
وقتی نوبت بهینه سازی موتور جستجو میرسد، محتوا کلید موفقیت است. مسئله این است که، در حالی که سئوی فنی وجود دارد، گوگل بارها و بارها بر آن تأکید کرده است: آنچه سایت شما واقعاً لازم دارد تا مورد علاقه گوگل باشد، انتشار محتوای مفید و با کیفیت بالا است. اما دقیقاً چه چیزی به عنوان نشانه ای از محتوای با کیفیت بالا به حساب میآید؟ در ادامه پنج راهنمای رتبه بندی محتوا در گوگل را بررسی خواهیم کرد.
۱- محتوای دارای لینک زیاد
لینک ورودی، قدیمیترین راه رتبه بندی محتوا در گوگل است. از زمان راه اندازی گوگل، لینکهای ورودی هسته اصلی الگوریتم رتبه بندی آن بودند و در حالی که گوگل به طور مکرر دهها و حتی صدها قانون دیگر به الگوریتمهای خود اضافه کرده است، لینکهای ورودی همچنان قدرتمندترین آنان هستند. قبلاً خیلی ساده تر بود: هرچه بیشتر، بهتر!
وقتی صاحبان وب سایتها این موضوع را متوجه شدند، صفحات نتایج جستجوی گوگل به شدت دستکاری شدند، بنابراین Google مجبور شد کار را سختتر کند. در حال حاضر این الگوریتمها انقدر پیچیده شده است که ما شک داریم حتی یک نفر وجود داشته باشد که روی بهینه سازی برای گوگل کار کند و کاملاً طرز کارکرد آن را بفهمد.

به طور کلی لینکهای خوب و بد وجود دارد، لینکهای طبیعی و غیر طبیعی وجود دارد، و لینکهای با قدرت بالا و با قدرت کم وجود دارد. برخی از لینکها ممکن است شما را به پایین بکشانند و برخی دیگر شما را به بالای نتایج ببرند.
اکنون، تمام اینها به یک چیز برمیگردد: شما تا آنجا که ممکن است به لینکهای مطالب مهم و طبیعی نیاز دارید. به عبارت دیگر، باید محتوای قابل لینک دادن ایجاد کنید. این جایی است که تولید کننده محتوا میتواند نقشی اساسی ایفا کند: در واقع ما قدرت ایجاد محتوایی را داریم که لینکها را جذب میکند.
محتوای قابل لینک چیست؟
برای محتوای قابل لینک شدن تعریف واحدی وجود ندارد. محتوای آموزشی لینکهای معلمان را به خود جلب میکند، محتوای عجیب و غریب لینکهایی را از رسانههای دیگر و جمعهای بحث و گفتگو و محتوای نوآورانه ممکن است از قشر روزنامه نگاران لینک بدست آورد. پس هیچ قانون مشخصی وجود ندارد، بنابراین این بستگی دارد که شما تحقیقات خود را به خوبی انجام داده باشید و البته در بیشتر موارد، به شانس شما هم بستگی دارد.
۲- ارتباط معنایی کلمات محتوا
در واقع، این مورد باید شماره 1 باشد. البته لینکها را فقط به این دلیل که مورد جدیدتری است در ابتدا آورده ایم، نشانهای که گوگل هنوز همواره در حال تغییر آن هست. سالها پیش، چندین بار افزودن یک کلمه کلیدی خاص در یک مقاله یا یک صفحه برای گوگا کافی بود که آن محتوا را منطبق بر درخواست جستجوی مرتبط بداند. بدیهی است که این راه به راحتی قابل دستکاری بود، بنابراین گوگل سخت تلاش کرده است تا نشانههای مرتبط بودن خود را بهبود بخشد.
بله، پس هیچ نشانه واحدی وجود ندارد، بنابراین، مانند لینکهای ورودی، ما در مورد گروهی از نشانهها صحبت میکنیم. اما به عنوان نویسندگان متن، در اینجا کنترل بیشتری داریم، زیرا در واقع محتوا را تولید میکنیم. به لطف معرفی ارتباط معنایی، یکی از بزرگترین پیشرفتها در الگوریتمهای مرتبط بودن محتوا در گوگل پیاده سازی شده است که به گوگل کمک میکند تا هر پرسشی را در متن بفهمد به کاربر نشان دهد.
جست و جوی معنایی میتواند به نویسندگان محتوا کمک کند تا محتوای دارای تحقیق بهتر و مرتبط تر تولید کنند، همانطور که به گوگل در محاسبه الگوریتمهای مرتبط بودن یم محتوا کمک میکند. الومحتوا پلتفرم تولید محتوای عالی است که به شما کمک میکند محتوای مرتبط تری که بیشتر با انتظارات گوگل و کاربرانش مطابقت داشته باشد ایجاد کنید.
سایر الگوریتمهای مرتبط بودن محتوا در Google که به راحتی درک درستی از آنها وجود ندارد اما باز هم لازم است از آنها آگاهی داشته باشید شامل موارد زیر هستند:
به روزرسانی Google Hummingbird
به روزرسانی Google BERT
۳- طول محتوا؛ یکی از اصلیترین فاکتورهای رتبه بندی محتوا در گوگل
این مورد هم از آن فاکتورهایی است که باعث میشود شکها و بحثهای زیادی در جایگاه سئو ایجاد شود. با این که ما هرگز پاسخ قطعی را نخواهیم فهمید، اما طبق مطالعات متعدد تحقیقاتی به نظر میرسد که گوگل به محتوای بلند بالا علاقه دارد.
استدلال میشود که محتوای طولانی ممکن است لینک ورودی بیشتری ایجاد کند و از این رو باعث رتبه بالاتر داشتن آن شود. در هر صورت، خواه نشانه رتبه بندی مستقیم باشد یا صرفاً راهی برای ایجاد محتوای قابل لینک بیشتر، به نظر میرسد که محتوای بلند بالا یکی از بهترین راهها است.

همیشه با توجه به موضوع محتوای خود طول متن آن را انتخاب کنید، اما به عنوان یک قاعده کلی، اگر بین نوشتن یک مقاله 1000 کلمه ای و یا سه مقاله 200 کلمه ای حق انتخاب دارید، گزینه طولانی تر را انتخاب کنید.
با این حال، اگر احساس میکنید مقاله شما در حال تبدیل شدن به یک کتاب 5000 کلمه ای است، وقت آن است که آن را تبدیل به چند سری محتوا کنید. سرانجام، اگر احساس میکنید که یک سوال هدف را در مقاله 500 کلمه ای خود به طور کامل پوشش داده اید (این اغلب هنگامیرخ میدهد که به پرسشهای بسیار خاص / محدود بپردازید)، بیشتر از آن تلاش نکنید. یک مقاله مفید که به وضوح به یک سوال پاسخ میدهد بهتر از یک محتوای بلند بالا است که فقط برای زیاد بودن تعداد کلمات نوشته شده است.
۴- مطابقت دقیق کلمه کلیدی
در حالی که گوگل فراتر از صرفا مطابقت دقیق کلمات کلیدی حرکت کرده است و اکنون میتواند ارتباطات را فراتر از رشتههای کلمه ای درک کند، وارد کردن کلمه کلیدی در متن مورد نظر شما هنوز هم مهم است. این به ما میگوید که گوگل هنوز به دنبال کلمات کلیدی است، بنابراین تحقیق و بهینه سازی کلمات کلیدی هنوز مهم است.
۵- تعامل برانگیزی محتوا
در واقع گوگل هرگز تأیید نکرده است که آنها از تعامل در صفحه (کاری که مردم پس از ورود به صفحه شما انجام میدهند) به عنوان یک عامل رتبه بندی محتوا در گوگل استفاده میکنند. بله متوجهیم که چرا این ممکن است تصمیمیدشوار برای آنها باشد. اگر کاربران فوراً صفحه را ترک کنند، آیا این به معنای بی فایده بودن محتوا است؟ یا آیا بدان معنی است که صفحه آنقدر عالی بوده که مردم بلافاصله جوابی مورد نظر را پیدا کردهاند و کاملاً از آنچه خواندهاند راضی هستند؟
سوال فوق هم معیار “نرخ جست و جو” و هم “زمان حضور در صفحه” را به عوامل سوال برانگیز کیفیت محتوا تبدیل میکند. با این حال، برای غول جستجو نادیده گرفتن درصد رضایت کاربر، چشم پوشی بزرگی خواهد بود، با توجه به اینکه آنها دارای Google Analytics هستند، که دادههای زیادی را برای بررسی به کاربران میدهد چه برسد به خودشان!

نظریههای زیادی وجود دارد که میگوید گوگل از برخی معیارهای تعامل کاربر به عنوان یک عامل رتبه بندی محتوا در موتور جستجوی خود استفاده میکند، اما این عوامل هرگز معیارهای مطلق نیستند. به غیر از ایجاد محتوای کاملاً مفید، تولیدکنندگان محتوا نمیتوانند کار بیشتری برای تأثیر بر تعامل کاربر انجام دهند. اما همیشه ایده خوبی است که تجزیه و تحلیل سایت را مشاهده کنند و عملکرد محتواها را پیگیری کنند.
نتیجه گیری در خصوص رتبه بندی یک محتوا در موتور جستجوی گوگل
البته که فاکتورهای بیشتری وجود دارد که به گوگل کمک میکند تا مرتبط ترین نتایج جستجو را ارائه دهد ولی هر زمان که کاربر دکمه “جستجو” را کلیک کند، به احتمال زیاد صدها (حداقل 200) فاکتور بررسی شده و در حال پخش است. بسیاری از نتایج را میتوان با عوامل سئو مدیریت کرد، اما محتوا هنوز پایه و اساس است.
یک تولیدکننده محتوا نمیتواند بر تمام جنبههای بهینه سازی موتور جستجو تأثیر بگذارد. هنوز عناصر فنی برای کشف وجود دارد (از جمله مهمترین موارد مانند معماری سایت و پیوند داخلی). و فاکتورهای رتبه بندی قدرتمند برای محتوا وجود دارند که از دسترس بهینه ساز خارج هستند، مانند شخصی سازی و بومیسازی. کاری که شما به عنوان یک تولید کننده محتوا و بازاریاب محتوا میتوانید انجام دهید این است که یک پایه و اساس مهم را برای داشتن یک محتوا با رده بالا پیاده سازی کنید.
پرسش و پاسخ تکمیلی