتوا با کیفیت مرتبط با کار و نیاز مخاطبین
مطالعههای اخیر نشان داده است که یکی از عوامل مهم در رتبه بندی محتواها، میزان خوانایی کلمات است که نسبت به گذشته افزایش یافته است. به عنوان مثال میانگین خواندن یک متن 30 صفحهای از سال 2014 تا به حال حدود 25 درصد افزایش یافته است و این نشان میدهد که گوگل محتواهای طولانیتر را بیشتر مورد ارزیابی قرار میدهد.
بدیهی است که وقتی محتوای کوتاهی تولید کنید، نمیتوانید به طور کامل و مفید به موضوع اصلی بپردازید، در حال حاضر سایتهای خبری و اطلاعاتی بسیاری وجود دارند که محتواهای طولانی تولید مینمایند و به راحتی به صفحات اول گوگل راه پیدا میکنند.
تنها به هنگام نوشتن توجه کنید که از کلمات سخت و پیچیده استفاده نکنید زیرا در این صورت علاوه بر توجه مردم، توجه گوگل را نیز از خود سلب خواهید کرد.
تمرکز بر تجربه کاربرها (UX)
ایجاد یک تجربه کاربری یا UX مبحثی است که میتواند در رتبه بندیهای گوگل تاثیر گذار باشد. تجربه کاربری شامل رفتار یک کاربر است و این موضوع مشخص میکند که یک کاربر چه نگرشی دارد و علاقهمندیهای او چیست.
اگر محتوای شما ساختار خوبی داشته باشد و تمامی مطلب را بیان کند و جوابگوی سوالهای مخاطبین باشد، بدین صورت مردم کمتر به سایتهای دیگر رجوع میکنند تا به جواب پرسشهای خود برسند. زمانی که کاربران بیشتر در صفحه سایت شما ماندگار شوند این نشان دهنده مرتبط بودن محتوای نوشته شده با پرسش آنها خواهد بود.
یادتان باشد که نباید فقط به تجربه کاربری دستگاههای PC توجه کنید، بلکه باید مطمئن باشید که سایتتان به خوبی بر روی دستگاههای گوشی نیز کار میکند، از آنجایی که در چند سال اخیر افراد از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند به همین جهت اهمیت این موضوع 30 درصد نسبت به گذشته افزایش یافته است.
نگران کلمات کلیدی نباشید!
قبل از توقف تکنیکهای بازاریابی دیجیتال کلاه سیاه توسط گوگل، سایتهای بسیاری وجود داشتند که جملاتی مملو از کلمات کلیدی و بی ربط را در وبلاگهای خود به کار میبردند که خوشبختانه آن زمان به پایان رسیده است. نتیجه این سیاست گوگل، افزایش تولید محتوا عالی و با کیفیتی است که مورد پسند کاربران قرار میگیرد.
وقتی که در حال نوشتن محتوا در مورد هر موضوعی هستید، هدف اصلیتان تولید یک محتوای مناسب برای نیاز انسانها است و این بدان معناست که باید لذت بخش و قابل خواندن باشد.
بنابراین باید محتوایی بنویسید که در وهله اول متناسب برای خواندن باشد و در کنار آن باید از کلمات کلیدی مربوط به آن موضوع نیز در محتوا استفاده شود.
کم شدن اهمیت بک لینکها
طبق گزارشات اخیر، اهمیت بک لینکها در رتبه بندی جستجوها کاهش یافته است. این مطلب نشان دهنده این موضوع است که دیگر نباید بر روی بک لینکها به مانند گذشته تمرکز کنید، بلکه باید روی تولید محتوایی تمرکز داشته باشید که به طور طبیعی افراد را به خود جذب کند تا آنها را به اشتراک بگذارند.
در حال حاضر بک لینکهایی که حاوی کلمات کلیدی هستند نسبت به گذشته اهمیت کمتری پیدا کردهاند و احتمالا این کار تلاش گوگل جهت مقابله با ایجاد لینکهای غیرمعمول و نامربوط است.
اهمیت شبکههای اجتماعی
هنوز هم صحبتهایی در مورد اهمیت سهم شبکههای اجتماعی در رتبه بندی جستجوها وجود دارد که قطعا رابطهای مستقیم بین شبکههای اجتماعی و نتایج صفحات موتورهای جستجو برقرار است.
هر چه محتواهای بیشتری تولید کنید احتمال اینکه افراد بیشتری آنها را به اشتراک بگذارند بالاتر خواهد رفت. این موضوع نه تنها موجب دیده شدن برندتان خواهد شد بلکه راهی برای هدایت ترافیک بیشتر به سایت شما نیز خواهد بود.
بنابراین شبکههای اجتماعی مختلف با داشتن کاربران مخصوص به خود، میتوانند راهی برای معرفی بیشتر شما در دنیای بازاریابی دیجیتال امروز باشند.
تصمیمگیری جهت تولید محتوا با کیفیت
حال که با محتوا با کیفیت و تشخیص آن توسط گوگل آشنا شدید باید با دانستن علاقهمندیهای خوانندگان خود، جستجو را آغاز کنید و محتوایی که پاسخگوی نیاز مشتریانتان باشد را تولید کنید.
برای یافتن سوالات مخاطبان خود میتوانید از ابزارهایی مانند Google Search Console نیز استفاده کنید تا متوجه شوید مردم برای یافتن چه چیزی به سایت شما مراجعه میکنند.
زمان نوشتن یک محتوا اطمینان حاصل کنید که، محتوای شما بهترین تجربه ممکن برای کاربرانتان باشد در این صورت آن محتوا بیشتر به اشتراک گذاشته خواهد شد، اما محتوایی که هرگز بر روی آن کلیک نشود هیچ وقت هم به اشتراک گذاشته نمیشود.
زمانی که سایتهای دیگر از مطالب شما به عنوان منبع استفاد میکنند، آن زمان قدرت سایت شما افزایش پیدا کرده و در رتبه بندیهای گوگل جایگاه بالایی را دریافت خواهید کرد.
پس تصمیمگیریهای خود را جهت تولید محتوایی با کیفیت به کار گیرید تا بتوانید به صفحه اول گوگل راه پیدا کنید.
پرسش و پاسخ تکمیلی