
تفاوت تولید محتوا و کپی رایتنیگ چیست؟ احتمالا پاسخ شما این است که هر دوی این کارها مثل هم هستند؛ که به هیچ وجه اینگونه نیست. در توصیف تفاوت تولید محتوا و کپی رایتینگ، استفاده از مثال سیب و پرتقال هم غلط است! درست است که تفاوتهایی بین این دو شاخه از دنیای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد اما نه به اندازهی تفاوت پرتغال و سیب! اگر بخواهیم برای فهم بهتر مسئله، از دنیای میوهها استفاده کنیم، بهتر است بگوییم کپی رایتینگ پرتغال است و تولید محتوا نارنگی؛ شبیه به هم اما متفاوت!
اگر جزو آن دسته از صاحبان مشاغل هستید که به دنبال یک نویسندهی ماهر میگردید، داشتن درک صحیح از تفاوت تولیدکننده محتوا و کپی رایتر امری واجب است. این دو در دستههای متفاوتی قرار میگیرند، در موقعیتهای متمایز به کار گرفته میشوند و نتایج مختلفی برای کسب و کار شما در دنیای تبلیغات دیجیتال به ارمغان میآورند.
بدون فوت وقت به سراغ بیان هدف اصلی این مقاله بپردازیم: تفاوت میان کپی رایتر و نویسنده محتوا چیست؟ پاسخ به این سوال به شما کمک خواهد کرد تا اگر روزگارانی نیازِ شما استخدام کپی رایتر بود، اشتباها نویسندهی وبلاگ استخدام نکنید و بالعکس! با ما همراه باشید.
کپی رایتینگ چیست؟
هدف اصلی کپی رایترها تبدیل ترافیک ورودی سایت به فروش یا دادن سرنخ به کاربران است، آن هم در جهت فروش! در حقیقت کپی رایترها را میتوان به فروشندگان مجازی تشبیه کرد. برخلاف وبلاگ نویسی و روزنامهها (که برای دادن اطلاعات به وجود آمدهاند)، هدف کپی رایتینگ متقاعد کردن خواننده است، تا بعد از خواندن مطلب مورد نظر دست به کار شود، خریدی انجام دهد و یا محصولات و خدمات شرکت شما را انتخاب و با آنها تعامل داشته باشد.

از طریق راههای مختلف، کپیرایترها وظایف خود را به انجام میرسانند. با هم نگاهی به لیستی از چند مثال میاندازیم:
- ایمیل
- کپی رایتینگ اینترنتی: تبلیغات LinkedIn ، Twitter ، Google / PPC
- پستهای شبکههای اجتماعی: فیس بوک، اینستاگرام، یوتیوب
- کپی رایتری بازاریابی
- نوشتن برای صفحات بارگذاری محصول
- اسکریپتهای ویدئویی
- مکانهای فروش
- صفحات فروش
- بروشور و تبلیغات
- کتابهای الکترونیکی
- خبرنامهها
- مطالعات موردی
- تبلیغات مجلات
- گزارشهای داستانی تیتروار و برچسبها
- محتوای تبلیغاتی
- ایمیلهای فروش
- کمپینهای بازاریابی
- کارت پستال
- تبلیغات محصولات
- کپی رایتری وبسایت
موضوع هر چه باشد، کپی رایتر میتواند با هدف جذب مشتری مطلب خود را در یکی از چارچوبهای بالا گردآوری کرده و باعث کسب درآمد شود.
نکته اصلی این است که به عنوان صاحبان مشاغل، استراتژی بازاریابی شما نیاز به تبلیغ و تبلیغات مدرن نیاز به کپی رایتر دارد. با هم نگاهی به فواید استخدام یک تبلیغ نویس بیاندازیم:
- محتوای با کیفیت به مشتری خود ارائه میدهید.
- احساس نیاز به محصول/خدمات خود در خوانندگان ایجاد خواهیدکرد.
- نام تجاری خود را برجسته میکنید.
- یک محصول را به روش صحیح تبلیغ میکنید.
- به برند خود استایل/نشان خاص و بی نظیر میدهید.
تسلط به تبلیغات نویسی و حل چالشهایی که یک کپیرایتر با آن روبهرو میشود نیاز به تجربه و زمان دارد. اما اگر از یک کپی رایتر کاربلد در کسب و کار خود استفاده کنید، نرخ توسعهی بازاریابی مجازی شما اعجاب انگیز خواهد شد. برخی از معروفترین کمپینهای تبلیغاتی و بازاریابی، مدیون هنر و خلاقیت کپیرایتر آن است. نمونه یک متن تبلیغاتی موفق که از خلاقیت یک نویسندهی کاربلد زاده شده، اولین کمپین “Just Do it” نایک است. با هم تصویری از این کمپین تبلیغاتی میبینیم:

نایک هماکنون جزو شرکتهای پیشتاز در زمینهی تبلیغات و بازاریابی است، آن هم به لطف کار قابل تحسین یک کپی رایتر خلاق.

کپی رایتینگ در بازاریابی (Copywriting in Marketing) چیست؟
هیچ تضادی بین کپی رایتینگ و بازاریابی کپی رایتینگ وجود ندارد. در حقیقت شرکتها برای نیل به اهداف بازاریابی از کپی رایتر و نویسندههای تبلیغاتی استفاده میکنند.
وظیفهی کپی رایتر این است که مطالب حرفهای با هدف تبلیغ موضاعاتی که کاربرا و خریدار به آن علاقه دارد، تولید کند. بخشی از فرآیند تولید و نوشتار، دخیل کردن منابع است. طوری که مصرف کننده و خریدار بتواند ایدههایی کلی نسبت به فروش، تبلیغات، محصول و یا هر چیزی که شرکت شما به مخاطبش ارائه میدهد، پیدا کند.
البته اگر یک روز برای کسب و کار خود یک نویسندهی تبلیغاتی استخدام کردید، ضرورتی نیست که تمام توقعات شما از او و مطالبش تنها در راستای موضوعات بازاریابی باشد.
بازاریابی محتوا در مقابل کپی رایتینگ؛ تفاوت در چیست؟
احتمالا از خود میپرسید: “دیگه این بازاریابی محتوا چیه؟!”. اگر با شنیدن اسامی مختلف و خواندن این تیتر دچار سردرگمی شدید، عجله نکنید! هنگامی که تعریف بازاریابی محتوا را بخوانید، تفاوت تبلیغات نویسی و بازاریابی محتوا مثل روز برای شما روشن خواهد شد، شما از شر این سردرگمی خلاصی خواهی یافت.
بازاریابی محتوا یک هنر استراتژیک در بازاریابی است، متمرکز بر اشتراک گذاشتن مداوم محتوای ارزشمند در قالب یک پست وبلاگ، یک خبرنامه، داستان یا انواع دیگر از محتوای اطلاعاتی. هدف بازاریابی محتوا جذب دیگران و حفظ یک جامعه هدف از مخاطبان است.
اگر چه اساس کپی رایتینگ نیز بر محتوا استوار است، اما ایندو معادل هم نیستند و همپوشانی آنچنانی ندارند. در حقیقت بازاریابی محتوا و کپی رایتینگ بهنحوی در راستای یکدیگر قرار دارند. کار بازاریابی محتوا، تبلیغ و ترویج کلماتی است که کپیرایتر نوشته و پرداخته است.
نویسنده محتوا کیست؟
حال به نقطهای رسیدیم که به تفاوت کپی رایتینگ و تولید محتوا بپردازیم. تفاوت بین این دو در هدف آنها است، نویسنده محتوا مطالب خود را با هدف جذب ترافیک ارگانیک از طریق پلتفرمهای موتور جستجو مینویسد، در حالی که کار کپیرایتر جذب مشتری است. آن دسته از صاحبان وبلاگ که دانش بازاریابی دارند، میدانند که تولید محتوا بهترین راه برای رسیدن به اهداف مارکتینگ آنها است. دلیل اهمیت نوشتن محتوا در بازاریابی برای وبلاگها، این است که محتوای درست باعث آگاهی نسبت به برند شما میشود و اگر تخصص داشتهباشید، میتواند باعث قدرت شما در بازار شود.
محتوا در مراوده با نسل جدید میتواند به کمک شما بیاید، تا با جذب مشتریان جدید و استفاده از یک گفتار جدید برای دخیل کردن احساساتِ مشتریان موفق به جذب سرمایه شوید. متونی که برای تولید محتوا نیاز دارید، میتواند بسیار طولانی باشد؛ 10000 هزار کلمه و حتی بیشتر. حتی برای نوشتن محتوا نیاز به یک تیم دارید. نویسنده محتوا ممکن است نیاز به زمان متفاوتی نسبت به نویسنده تبلیغات (کپی رایتر)، برای به اتمام رساندن یک مقاله، داشته باشد.
اگرچه گاهی اوقات کار نویسندگان محتوا و کپی رایترها همپوشانی دارد، اما تاکتیکها، زبان و اهداف محتوای آنها کاملا متفاوت است.
نوشتههایی که تولید کنندگان محتوا ارائه میدهند، در قالبهای زیر منتشر خواهد شد:
- وبلاگها
- پستهای شبکههای اجتماعی
- توضیحات محصولات
- خبرنامه / خلاصه
- کتابهای الکترونیکی
- مجله
- صفحات وب
- پستهای کمپین بازاریابی
- مقالات تحقیقاتی بازار
- کتابها
- یک دوره آموزشی
- محتوای SEO
- یک روزنامه
- تبلیغات چاپی
به طور خلاصه، هدف از نوشتن محتوا ارائه آموزشهایی به وسیله شکستن یک مفهوم پیچیده، با استفاده از اصطلاحات و عبارات ساده است. کسی که هرگز درباره موضوعی مطلب نخوانده، با مطالعه محتوای شما باید بتواند آن موضوع را به روشنی درک کند. مباحثی که نویسنده درباره آن مینویسد باید به بازدیدکنندگان ایده روشنی در مورد پاسخ سوالاتشان و راه حلهایی که به دنبال آن هستند، ارائه دهد.
محتوای خوب منجر به جلب توجه خواننده، جذب افراد بیشتر برای اشتراک بیشتر و ارائه خدمات به جامعه هدف مخاطبان خواهدشد. وبلاگ نویسی همچنین یکی از معدود راههایی هست که سایت شما میتواند اعتماد مشتری را جلب و برند سازی کند.
مرور کلی؛ تفاوتهای اساسی بین نوشتن محتوا و نوشتن مطالب تبلیغاتی
برای یادآوری مطالبی که به تازگی آموختهایم، بیایید تفاوتهای قابل توجه بین نوشتن محتوا و تبلیغات را مرور کنیم:
کپی رایتینگ:
کپی رایتینگ بیشتر به کار بیزینسهایی میآید که به دنبال تاثیر فوری هستند. با استفاده از پتانسیل کپیرایتینگ، این امکان ایجاد میشود که محصول یا خدمتی که ارائه میهید با نام تجاری و برند شما شناخته شود. تبلیغات در قالب کپی، قدرت فراوانی دارد. بعد از اینکه مخاطب، مطلب تبلیغاتی شما را مطالعه کرد، به سمت قدم بعدی سوق داده خواهدشد: اقدام به خرید!
تولید محتوا:
از طرف دیگر، محتواهایی همچون بلاگها، بهترین اطلاعات را در اختیار مخاطب قرار خواهد داد. بهترین راه برای کسب وفاداری مخاطب یا اشتراک گذاری و subscribe شدن از طرف آنها، پستهای وبلاگی است. تجربهای که یک فرد از طریق مطالهی محتوای وبلاگی به دست میآورد، میتواند سطح بینش مورد نیاز او را فراهم کند.
حال که مرور کلی به مطالب ارائه شده تا بدین جا داشتیم، به سراغ مبحث بعدی برویم: سئو یا search Engine Optimization (SEO)
سئو در تولید محتوا و سئو در کپی رایتینگ
آیا تفاوتی بین یک نویسنده محتوا و تبلیغات صرف، با یک سئوکار و نویسنده محتوا و تبلیغات وجود دارد؟ پاسخ به این سوال قطعی است، بله!
واقعیت این است که بین این دو تمایز قابل لمسی وجوددارد. نویسنده صرف و سئوکار تمرکز کاری متفاوتی دارند و شما هرکدام را برای موقعیتی متفاوت استخدام میکنید. قبل از استخدام نویسنده، ارزیابی آنچه آژانس شما نیاز دارد، بسیار مهم است.
محتوا نویسی مبتنی بر سئو؛ تفاوتها را بشناسید
ماهیت نوشتن محتوای SEO ساخت مقالات با کلمات کلیدی خاص برای افزایش دید در موتورهای جستجو است. نویسنده محتوا با نوشتن توضیحات متا، استفاده از کلمات کلیدی در عناوین، توصیفات متناسب، برچسبهای alt در تصاویر و… از کلماتی که وب سایت برای جذب بازدید بیشتر نیاز دارد، استفاده میکند. SEO on page بهترین انتخاب برای جذب مخاطب از طریق موتورهای جستجو است.
سئوکار در محتوا نویسی با Yoast SEO آشنا است و تمام فرمهای اساسی را پر میکند.

همچنین سئوکارها ممکن است توانایی استفاده از وب سایتهایی مانند Surfer SEO را داشته باشند. این وب سایت دارای هزاران ویژگی و ابزار برای کمک به پروژههای شما در جهت کسب تعامل بیشتر است. این ابزار نکاتی را که برای دستیابی به موفقیت باید در مقاله رعایت شود، به نویسندگان نشان میدهد.

دلیل ارجحیت استخدام سئوکاران تولیدمحتوا بر تولیدکنندگان معمولی محتوا برای کمپانیها این است که موتورهای جستجو از طریق محتوای تولید شده توسط تیم تولید محتوا، توانایی تشخیص اعتبار و ارتباط برند شما با مشتری و نیازش را دارند.
کپی رایتینگ در مقابل سئو کپی رایتینگ؛ سئو دنیای تبلیغات را کارآمدتر میکند
حال که تفاوت تولید محتوای مبنی بر سئو و معمولی را دیدیم، نوبت به کپی رایتینگ است. وجه شباهت بین نوشتن متون کپی رایتینیگ سئو و معمولی در استفاده از روشهای بهینه سازی محتوا است. شما در هر دو روش کپی، از متدهایی استفاده میکنید تا متن شما شامل تعداد زیادی از عبارات کلیدی باشد، این باعث ایجاد ترافیک واجد شرایط و بهره از مزایای دیگر سئو میشود.
نوشتن سئو کپی رایتینگ، نوشتنی با کیفیت است! استفاده از عبارات کلیدی نباید لحن، نتایج یا پاسخی که متن قرار است به نیاز مشتری بدهد را خراب کند.
دنیا هر روز هزاران کلمه کلیدی را برای یافتن پاسخ به نیاز خود از طریق جستجوی مجازی، وارد گوگل میکند. داشتن کپی رایتهایی بهبود داده شده توسط اصول سئو، میتواند تعیین کند چه دستهای از افراد محتوای شما را بخوانند: افرادی که مشتری بالقوه هستند و پتانسیل تبدیل شدن به یک خریدار را دارند، یا اشخاصی که صرفا به دنبال راهحل و پاسخی برای پرسش خود هستند.
فرصتها در بازاریابی دیجیتال؛ کافی است بدانید بدنبال چه میگردید!
کپی رایتینگ و تولید محتوا، تولید محتوا مبتنی بر سئو و سئو کپی رایتینگ کاملا دنیاهای متفاوتی هستند. هر زمان که میخواهید فردی را در جهت بهبود بازاریابی دیجیتالِ کسب و کار خود استخدام کنید، تمام نکاتی که در بالا ذکر شد را مدنظر قرار دهید، بخصوص این موارد:
- هدف شما از استخدام این شخص چیست؟
- بهترین مسیر برای دستیابی به هدف چیست؟
- آیا رعایت اصول سئو الزامی است؟
در بسیاری از موارد، سئو برای برای کار و هدف شما بسیار حیاتی است. بخصوص با رقابت حساس موجود در بازار امروز.
امید است که شما با مطالعهی این مقاله، بتوانید تفاوت بین انواع تولید مطلب و نوشتار را بیان کرده، مهم تر از آن، بدانید که کدام یک از انواع متخصصان برای بهبود کیفیت بازاریابی دیجیتال کسب و کار شما بهترین انتخاب است. بازاریابی دیجیتال دنیای فرصتهای بی نهایت است، کافی است بدانید بدنبال چه میگردید!
پرسش و پاسخ تکمیلی