
در شرایط حاضر بسیاری از افراد خریدهای خود را به صورت اینترنتی و آنلاین انجام میدهند. متقاضیان خرید از وب سایتهای اینترنتی، پیش از اقدام به این کار، باید نکات مهمی را در نظر داشته باشند. یکی از مهمترین این نکات این است که در نظر داشته باشند وبسایت و یا فروشگاه اینترنتی که از آن خرید میکنند، ای نماد دارد یا نه. در این مطلب به جدیدترین قوانین ای نماد در سال جاری خواهیم پرداخت.
ای نماد چیست؟
ای نماد در حقیقت همان نماد اعتماد الکترونیک یک وبسایت است. سایتهایی که توانسته باشند این نشانه را دریافت کنند به عنوان سایتهایی معتبر شناخته میشوند که خریداران میتوانند بدون نگرانی و با خیال آسوده خریدهای خود را از آن انجام دهند. نماد اعتماد الکترونیکی، نشانهای است که مرکز توسعه تجارت الکترونیک به عنوان تأییدیه به فروشگاههای اینترنتی و آنلاین ارائه میدهد.
این نماد، مجوز فعالیتها و کسب و کارهای اینترنتی از نظر رعایت موازین قانونی تجارت الکترونیک و دیگر قوانین مربوط به آن است. این نشانه با هدف ساماندهی کسب و کارهای اینترنتی، احراز هویت آنها و تأیید صلاحیت آن کسب و کار ارائه میگردد. دریافت این نماد، شرایط و قوانینی دارد.

قوانین ای نماد در سال ۱۴۰۰
فروشگاهی بودن وبسایت
یکی از مهمترین قوانینی که برای دریافت ای نماد وجود دارد، داشتن محصولات و یا خدماتی برای فروش به کاربران است. در حقیقت میتوان گفت این نماد تنها به فروشگاههای اینترنتی و آنلاین ارائه میگردد. چراکه در این وب سایتها خرید و فروش صورت میگیرد. بنابراین مطابق با قانون، وب سایتهایی که تنها برخی از محصولات و یا کالاها و خدمات را معرفی مینمایند و کسب و کارت آنها به صورت کامل، تبلیغی است نیازی به دریافت این نشانه نخواهند داشت.
در واقع باید به صورت حداقلی یک محصول در وبسایت شما قرار گرفته باشد که امکان خرید آنلاین آن هم وجود داشته باشد. این کسب و کار باید کاملا قانونی باشد و از جمله مشاغل غیر مجاز نیز محسوب نشود. از طرف دیگر، کسب و کار شما باید ایمنی کافی را داشته باشد. یعنی از طریق آن، امکان کلاهبرداری و یا هر گونه آسیب زدن به اموال مردم وجود نداشته باشد.
افرادی که یک فروشگاه اینترنتی راهاندازی مینمایند لازم است حتما یک درگاه بانکی معتبر نیز داشته باشند. چراکه بدون داشتن این درگاه بانکی، وبسایت شما نمیتواند کار خود را به درستی انجام دهد. در حقیقت بدون این درگاه، فروشگاه شما ناقص خواهد بود. لازم است این نکته را در نظر داشته باشید که مطابق با قوانین ای نماد در سال ۱۴۰۰، تنها در صورتی میتوانید این درگاه بانکی را فراهم نمایید که نماد اعتماد الکترونیک خود را دریافت کرده باشید. در غیر این صورت، این درگاه نیز به شما تعلق نخواهد گرفت.
درج اطلاعات کامل در مورد محصولات و خدمات
یکی دیگر از الزامات قانونی که برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک مطرح شده، درج اطلاعات کامل در زمینه محصولات و یا خدمات موجود در یک فروشگاه اینترنتی است. در این صورت باید تمامی محصولات و خدمات شما در وب سایت به طور کامل با اطلاعات کافی، معرفی شده باشند. فرایند فروش این محصولات نیز باید به طور دقیق و کامل و شفاف ارائه گردد و تمامی اطلاعات شخصی خریدار حفظ شود. تمامی این موارد به خریداران کمک میکند تا با اعتماد بیشتری فرآیند خرید خود را انجام دهند. از طرف دیگر اعتبار وبسایت فروشگاهی شما را افزایش میدهد.
درخواست دریافت ای نماد توسط صاحب دامنه
یکی دیگر از الزامات قانونی که برای دریافت ای نماد در نظر گرفته شده، این است که درخواست دریافت این نشانه تنها باید از طرف فردی صورت بگیرد که صاحبامتیاز دامنه به شمار میرود. یعنی اعتبار دامنه سایت به نام او است. این امکان وجود دارد که صاحبامتیاز اصلی یک دامنه، شرکت و یا شخص حقوقی باشد. در این صورت نیز نام شرکت مورد نظر باید در درخواست دریافت ای نماد درج گردد.
سن قانونی درخواست کننده
افرادی که قصد دارند نماد اعتماد الکترونیکی برای وبسایت خود دریافت نمایند باید سنشان بالاتر از ۱۸ سال باشد. طبق قوانین گذشته، لازم بود تمامی آقایانی که قصد دریافت این نشانه را داشتند کارت پایان خدمت خود را نیز ارائه دهند. اما مطابق با قوانین ای نماد در سال ۱۴۰۰ این قانون برداشته شده است. بنابراین آقایان نیازی به ارائه کارت پایان خدمت خود برای دریافت این نشانه ندارند.
تأیید صلاحیت فرد یا شرکت متقاضی
برای این که تمامی مراحل فوق به صورت کاملاً قانونی پیش برود لازم است صلاحیت شخص حقیقی و یا حقوقی درخواست کننده نماد اعتماد الکترونیک، مورد تایید قرار بگیرد. صلاحیت این افراد در حال حاضر توسط پلیس ناظر بر اماکن عمومی و به صورت قانونی، مورد تأیید قرار میگیرد. برای این کار نیز باید درخواست خود را به صورت اینترنتی و در سامانه ای نماد ثبت نمایید. پس از بررسی صلاحیت شما نتیجه آن، به اطلاعتان خواهد رسید.
در صورتی که بتوانید موفق به دریافت این نماد شوید میتوانید به مدت ۲ سال به کسب و کار فروشگاهی خود ادامه دهید. پس از مدتزمان ۲ سال، باید اعتبار آن را تمدید نمایید. لازم است مالک کسب و کار در تمامی اوقات در دسترس باشد و امکان برقراری ارتباط و یا ثبت و پیگیری شکایات، وجود داشته باشد.
قوانین ای نماد در سال ۱۴۰۰ و توسعه کسب و کار
در واقع قوانین ای نماد در سال ۱۴۰۰ به منظور توسعه کسب و کار شما ارائه شده است. چراکه همانطور که میدانید در حال حاضر بسیاری از افراد در زمینه خرید اینترنتی دچار مشکل و نگرانی هستند. بنابراین در صورتی که بدانند وبسایت فروشگاهی شما اعتبار کافی و قانونی را دارا است، به راحتی از فروشگاهتان خرید خواهند کرد. در غیر این صورت تعداد افرادی که از وبسایت شما خرید میکنند بسیار کم میشود.
از طرف دیگر بسیاری از افراد خریدهای خود را به صورت اینترنتی انجام نمیدهند چراکه احساس میکنند این شیوه خرید، امن و مطمئن نیست. برای نمونه این نگرانی را دارند که اطلاعات کارت بانکی آنها در اختیار کلاهبرداران و سودجویان قرار بگیرد. در صورتی که شما بتوانید برای وبسایت فروشگاهی خود، نماد اعتماد الکترونیک دریافت نمایید، این نگرانیها را نیز از بین خواهید برد.
همچنین لازم است این نکته را در نظر داشته باشید که با کسب مجوز و نشانه اعتماد الکترونیک، بسیاری از فروشگاههای بزرگ و شرکتهای معتبر با شما همکاری خواهند کرد. ای نماد، گارانتی و خدمات پس از فروش محصولات و یا خدمات شما را نیز تضمین خواهد نمود.
نظرات و تجربیات خود در خصوص فرآیند گرفتن ای نماد در سال فعلی را برای کاربران ما در الومحتوا به اشتراک بگذارید.
پرسش و پاسخ تکمیلی