
تولید محتوا یکی از مشاغل مهم حال حاضر بوده و فرد نویسنده باید رزومه تولید محتوا خوبی داشته باشد تا بتواند به شغل مورد نظر خود و در نهایت درآمدزایی دست پیدا کند. در این مطلب به توضیح کامل مواردی همچون جامعیت این رزومه، نحوه نوشتار آن، اصول و انواع رزومه و غیره اشاره میکنیم تا بتوانید یک رزومه خوب و مناسب بنویسید. پس اگر نمیدانید این رزومه چیست اصلا نگران نباشید زیرا در پایان این مطلب میتوانید با خلاقیت و مهارت بیشتری رزومه خوبی را برای خود ایجاد کنید.

رزومه تولید محتوا چیست؟
به طور کلی محتوانویسان، محتواها را برای وبسایتها، شبکههای مجازی و غیره ایجاد میکنند. حال این محتواها شامل انجام تحقیق، ارائه حقایق مختصر و جالب، استفاده از لیستهای بولتدار و شمارهدار، قرار دادن لینکهای مرتبط درون متن، برقراری ارتباط با مشتریان، پیروی از دستورالعملهای ویرایشی و تنظیم کار بر اساس نیاز مشتریان است.
علاقهمندان به حرفه نویسندگی و تولید محتوا باید در رزومه تولید محتوا خود مهارتهای عالی در نوشتن، خلاقیت، توانایی کار با کامپیوتر، توانایی انجام دستورالعملهای مشتری و غیره را نشان دهند. اکثر نویسندگان واجد شرایط دارای پیشینه زبان انگلیسی، ارتباطات و یا روزنامه نگاری هستند که این امر به انتخاب آنها بسیار کمک خواهد کرد.
رزومه نویسی برای یک محتوانویس چگونه است؟
اگر میدانید که چگونه باید یک متن مناسب و بدون ایراد نگارشی تولید کنید و در گرامر تسلط خوبی دارید، پس میتوانید به عنوان یک نویسنده محتوا شروع به کار کنید. البته این کار آنقدرها هم که به نظر میرسد آسان نیست. شما برای این کار باید به کارفرما یا مشتریان خود دلیلی را برای استخدام خودتان ارائه دهید که رزومه نویسی بهترین راه برای انجام این کار است.
این رزومه یک ساختار منسجم را به کارفرما و فردی که قصد استخدام شما را دارد ارائه میدهد. خلاصهای از مواردی که میتوانند در نوشتن یک رزومه به شما کمک کنند شامل موارد زیر است:
- کلمات کلیدی مرتبط را در رزومه خود بر اساس نیاز شغلیتان وارد کنید.
- با نوشتن نام خود در عنوان سربرگ، پیگیری رزومه خود را برای کارفرمایان آسانتر کنید.
- اطلاعات شخصی خود را برای استخدام کنندگان به صورت صحیح نوشته تا بتوانند بعدا با شما تماس گیرند.
- با نوشتن خلاصهای از کارها، اهداف و برجسته کردن دستاوردهای مهم شغلیتان، یک نمای کلی از رزومه نویسندهای خلاق را ارائه دهید.
- هر پروژهای را که ممکن است به برجسته کردن مجموعه مهارت شما کمک کرده باشد به رزومه خود اضافه کنید.
- در صورت داشتن مدارک و گواهینامهها آنها را درون رزومه خود درج کنید.
اصول یک رزومه عالی برای محتوا
همانطور که میدانید یک رزومه دارای بخشهای مختلفی است. وجود این بخشها میتواند به شما کمک کند تا جزئیات مختلفی از تجربات حرفهای، مدارک تحصیلی، گواهینامهها، جوایز، تقدیرنامهها و غیره را ارائه دهید.
از جمله بخشهای استانداردی که از ابتدا در رزومهها وجود داشتهاند و به عنوان اصول یک رزومه عالی شناخته میشوند شامل موارد زیر است:
- سرتیتر
- اطلاعات شخصی
- عنوان پروفایل
- خلاصهای از هدف
- مهارتهای کلیدی
- تجربه حرفهای
- تحصیلات
در کنار موارد اصلی که اشاره شد، یک سری بخشهای اختیاری نیز وجود دارد که در صورت دارا بودن باید آنها را به رزومه خود اضافه کنید تا یک رزومه قوی داشته باشید:
- پروژهها
- گواهینامهها
- سایر اطلاعات تکمیلی
- جوایز و تقدیرنامهها
فراموش نکنید که داشتن یک رزومه عالی میتواند به شما کمک کند تا شانس بیشتری برای دریافت تاییدیه از کارفرمایان و استخدام کنندگان به جهت دستیابی به شغل رویاهایی خود داشته باشید.
انواع رزومه برای تولیدکنندگان محتوا
نحوه نوشتن رزومه برای بخشها و شرکتهای مختلف، متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال ایجاد رزومه برای یک نویسنده و تولید کننده محتوا لزوما نباید به یک فرمت استاندارد محدود شود. برای این کار شما میتوانید از سایتهای آنلاین مختلفی همچون لینکدین، سایر شبکههای اجتماعی و حتی وبسایت شخصی خودتان به جهت نشان دادن تجربیات و مهارتهای فردیتان استفاده کنید و انواع رزومه را برای خود ایجاد کنید.

پیشنهاد ما به شما این است که از تمامی آنها استفاده کنید. به عنوان مثال لینکدین یک شبکه اجتماعی بوده که به شما این امکان را میدهد تا با دیگر متخصصان صنعت شغلی خود ارتباط برقرار کرده و یا حتی مشتریان خود را پیدا کنید.
اگر حساب لینکدین ندارید، باید حتما آن را ایجاد کنید. داشتن یک حساب کاربری لینکدین به مشتریان بالقوه این فرصت را میدهد تا درباره شما اطلاعات بیشتری کسب کنند. علاوه بر این راه برای شبکه سازی با شرکتهایی که حتی برای آنها درخواستی ارسال نکردهاید نیز باز میشود.
تنها یادتان باشد که برای استفاده بیشتر از امکانات این شبکه اجتماعی باید همیشه به روز و فعال باشید و پس از آن میتوانید درخواستهای شغلی خود را برای کارفرمایان ارسال کنید.
رزومه شرکتی نمونه کارهای محتوایی
در این بخش چند نمونه از رزومههایی را که افراد متناسب با شغل خود برای شرکتهای مختلف ایجاد کردهاند را مشاهده خواهید کرد. در صورتی که شما نیز از مهارتهای منحصر به فردی برخوردار هستید بهتر است تمامی تواناییها و علاقهمندیهای فردی خود را در رزومهتان وارد کرده تا شانس بیشتری برای انتخاب در شرکت مورد نظر خود داشته باشید.

در این عکس رزومه فردی را مشاهده میکنید که محتوا نویس بوده و در ابتدا توضیحاتی را در خصوص مهارتهای خود ارائه داده و سپس نام 2 شرکتی که برای آنها فعالیت داشته را ذکر کرده است. در بخش تحصیلات نیز تحصیلات دوران دیپلم و دانشگاهی خود را نوشته و در بخش آخر منابع شرکتهایی که برای آنها فعالیت داشته را به همراه آدرس ایمیل و تلفن آنها میبینید. در سمت راست نیز اطلاعات شخصی و مهارتهای فردی وی آورده شده است.

این رزومه مربوط به یک کارگردان هنری و طراح بوده که میتوانید بخشهایی را با دایرههای سبز درون رزومه وی مشاهده کنید. این دایرههای سبز به جهت رتبهبندی مهارتها و ویژگیهای فردی او استفاده شده است. تصاویری که مشاهده میکنید نیز توسط شخص کارجو به شکل زیبایی گرفته شده و درون رزومه وی قرار گرفته تا استعداد و مهارت وی به کارفرمایان نشان داده شود.
مهارتهای مورد نیاز برای رزومه کارشناس تولید محتوا
موفقیت به عنوان یک محتوا نویس خوب تنها نصیب کسانی میشود که قبل از هر چیزی به نوشتن علاقه داشته باشند. نویسندگان محتوا گاهی مجبور میشوند در مورد موضوعاتی که برایشان خسته کننده است مطلبی بنویسند، اما باید این کار را به شیوهای جالب انجام دهند تا بتوانند توجه مخاطبان را به خوبی جلب کنند.
کسانی که به صورت بالقوه فردی کنجکاو هستند و علاقه زیادی به یادگیری چیزهای جدید دارند میتوانند در این موقعیت شغلی به خوبی عمل کنند. علاوه بر این کسانی که بخواهند نویسنده موفقی شوند باید نظم و انضباط داشته باشند. فردی که بتواند در یک زمان مشخص بهترین کار خود را در کنار تحت فشار بودن و شرایط مختلف انجام دهد میتواند نویسنده موفقی شود.
فردی که به عنوان کارشناس محتوا شناخته میشود باید یک سری ویژگیهای شخصیتی و مهارتی داشته باشد که بتواند یک کارشناس موفق باشد. داشتن مهارتهای مهم و اساسیبرای رزومه کارشناس تولید محتوا شامل موارد زیر است:
- شناخت شخصیت مخاطب بر اساس تحقیقات انجام شده در مورد جمعیت شناسی و روانشناسی
- استفاده از ابزارهای شنیداری و دیداری برای ارتباط با مخاطب هدف و آشنایی با مشکلات آنها در شبکههای اجتماعی
- ایجاد صدای برند منحصر به فرد که بر اساس آشنایی با شخصیت مخاطبان و تحقیقات شنیداری اجتماعی حاصل شده و به مرتفع کردن مشکلات مردم کمک میکند.
- نوشتن انواع محتوا وب بر اساس بهترین شیوههای سئو و به دست آوردن نتایج بالا در گوگل
- استفاده از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی به جهت یافتن کلمات کلیدی اولیه و ثانویه برای هر بخش از محتوا
نحوه بیان سوابق کاری در رزومه تولید محتوا
در خصوص بیان سوابق کاری درون رزومه، موارد مهمی وجود دارد که شامل بخشهای زیر است:
1- بیان اطلاعات دقیق و مرتبط
بخش سوابق کاری رزومه شما باید حاوی اطلاعات خاصی در مورد سابقه استخدام شما باشد که این موارد شامل بخشهای زیر است:
- نام شرکتها: نام کامل شرکتهایی که برای آنها کار کردهاید، از اولین تا آخرین شرکتها را ارائه دهید. اگر بیش از 10 سال سابقه کار دارید حداقل سه کارفرمای آخر خود را بیان کنید.
- مکان شرکتها: شهرهایی را که کارفرمایان قبلی شما در آن مستقر هستند را درون رزومه درج کنید.
- تاریخ استخدام: زمان شروع و پایان کار برای هر شرکت را ذکر کنید.
- عناوین شغلی: عناوین شغلی که در شرکتهای قبلی که برایشان کار کردهاید را بیان کنید.
- مسئولیتها: مسئولیتهای اصلی و مهارتهایی را که در مشاغل قبلی خود داشتهاید عنوان کنید، مانند تولید کننده محتوا، مدیر تولید محتوا، کارشناس تولید محتواو غیره.
- ترفیعات: بیان هر گونه ترفیعی که در موقعیت شغلهای قبلی خود کسب کردهاید.
- جوایز و تقدیرنامهها: میتوانید جوایز و تقدیرنامههایی را که تا به حال کسب کردهاید در این بخش قرار دهید یا یک بخش جداگانه برای آنها اختصاص دهید.

اگر تجربه حرفهای بسیاری ندارید، میتوانید تجربیات دیگری را که نشان دهنده مهارت و تعهد شما است را به سوابق کاری در رزومه تولید محتوا خود اضافه کنید. این امر میتواند شامل دورههای کارآموزی که انجام دادهاید باشد.
2- رزومه کاری خود را فرمت بندی کنید.
به طور کلی سه راه موثر برای ساختار بخش تجربه شغلی در رزومه وجود دارد:
- فرمت زمانی: شما میتوانید در یک رزومه زمانی، سوابق کاری خود را با آخرین شغل خود در بالای صفحه فهرست کنید. این کار جزو پرکاربردترین فرمت در روزمه کاری است زیرا به وضوح نشان میدهد که چگونه در حرفه خود پیشرفت کردهاید.
- فرمت عملکردی: با این فرمت میتوانید دستاوردها و مهارتهای خود را بر اساس شغلهای مورد نظرتان دسته بندی کنید. تنها باید نام کارفرمایان قبلی و مدت زمانی که برای شرکت آنها کار کردهاید را در سوابق کاری خود ذکر کنید. این فرمت بر دستاوردها و مهارتهای شما تمرکز دارد بنابراین اگر دورههای آموزشی را گذراندهاید و یا از دانشگاه فارغ التحصیل شدهاید آنها را در این بخش ذکر کنید.
- فرمت ترکیبی: این فرمت انعطاف پذیری بیشتری داشته و به شما این امکان را میدهد تا سابقه کاری خود را به گونهای ارائه دهید که بر نقاط قوت و مهارت شما تاکید کند. برای این کار ابتدا خلاصهای از تجربیات حرفهای و سپس لیستی از دستاوردها و مهارتهای خود ارائه دهید.
نکات مهم تهیه رزومه فردی محتوا
از جمله نکات مهمی که بهتر است در رزومه فردی محتوا رعایت کرد شامل موارد زیر است:
- نقاط منحصر به فرد خود را مشخص کنید: قبل از شروع به تهیه رزومه، در ابتدا باید شرایط شغلی ارائه شده توسط کارفرما را به خوبی بررسی کنید. سپس باید نیازهای کارفرمایان را درک کرده و به کارهایی که آنها از شما میخواهند فکر کنید.
- ایجاد یک خلاصه قانع کننده در رزومه: در یک بخش در رزومه خود در مورد آنچه میخواهید در موقعیت شغلی خود به دست آورید صحبت کنید. اگر فردی متخصص هستید حتما این کار را انجام دهید زیرا مهارتهای زیادی برای نشان دادن در رزومه خود دارید، اما اگر تازه کار هستید خلاصه نویسی اجباری نیست چون تجربه زیادی در نویسندگی ندارید.
- بیان تجربه کاری: رزومه نویسنده محتوا باید دارای طیف وسیعی از کلمات کلیدی فنی مرتبط با صنعت و اصطلاحات عامیانه باشد. اینکه چگونه تجربه کاری خود را در رزومهتان قاب بندی کنید شانس شما را برای انتخاب مدیر استخدام کننده تعیین میکند.
- قراردهی لینکهای محتواهای منتشر شده: بهترین کار این است که لینکهای موجود از آثار منتشر شده شما درون رزومه وجود داشته باشد. سعی کنید انتشارات خود را بر اساس دسته بندیهای متنوع همچون مقاله، خبرنامه و غیره را جدا کنید.
- مهارتهای مرتبط با شغل را ذکر کنید: نیاز داشتن به یک محتوانویس ممکن است برای هر شرکت بسته به زمینه کاری متفاوت باشد. شما باید به دنبال آن مهارتهایی باشید که با نقش شغلی شما مطابقت دارند بنابراین شما باید مهارتهای رزومه خود را مطابق با پست شغلی مورد نظر تنظیم کنید.
- صلاحیت تحصیلی: بخش آموزش از شغلی به شغل دیگر متفاوت بوده و عموما کوتاهترین بخش رزومه است. یادتان باشد که تجربه تحصیلی شما با شرایط شغلی که برای آن رزومه ارسال میکنید مطابقت داشته باشد.
- سرگرمیها و علایق: این بخش بیانگر علایق و سرگرمیهای یک فرد در محیط خارج از کار است. افزودن دستاوردهای فوق برنامه که با شغل مورد نظر مطابقت داشته باشد یک امتیاز مثبت خواهد بود.
پرسش و پاسخ تکمیلی