ساختار محتوا چیست؟

  • نویسنده : امید ابوالحسنی
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • تاریخ انتشار : 1399/01/22
ساختار محتوا چیست؟

یکی از مؤلفه‌های مهم و فزاینده مطالب باکیفیت بالا ساختار آن است. ساختار محتوا به خواننده کمک می‌‌کند درک صحیحی از محتوای شما به دست آورد. یک محتوای بدون ساختار به سختی خواننده می‌شود و مخاطب را خسته می‌کند. ایجاد یک چارچوب ساده برای نوشتن قبل از شروع، می‌تواند باعث صرفه‌جویی قابل توجهی در زمان شود و از تناقض در متن جلوگیری کند.

ساختار محتوا از امکانات HTML است

ساختار محتوا به هیچ وجه یک تاکتیک جدید نیست. در حقیقت سال‌هاست این ساختارها به صورت متداول در تگ‌های HTML که اعضای تشکیل‌دهنده وب‌سایت‌ها هستند استفاده می‌شود. به طور مشخص در حال صحبت درباره تگ‌های Heading در محتوا هستیم. این تگ‌ها که به سرتیتر نیز شهرت دارند، می‌تواند یک ساختار سلسله مراتبی در متن ایجاد کند. در لیست زیر سعی کردیم استفاده از این ساختار محتوا را به شما نشان دهیم:

  • Heading 2
    • Heading 3
    • Heading 3
      • Heading 4
  • Heading 2
  • Heading 2

آن‌چه در این لیست مشاهده می‌کنید ساختار متداول در HTML است. بسیاری از متن‌ها و مقالات از این ساختار سنتی برای طبقه‌بندی مطالب خود بهره می‌برند. اما روش‌های جدیدی نیز طی سال‌های اخیر معرفی شده که استفاده صحیح از آن‌ها باعث افزایش رتبه شما در گوگل می‌شود.

هر مبحث را به زیرمجموعه‌های کوچک‌تر تقسیم کنید

اگر در متن خود مباحثی دارید که ممکن است طولانی شود، حتما آن را به زیرمجموعه‌های کوچک‌تری تقسیم کنید. می‌توانید برای این کار از تهیه یک لیست مثل همین بخش این مقاله استفاده کنید. برای بخش‌های بزرگ ابتدا یک تگ H2 درج کنید و سپس زیرمجموعه‌ها را در تگ‌های H3 قرار دهید. برخی اوقات نیاز به H4 پیدا می‌کنید که در صورت نیاز می‌توانید آن را به کار ببرید.

ساختار محتوایی

محتوای خود را به 3 بخش اصلی تقسیم کنید

هر مقاله، جدای از طول آن باید سه بخش اصلی داشته باشد:

  1. مقدمه: می‌تواند با یک سوال، یا پرداختن به یک ابهام آغاز شود. مقدمه یک یا دو پاراگراف است و خواننده را برای خواندن متن اصلی آماده می‌کند. بسیاری از کاربران وب، تصمیم به ادامه خواندن یک مطلب را از مقدمه آن انجام می‌دهند. تمامی توانایی‌های خود در نویسندگی را در این بخش به کار ببندید. کاری کنید مخاطب شما باور کند که نیاز او را می‌دانید.
  2. متن اصلی: متن اصلی باید دارای ساختار سلسله مراتبی باشد. اگر کل متن را بدون سرتیترهای داخلی تنظیم کنید قطعا شکست خورده‌اید. کاربران عادت دارند بر اساس تیتر هر قسمت آن را مطالعه بکنند. اگر تیتر جذابی نداشته باشید، آن بخش از متن را رها می‌کنند.
  3. نتیجه‌گیری: همواره خلاصه‌ای از آن‌چه در مطلب خود بیان کرده‌اید در این قسمت بیاورید. از گفتن حرف‌های جدید بپرهیزید و صرفا به صورت خلاصه به اهم مطالب اشاره کنید. اصولا این بخش یک پاراگراف است.

رعایت این ساختار سه‌بخشی به خواننده کمک می‌کند تا به سادگی با مطلب شما ارتباط برقرار کند.

استفاده از لیست‌ها را جدی بگیرید

لیست‌ها می‌تواند با شماره‌گذاری (ol) یا بدون شماره‌گذاری (ul) باشد. مهم استفاده به جا از آن‌ها است. پیش از این به استفاده از ساختار لیستی در طراحی سرتیترها اشاره کردیم. اما در این‌جا منظور از لیست، ذکر موارد بین متن است.

  • از لیست‌ها برای جلب توجه کاربر
  • تفکیک موارد مهم از یک‌دیگر
  • نمایش تعداد مشخصی از موارد

می‌توانید استفاده کنید. آن‌چه در بالا دیدید، نمونه‌ای از یک لیست بین متن است. استفاده از این ساختار محتوا باعث جلوگیری از خستگی کاربران نیز می‌شود.

ساختار تولید محتوا

ساختاربندی برای الگوریتم Featured Snippet

این الگوریتم متعلق به گوگل است. هدف ما در این‌جا آموزش نحوه پیاده‌سازی این ساختار در وب‌سایت نیست.     بسیاری اوقات گوگل با نگاه کردن به محتوای شما، برخی از امکانات الگوریتم را برای شما فعال می‌کند.

یکی از موارد واضح این الگوریتم، بخش People Also Ask می‌باشد. اگر شما در متن خود به سوالات پاسخ دهید، گوگل بهترین آن‌ها را شناسایی و جواب شما را در این قسمت قرار می‌دهد. این کار با قرار دادن سوالات متداول در سرتیترهای مطلب امکان‌پذیر است.

Snippet به طور خودکار از محتوای صفحه ایجاد می‌شوند. Snippets به منظور تأکید و پیش نمایش محتوای صفحه که به بهترین وجه مربوط به جستجوی خاص کاربر است طراحی شده است. این بدان معنی است که یک صفحه ممکن است Snippet‌ های مختلفی را برای جستجوهای مختلف نشان دهد.

ساختار محتوا در کل سایت را فراموش نکنید

معنی دیگری از ساختار محتوا نیز وجود دارد که جدای از نوشتن مقالات است. این ساختار به ارتباط بین مطالب یک وب‌سایت از طریق لینک‌ها اشاره دارد. ساختار داخلی سایت، باید به گونه‌ای طراحی شود که موتورهای جستجو را به ساده‌ترین روش به مطالب شما برساند.

پیوند داخلی یک مفهوم ساده است و همه باید این کار را انجام دهند. اما تئوری، فرایند و بهترین شیوه‌های لینک‌سازی داخلی پیچیده است. لینک‌سازی داخلی، به خصوص برای بازاریابی محتوا، یک تکنیک قدرتمند سئو است.

پیوند داخلی سه هدف اصلی دارد:

  • کمک به هدایت کاربران در وب‌سایت
  • سلسله مراتب یک وب‌سایت را مشخص می‌کند
  • قدرت صفحه و قدرت رتبه‌بندی را در کل سایت توزیع می‌کند

یکی از مزایای پیوند داخلی این است که مشارکت کاربران در سایت شما را بهبود می‌بخشد. وقتی کاربر پیوندی مفید را مشاهده می‌کند که با متن محتوای در حال خوانده‌شدن مطابقت دارد، احتمالاً روی آن پیوند کلیک می‌کند. این پیوند داخلی، باعث می‌شود بازدید‌کننده سایت مدت زمان بیشتری در سایت شما بماند و بیشتر درگیر محتواهای شما بشود.

ساختار دقیق برای تولید محتوا

هم‌چنین گوگل نیز با استفاده از این لینک‌ها ساختاری از وب‌سایت شما را می‌آموزد. به طور کلی، هر صفحه‌ای که تعداد بیشتری لینک به آن وجود داشته باشد، ارزش بالاتری از نظر گوگل دارد. به عنوان مثال، لینک‌های موجود در منوی سایت و هم‌چنین فوتر (قسمت پایین سایت) در هم هصفحات وجود دارد. این لینک‌ها ارزش صفحات اشاره شده را بیش از بقیه می‌کند. لذا ممکن است در این زمینه اشتباه نیز رخ دهد. لازم است ساختار سایت خود را هر از چندگاهی مرور نمایید.

کلام آخر: ساختار محتوا

در این مطلب به اهمیت ساختار محتوا اشاره کردیم. ساختار هم در یک مقاله مفهوم دارد و هم در کل یک وب‌سایت. ساختار محتوا در یک مقاله به معنای استفاده صحیح از عناصر HTML مانند سرتیتر‌ها، لیست‌ها و.. و هم‌چنین تقسیم‌بندی کل متن به 3 بخش اصلی مقدمه، متن اصلی و نتیجه‌گیری است. طبق الگوریتم جدید گوگل، آینده جستجو در اختیار وب‌سایت‌هایی است که ساختار مشخصی و دقیقی داشته باشند. هم‌چنین اهمین لینک‌سازی داخلی و تاثیر بالای آن در ساختار کلی وب‌سایت و سئو مورد بحث قرار گرفت.

پرسش و پاسخ تکمیلی

سفارش فوری تولید محتوا

تعداد کلمه و مقاله را وارد کنید تا سفارش شما محاسبه شود

درصد تخفیف : 0%
قیمت هر مقاله0 تومان
قیمت کل0 تومان
قیمت با تخفیف0 تومان
پرداخت

با ما گفتگو کنید