
برخی از موتورهای جستجو همچون گوگل یک مشکل اساسی با محتواها دارند که آن را با نام “محتوای کپی” میشناسیم. در حالت کلی اصطلاح محتوای تکراری و محتوای کپی شده دارای دو واژه مجزا هستند اما معانی تقریبا مشابهی دارند به گونهای که محتوای تکراری به این معنا است که محتواهای مشابهی در چندین صفحه (URL) در وبسایت شما ظاهر میشود و در نتیجه موتورهای جستجو نمیدانند که کدام URL را باید در نتایج جستجو نشان دهند که این امر میتواند به رتبه بندی یک صفحه آسیب برساند.
این مشکل زمانی جدیتر میشود که افراد دیگر شروع به لینک دادن به نسخههای مختلفی کنند که محتوای یکسانی دارند. در مقابل محتوای کپی شده به بخشها یا تمامی قسمتهای یک محتوا اشاره دارد که از منابع و یا سایتهای دیگر آن هم بدون هیچگونه تغییری منتشر میشوند. حال زمانی که گوگل متوجه این امر شود سایت متخلف با جریمههایی مواجه خواهد شد که برخی اوقات جبران آنها سخت خواهد بود.
همانطور که ملاحظه فرمودید در حالت کلی محتوای تکراری اصطلاحی بوده که در زمینه سئو به جهت توصیف محتواهایی به کار میرود که در بیش از یک صفحه درون سایت ظاهر میشوند. حال یک محتوای تکراری میتواند تنها شامل بخشهای مهمی از یک محتوا در داخل و یا سراسر یک دامنه باشد و یا اینکه میتواند دقیقا مشابه با یک محتوا باشد. زمانی که چندین وبسایت محتواهای یکسانی داشته باشند موتور جستجویی همچون گوگل میتواند سایت کپی کننده را با جریمه و یا توقف و حذف از صفحات گوگل روبرو سازد.

امروزه بسیاری از افراد ناآگاه ممکن است محتواهایی را تولید کنند و ندانند که برای بررسی آنها باید چه کاری انجام دهند و همین امر منجر به پنالتی سایت آنها خواهد شد. خبر خوبی که وجود دارد این است که در صورت مهارت نداشتن در نویسندگی امروزه شرکتهایی به جهت نوشتن محتوا همچون الومحتوا وجود دارند که میتوانند به خوبی محتواهای اصل و بدون کپی را در کوتاهترین زمان ممکن تولید کنند به گونهای که میتوانید از غیرکپی بودن آنها مطمئن باشید.
معرفی ۳ سایت تشخیص کپی بودن مقاله
یکی از مهمترین مسائل برای افرادی که صاحب یک کسب و کار اینترنتی هستند و تمایل دارند برای کسب و کار خود محتوایی فراهم کنند و یا افرادی که بنا به هر دلیلی با محتواهای اینترنتی سر و کار دارند، تشخیص کپی بودن مقاله و یا اصل و یونیک بودن متونی است که قرار است در وبسایت خود، از آنها استفاده کنند. همانطور که میدانید مقاله و یا محتوای کپی شده به متنی اطلاق میگردد که نسخه مشابه با آن در وبسایت دیگری مشاهده میشود. چنین محتوایی تأثیر بسیار مخربی در سئو و یا بهینهسازی وبسایت شما خواهد داشت. از سوی دیگر یک متن کپی، اعتماد مخاطبان و کاربران به وبسایت شما را کاهش خواهد داد. بنابراین به سایت تشخیص کپی بودن مقاله نیاز پیدا خواهید کرد.
به دلیل اهمیت بسیار بالای تشخیص کپی و یا اصل بودن محتواها در حال حاضر وبسایتها و ابزارهایی به وجود آمدهاند که میتوانند در این زمینه به کاربران کمک کنند. برخی از این وبسایتها و امکانات خود را به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار میدهند. اما برخی امکانات خود را در ازای حق عضویت، اشتراک و یا ثبتنام در اختیار آنها قرار خواهند داد.
در این مقاله قصد داریم به معرفی ۳ سایت تشخیص کپی بودن مقاله بپردازیم. هرچند تعداد این وبسایتها بسیار بیشتر از این موارد است.
سایت Google
موتور جستجوی گوگل را تمامی کاربران اینترنت به خوبی میشناسند و با برخی از قابلیتهای آن آشنایی دارند. در بیشتر موارد از این موتور جستجو برای سرچ کلمات کلیدی استفاده میکنند تا نتایج مورد نظر خود را به دست آورند. با این حال از امکانات این وبسایت میتوان برای تشخیص کپی بودن مقاله نیز استفاده کرد.
روش کار با گوگل برای تشخیص کپی و یا غیر کپی بودن متون به این صورت است که شما باید بخشی از مقاله مورد نظر خود را در آن کپی کنید و سپس به عملیات جستجو دست بزنید. نتایجی برای شما به نمایش در خواهد آمد.
در صورتی که در میان نتایج ارائه شده، وبسایتی با متن شما به نمایش درآید و به صورت پر رنگ خود را نشان دهد، به این معنا است که بخش مورد نظر شما دقیقاً کپی شده است. اما اگر در نتایج به دست آمده چنین رویدادی را مشاهده نکنید، یعنی متن مورد نظرتان کپی نشده و کاملاً یونیک است. شما میتوانید این عملیات را با دیگر بخشهای مقالهتان نیز انجام دهید و به راحتی به این تشخیص برسید که مقاله، کپی شده است یا خیر.
سایت Duplichcker
بسیاری از افراد به منظور تشخیص مقاله کپی و یا یونیک از وبسایت Duplichcker استفاده میکنند. چرا که این پایگاه نیز مانند گوگل، امکانات خود را به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار میدهد و از سوی دیگر ابزارهای متنوعی را برای تشخیص چنین محتواهایی فراهم کرده است.
بنابراین میتوانید با استفاده از امکانات موجود در این وبسایت به راحتی محتواهای کپی را با انواع مختلف فرمتها تشخیص دهید. شما میتوانید حتی بدون طی کردن فرآیند عضویت در این وبسایت و یا ثبتنام نیز از امکانات ویژه سایت بهرهبرداری نمایید.
اما با این حال مزیت ثبتنام در این سایت این است که در این صورت قادر به استفاده از امکانات نامحدود پایگاه خواهید بود. عیب عمده این سایت این است که تنها میتوانید از آن برای مقالاتی استفاده کنید که حداکثر دارای ۱۵۰۰ کلمه هستند.
سایت Siteliner
بسیاری از افراد تمایل دارند فرایند جستجوی مقالههای کپی در تمامی وبسایتهای موجود انجام شود. برای این افراد استفاده از امکانات وبسایت Siteliner کاملاً مناسب و کاربردی خواهد بود. برای استفاده از ابزارهای این وبسایت تنها باید آدرس URL وبسایت مورد نظر خود را کپی کنید تا از طریق آن بتوانید به جستجوی محتوای کپی شده پرداخته و به مدت زمان بارگذاری صفحات مورد نظر خود نیز پی ببرید.
این پایگاه امکانات مناسبی برای جستجوی تعداد کلمات متون مورد نظر شما در هر کدام از صفحات نیز تدارک دیده و میتواند عملیات جستجو و تشخیص کپی بودن مقالهها را در وبسایتها و لینکهای داخلی و خارجی انجام دهد.
چرا باید از قرارگیری محتوای تکراری در سایت جلوگیری کرد؟
وجود محتواهای تکراری در یک سایت میتواند به رتبه شما آسیب برساند زیرا در این صورت موتورهای جستجو نمیدانند که کدام صفحه را باید به کاربران پیشنهاد دهند. در نهایت نیز تمامی صفحاتی که از نظر موتورهای جستجو تکراری هستند منجر به آسیب میشوند زیرا اعتبار یک محتوا در بین چندین صفحه که محتواهای مشابهی دارند تقسیم خواهد شد.
در صورتی که چندین محتوا با اعتبار کم داشته باشید که درون آن محتواها به صورت کلمه به کلمه کپی شده باشند این مشکل ممکن است از نظر گوگل به تلاش شما برای فریب دادن کاربران تعبیر شود. برای جلوگیری از این امر باید مطئن شوید که در هر یک از این صفحات مطالبی منحصر به فردی وجود داشته باشد که از تکراری بودن صفحات جلوگیری کند زیرا این مشکل نه تنها برای گوگل بلکه برای کاربران نیز خسته کننده خواهد بود.
افراد بسیاری هستند که از منابع آنلاین برای به دست آوردن اطلاعات بهرهمند میشوند و در پی پیدا کردن محتواهای اصلی و مفید هستند تا بتوانند محتوایی خاص را تولید کنند. این کار در حالت کلی مشکلی ندارد و طبیعی است که به جهت نوشتن یک متن باید چندین منبع را مطالعه کرد اما باید بدانید که تا حد امکان از تولید محتواهایی با جملات تکراری و مشابه باید خودداری کنید.
محتوایی خوب تلقی میشود که اولا به صورت منحصربه فرد نوشته شده باشد دوما تمامی مطالب مورد نیاز مخاطب را به سادگی در اختیار آنها قرار دهد تا مخاطب بتواند با خواندن یک محتوا بهترین تجربه آنلاین خود را داشته باشد و از خواندن یک محتوای مفید لذت ببرد.
شناخت دلایل وجود محتواهای تکراری
دلایل بسیاری را میتوان به جهت وجود محتوای تکراری عنوان کرد که بسیاری از آنها فنی هستند. به عنوان مثال بیشتر وقتها انسان تصمیم نمیگیرد که یک محتوای یکسان را در مکانهای مختلف آن هم بدون ذکر منبع درج کند زیرا در این صورت مشخص نمیشود که کدام محتوا اصل است. البته این امکان وجود دارد که پستی را شبیه سازی کرده باشید و بعد آن را به صورت تصادفی در مکانی دیگر منتشر کنید چون صحیح بودن مورد اول کمی غیرطبیعی خواهد بود.
در حالت کلی دلایل فنی بسیاری وجود دارد که اصلیترین آن این است که مرورگرها به مانند یک کاربر فکر نمیکنند و یا حتی یک موتور جستجو هم در زمان خزش به مانند یک انسان فکر نمیکند بلکه تنها کدهای نوشته شده درون یک صفحه را میخواند، بنابراین طبیعی است که برخی اوقات با مشکل محتواهای تکراری درون یک وب سایت روبرو شوید.
بیشتر دلایلی که منجر به وجود محتواهای تکراری میشود یا تقصیر خود شما بوده که به صورت عمدی این کار را انجام دادهاید و یا مقصر وب سایت شما است. البته این مشکل تنها به این دو دسته تقسیم نمیشود و یکی دیگر از این مشکلات که بسیار فراگیر هم هست، این است که برخی اوقات وب سایتهای دیگر محتواهای شما را بدون رضایتتان بازنشر میکنند.

برخی از این افراد منابع را ذکر کرده و آن را به سایت شما لینک میدهند اما برخی مواقع این افراد مقالات کپی شده را به مقاله اصلی شما لینک نمیدهند. در این صورت موتورهای جستجو متوجه نمیشوند که اعتبار این محتوا دقیقا برای کدام سایت بوده و با مقالاتی مشابه در خصوص یک موضوع سروکار خواهند داشت. حال هر چه وبسایت شما محبوبتر باشد مشکلات بیشتری به مرور زمان در این زمینه به وجود خواهد آمد.
تفاوت غیر مخرب و مخرب بودن محتواهای تکراری
محتواهای تکراری غیر مخرب همانطور که از نامشان نیز مشخص است ضرر و زیان بسیاری را برای سایت متحمل نمیشوند و به طور کلی شامل تغییراتی از یک صفحه درون وبسایت و سایر نسخههای سئو شده برای تلفنهای همراه، تبلت و دستگاههای دیگر هستند. این نوع مشکلات تکراری بودن محتوا ممکن است زمانهایی که یک سایت چندین زیر دامنه قابل دسترس داشته باشد اتفاق افتد.
محتوای سندیکایی به شکلی محبوب از محتواهای تکراری گفته میشود که در آن یک وبسایت محتوای سایتهای دیگر را به اشتراک میگذارد اما به موتورهای جستجو میگوید که کدام نسخه اصلی بوده و منبع اصلی محتوا کدام است. در این صورت نسخه اصلی یک محتوا میتواند از مزایای قرارگیری در نتایج برتر جستجوهای گوگل و سایر موتورهای جستجو بهرهمند شود.
در مقابل مخرب بودن محتواهای تکراری به زمانی اشاره دارد که سایتی در تلاش و در واقع فریب گوگل برای به دست آوردن نتایج برتر در جستجوها شود. در این صورت محتوای کپی شده توسط سایت دیگر به عنوان یک هرزنامه شناخته خواهد شد و میتوان با کمک برخی از ابزارهای حال حاضر تکراری بودن یا نبودن یک محتوا را بررسی کرد. در صورتی که یک سایت متخلف در نتایج برتر گوگل راه پیدا کرده باشد پس از آگاهی گوگل، سایت مورد نظر جریمه میشود و در بدترین حالت ممکن از نتایج گوگل حذف خواهد شد.
محتوانویسی امری حساس و بسیار مهم بوده و از آنجایی که برخی از این ابزارها نیاز به آگاهی در زمینه تولید محتوا داشته به همین دلیل ممکن است به کارگیری آنها برای برخی از صاحبان کسب و کارها مشکل باشد و یا اصلا وقتی برای بررسی آنها نداشته باشند، در این صورت تولید محتوا باید به مجموعهای آگاه همچون الومحتوا سپرده شود تا از داشتن محتوایی یونیک و متناسب با نیاز مخاطب آن هم با رعایت الگوریتمهای گوگل مطمئن شد.
چرا کپی کردن محتوا بد است؟
حتما میدانید که تمامی وبسایتها بر روی داشتن محتواهای اصل و غیرکپی تاکید دارند و همیشه در تلاش هستند که محتوایی جامع و اصل را منتشر کنند. در صورتی که تا به حال از چندین محتوای تکراری برای جلب توجه گوگل استفاده کرده باشید باید بدانید که اشتباه بسیار بزرگی را انجام دادهاید زیرا این کار اگر تا به حال منجر به مشکل برای شما نشده باشد در آینده میتواند به شهرت و رتبه سایت شما آسیب وارد کند.
چه به صورت فیزیکی و چه به صورت آنلاین اگر فردی کار سرقت ادبی و کپی کردن اثر فردی دیگر را آن هم بدون اجازه صاحب اصلی انجام دهد این امر کاری غیرقابل قبول در نظر گرفته میشود. در صورتی که این کار را انجام داده باشید در سادهترین و پیشپا افتادهترین حالت با کاهش رتبه صفحه خود در گوگل مواجه میشوید و در بدترین حالت امکان حذف کامل صفحه شما از نتایج جستجو توسط موتورهای جستجویی همچون گوگل وجود دارد.
متاسفانه این احتمال هم وجود دارد که دیگران محتواهای شما را از سایتتان کپی کرده و آنها را بدون اجازه شما به اشتراک بگذارند و در نهایت نیز در موتورهای جستجو از شما پیشی گیرند، اما نگران نباشید! چند سال گذشته که گوگل به مانند امروز باهوش نبود، افراد محتواهایی تکراری را منتشر میکردند و یا در محتواهای خود به صورت بیش از حد از کلمات کلیدی استفاده میکردند تا بتوانند در گوگل رتبه بالایی را به دست آورند.

خوشبختانه گوگل روز به روز در این زمینه پیشرفت میکند و الگوریتمهای پاندا و فرد را برای بررسی این متخلفان به وجود آورده تا حساسیت بررسی محتواها بالا رفته و گوگل بتواند محتوای اصلی و مفید را به طور صحیح به مخاطب نشان دهد و به خوبی محتواهای بی ارزش را از بین محتواهای اصل تشخیص دهد.
چگونگی بررسی محتوای تکراری از طریق گوگل
یک راه حل بسیار سریع که میتواند به جهت بررسی یک صفحه و آگاهی از تکراری بودن یا نبودن محتوای آن استفاده شود، کپی کردن 10 کلمه اول یک جمله درون متن و جستجوی آن در موتور جستجوی گوگل است. این شیوه در اصل روش پیشنهاد شده توسط گوگل به جهت بررسی یک محتوا و بررسی کپی یا غیرکپی بودن آن محتوا است.
در صورتی که این روش را انجام دادید باید تنها صفحه وبسایت خود را درون گوگل مشاهده کنید زیرا این حالت ایدهالترین حالت ممکن بوده و نشان از یونیک و منحصر به فرد بودن یک محتوا را دارد. حال در صورتی که در نتایج جستجو چندین صفحه با همان 10 کلمه مشابه وجود داشته باشید که از قضا در نتایج بالاتر از شما نیز قرار دارند، در این صورت گوگل آن سایتی را که در بالای نتایج قرار گرفته است به عنوان نتیجه اصلی میشناسد.
در صورتی که وبسایت اول نتایج گوگل سایت شما نباشد در این صورت ممکن است با مشکلاتی همچون محتوای تکراری روبرو شوید. به جهت آگاهی از غیرتکراری بودن کل مطالب خود میتوانید با انجام همین روش یعنی انتخاب چند جمله تصادفی از متن به انجام این آزمایش پرداخته و متوجه وجود یا عدم وجود این محتوا درون وبسایتهای دیگر شوید.
معرفی ابزارهای رایگان برای بررسی محتوای تکراری
ابزارهایی که در این بخش معرفی میشوند ممکن است به خوبی با زبان فارسی همخوانی نداشته باشند و نتایج صحیحی را به نمایش نگذارند اما در حالت کلی جزو ابزارهای رایگان و مناسب در سراسر دنیا شناخته میشوند که از آنها به جهت بررسی محتواهای نوشته شده و مطمئن شدن از غیرتکراری بودن آنها استفاده میشود.
زمان نوشتن یک محتوا این احتمال وجود دارد که به طور ناخواسته محتوای خود را شبیه به محتواهایی که قبلا وجود داشته نوشته باشید حال این مورد را در نظر بگیرید که این شباهت ممکن است بیش از حد باشد به همین دلیل یک ایده بسیار خوب این است که از ابزارهای چک کننده محتواها استفاده کنید تا به طور کامل مطمئن شوید که محتوایی منحصر به فردی نوشتهاید و هیچگونه جمله کپی شدهای درون محتوای شما وجود ندارد.

برخی از این ابزارهای رایگان که میتوانند به خوبی به بررسی محتواهای تکراری بپردازند شامل موارد زیر هستند:
- Copyscape: این ابزار به سرعت میتواند محتوای نوشته شده را در عرض چند ثانیه بررسی کند و بخشهای تکراری را به صورت برجسته نشان دهد و به شما بگوید که چند درصد از محتوای نوشته شده توسط شما با محتواهایی که پیشتر منتشر شده مطابقت دارد.
- Plagspotter: این ابزار میتواند به خوبی محتوای نوشته شده را در سراسر وب شناسایی کرده و به سادگی میتوان به کمک آن افرادی که محتواهای شما را کپی کردهاند پیدا کرد. علاوه بر این امر میتوانید با کمک این ابزار URLهای خود را به صورت هفتگی آن هم به صورت خودکار کنترل کنید تا در صورت وجود محتوای تکراری از وجود آنها مطلع شوید.
- Duplichecker: این ابزار در زمانی که میخواهید اصل بودن محتوای خود را بررسی کنید به کمک شما خواهد آمد. کاربرانی که درون این سایت ثبت نام میکنند میتوانند در روز 50 محتوا را بررسی کنند.
- Siteliner: با کمک این ابزار میتوانید به صورت ماهانه کل سایت خود را به یکباره بررسی کنید تا محتواهای تکراری درون آن وجود نداشته باشد. این سایت همچنین میتواند لینکهای شکسته و یا صفحاتی که از نظر موتورهای جستجو برجستهتر هستند را نیز شناسایی کند.
در صورت آگاهی از کپی محتوای خود توسط دیگران چه باید کرد؟
کپی کردن محتوای افراد دیگر امری غیراخلاقی و غیرقانونی بوده و زمانی که متوجه شوید که افراد دیگر محتواهای شما را کپی میکنند و آنها را بدون ذکر منبع درج میکنند چندین کار وجود دارد که میتوانید آنها را انجام دهید:
- با صاحب و مدیر وبسایتی که متوجه شدید محتوای شما را منتشر کرده تماس برقرار کرده و به وی اطلاع دهید که محتوای خود را درون سایت آنها پیدا کردهاید. برخی اوقات صاحب سایت ممکن است بگوید که این کار را انجام نداده و محتوای آنها کاملا اصل بوده، در این صورت باید به درستی حرف آنها شک کنید.
- در صورتی که سایت کپی کننده یک سایت باکیفیت و با بازدهی بالا باشد بهتر است به آنها بگویید که میتوانند محتوای شما را درون وبسایت خود استفاده کنند اما باید از شما به عنوان نویسنده و منبع اصلی یاد کرده و سایت شما را به عنوان منبع ذکر کنند تا اعتبار محتوا به سایت شما برگردانده شود.
- در صورتی که سایت مقابل قبول نکند که از شما به عنوان مرجع محتوای درج شده نام ببرد باید از آنها بخواهید که مقاله شما را اصلاح کرده و یک مقالهای جدید را ایجاد کنند که شباهتی به محتوای شما نداشته باشد.
- در صورتی که سایت کپی کننده از کیفیت پایینی برخوردار باشد بهتر است از آنها بخواهید که محتوای شما را به صورت فوری از روی سایتشان حذف کنند.
محافظت از محتوای خود با کمک DMCA
در کشورهای خارجی شما میتوانید برای هر محتوای خود درون سایت حق کپی رایت را لحاظ کنید. برای این کار میتوانید نشان DMCA را درون سایتتان قرار دهید زیرا بهرهگیری از DMCA میتواند از محتوای شما محافظت کرده و یکی از جمله راههایی بوده که بیان میکند که محتوای شما به سرقت رفته و در این صورت محتوای شما بدون هیچ هزینهای از سایت متخلف حذف خواهد شد.
این قانون میتواند به جلوگیری از سرقت ادبی کمک کند و ابزارهایی را ارائه میدهد که بتوانید به کمک آن سایتهای غیرمجازی که محتواهای شما را کپی کردهاند به خوبی پیدا کنید. پس از شناخت سایت متخلف نیز محتواهای سرقت شده همچون تصاویر و ویدیوها از روی سایتشان حذف خواهد شد. متاسفانه در ایران این قانون وجود نداشته و به همین دلیل است که سایتهای متخلف بسیاری وجود دارند اما در صورت آگاهی صاحب یک اثر، وی میتواند شکایت خود را علیه سایت متخلف در نزد گوگل انجام داده تا گوگل به جریمه سایت متخلف بپردازد.
شرکت الومحتوا با دارا بودن نویسندگان و متخصصان در زمینه سئو جزو مجموعههای نام آشنا در زمینه تولید محتوا بوده که متخصصان آن محتواهای تولید شده توسط نویسندگان را با کمک ابزارهای صحیح بررسی میکنند تا هیچگونه مشکل همچون کپی بودن بخشهایی از محتوا و یا تکراری بودن برخی از قسمتها درون محتواها حال چه به صورت سهوی و چه به صورت عمدی وجود نداشته باشد و محتوایی کاملا منحصربه فرد و اصل را در اختیار مشتریان قرار میدهند.
سوالات متداول در خصوص محتوای کپی
علاوه بر تمامی توضیحات اشاره شده برخی از سوالات پرتکرار در این زمینه وجود دارد که ممکن است افراد علاقهمند به تولید محتوا و یا افرادی که محتواهایی را بر روی سایت خود بارگذاری میکنند با آنها مواجه شوند. به همین منظور برخی از این سوالات را به همراه پاسخ برای شما گردآوری کردهایم.
چگونه میتوان جریمه محتوای تکراری را تشخیص داد؟
در حالت کلی میتوان گفت هیچ مجازاتی برای محتوای تکراری درون یک سایت وجود ندارد و هیچ به روز رسانی الگوریتمی هم به این نام وجود ندارد. از آنجایی که تعداد بسیار زیادی محتوا در سراسر وب وجود دارد بنابراین وجود محتوای تکراری ممکن است یک امر طبیعی باشد و حتما افراد نباید قصد کپی کردن عمدی و گول زدن گوگل را داشته باشند و این موضوع را هم ما و هم گوگل میداند.
البته این را هم باید ذکر کرد که بسیاری از متخصصان سئو در زمان تجزیه و تحلیل یک وبسایت میتوانند این جریمه و تکراری بودن محتوا را تشخیص دهند و این مسئله کاملا هم بدون ایراد نیست. محتواهای تکراری پس از بروزرسانیهای دو الگوریتم پاندا و فرد میتوانند محتواهای هرزنامه و کپی شده توسط دیگران و در واقع سرقت ادبی را بررسی کرده و تکراری بودن یک محتوا را مشخص کنند.

وجود چند محتوای تکراری در سراسر سایت خودتان منجر به جریمههای جداگانه برای شما نخواهد شد. در این صورت گوگل به طور مداوم از صاحبان سایتها میخواهد که محتواهایی تخصصی و باکیفیت را تولید کنند زیرا بهرهگیری از تخصص و کیفیت درون هر نوشته میتواند از ایجاد محتواهای ضعیف جلوگیری کرده و در این صورت اعتبار سایت نیز بین صفحات مختلف تقسیم نمیشود.
به طور خلاصه میتوان گفت که محتواهای تکراری یک فیلتر هستند نه یک جریمه و این بدان معنا است که گوگل باید URLهایی که دارای صفحات ضعیفی هستند و منجر به پخش اعتبار صفحه اصلی میشوند را فیلتر کند تا صفحه اصلی بتواند اعتبار خود را بازیابی کرده و به خوبی به نتایج گوگل راه پیدا کند.
آیا باید نگران محتوای تکراری داخلی باشیم یا خیر؟
وجود برخی از محتواهای تکراری درون یک سایت میتواند نشانه وجود مشکلات ساختاری درون سایت باشد که در این صورت گوگل نمیتواند درک کند که چه رتبهای را باید برای یک سایت در نظر گیرد و در آگاهی از اهمیت یک محتوا باز میماند. درست است که گوگل روز به روز پیشرفتهتر میشود اما بهتر است که آن را گیج نکنید تا مشکلی در نحوه بررسی محتواها به وجود نیاید.
بعضی وقتها تکراری بودن داخلی محتواها میتواند نشانهای از کمبود محتوای اصلی درون سایت باشد که در برخورد با آن باید بتوان به خوبی با آن مقابله کرد. گوگل نمیخواهد که کاربران محتواهای یکسان و تکراری را پس از جستجوی خود مشاهده کنند و در اصل نمیخواهد تجربه کاربری بدی را برای مخاطب بر جای گذارند. به همین دلیل صفحات تخصصی و اصلی که اطلاعات مفیدی را به کاربران ارائه میدهند به نمایش در میآورد و محتواهای کپی و غیراصل را از نتایج جستجو پنهان میکند.
حال تصور کنید که شما چند صفحه اصلی با یک موضوع داشته باشید که در جستجوهای گوگل رتبههای مختلفی را کسب میکنند. در این صورت است که یک مشکل مهم رخ میدهد. برای جلوگیری از این مشکل باید از ابزارهایی که میتوانند به رتبه بندی یک سایت کمک کرده و از انتشار محتواهای تکراری داخلی جلوگیری کنند استفاده کنید تا هرچه سریعتر این مشکل برطرف شود.
چگونه میتوان دامنه محلی را برای نسخههای مختلف وبسایت تعریف کرد؟
بهرهگیری از برخی دامنهها همچون .com که در سراسر دنیا از آن استفاده میشود میتواند منجر به تولید محتواهای تکراری شود. به عنوان مثال ایالت متحده و انگلیس دارای زبانی مشترک هستند اما در قارههای جداگانهای قرار دارند. حال زمانی که صاحبان کسبوکار آنها بخواهند محصولات یکسانی را به فروش برسانند نمیتوان به راحتی محتواهای کاملا متفاوتی را از آنها پیدا کرد. برای جلوگیری از این مشکل دو راه حل وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:
- در هنگام تولید محتوا و متفاوت بودن آن نسبت به کشورهای هم زبان باید در صورت امکان بر روی تاریخ، سنتهای محلی، اصطلاحات و غیره بیشتر تمرکز کرد تا بتوان تفاوت بین محتواها را نشان داد.
- میتوانید در بخش سرچ کنسول گوگل، کشوری که قصد تمرکز بر روی آن را دارید انتخاب کنید و در این بین تمامی دامنههای بومیسازی شده به جز .com را انتخاب کنید.
آیا محتواهای ترجمه شده از زبانهای دیگر منجر به تولید محتوای تکراری میشود؟
به طور خلاصه میتوان گفت که یک محتوای ترجمه شده حتی اگر خیلی نزدیک به محتوای اصلی ترجمه شده باشد هیچگونه مشکلی در محتوای تکراری ایجاد نمیکند اما در این بین یک مشکلی وجود دارد! هیچ وقت در زمان ترجمه از مترجمان خودکاری همچون گوگل ترنسلیت استفاده نکنید زیرا گوگل به خوبی میتواند محتواهای به دست آمده از ترجمه خودکار را شناسایی کند.
در صورتی که از این شیوه استفاده میکنید باید بدانید که ممکن است در معرض خطری همچون شناسایی محتوایتان به عنوان هرزنامه قرار گیرید. برای جلوگیری از این مشکل باید از کمک مترجمانی واقعی بهرهمند شوید تا بتوانند به خوبی مطالب را از زبان مبدا به زبان مقصد ترجمه کنند و آنها را در اختیار کاربران قرار دهند.
گوگل چگونه URLهای غیراصل را در رتبه بندی فیلتر میکند؟
همچون بک لینکها و غیره هستند انتخاب میکند اما این فکر اشتباه است. کاری که گوگل واقعا انجام میدهد این است که وقتی دو صفحه با URLهای یکسان را در هنگام خزش پیدا میکند آن URLای که کوتاهتر است را به جهت نمایش انتخاب میکند.
پرسش و پاسخ تکمیلی