هرس محتوا؛ برای ارتقای رتبه در موتورهای جستجو

  • نویسنده : امید ابوالحسنی
  • زمان مطالعه : 15 دقیقه
  • تاریخ انتشار : 1400/08/07
هرس محتوا؛ برای ارتقای رتبه در موتورهای جستجو

فرایند هرس محتوا شامل حذف محتوای منسوخ و کم کاربرد است که بر وب سایت شما تأثیر می‌گذارد. با خلاص شدن از شر این مطلب مرده، فضایی برای شکوفایی سایر محتواها ایجاد می‌کنید. به این ترتیب می‌توانید سلامت کلی و عملکرد وب سایت خود را افزایش دهید! وقتی مردم درباره محتوا و SEO فکر می‌کنند، همیشه بر ایجاد محتوای جدید متمرکز هستند. اما مردم مطالب موجود خود و تأثیر آنها بر عملکرد SEO وب سایت خود را فراموش می‌کنند. در حالی که ممکن است اینطور به نظر نرسد، ممکن است رتبه بندی شما پس از حذف محتوا بسیار بهتر شود.

هرس محتوا چیست؟

این کار بسیار شبیه به هرس کردن یک درخت است با برداشتن شاخه‌ها و برگ‌های مرده، سلامت کلی درخت را افزایش می‌دهید و مطمئن می‌شوید که تمام انرژی آن به قسمت‌هایی که می‌خواهید رشد کند می‌رود.این کار از نظر مفهومی ‌منطقی است اما چه نوع محتواهایی محتوای مرده در نظر گرفته می‌شود؟ پاسخ: مطالبی که ارزش خود را از دست داده اند و دیگر حاوی توصیه‌های موثر نیستند. نمونه‌هایی از محتوا که معمولاً هرس می‌شوند:

  • صفحات با اطلاعات قدیمی
  • صفحاتی که ترافیک یا مشارکت دریافت نمی‌کنند و هرگز دریافت نخواهند کرد.
  • صفحات با محتوای تکراری

هدف از هرس محتوا دو چیز است: پاکسازی محتوایی که به دلیل کیفیت پایین می‌تواند به رتبه وب سایت شما آسیب برساند و سازماندهی مجدد محتوا به طوری که منطقی به نظر برسد و مثلا خوب است مطالبی را که بسیار شبیه هستند را در یک صفحه مجتمع کنید. برای هرس محتوا سه کار باید انجام دهید:

ابتدا، اگر محتوا را برای SEO هرس می‌کنید، می‌توانید از ردیابی کلمات کلیدی استفاده کنید (کلمات کلیدی مربوط به موضوعات خود را ردیابی کنید) تا صفحاتی را شناسایی کنید که به رتبه شما آسیب می‌رساند و سپس می‌توانید سازماندهی مجدد انجام دهید.

هرس محتوا

در ادامه، روی مسیر بازدید کننده خود از سایتتان متمرکز شوید و ببینید شکاف محتوای شما کجاست و چگونه می‌توانید محتواهایی را که در حال حاضر دارید را در قسمت‌های بهتری از قیف بازاریابی جا دهید.

سوم، اطمینان حاصل کنید که وقتی محتوایی را حذف می‌کنید، آدرس‌های اینترنتی که از بین رفته اند را نیز به محتوای جدید هدایت می‌کنید تا مشتریان خود را به یک صفحه خارج از دسترس ارسال نکنید.

چرا باید به هرس محتوا اهمیت دهید؟

شما می‌خواهید وب سایت شما دارای محتوایی باشد که به کیفیت و مفید بودن کلی آن کمک می‌کند. چرا؟ به چهار دلیل:

  • کیفیت کلی بهتر: با هرسِ مطالبی که هیچ ارزشی ندارند، کیفیت کلی محتوای خود را افزایش می‌دهید.
  • توزیع بهتر قدرت پیوند: با هرس محتواهایی که هیچ ارزشی ندارند، مطمئن می‌شوید که قدرت پیوند شما فقط به صفحاتی می‌رود که دارای پتانسیل بالایی هستند.
  • تجربه کاربری بهتر: این منجر به یک تجربه کاربری خوب برای بازدیدکنندگان شما می‌شود – که برای موتورهای جستجو نیز اهمیت بیشتری یافته است.
  • هزینه کرد عاقلانه بودجه: طبیعتا شما خواستار آنید که خزنده‌های موتور جستجو بودجه را در صفحاتی صرف کنند که واقعاً برای عملکرد SEO وب سایت شما اهمیت دارد (این مورد بیشتر در مورد وب سایت‌هایی با 10 هزار صفحه و بیشتر صدق می‌کند).

ما می‌دانیم که گوگل بیشتر آدرس‌هایی را که آنها مهم می‌دانند، را مدام توسط ربات‌های خزنده پیمایش می‌کنند. ما معتقدیم که صفحه ای که بیشتر خزیده شود، باعث افزایش جستجوی ارگانیک می‌شود. بنابراین، حذف صفحاتی که محتوای کم یا بی ارزشی دارند می‌تواند به گوگل کمک کند وقت خود را در صفحات مهم تر شما صرف کند. امروزه رویکرد متفاوتی نسبت به گذشته باید اتخاذ کرد که در آن تعداد زیادی صفحه برای تعداد زیادی از کلمات کلیدی تولید میکردیم. امروزه باید بیشتر محتواهای شبیه به هم را تجمیع کرد و به قطعات جامع تر و معتبرتر تبدیل شود. برای خوانندگان شما بهتر است.

آیا هرس محتوا فقط برای وب سایت‌های بزرگ مفید است؟

هر چند هرس محتوا برای وب سایت‌های بزرگتر (10000 صفحه و بیشتر) اهمیت ویژه ای دارد، اما برای وب سایت‌های کوچک نیز توصیه می‌شود. صرف نظر از اندازه وب سایت شما، همیشه مطلوب تر است بازدیدکنندگان اطلاعات به روز و مفید حول یک موضوع را یکجا دریافت کنند.

آینده نگری و عدم نیاز به هرس محتوا

با برنامه ریزی دقیق برای طراحی محتوا ، می‌توانید نیاز به هرس محتوا در آینده را کمتر کنید. برای مثال، قبل از افزودن سال به URL، دوباره بررسی کنید. اگر می‌دانید که محتوا قرار است سال آینده به روز شود، نمی‌خواهید در آن مقاله سال 2018 ذکر شده باشد. یک قانون طلایی این است که از سال در نشانی اینترنتی استفاده نکنید که بتوانید در سال های بعد هم آن را بروز کنید. اگر سال را اضافه کنید، عملاً تاریخ انقضا را به محتوای خود اضافه کرده‌اید.

هر چند وقت یکبار باید مطالب خود را هرس کنید؟

هرس محتوا باید به طور مداوم انجام شود. هرس کردن محتوا باید بخشی از لیست وظایفی باشد که به صورت ماهانه انجام می‌دهید. چرا؟ زیرا وقتی روی محتوای خود کار می‌کنید، ممکن است وضعیت و عملکرد آن را نیز زیر نظر داشته باشید. بهتر است هرس محتوا را به صورت منظم انجام دهید نه اینکه فقط یک یا دو بار در سال هرس سنگین رو کل محتوای خود انجام دهید.  به عنوان یک قاعده کلی، توصیه می‌کنیم ارزیابی کنید که چه محتوایی را می‌توان هر 6 ماه یکبار برای وب سایت‌های تا 1000 صفحه هرس کرد.

هرس مطالب محتوایی

توصیه می‌کنیم این کار را هر 3 ماه یکبار برای وب سایت‌های بزرگتر انجام دهید. از این دستورالعمل‌ها به عنوان نقطه شروع استفاده کنید. برای اینکه بتوانید هرس محتوا را به صورت ماهانه انجام دهید، ابتدا باید یک چرخه کامل هرس محتوا را طی کنید، همانطور که در زیر توضیح داده شده است.

فرایند هرس محتوا شامل سه مرحله است:

  • ارزیابی موجودی محتوا – ایجاد یک نمای کلی از تمام محتوای سایت‌تان
  • حسابرسی محتوا – ارزیابی عملکرد محتواهایتان
  • تصمیم گیری در مورد محتوا یعنی تصمیم بگیرید که با محتوای ضعیف چه کار کنید. گزینه‌هایی غیر از حذف آن نیز وجود دارد

مرحله 1: موجودی محتوا

با استفاده از پلاگین‌ها یا سایت‌های مختلف، یک لیست کامل از همه محتوای خود تهیه می‌کنید. فراموش نکنید که محتوا شامل تصاویر، فیلم‌ها و فایل‌های PDF هایتان نیز هست. این لیست را با ابزارهای تجزیه و تحلیل وب، کنسول جستجوی گوگل و ابزارهای Bing Webmaster و داده‌های بک لینک از یک ابزار مانند Ahrefs تکمیل کنید. موارد تکراری زیادی وجود خواهد داشت، بنابراین آنها را فیلتر کنید. در انتها یک نمای کلی از همه محتوای خود، شامل URL‌های منحصر به فرد، خواهید داشت.

برای هر مورد، موارد زیر را چک کنید:

  • هدفی که می‌خواهید به واسطه این محتوا به آن برسید.
  • مخاطبان هدف آن محتوا
  • عبارت‌های جستجویی که باید محتوا برای آنها رتبه بندی شود.

این امر در مرحله بعدی یعنی حسابرسی محتوا مفید خواهد بود. قبل از قضاوت در مورد هرگونه محتوای صفحه، ابتدا از خودتان بپرسید: آیا این محتوا خواننده را به وجد خواهد آورد؟ بعد از آن به ارزیابی هدف از مقاله می‌پردازیم. آیا مقاله مربوط به نام تجاری است؟ آیا با نیازهای تجاری، اطلاعاتی خواننده متناسب است؟ یا خواننده را نسبت به کسب و کار و ارزش‌های ما آگاه می‌کند؟ مهمتر از همه، آیا قبلاً در مورد این موضوع بحث کرده ایم؟

تولید مقاله – آیا ما شکاف محتوایی داریم؟

مقالات تکراری را با هم ادغام کنید. چندین بار در مورد یک موضوع صحبت نکنید، اما جنبه‌های مختلف حیاتی یک موضوع کلی را باید پوشش دهید تا شکاف محتوایی وجود نداشته باشد. یک مقاله را مجدداً طراحی کنید. مقالات تکراری را پس از یک بازبینی قوی حذف کنید. صرف نظر از انتخاب‌های ما، پیوندهای داخلی را مرتب می‌کنیم و پس از افزودن، ادغام، استفاده مجدد، مبادله یا حذف مقاله تغییر مسیرهای لازم را ارائه می‌دهیم تا بازدید کننده در سایت ما سردرگم نشود.

مرحله 2: حسابرسی محتوا

در حین حسابرسی محتوا، به عملکرد محتوای خود نمره می‌دهید. از فهرست موجودی محتوا را از مرحله 1 استفاده کنید. عملکرد کلی (بازدیدها و تغییرات 12 ماه گذشته) را تفسیر کنید.  برای صفحات، میزان ترافیک و تبدیل‌ها را در ابزار تجزیه و تحلیل وب خود خواهید یافت. با استفاده از Ahrefs، می‌توانید تعداد دامنه‌های خارجی را که به یک URL پیوند دارند، پیدا کنید.

عملکرد محتوا در رسانه‌های اجتماعی

می‌توانید تعداد اشتراک گذاری و لایک‌ها را در ابزاری مانند BuzzSumo پیدا کنید. بازدیدها و تبدیل‌ها در ابزار تجزیه و تحلیل وب خود خواهید یافت.

در مورد قدیمی و منسوخ بودن اطلاعات، در ابتدا باید این مورد را برای همه محتوای خود بررسی کنید. برای سهولت ، می‌توانید از نتایج جستجوهای هوشمند گوگل استفاده کنید.

هرس محتوایی در سایت

مشخص کنید که آیا برخی از صفحات شما محتوای کم و بی ارزش دارد یا نه. با استفاده از ابزار Screaming Frog و جستجوی صفحات با تعداد کم کلمات، می‌توانید محتوای کم حجم و بی ارزش را پیدا کنید.

صرف نظر از اینکه آیا محتوای دیگر را همخوانی می‌کند یا نه

وقتی کلمات کلیدی زیادی در محتواهای مختلفی تکرار شده اند و نطمی وجود نداشته باشد، یک موتور جستجو مانند گوگل نمی‌تواند تشخیص دهد که کدام محتوا رتبه بالاتری داشته باشد. باید با جستجو در بین تگ‌های تیتر و توضیحات متا، این موارد را سامان دهی کنید. بسیاری از اطلاعات مورد نیاز شما از Google Analytics و Google Search Console قابل دسترس است.

مرحله 3: تصمیم گیری در مورد سرنوشت محتوا (حذف، بازنگری و …)

اکنون که محتوای خود را ارزیابی کرده اید، صفحه گسترده را مرور کرده و همه محتویات را به شکل های زیر علامت گذاری کنید:

  • به طور کلی هیچ ترافیکی دریافت نمی‌کند.
  • ترافیک ارگانیک دریافت نمی‌کند.
  • پیوندهای داخلی و خارجی کمی ‌دارد.
  • عملکرد ضعیفی در رسانه‌های اجتماعی دارد.
  • اطلاعات قدیمی شده اند.
  • حاوی محتوای کم حجم و بی ارزش است.
  • تکراری است.

همه اینها کاندیداهای احتمالی هرس هستند (یعنی هر صفحه ای از سایت شما که یکی از موارد بالا در موردش صدق کند، می‌تواند حذف شود). اما قبل از اینکه به سراغ حذف کلی صفحه بروید، به یاد داشته باشید که جایگزین‌هایی برای حذف وجود دارد مثل بهبود آن محتوا یا حذف ایندکسِ آن.

بهبود محتوا

همه محتوای شما مستحق حذف شدن نیستند. ممکن است بتوانید با انجام برخی از تکنیک های سئو مانند بازسازی عنوان، ایجاد توضیحات متا و یا سرفصل‌ها، با افزودن چند بخش در مورد پیشرفت‌های اخیر و حذف بخش‌های قدیمی‌، آن را به حالت اولیه بازگردانید. هرس کردن اغلب یک ایده عالی است، اما توصیه می‌کنم قبل از حذف کلی محتوا، برخی از جایگزین‌ها را امتحان کنید. گاهی اوقات محتوا خوانده نمی‌شود زیرا در عمق سایت شما دفن شده است.

هنگامی‌که آماده حذف محتواهای مشکل دار شدید، یک چک لیست دقیق از کل مراحل خود تهیه کنید. هر نشانی اینترنتی باید تغییر مسیر داده و هر پیوند خراب باید اصلاح شود را ثبت کنید. نادیده گرفتن این موارد کوچک می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند و بر ترافیک شما تأثیر می‌گذارد.

پیرایش، به روز رسانی و انتقال محتوا

همچنین می‌توانید محتوا را با آراسته کردن، به روزرسانی و انتقال آن به بخش پرسش‌های متداول مجدداً مورد استفاده قرار دهید. یا می‌توانید محتوای یک موضوع را از چند صفحه ضعیف در یک صفحه قوی ادغام کنید. اگر محتوا قدیمی‌ است، اما همچنان برای نگهداری مفید است، چک کنید که آخرین بار که به روز شده است. اگر منابعی دارید که به روزتر هستند، به آنها پیوند دهید.

مردم اغلب فکر می‌کنند هرس محتوا همان حذف محتوا است، اما گزینه‌های بسیار دیگری برای هرس محتوا وجود دارد. تجمیع محتوا یا تبدیل چهار یا پنج قطعه از محتواهای کم بازدید به یک محتوای ژرف یا به عنوان بخش‌های اضافی از یک راهنما یا پست وبلاگ می‌تواند یک شیوه مناسب هرس کردن باشد.

ایندکس نکردن محتوا

شرایطی وجود دارد که در آن محتوا برای موتورهای جستجو بی فایده است، اما برای بازدیدکنندگان مفید است. به عنوان مثال تگ‌های وبلاگ را در نظر بگیرید: وقتی از آنها به درستی استفاده می‌شود، راه مفیدی برای حرکت در یک وب سایت است، در حالی که صفحات خود از نظر SEO هیچ ارزشی ندارند. هرس محتوا را باید مرحله به مرحله انجام داد. پس از انجام حسابرسی، لیستی از صفحات برای هرس کردن دارید.

حذف و هرس بعضی از محتواها

با این حال، شما نمی‌خواهید همه آن صفحات را فوراً حذف کنید، اما بهتر است آنها را طبقه بندی کنید. شما باید محتواها را سه دسته کنید و ابتدا مواردی را که در بدترین وضع هستند اصلاح یا بهبود دهید. سپس 1-3 هفته منتظر بمانید و ببینید آیا بهبودی رخ می‌دهد یا خیر. سپس، اصلاحات و بهبودهایی را برای دسته بعدی ارائه می‌دهید. شما می‌توانید با ترکیب همه عوامل، دسته بندی بهینه را پیدا کنید:

عواملی مثل ترافیک، پیوندهای پشتیبان، سیگنال‌های تعامل و غیره. به عنوان مثال، یک دسته که شامل صفحات با ترافیک کم یا بدون ترافیک، اما همراه با برخی پیوندها است. دیگری شامل صفحاتی است که هیچ بک لینکی ندارند و اصلا ترافیک ندارند و غیره.

نکته ای در مورد حذف محتوا

به خاطر داشته باشید که با حذف محتوایی که کارایی کافی را ندارد هم ترافیک ارگانیک شما می‌تواند ضربه بخورد. مراقب باشید و همه چیز را یکجا حذف نکنید. با تمرکز بر محتوایی که بدترین عملکرد را دارد، به صورت مرحله ای جلو بروید و چند هفته ای صبر کنید.

بر مطالب قدیمی نظارت کنید و برای به روزرسانی آن‌ها برنامه ریزی کنید. می‌توانید موعد نظارت بر مطالب را در تقویم خود تنظیم کنید. برای مثال لیست بهترین دانشگاه ها را که سالیانه به روز می‌شود، در نظر بگیریم. آنها از قبل می‌دانند که تغییرات محتوا در راه است و بنابراین همواره در یک تاریخ به محتوا برای به روز کردن آن مراجعه می‌کنند.

جمع بندی

اگر می‌خواهید درخت سالمی از محتواهای کارآمد ‌داشته باشید، باید آن را مرتباً هرس کنید. برای سالم ماندن باید شاخه‌ها و برگهای مرده را بردارید. این اطمینان می‌دهد که تمام انرژی آن به سمت شاخه‌ها و برگهایی که باید رشد کنند می‌رود.

همین امر در مورد وب سایت شما نیز صدق می‌کند: همچنین نیاز به تعمیر و نگهداری دارد. ممکن است بگویید که “نگهداری محتوا” فقط روش دیگری برای بیان هرس محتوا است. وب سایت خود را به خوبی حفظ کنید، و از مزایای آن بهره مند خواهید شد.

پرسش و پاسخ تکمیلی

سفارش فوری تولید محتوا

تعداد کلمه و مقاله را وارد کنید تا سفارش شما محاسبه شود

درصد تخفیف : 0%
قیمت هر مقاله0 تومان
قیمت کل0 تومان
قیمت با تخفیف0 تومان
پرداخت

با ما گفتگو کنید