
این دو (دروپال و وردپرس) سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) هستند. در این مقاله ما این دو سیستم عامل را بررسی میکنیم تا به شما در انتخاب پلتفرم مناسب کمک کنیم.
مقایسه فوری دو CMS
هنگام انتخاب CMS جدید برای وبسایت خود، مقایسه ویژگیها و الزامات فنی تنها بخشی از کار است. همیشه نیازها، نقاط ضعف و تواناییها و منابع تیم خود را به دقت فهرستبندی کنید.
وردپرس ممکن است بهترین CMS برای شما باشد اگر:
- شما یک کسب و کار کوچک یا متوسط یا یک سازمان خیریه با بودجه کمتر هستید.
- شما تیم پردازش و تولید محتوای کم تخصص یا بیتخصص و نسبتا کوچکی دارید.
- شما به کارآیی و قابلیت استفاده بودن محتوا نسبت به سفارشیسازی پیشرفته آن بیشتر اهمیت میدهید.
- شما گزینه ای میخواهید که پیاده سازی سریع و آسان باشد.
دروپال ممکن است بهترین گزینه CMS برای شما باشد اگر:
- شما در حال مدیریت یک دامنه پر رفت و آمد با یک کتابخانه گسترده از محتوای متنوع هستید.
- شما تخصص و منابع لازم برای توسعه محتوای سفارشی با استفاده از یک چارچوب را دارید.
- تعداد زیادی کاربر معتبر با مجوزهای ویژه دارید.
- شما عمدتا بر امنیت اطلاعات تمرکز کرده اید.
درباره وردپرس خوب است بدانیم:
وردپرس که در سال 2003 راه اندازی شد، محبوب ترین پلتفرم CMS از نظر سهم بازار است. بیش از 42٪ از همه وبسایتها از جمله BBC، Walt Disney ، کشور سوئد، نشریه Time و Sony Music به WordPress متکی هستند. این نرم افزار با استفاده از PHP (یک زبان برنامه نویسی عمومی و مخصوصاً مناسب توسعه وب) و mySQL (یک سیستم مدیریت پایگاه داده) ایجاد شده است.

سهولت استفاده
اکثر کاربران موافق هستند که راه اندازی و استفاده از وردپرس آسان است. در بخش نظرات سایت، ذکر شده است که چگونه میتوانند وبسایت خود را بسازند و راه اندازی کنند، محتوا را مدیریت کنند و به روزرسانیها را نصب کنند؛ همه اینها بدون نیاز به آشنا بودن با کد نویسی است.
کتابخانه تمها (Themes) و پلاگینهای وردپرس به سهولتِ استفاده از آن افزوده است. به عنوان مثال، اگر شما در حال راه اندازی یک تجارت الکترونیکی هستید، افزونه ای مانند Commerce Woo میتواند باعث شود شما در مدت زمان کم سریعا محصولات خود را بفروشید.
آیا میخواهید SEO (بهینهسازی سایت در موتور جستجو) سایت خود را بهینه کنید؟ یک افزونه متمرکز بر SEO مانند افزونه Yoast SEO، که با پایگاه داده کلمات کلیدی Semrush مجتمع میشود، میتواند به شما در بهینهسازی سایتتان کمک کند.
امنیت
وردپرس دارای یک تیم امنیتی اختصاصی مشتمل بر حدود 50 نفر است که مسئول شناسایی و کاهش خطرات احتمالی امنیتی در محصولات وردپرس هستند. آنها همچنین با تیمهای امنیتی خارجی (مانند دروپال) همکاری میکنند تا نگرانیهای امنیتی مشترک را برطرف کنند.
وردپرس همچنین یک برنامه Bug Bounty از طریق HackerOne دارد که به افراد در صورت شناسایی و گزارشِ آسیب پذیریهای امنیتی به تیمِ امنیتیِ وردپرس، پاداش میدهد. این برنامه به آنها کمک میکند تا با سرعت بیشتری مسائل را پیدا کرده و حل کنند.
وردپرس طوری طراحی شده است که روند ایجاد و طراحی وبسایت را تا آنجا که ممکن است ساده کند. ساختار کاربرپسند وردپرس میتواند برای کسانی که تخصص فنی زیادی ندارند یا مشاغلی با تیمهای کوچکتر و منابع کمتر پاسخگو باشد.
مثلا، وردپرس یک رابط کاربری ساده و قابل درک دارد، بنابراین تنها کاری که باید برای ساخت وبسایت خود انجام دهید اشاره و کلیک است. رابط کاربری توسط افزونهها و ادغامها تقویت شده و افزودن ویژگیها و به روزرسانیهای پیچیده را حتی برای کاربران مبتدی سادهتر میکند.
با این وجود، یکی از منابع خطر احتمالی برای کاربران وردپرس میتواند استفاده از تمها و افزونههای شخص ثالث باشد. برای کاهش این مساله بهتر است فقط از افزونههایی که ازمنابع معتبر ارائه میشوند و به روزرسانی شده اند استفاده کرد. خوشبختانه کاربران از طریق داشبورد سایت خود از بروزرسانی افزونهها و تمها مطلع میشوند.
وردپرس دارای کارکنان داوطلب است که قبل از اینکه در فهرست وردپرس ثبت شوند، تمها را بررسی میکنند. هنگامیکه یک خطر امنیتی در یک موضوع یا افزونه مشخص میشود، تیم امنیتی وردپرس با توسعه دهنده همکاری میکند تا مشکل را برطرف کند.
وردپرس همچنین برخی منابع را برای صاحبان سایت فراهم میکند تا امنیت خود را افزایش دهند. به عنوان مثال، صاحبان سایت میتوانند دسترسی را از طریق بخش مربوط به مجوزهای کاربر محدود کنند. وردپرس دارای شش نوع دسترسی برای کاربر است که هر کدام سطح دسترسی مخصوص به خود را دارند.
به ترتیب نزولی، نقشهای کاربر عبارتند از: Super Admin، Administrator، Editor، Author، Contributor و Subscriber. (سوپر ادمین، ادمین، ویرایشگر، نویسنده، همکاریکننده) با اطمینان از اینکه هر یک از اعضای تیم فقط سطح دسترسی مورد نیاز خود را دارند، میتوانید سطح امنیت بالاتری را برای وبسایت خود ایجاد کنید.
در نهایت، وردپرس میتواند گزینه ای مطمئن با امکانات مناسب (مانند استفاده از تمها و افزونههای ایمن و فعال، کنترل دسترسی کاربر و با آخرین نسخه بروز رسانی شده) باشد.
دروپال ممکن است انتخاب بهتر و قوی تری برای صاحبان وبسایتهای دارای سیستم امنیت باشد.
قابلیت و کارایی
با داشتن وبسایتهایی مانند Walt Disney و Sony Music در مجموعه خود، مشخص است که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند و کارا است به شرط اینکه سایت خود را برای عملکرد موثر بهینهسازی کنید. مثلا وردپرس توصیه میکند:
- توجه زیادی به بستر سایت و کشش سرور خود داشته باشید.
- – گرافیک سایت را برای بارگذاری سریعتر بهینه سازی کنید.
- سخت افزار و نرم افزار خود را به روز نگه دارید.
- از یک سیستم ذخیره سازی خوب برای بازیابی سریعتر دادهها استفاده کنید.
یکی از عواملی که قابلیت وردپرس را محدود میکند، وابستگی بیش از حد به افزونهها است، زیرا استفاده بیش از حد از آنها میتواند تأثیرات منفی بر عملکرد کلی وبسایت شما داشته باشد. به این ترتیب، مطمئن شوید که هر افزونهای را که به آن نیاز ندارید غیرفعال کرده و از استفاده از افزونههایی که نمیتوانند سطح ترافیک مورد انتظار شما را محقق کند، اجتناب کنید.
یکی دیگر از عوامل مهم درکارایی دروپال پیچیدگی است. وردپرس در مقایسه با دروپال محتوا را به روشی نسبتاً ساده مدیریت میکند. این امر آن را به یک پلتفرم عالی برای وبسایتهایی که نوع محتوای کمتری دارند، حتی اگر حجم زیادی از آن را داشته باشند، تبدیل میکند.
کاربران وردپرس میتوانند طبقه بندی سفارشی (یعنی روشهای مختلف طبقه بندی محتوای شما) را به صورت دستی با کد نویسی یا با کمک افزونه ایجاد کنند. با این حال، این هنوز هم در مقایسه با دروپال ساده تر است.
سفارشی سازی
با بیش از 8500 تم (بیش از دو برابر مبلغ ارائه شده توسط دروپال) و بیش از 58000 افزونه در وردپرس، سفارشیسازی سایت با وردپرس ساده است، حتی بدون نیاز به دانش کد نویسی.
بسیاری از تمهای وردپرس قابل تنظیم هستند و طیف وسیعی از قالبها، ابزارکها و گزینههای طراحی را ارائه میدهند. ویجتها بلوکهای محتوا یا کد هستند که میتوانید آنها را به وبسایت خود اضافه کنید تا کارایی سایت را برای بازدیدکنندگان بالا ببرید، بدون اینکه لازم باشد خودتان از پایه و ابتدا آن را ایجاد کنید.
از نمونه ویجتهای ورد پرس میتوان ویجت پستهای اخیر، دکمه دعوت به (CTE) برای اقدام یا پر کردن فرم تماس را نام برد.
وردپرس همچنین سفارشیسازی طرحبندی محتوای شما را با افزودن ویرایشگر Gutenberg آسان کرده است. ویرایشگر گوتنبرگ به شما امکان میدهد تا بلوکهای محتوا را بکشید و رها کنید تا چیدمان، ترتیب و ظاهر عناصر را در یک صفحه خاص سفارشی کنید. همچنین میتوانید از ویرایشگر گوتنبرگ در پلتفرم دروپال هم استفاده کنید.
اگر به یک پلتفرم سفارشیتر نیاز دارید، میتوانید یک توسعه دهنده وردپرس استخدام کنید. به طور متوسط، توسعه دهندگان که از وردپرس استفاده میکنند، دستمزد کمتری از آنهایی که با دروپال کار میکنند دارند. طبق گزارشها، نرخ متوسط ساعتی برای توسعه دهندگان وردپرس 31 دلار در ساعت است، در حالی که نرخ متوسط توسعه دهندگان دروپال 50 دلار در ساعت است.
هزینه
اگرچه هر دوی وردپرس و دروپال اپن سورس یا متن باز هستند و نصب و استفاده از آنها رایگان است؛ راه اندازی و نگهداری سایتهای وردپرس ارزانتر است.
از آنجا که وردپرس بسیار کاربر پسند است، افراد و تیمها به احتمال زیاد زمان و هزینه کمتری برای ساختن سایت صرف میکنند. اگر تصمیم دارید یک توسعهدهنده وردپرس را به تیم خود بیاورید، همانطور که در بالا ذکر شد، در مقایسه با توسعهدهندگان دروپال، مقرون به صرفهتر هستند و یافتن آنها آسانتر است.
از آنجا که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای محبوب است، برای بسیاری از کاربران غیر معمول نیست که از قبل با رابط کاربری وردپرس آشنا باشند. این همچنین میتواند مشکلات مربوط به یادگیری و تمرین را کاهش دهد.
راهنما
راهنماها و مستندات زیادی در مورد تولید و نگهداری سایت با وردپرس وجود دارد. اگر پاسخ سوالات خود را آنجا پیدا نکردید، میتوانید مستقیماً سوال کنید کنید یا تجربیات خود را از طریق انجمنهای رسمی وردپرس یا در جامعه Stack Exchange به اشتراک بگذارید.
وردپرس دارای یک جامعه بزرگ، فعال و حامی است. از آنجا که وردپرس منبع باز است، کاربرانی که در این زمینه تخصص به دست آوردهاند میتوانند به راحتی به هر نحوی که مطابق با مهارتهایشان باشد مشارکت کنند. این مشارکت شامل توسعه، بازاریابی، پشتیبانی دسترسی و موارد دیگر است. جامعه میتواند دریافت راهنمایی و مشاوره را برای شما تسهیل کند.
اگر ترجیح میدهید از طریق آموزشها وردپرس را یاد بگیرید، وردپرس دارای کتابخانه ای از کارگاههای از پیش ضبط شده است که دسترسی به آنها رایگان است. در اینجا، موضوعاتی مانند مدیریت کاربر، ایجاد طرح بندی پیشرفته، مدیریت محتوا و موارد دیگر را خواهید آموخت.
دروپال چگونه است؟
دروپال که در سال 2001 راه اندازی شد، به عنوان CMS و CMF (مدیریت چارچوب محتوا) عمل میکند. به عبارت دیگر، توسعه دهندگان وبسایت میتوانند از دروپال برای ایجاد محتوای سفارشی خود استفاده کنند.

دروپال نیز مانند وردپرس به زبان PHP نوشته شده است. تقریباً 2 درصد از وبسایتهای سراسر جهان از دروپال استفاده میکنند، از جمله دانشگاه کلرادو، مجله اکونومیست، فایزر و غیره.
سهولت استفاده
در گذشته، دروپال در میان کاربرانی که نخصص زیادی نداشتند به این مشهور شد که استفاده از آن سخت است. با انتشار دروپال نسخه 8 و 9، که کاربر پسندتر بودند، دروپال محبوبتر شد.
به عنوان مثال، دروپال 8 یک موتور ایجاد کننده تم به نام Twig را معرفی کرد تا ایجاد تمهای جدید برای وبسایت شما آسانتر شود. دروپال 8 همچنین قابلیت سایز کردن تصویر و عناصر رابط کاربر جدید را برای استفاده در صفحه شما اضافه کرده است. دروپال 9 بر همین مسیر و با بهبود فرایند به روز رسانی، بهبود نگارش و ویرایش محتوا و موارد دیگر تولید شده است.
با این حال، بسیاری از افراد هنوز روند یادگیری کار با دروپال را کند میدانند و میگویند استفاده از آن حتی اگر فرد در نهایت تواناییهای فنی باشد، ساده نیست.
در نهایت، وردپرس ممکن است هنوز کاربر پسندتر باشد. با این حال، با پیشرفتهای اخیر در رابط کاربری دروپال و ابزارهای مدیریت محتوای آن، به علاوه انبوه اطلاعات موجود در مورد یادگیری و استفاده از آن، این پلتفرم نیز در حال پیشرفت است.
امنیت
دروپال استانداردهای بالای برنامه نویسی با فرایند بازبینی دقیق را داراست. آنها همچنین یک سیاست امنیتی قوی برای شناسایی و حل مسائل امنیتی در هسته دروپال یا یک پروژه مشارکتی، مانند ماژولی که بر دروپال سوار میشود را دارا هستند.
این خط مشی بر این اصل استوار است که هرگونه مشکل امنیتی که شناسایی شود، به همراه اطلاعاتی درباره نحوه حل این مشکل به صورت عمومی پخش میشود و هر از گاهی این بروزرسانیها ارائه میشوند.
به منظور انجام دادن سیاستهای امنیتی، ماژولها و تمها باید یک فرایند بازبینی دقیق را طی کنند. پس از تصویب، تمهای تحت پوشش و تایید شده با نماد سپر در صفحه اطلاعات پروژه مشخص میشوند.
هنگام جستجوی افزونهها و تمهای جدید، کاربران حساس به امنیت، میتوانند به راحتی از نسخههای پایدار تحت پوشش سیاست امنیتی دروپال استفاده کنند.
دروپال همچنین مجموعه پیچیدهتری از سطح کنترلهای دسترسی کاربر را نسبت به وردپرس ارائه میدهد، از جمله اینکه توانایی ایجاد نقشهای کاربر بسیار سفارشی بدون تکیه بر ماژول یا افزونه را داراست.
کارایی
در حالی که وردپرس و دروپال هر دو کارایی دارند، داوران دروپال را برای مشاغل بزرگتر یا وبسایتهای پیچیدهتر توصیه میکنند. یکی از دلایل این امر، توانایی دروپال برای قرار دادن حجم زیادی از محتوای متنوع است. در واقع، علی رغم داشتن سهم بازار کوچکتر از وردپرس، دروپال توسط وبسایتهای پر بازدیدتر استفاده میشود.
دروپال برای دامنههایی با تعداد زیادی کاربر تأیید شده انتخاب خوبی است. دارای کنترلهای قوی برای مجوزهای کاربر، از جمله توانایی ایجاد نقشهای سفارشی بدون نیاز به ماژول یا افزونه اضافی را دارد که گفته شد. دروپال همچنین میتواند پارامترهای جستجوی پیچیده و محتوا با سطوح مختلف دسترسیِ ایمن را مدیریت کند.
در نهایت، از آنجا که دروپال یک چارچوب طراحی وبسایت با قابلیت سفارشی شدن است، میتواند نیازهای فنی دقیقتر یا خاصتر را برآورده کند.
سفارشی سازی
دروپال اساساً یک چارچوب برای مدیریت محتوا است وکه در آن دست کاربر باز است. این بدان معناست که کاربر در دروپال میتواند یک سایت کاملا منحصر به فرد و متفاوت و مخصوص به خود از هر لحاظ را تولید کند.
با دروپال، همه چیز از طراحی گرفته تا عملکرد و تجربه کاربر میتواند بر اساس نیازهای منحصر به فرد کسب و کار شما تنظیم شود. از آنجا که دروپال منبع باز است، هنگام تهیه پلتفرم خاص خود، منابع زیادی برای مشاوره، عیب یابی و ایدهها در اختیار خواهید داشت.
دروپال همچنین دارای یک کتابخانه قوی از تمها و ماژولها است که میتواند ظاهر سایت شما را سفارشی کرده، قابلیتها را اضافه کرده و تجربه بازدید مشتری را از سایت شما بهبود بخشد. در حقیقت، کتابخانه دروپال دارای بیش از 30000 ماژول است، اگرچه در حال حاضر فقط حدود 6000 مورد از آنها برای جدیدترین نسخه دروپال یعنی دروپال 9 کار میکنند.
هزینه
مانند وردپرس، دروپال نیز منبع آزاد است و منابع و مستندات زیادی در مورد آن نیز به صورت رایگان در دسترس است. با این حال، ممکن است هنگام اجرا و نگهداری آن هزینههایی متحمل شوید.
مثلا، استخدام توسعه دهنده دروپال به طور متوسط بسیار گرانتر از توسعه دهندگان وردپرس است. هزینههای خاص بسته به نیازهای شما، میزان کارو پیچیدگی وبسایت شما، و اینکه آیا شما یک برنامه نویس استخدام کرده اید یا نه، متفاوت است.
یکی دیگر از عوامل مهمیکه باید در نظر گرفته شود آموزش است. از آنجا که تعداد کمتری از وبسایتها از دروپال استفاده میکنند، ممکن است تیم شما با آن کاملاً آشنا نباشد.
به احتمال زیاد برای استفاده موثر از دروپال باید زمان و هزینه برای آموزش تیم خود اختصاص دهید. این هزینهها بسته به نیازهای آموزشی تیم شما، تعداد نفرات تیم و مدت زمانی که به آموزش اختصاص میدهید متفاوت است.
به طور کلی، علیرغم اینکه هر دو منبع باز هستند، کاربران باید انتظار داشته باشند که در مقایسه با وردپرس، هزینه بیشتری برای پیادهسازی دروپال صرف کنند.
راهنما
دروپال به عنوان یک پلتفرم منبع باز، دارای مستندات قوی و راهنمای کاربر است که به صورت رایگان در Drupal.org قرار دارند و همچنین یک انجمن فعال مرتبط با این سایت وجود دارد است. لذا منابع زیادی برای کمک در مواقع لزوم در اختیار خواهید داشت. در انجمن میتوانید سوالات خود را بپرسید.
دروپال دارای فهرست راهنمای سازمانهایی است که آموزش دروپال را ارائه میدهند و همچنین تاریخهایی را برای آموزش رایگان همگانی ارائه میکند. در نهایت، مانند وردپرس، در صورت نیاز به کمک، منابع زیادی در اختیار دارید.
جمع بندی
اگر وبسایت بزرگی با محتوای متنوع و تخصص فنی لازم دارید، دروپال ممکن است یک انتخاب بهتر برای مدیریت محتوا باشد. چارچوب انعطاف پذیر دروپال، توانایی آن در مدیریت ترافیک بالا و حجم محتوای متنوع و امنیت کلی آن میتواند گامیمناسب برای ایجاد یک وبسایت جدید باشد. با این حال، اگر زمان، تخصص فنی یا منابع شما محدودتر است، یا اگر وبسایت ساده تری دارید، وردپرس مناسبتر است.
هر کدام از گزینههای مدیریت محتوا را که انتخاب میکنید، انجام ممیزیهای منظم سایت بسیار مهم است. این به شما کمک میکند تا در جریان به روزرسانیها و بازبینی و نگهداری سایت، بررسی خطاهای فنی و مسائل مربوط به SEO و نظارت بر سلامت سایت خود باشید. ابزار حسابرسی سایت مخصوصاً برای چنین کارهایی مفید است. با نظارت مداوم بر سایت صرف نظر از CMS ترجیحی خود، موقعیت بهتری برای توسعه و ارتقای آن خواهید داشت.
پرسش و پاسخ تکمیلی