
موتور جستجوی گوگل را میتوان بخش بسیار مهمی از دنیای فناوری دانست و قطعا بدون آن، دنیای ما، شکل و رویی کاملا متفاوت داشت و شاید بدون گوگل، هرگز به مفهوم دهکده جهانی، نزدیک هم نمیشدیم. البته گوگل فقط یک موتور جستجو نیست، بلکه یک پلتفرم بسیار جامع از ابزارهایی بر بستر اینترنت است که زندگی را برای بشر، بسیار ساده کردهاند و میتوان گفت که زندگی بسیاری از انسانها در سیاره خاکی، بر بستر این پلتفرم شکل گرفته است و تصور حیات بدون این غول فناوری، برای خیلی از ما، امکانپذیر نیست؛ در نتیجه باید به خوبی تمامی الگوریتم های گوگل را بشناسیم.
با وجود تمامی سرویسهایی مثل جیمیل، گوگل درایو، گوگل کلندر، گوگل میت، سیستم عامل اندروید و غیره و غیره، تقریبا همه ما، گوگل را بیش از هر چیزی، به عنوان یک موتور جستجوی بسیار پیشرفته میشناسیم. اما چه چیزی باعث شده که موتور جستجوی گوگل تا این اندازه محبوبیت داشته باشد؟ پاسخ به سوال فوق، قطعا هر چه که باشد، به نتایج جستجوهای ما در موتور جستجوی گوگل مرتبط است. گوگل برای هر کلمه کلیدی، نتایج بسیار متعدد و مرتبطی به شما نمایش میدهد اما از همه مهمتر، ترتیب نمایش محتواها بر اساس هر کلمه کلیدی است.

همه ما میدانیم که هیچ موتور جستجویی، به خوبی گوگل نمیتواند که با کیفیتترین محتواها و مرتبطترین نتایج را به ترتیب ارتباط با کلمه کلیدی مورد جستجو و کیفیت محتوا، به ما نمایش دهد؛ گاهی حتی اینطور به نظر میرسد که گوگل، ذهن ما را میخواند و دقیقا میداند که به دنبال چه چیزی هستیم! اما گوگل چگونه میتواند چنین کار خارقالعادهای را انجام دهد و از میان این همه محتوای بدردنخور و غیرمرتبط در دنیای وب، بهترین نتایج را با بهترین ترتیب، به کاربران نمایش دهد؟ پاسخ در الگوریتمهای گوگل نهفته است.
الگوریتمهای گوگل، یک سیستم بسیار پیچیده را میسازند که به آن اجازه میدهد تا با در نظر گرفتن عوامل بسیار متعددی مثل کاربرد کلمه کلیدی و کلمات کلیدی مرتبط در محتواهای موجود در بستر وب، نقشه سایتهای مختلف و سرعت بالا آمدن آنها، رفتار کاربران در صفحات وب و بسیاری از عوامل دیگر، نتایج جستجو را با بهترین ترتیب ممکن به کاربر، نمایش دهد. از زمان آغاز به کار موتور جستجوی گوگل تا زمان نوشته شدن این محتوا در انتهای اکتبر ۲۰۲۱، الگوریتمهای گوگل، پیوسته در حال پیشرفتهتر شدن، بهتر شدن و به معنای واقعی کلمه، هوشمندتر شدن بودهاند.
شاید به عنوان یک کاربر گوگل که فقط برای انجام جستجوهای خود از این موتور جستجو استفاده میکند، نحوه کار این الگوریتمها کاربردی برای شما نداشته باشد اما قطعا به عنوان کسی که با هدف کسب و کار، محتوایی در وب منتشر میکند و میخواهد که محتوایش هر چه بیشتر دیده شود، شناخت این الگوریتمها، از نان شب هم واجبتر است. در این مقاله، میخواهیم مروری جامع بر تمامی الگورتیمهای گوگل، از ابتدا تا به امروز، ۳۰ اکتبر ۲۰۲۱ (زمان نوشته شدن این مقاله) داشته باشیم. اگر میخواهید با الگوریتمهایی که گوگل از آنها برای نمایش محتواها در صفحات نتایج موتور جستجو (Search Engine Result Pages یا SERPs) استفاده میکند، آشنا شوید، در این سفر، ما را همراهی کنید.
الگوریتم های گوگل از جدیدترین به قدیمیترین

۲۶ جولای ۲۰۲۱، آپدیت الگوریتم لینک اسپم گوگل (Google Link Spam Algorithm)
گوگل یک آپدیت الگوریتم را در این تاریخ معرفی کرد که به شناسایی و خنثی کردن لینک اسپم کمک میکند. گوگل در این آپدیت، هشدار داد که هر سایتی که از تاکتیکهای لینک اسپم استفاده کند، جریمه خواهد شد. گوگل اعلام کرد که این آپدیت، روی چندین زبان، اثر خواهد داشت.

۱۲ جولای ۲۰۲۱، آپدیت الگوریتم هسته جولای ۲۰۲۱، کامل شد
گوگل در توییتر اعلام کرد که آپدیت ژولای ۲۰۲۱ برای الگوریتم هستهای، تکمیل شده و هیچ جزئیات دیگری، اعلام نشد.
۱ جولای ۲۰۲۱، آپدیت الگوریتم هسته
گوگل از طریق توییتر اعلام کرد که آپدیت ژولای ۲۰۲۱ برای الگوریتم هستهای را منتشر کرده و ظرف یک یا دو هفته، تکمیل میشود. دستورالعمل گوگل برای آپدیتهای الگوریتم هستهای را میتوانید در بلاگ Google Search Central، مطالعه کنید.

۲۸ ژوئن ۲۰۲۱، بخش دوم آپدیت اسپم
گوگل در توییتر اعلام کرد که بخش دوم آپدیت اسپم، از ۲۸ ژوئن، فعال میشود.
۲۳ ژوئن ۲۰۲۱، آپدیت اسپم
سخنگوی سرچ گوگل، دنی سالیوان، در توییتر اعلام کرد که یک آپدیت الگوریتم، برای مبارزه با اسپم، فعال میشود. او اعلام کرد که در همان ماه، بخش دوم این آپدیت، فعال میشود. گوگل هیچ جزئیات دیگری از این آپدیت و اهداف آن، منتشر نکرد.

۱۵ ژوئن ۲۰۲۱، آپدیت تجربه صفحه (Page Experience Update)
گوگل اعلام کرد که آپدیت تجربه صفحه که مدتهاست منتظر آن هستیم، آغاز به کار کرده است. با این حال، به دلیل فعال شدن تدریجی این آپدیت، وبسایتها نباید انتظار تغیرات چشمگیری در رتبههای خود در نتایج جستجو داشته باشند. همچنین، گوگل اعلام کرد که این آپدیت، تا پایان آگوست، تکمیل میشود.

۱۰ ژوئن ۲۰۲۱، حفاظت از قربانیان شناختهشده (Known Victims Protection)
نایبرئیس بخش سرچ گوگل در یک پست که در بلاگ Keyword منتشر شد، اعلام کرد که گوگل قصد دارد تا الگوریتم تنزل رتبه سایتها را که از «اقدامات حذف انحصاری» و «اقدامات استثمارگرانه» استفاده میکنند، بهبود بخشد. به علاوه، او در این پست بلاگ، یک لینک را منتشر کرد که مردم از طریق آن میتواند موارد آزار و اذیت آنلاین را گزارش کنند.

۲ ژوئن ۲۰۲۱، آپدیت الگوریتم هستهای گسترده
سخنگوی بخش سرچ گوگل، دنی سالیوان، در توییتر اعلام کرد که آپدیت الگوریتم هستهای گسترده گوگل آماده انتشار است. به علاوه، سالیوان بیان کرد که بعضی از بهبودهای برنامهریزی شده، برای این آپدیت، آماده نبودند. بنابراین، بخشهای حاضر نشده، به صورت بخشی از یک الگوریتم هستهای گسترده دیگر، در جولای منتشر میشوند.

۸ آوریل ۲۰۲۱، آپدیت نظرات محصول (Product Reviews Update)
این آپدیت جدید الگوریتم رتبهبندی، به ازای هر یک از نظرات با کیفیت، کامل و غیرسطحی به وبسایتها، پاداش میدهد. گوگل اعلام کرد که ۹ پارامتر کاربردی را در هنگام ایجاد و انتشار نظرات محصول، در نظر میگیرد.

۱۰ فوریه ۲۰۲۱، الگوریتم رتبهبندی پسیج (Passage Ranking)
دنی سالیوان در توییتر اعلام کرد که رتبهبندی پسیج (Passage)، رسما برای جستجوها به زبان انگلیسی در ایالات متحده، فعال شده است. به گفته گوگل، این آپدیت، به این معنی نیست که گوگل، میزان پسیجهای منفرد را جدا از صفحات ایندکس میکند بلکه گوگل، هنوز هم صفحات را ایندکس کرده و اطلاعات کل صفحات را برای رتبهبندی، استفاده میکند. با این حال، اکنون گوگل، پسیجهای صفحات را به عنوان یک عامل جدید برای رتبهبندی، در نظر میگیرد.

۳ دسامبر ۲۰۲۰، آپدیت هستهای دسامبر ۲۰۲۰
گوگل تأیید کرد که در ۳ دسامبر ۲۰۲۰، یک آپدیت هستهای دارد. این آپدیت، سومین آپدیت الگوریتم هستهای در سال ۲۰۲۰ بود.
۴ می ۲۰۲۰، آپدیت هستهای می ۲۰۲۰
دنی سالیوان در توییتر اعلام کرد که گوگل، یک آپدیست هستهای گسترده را منتشر میکند. او ۹۰ دقیقه بعد اعلام کرد که این آپدیت، حاضر نیست و انتشار آن، یک تا دو هفته زمان میبرد.

۲۲ ژانویه ۲۰۲۰، الگوریتم فیچر اسنیپت (Featured Snippet Deduplication)
دنی سالیوان در توییتر اعلام کرد که صفحاتی که در یک رتبه اسنیپت ویژه قرار دارند، در نتایج ارگانیک معمولی صفحه اول، تکرار نمیشود. این تغییر، روی ۱۰۰ درصد تمامی لیستهای نتایج در SERPها در سرتاسر دنیا، اثر گذاشت.

۱۳ ژانویه ۲۰۲۰، آپدیت هستهای ژانویه ۲۰۲۰
دنی سالیوان توییت کرد که یک آپدیت گسترده الگوریتم هستهای منتشر خواهد شد. گوگل، دستورالعملی مشابه با دستورالعملهای دیگر آپدیتهای گسترده هسته الگوریتم هستهای، ارائه داد.

۹ دسامبر ۲۰۱۹، BERT (سرتاسر جهان)
دنی سالیوان توییت کرد که آپدیت BERT در سرتاسر جهان، فعال میشود و شامل زبانهای متعددی، از جمله، انگلیسی و فارسی است.
۲۵ اکتبر ۲۰۱۹، آپدیت BERT
گوگل اعلام کرد که آپدیت BERT، بزرگترین آپدیت الگوریتم گوگل در ۵ سال گذشته، منتشر شده است. گوگل از مدلهای BERT برای درک بهتر جستارها، استفاده میکند. گوگل گفت که این تغییر، هم روی رتبههای وبسایتها تأثیر دارد و هم روی اسنیپتهای ویژه. گوگل اعلام کرد که BERT (که خلاصه شده عبارت Bidirectional Encoder Representations from Transform است)، در ۱۰ درصد از جستجوها به زبان انگلیسی در ایالات متحده آمریکا، استفاده میشود.

۲۴ سپتامبر ۲۰۱۹، آپدیت الگوریتم هستهای گسترده
دنی سالیوان در توییتر، اعلام کرد که یک آپدیت الگوریتم هستهای گسترده، در چند ساعت آینده، منتشر میشود و تکمیل آن، چند روز طول میکشد. گوگل، دستورالعملی مشابه با دستورالعملهای دیگر آپدیتهای گسترده هسته الگوریتم هستهای، ارائه داد.
۲ ژوئن ۲۰۱۹، آپدیت هستهای ژوئن ۲۰۱۹
دنی سالیوان توییت کرد که گوگل، یک آپدیت هستهای گسترده را در تاریخ ۳ ژوئن، منتشر میکند. روز بعد، گوگل این آپدیت را تأیید و اعلام کرد. همانند دیگر آپدیتهای هستهای گسترده گوگل، هیچ چیز خاصی وجود ندارد که بتوانید آن را در وبسایت خود، اصلاح کنید زیرا یک آپدیت هستهای گسترده، عوامل بسیار متعددی را در رتبهبندی وبسایتها در SERPها، دخالت میدهد.

۱۲ مارس ۲۰۱۹، آپدیت هستهای مارس ۲۰۱۹ (فلوریدا ۲)
دنی سالیوان توییت کرد که یک آپدیت الگوریتم هستهای گسترده جهانی در این تاریخ، منتشر میشود. مجله موتور جستجوی گوگل یا SEJ، اعلام کرد که این آپدیت، بسیار مهم است و در واقع، یکی از بزرگترین آپدیتهای الگوریتم گوگل در سالهای اخیر بوده است.

۱۳ فوریه ۲۰۱۹، آپدیت روز ولنتاین (Valentine’s Day Update)
رهگیرهای الگوریتم (Algorithm tracker) و شایعات منتشر شده، حاکی از نوعی آپدیت تأیید نشده بودند. با این حال، این آپدیت، برخلاف دیگر آپدیتها، سبب تغییرات مثبتی در رنکینگها شد.

۳۱ اکتبر ۲۰۱۸، آپدیت تأیید نشده هالووین (Unconfirmed Halloween Update)
بعضی از مدیران وبسایتها، گزارش کردند که تغییراتی در رتبههای آنها در نزدیکی هالووین، رخ داده که میتواند حاکی از یک آپدیت تأیید نشده گوگل باشد.

۲۷ سپتامبر ۲۰۱۸، یک آپدیت کوچک
در ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۸ (تولد ۲۰ سالگی گوگل)، بسیاری از سئوکارها، متوجه ریزشها و افزایشهای شدیدی در ترافیک وبسایتهای خود شدند که نشاندهنده نوعی آپدیت بود. بعضی از سایتهایی که تحت تأثیر آپدیت الگوریتم هستهای آگوست قرار گرفته بودند، رتبههای خود را پس گرفتند. در ۲۹ سپتامبر، دنی سالیوان در توییتر، تأیید کرد که یک آپدیت کوچک انجام شده است.

۱ آگوست ۲۰۱۸، آپدیت گسترده الگوریتم هستهای
گوگل در توییتر، سومین آپدیت هستهای گسترده در سال ۲۰۱۸ را تأیید کرد. دنی سالیوان، دستورالعمل منتشر شده پس از آپدیت ۹ مارس ۲۰۱۸ را پیشنهاد کرد. بعضیها از این آپدیت، تحت عنوان Medic (به معنی پزشکی) یاد کردند. با این حال، خود گوگل اعلام کرد که این آپدیت، یک آپدیت رنکینگ عمومی بود و سایتهای پزشکی را هدف نگرفته بود.
۱۶ آوریل ۲۰۱۸، آپدیت گسترده الگوریتم هستهای گوگل
گوگل در توییتر اعلام کرد که یک آپدیت هستهای گسترده را منتشر کرده است و بیان کرد که این آپدیت، مشابه آپدیت ۹ مارس ۲۰۱۸ و در رابطه با مرتبط بودن محتوا بود.
۹ مارس ۲۰۱۸، آپدیت گسترده الگوریتم هستهای
در ۱۲ مارس ۲۰۱۸، گوگل توییت کرد که یک آپدیت گسترده الگوریتم هستهای، هفته پیش، منتشر شده است. گوگل اعلام کرد که هدف از این آپدیت، پاداش دادن به صفحاتی است که قبلا، پاداش مناسبی دریافت نکردهاند و به همه توصیه کرد تا به تولید محتوای عالی، ادامه دهند.

۱۲ دسامبر ۲۰۱۷، آپدیت Maccabees
گزارشهایی از تحت تأثیر گرفتن وبسایتهایی در فاصله زمانی ۱۲ تا ۱۴ دسامبر، در نتیجه آپدیت گوگل، مطرح شد. گوگل تأیید کرد که چندین آپدیت جزئی روی الگوریتم هستهای در آن محدوده زمانی داشته اما گفت که این آپدیتها، تأثیر زیادی بر رتبه سایتها نداشتهاند.

۸ سپتامبر ۲۰۱۷، ریزش پاییزه (Fall Flux)
شایعات و ابزارهای رهگیری سئو، حاکی از یک آپدیت گوگل بودند که احتمالا در این تاریخ، روی داده است (البته این آپدیت، تا به امروز، تأیید نشده است). چندین وبسایت بزرگ، گزارش دادند که ترافیک آنها و نمایش وبسایتهای آنها در SERPها، تحت تأثیر قرار گرفته و به شدت، کاهش یافته است. سپس، نوساناتی در ۱۸، ۲۵ و ۲۸ سپتامبر و نیز در ۴، ۸ و ۱۲ سپتامبر رخ داد.

۱۹ آگوست ۲۰۱۷، آپدیت کیفیت (Quality Update)
مدیران وبسایتها و ابزارهای رهگیری سئو، نوساناتی را در تاریخ ۱۹ تا ۲۰ آگوست گزارش دادند که حاکی از یک آپدیت کیفیتی و تأیید نشده گوگل بود. صفحات دستهبندی، صفحات دارای تبلیغات زیاد، محتواهای سطحی و کم کیفیت و دیگر عناصر منفی تجربه کاربری، رتبههای خود را از دست دادند.
۹ ژولای ۲۰۱۷، آپدیت کیفیت
ابزارهای رتبهبندی سئو، نوساناتی جزئی را در ۹ ژولای گزارش دادند که احتمالا دلیل آن، یک آپدیت کیفیتی تأیید نشده گوگل بوده است.
۲۵ ژوئن ۲۰۱۷، آپدیت ۲۵ ژوئن
چندین ابزار رهگیر ی سئو، یک آپدیت تأیید نشده گوگل را در این تاریخ، نشان دادند. یک تحلیل نشان داد که این آپدیت، بزرگترین نوسانات را در رتبههای صفحات ۶ تا ۱۰، ایجاد کرده است. صنایع کالا و نوشیدنی، بیشتری تأثیر را از آن آپدیت گرفتند.
۱۷ می ۲۰۱۷، آپدیت کیفیت
از این تاریخ به مدت یک هفته، ابزارهای رهگیری سئو، نوسانات متعددی را در SERPها گزارش دادند. با این که تأثیر این آپدیت، محدود به نظر میرسید، اما سایتهای دارای تبلیغات زیاد، سایتهای دارای مشکلات UX و سایتهای دارای محتوای سطحی و بیکیفیت، تحت تأثیر این آپدیت قرار گرفتند.

۷ مارس ۲۰۱۷، Fred
این آپدیت مهم الگوریتم گوگل، محتوای بیکیفیت را هدف گرفت و در ۲۴ مارس، رسما تأیید شد. با این حال، گوگل اطلاعات بیشتری از این آپدیت، منتشر نکرد و تنها به این گفته بسنده کرد که تمامی جزئیات آپدیت فرد را میتوانید در دستورالعملهای کیفیت مدیریت وبسایت گوگل ببینید.

۷ فوریه ۲۰۱۷، آپدیت ۷ فوریه
این آپدیت مهم و تأیید نشده، سبب تغییرات بسیار زیاد در رتبههای سایتها در SERPها شد که برای بعضی از وبسایتها با افزایش و برای بعضی از وبسایتها، با کاهش، همراه بود. در مجموع، این آپدیت سبب شد که رتبه وبسایتهای دارای محتوای با کیفیت و وبسایتهایی که بازدیدهای بیشتری دارند، بهبود یابد.
۱ فوریه ۲۰۱۷، آپدیت ۱ فوریه
یک آپدیت جزئی و تأیید نشده گوگل که ظاهرا، شبکههای بلاگهای خصوصی یا وبسایتهایی که لینکسازی اسپمی انجام میدادند را هدف گرفت.

۱۰ ژانویه ۲۰۱۷، آپدیت Intrusive Interstitials
در ۲۳ آگوست ۲۰۱۶، گوگل اعلام کرد که یک تغییر در راه است که پاپآپهای تبلیغاتی یا همان Intrusive Interstitials را که تجربه کاربری دستگاههای موبایل را ضعیف میکنند، هدف قرار میدهد. همانطور که قول داده شده بود، این آپدیت در ۱۰ ژانویه ۲۰۱۷، منتشر شد و تأثیر خفیفی روی رتبه سایتها داشت.

۲۳ سپتامبر ۲۰۱۶، آپدیت پنگوئن 4.0 و یکپارچهسازی الگوریتم هستهای
آپدیت نهایی الگوریتم پنگوئن با آپدیت آلگوریتم هستهای، یکپارچه شد و با این کار، الگوریتم پنگوئن، وبسایتها و لینکها را در لحظه، ارزیابی میکرد. دیگر تغییر بزرگ این بود که پنگوئن، به جای کاهش رتبه صفحات، لینکها را بیاعتبار میکرد.

۱ ژوئن ۲۰۱۶، آپدیت کیفیت
دادهها، با وجود عدم تأیید گوگل، حاکی از یک آپدیت مرتبط با کیفیت محتوا در الگوریتم گوگل در ۱ ژوئن بودند و نوساناتی در رتبهبندی سایتها در ۸، ۲۱ و ۲۶ ژوئن دیده شد.

۱۲ می ۲۰۱۶، آپدیت سازگاری با موبایل (نسخه دوم)
دومین آپدیت سازگاری با موبایل (یا Mobilegeddon 2)، یک آپدیت روی آپدیت سازگاری با موبایل اول گوگل بود که سبب ارتقاء رتبه سایتهای سازگار با موبایل میشد.

۱۱ ژانویه ۲۰۱۶، الحاق الگوریتم هستهای پاندا
گوگل اعلام کرد که با معرفی پاندا 4.2، الگوریتم پاندا به الگوریتم هستهای، الحاق شده است. به عبارت دیگر، از آن به بعد، پاندا یک فیلتر مورد استفاده الگوریتم گوگل نبود بلکه مستقیما، در تعیین رتبه سایتها، تأثیرگذار شد. با این حال، دستهبندیکننده پاندا (Panda classifier)، در لحظه عمل نمیکرد.

۲۶ اکتبر ۲۰۱۵، الگوریتم RankBrain
با اینکه RankBrain از آوریل ۲۰۱۵ در حالت تست شدن بود، اما گوگل این الگوریتم را در ۲۶ اکتبر، رسما معرفی کرد. RankBrain یک الگوریتم یادگیری ماشین بود که نتایج جستجو را فیلتر میکرد تا به کاربران کمک کند تا بهترین نتایج را برای جستارهایشان، پیدا کنند. در ابتدا، از RankBrain تنها برای ۱۵ درصد از جستارها استفاده میشد (خصوصا جستارهای جدید) اما امروزه، این الگوریتم در تقریبا تمامی جستارها در گوگل مورد استفاده قرار میگیرد. RankBrain را در آن زمان، سومین سیگنال رتبهبندی از نظر اهمیت، نامگذاری کردند.

۱۷ ژولای ۲۰۱۵، آپدیت پاندا 4.2 (شماره ۲۸) )(Panda)
گوگل از یک آپدیت پاندا رونمایی کرد که روی ۲ تا ۳ درصد از جستارهای به زبان انگلیسی، اثرگذار بود. به دلیل فعال شدن بسیار کند این آپدیت، معلوم نیست که دقیقا تا چه اندازه روی رتبهبندی سایتها اثرگذار بوده است. این آپدیت، آپدیت نهایی الگوریتم پاندا بود.

۳ می ۲۰۱۵، آپدیت کیفیت
آپدیت کیفیت (یا آپدیت فانتوم) با تأیید گوگل، روی االگوریتم هستهای رتبهبندی، انجام شد و به گوگل کمک کرد تا سیگنالهای کیفیت محتوا را ارزیابی نماید. وبسایتهای دارای مشکلات کیفیت محتوا و نیز، وبسایتهای دارای تبلیغات زیاد، بیشترین تأثیر را از آن آپدیت، متحمل شدند.

۲۱ آوریل ۲۰۱۵، آپدیت سازگاری با موبایل
۲۱ آوریل ۲۰۱۵، آپدیت سازگاری با موبایل (Mobilegeddon) با هدف پاداش دادن به وبسایتهای سازگار با موبایل و بهبود رنکینگ آنها در جستجو با دستگاههای موبایل، معرفی شد. این آپدیت، روی تمامی جستجوها به تمامی زبانها در سرتاسر دنیا، اثرگذاشت.

۱۷ اکتبر ۲۰۱۴، آپدیت پنگوئن 3.0 (Penguin)
با اینکه گوگل، از این آپدیت به عنوان یک آپدیت اصلی یاد کرد اما این آپدیت، در واقع، نسخه جدیدتری از الگوریتم پنگوئن بود. پنگوئن ۳.۰ به سایتهایی که تحت تأثیر آپدیتهای قبلی قرار گرفته بودند، اجازه داد تا رتبههای خود را پس بگیرند. با این حال، سایتهایی که به استفاده از لینکهای اسپم ادامه میدادند و از رادار نسخههای قبلی این الگوریتم گریخته بودند، تحت تأثیر قرار گرفتند. اجرای کامل این آپدیت، بیش از ۳ روز طول کشید و نهایتا، روی نتایج حدود ۱ درصد از جستارها به زبان انگلیسی، تأثیر گذاشت.

۲۳ سپتامبر ۲۰۱۴، آپدیت پاندا ۴.۱ (شماره ۲۷)
گوگل اعلام کرد که این آپدیت الگوریتم پاندا، چندین سیگنال دیگر به این الگوریتم اضافه کرده تا به آن کمک کند که بتواند محتوای بیکیفیت را به طور دقیقتری شناسایی کند. این آپدیت روی ۳ تا ۵ درصد از جستارها اثر گذاشت.

۲۴ ژولای ۲۰۱۴، آپدیت کبوتر (pigeon algorithm)
کبوتر، یک آپدیت محلی مهم بود که نتایج جستجو را بر اساس موقعیت جستجو، به کاربران نشان میدهد. به علاوه، این آپدیت، روی پارامترهای رتبهبندی موقعیتی و فاصلهای نیز اثر گذاشت.

۱۲ ژوئن ۲۰۱۴، آپدیت وام روز پرداخت ۳.۰ (Payday Loan Update)
آپدیت وام زودپرداخت ۳.۰ (Payday loan 3.0) عمدتا روی جستارهای اسپم تمرکز داشت و سبب محافظت در مقابل حملات سئویی منفی میشد.

۲۰ می ۲۰۱۴، آپدیت پاندا ۴.۰ (شماره ۲۶)
یک آپدیت مهم الگوریتم پاندا که روی ۵/۷ درصد از نتایج جستجو به زبان انگلیسی، تأثیر میگذاشت.

۱۶ می ۲۰۱۴، آپدیت وام روز پرداخت ۲.۰
این آپدیت، نسل بعدی الگوریتم وام روزپرداخت بود که به هدفگیری بهتر سایتهای اسپمی، کمک میکرد.

۶ فوریه ۲۱۴، نوسازی چیدمان صفحه (Page Layout Refresh)
گوگل یک الگوریتم نوسازی چیدمان صفحه (Page Layout Refresh) را منتشر کرد. به هیچ تغییری در الگوریتم اشاره نشد.

۲۶ سپتامبر ۲۰۱۳، الگوریتم مرغ مگس خوار (hummingbird algorithm)
آپدیت مرغ مگس خوار (Hummingbird ) یک آپدیت اساسی برای فناوری جستجوی هستهای گوگل محسوب میشد. گوگل به یک روش بهتر رای درک مرتبطترین نتایج با جستارهای پیچیده و ارجاع به آنها نیاز داشت تا امکان جستجوی مکالمهای (جستجوی صوتی) را فرآهم بیاورد. به گفته گوگل، این الگوریتم، روی ۹۰ درصد از نتایج جستجوها در سرتاسر جهان، اثر گذاشت. با اینکه این آپدیت در تاریخ ۲۶ سپتامبر معرفی شد، اما از تاریخ ۱۳ آگوست، فعال شده بود.

۱۱ ژوئن ۲۰۱۳، آپدیت وام روزپرداخت
این آپدیت جستارهای اسپم را که با صنایع تاریک (شامل وامهای با سود بسیار بالا و وامهای روزپرداخت، پورنوگرافی، کازینوها، تلفیق بدهی و صنایع دارویی) مرتبط بودند، هدف گرفت. اجرای کامل این آپدیت، ۱ تا ۲ ماه طول کشید و حدود ۳/۰ درصد از جستارها در ایالات متحده را متأثر کرد.

۲۲ می ۲۰۱۳، آپدیت پنگوئن ۲.۰
نسل بعدی آپدین پنگوئن، خیلی عمیقتر از صفحه اصلی و صفحات دستهبندی مهم، وبسایتها را برای پیدا کردن لینکها اسپم هدایت شونده به وبسایت، جستجو میکرد. پنگوئن ۲.۰ حدود ۲.۳ درصد از جستارهای انگلیسی را تحت تأثیر قرار داد.

۱۴ مارس ۲۰۱۳، آپدیت پاندا (شماره ۲۵)
این آپدیت، توسط گوگل تأیید نشد با این حال، ابزارهای رهگیری الگوریتمهای گوگل، رخداد آن را تأیید کردند. ظاهرا این آخرین آپدیت الگوریتم پاندا پیش از یکپارچه شدن آن با الگوریتم هستهای گوگل بوده است.
۲۲ ژانویه ۲۰۱۳، آپدیت پاندا (شماره ۲۴)
گوگل از یک آپدیت پاندا که خبر داد که روی ۲/۱ درصد از جستارهای انگلیسی زبان، اثر گذاشت.
۲۱ دسامبر ۲۰۱۲، آپدیت پاندا (شماره ۲۳)
گوگل از یک آپدیت پاندا که خبر داد که روی ۳/۱ درصد از جستارهای انگلیسی زبان، اثر گذاشت.
۲۱ نوامبر ۲۰۱۲، آپدیت پاندا (شماره ۲۲)
گوگل از یک آپدیت پاندا که خبر داد که روی ۸/۰ درصد از جستارهای انگلیسی زبان، اثر گذاشت.
۵ نوامبر ۲۰۱۲، آپدیت پاندا (شماره ۲۱)
گوگل از یک آپدیت پاندا که خبر داد که روی ۴/۰ درصد از جستارهای جهانی و ۱/۱ درصد از جستارها در ایالات متحده آمریکا، اثر گذاشت.

۹ اکتبر ۲۰۱۲، آپدیت چیدمان صفحه شماره ۲
گوگل اعلام کرد که الگوریتم چیدمان صفحه، آپدیت شده و ۷/۰ درصد از جستارهای انگلیسی زبان، تحت تأثیر قرار گرفتهاند. این آپدیت، به وبسایتهایی که تحت جریمه اولین الگوریتم چیدمان صفحه قرار گرفته بودند، این امکان را داد تا رتبههای خود را پس بگیرند.

۵ اکتبر ۲۰۱۲، آپدیت پنگوئن ۱.۲
نسخه دوم الگوریتم پنگوئن که ۳/۰ درصد از جستارهای انگلیسی را تحت تأثیر قرار داد.

۲۸ سپتامبر ۲۰۱۲، آپدیت دامنه انطباق دقیق (Exact Match Domain Update)
الگوریتم دامنه انطباق دقیق گوگل (یا EMD) دامنههای اسپم یا «دامنههای انطباق دقیق» کم کیفیت را از SERPها حذف میکرد.

۲۷ سپتامبر ۲۰۱۲، آپدیت پاندا (شماره ۲۰)
یک آپدیت مهم الگوریتم پاندا که تکمیل آن، یک هفته طول کشید و ۴/۲ درصد از جستارهای انگلیسی را تحت تأثیر قرار داد.
۱۸ سپتامبر ۲۰۱۲، آپدیت پاندا ۳.۹.۲ (شماره ۱۹)
گوگل از یک آپدیت پاندا که خبر داد که روی ۷/۰ درصد از جستارها اثر گذاشت.
۲۰ آگوست ۲۰۱۲، آپدیت پاندا ۳.۹.۱ (شماره ۱۸)
گوگل از یک آپدیت پاندا که خبر داد که ۱ درصد از جستارها اثر گذاشت.
۲۴ ژولای ۲۰۱۲، آپدیت پاندا ۳.۹ (شماره ۱۷)
گوگل از یک آپدیت پاندا که خبر داد که روی ۱ درصد از جستارها اثر گذاشت.
۲۵ ژوئن ۲۰۱۲، آپدیت پاندا ۳.۸ (شماره ۱۶)
گوگل از یک آپدیت پاندا که خبر داد که روی ۱ درصد از جستارها اثر گذاشت.
۸ ژوئن ۲۰۱۲، آپدیت پاندا ۳.۷ (شماره ۱۵)
گوگل از یک آپدیت پاندا که خبر داد که روی ۱ درصد از جستارها در ایالات متحده و ۱ درصد از جستارهای جهانی اثر گذاشت. البته ابزارهای رتبهبندی نشان دادند که تأثیر این آپدیت، بیش از آپدیتهای اخیر پاندا بوده است.

۲۶ می ۲۰۱۲، آپدیت پنگوئن ۱.۱
گوگل از یک آپدیت پنگوئن که خبر داد که روی ۱/۰ درصد از جستارهای انگلیسی اثر گذاشت. وبسایتهایی که رتبههای آنها تحت تأثیر الگوریتم اولیه پنگوئن، از دست رفته بود، با این آپدیت، رتبههای خود را پس گرفتند. این آپدیت، سایتهایی را که توسط نسخه اولیه الگوریتم پنگوئن به دام نیافتاده بودند، هدف گرفت.

۲۷ آوریل ۲۰۱۲، آپدیت پاندا ۳.۶ (نسخه ۱۴)
گوگل در این تاریخ اعلام کرد که الگوریتم پاندا، آپدیت شده است.

۲۴ آوریل ۲۰۱۲، آپدیت پنگوئن
یک الگوریتم جریمه بهنیهسازی شده، پس از مدتها انتظار، رونمایی شد. هدف از این الگوریتم، کاهش رتبه وبسایتهایی بود که اسپمهای زیاد داشتند (مثل صفحات پر شده با کلمات کلیدی، لینکدهیهای غیرمرتبط و …). این وبسایتها، قوانین دستورالعملهای سایت گوگل را نقض کرده بودند. به گفته گوگل، این آپدیت، ۱/۳ درصد از جستارهای انگلیسی را متأثر کرد. دو روز بعد، نام این الگوریتم مشخص شد که پنگوئن بود.

۱۹ آوریل ۲۰۱۲، آپدیت پاندا ۳.۵ (شماره ۱۳)
گوگل از یک آپدیت پاندا که خبر داد که روی ۶/۱ درصد از جستارها اثر گذاشت.
۲۷ فوریه ۲۰۱۲، آپدیت پاندا ۳.۳ (شماره ۱۱)
گوگل از یک آپدیت پاندا که خبر داد که نسبت به تغییرات اخیر در وب، بسیار حساستر و دقیقتر بود.

۲۷ فوریه ۲۰۱۲، آپدیت ونیز (Venice Update)
با این آپدیت، گوگل توانست نتایج جستجوها را به تناسب موقعیت مکانی یا آدرس IP، نمایش دهد.

۱۹ ژانویه ۲۰۱۲، آپدیت چیدمان صفحه
آپدیت الگوریتم چیدمان صفحه، وبسایتهایی را هدف گرفت که تبلیغات زیادی در قسمت بالایی صفحات خود داشتند. به عبارت دیگر، در این صفحات، کاربر برای دیدن محتوای واقعی، باید خیلی زیاد به پایین اسکرول میکرد. به گفته گوگل، این الگوریتم، بیش از ۱ درصد از جستارها را متأثر کرد.

۱۸ ژانویه ۲۰۱۹، آپدیت پاندا ۳.۲ (شماره ۱۰)
گوگل تأیید کرد که در این تاریخ، یک آپدیت روی الگوریتم پاندا انجام شده است.
۱۸ نوامبر ۲۰۱۱، آپدین پاندا ۳.۱ (شماره ۹)
گوگل از یک آپدیت پاندا که خبر داد که روی کمتر از ۱ درصد از جستارها اثر گذاشت.

۳ نوامبر ۲۰۱۱، آپدیت تازگی (Freshness Update)
با آپدیت Freshness، گوگل الگوریتم رتبهبندی خودش را به گونهای تغییر داد که نتایج جدیدتر را بالاتر نشان دهد (مثل رویدادهای اخیر، موضوعات روز و رویدادهای تکراری) تا ارتباط بیشتری با نتایج جستجوی کاربران داشته باشند. این آپدیت، روی ۳۵ درصد از جستارها، اثر گذاشت.

۱۹ اکتبر ۲۰۱۱، آپدیت پاندا ۳.۰ (شماره ۸)
گوگل، سیگنالهای جدیدی به الگوریتم پاندا اضافه کرد و چگونگی تحت تأثیر قرار گرفتن وبسایتها را دوباره محاسبه کرد.
۲۸ سپتامبر ۲۰۱۱، آپدیت پاندا ۲.۵ (شماره ۷)
آپدیت دیگری از الگوریتم پاندا.
۱۲ آگوست ۲۰۱۱، آپدیت پاندا ۲.۴ (شماره ۶)
این آپدیت به صورت بینالمللی برای تمامی کشورهای انگلیسی زبان و غیرانگلیسی زبان (به غیر از ژاپن، چین و کره) فعال شد.
۲۳ ژولای ۲۰۱۱، آپدیت پاندا ۲.۳ (شماره ۵)
آپدیت دیگری از الگوریتم پاندا.
۲۱ ژوئن ۲۰۱۱، آپدیت پاندا ۲.۲ (شماره ۴)
آپدیت دیگری از الگوریتم پاندا.
۹ می ۲۰۱۱، آپدیت پاندا ۲.۱ (شماره ۳)
ابتدا این آپدیت، پاندا ۳.۰ نامیده شد اما گوگل اعلام کرد که این آپدیت، خودش یک نسخه از آپدیت 2.x است.
۱۱ آوریل ۲۰۱۱، آپدیت پاندا ۲.۰ (شماره ۲)
اولین آپدیت الگوریتم هستهای پاندا که سیگنالهایی دیگر، مثل سایتهایی که کاربران گوگل آنها را بلاک کردهاند، به این الگوریتم، اضافه کرد.
۲۳ فوریه ۲۰۱۱، آپدیت پاندا (Panda Algorithm)
اولین نسخه از آپدیت پاندا که ۲۳ درصد از جستارها را تحت تأثیر قرارد داد، سبب وارد آمدن یک شوک بزرگ به حوزه سئو و بسیاری از وبسایتهای بزرگ شد و در عمل، کسب و کار «مزرعه محتوا» را تعطیل کرد.

۲۸ آوریل ۲۰۱۰، الگوریتم MyDay
این آپدیت نحوه سنجش الگوریتمی انطباق سایتها با جستارهای بلند را تغییر داد و بین ۲۸ آوریل تا ۳ می، پیادهسازی شد.

۱۰ آگوست ۲۰۰۹، آپدیت کافئین (Caffeine Update)
آپدیت کافئین گوگل، یک سیستم ایندکس کردن جدید برای وب بود که به گوگل اجازه میداد تا به درون سایتها بخزد (یا اصطلاحا، crawl کند) و دادهها را با کارایی بیشتری ذخیره نماید.

۱۹ ژانویه ۲۰۰۹، آپدیت وینس (Vince Update)
آپدیت وینس یک تغییر سریع و قابل توجه در مقیاس گسترده بود که برای قرار دادن صفحات دارای کلمات کلیدی رقابتی به جای دامنههای دارای نام برندهای بزرگ، در رتبههای بهتر، معرفی شد.

۱ سپتامبر ۲۰۰۵، آپدیت جگر
Jagger یک آپدیت دارای سه فاز (جگر ۱، جگر ۲ و جگر ۳) بود که با یک سری آپدیتهای متمرکز روی بک-لینک، در اوایل سپتامبر شروع شد تا با لینکسازی غیرطبیعی، لینکهای پولی و دیگر انواع اسپم، مقابله کند. فاز دوم جگر، بیشترین تأثیر را در اکتبر سال ۲۰۰۵ داشت. فاز نهایی در اواخر نوامبر سال ۲۰۰۵، تکمیل شد.

۱۶ نوامبر ۲۰۰۳، آپدیت فلوریدا
تاکتیکهای اسپم در دهه گذشته (مثل صفحات پر از کلمات کلیدی، استفاده از چندین سایت تحت یک برند، متنهای مخفی و لینکهای مخفی) استفاده میکردند، رتبههایشان را بلافاصله بعد از این آپدیت، از دست دادند. این آپدیت را میتوان اولین آپدیت مهم الگوریتم گوگل دانست.
جمعبندی
همانطور که گفتیم موتور جستجوی گوگل بدون رقیب، مهمترین و برترین موتور جستجو در دنیا است که تأثیر بسیار زیادی در زندگی ما دارد. هدف گوگل، همیشه این بوده که با کیفیتترین محتواها را که بیشترین ارتباط به جستارهای کاربران دارند، به آنها نمایش دهد و برای این کار، از یک سیستم پیچیده که شامل چندین الگوریتم است استفاده میکند. در این مقاله، تمامی آپدیت آلگوریتمهای گوگل از سال ۲۰۰۳ تا به امروز را بررسی کردیم.
پرسش و پاسخ تکمیلی