چرخه تولید محتوا چیست؟

  • نویسنده : سمیرا فهیمی
  • زمان مطالعه : 17 دقیقه
  • تاریخ انتشار : 1400/09/09
چرخه تولید محتوا چیست؟

بسیاری از کسب و کارهای بزرگ و تمامی مراکز بازاریابی که عملکرد اصلی آنها حول محور دیجیتال مارکتینگ و تکنیک‌های مختلف بازاریابی می‌گردد،  باید برای رشد و ارتقای فعالیت‌های خود و همچنین رسیدن به هدف نهایی، یک برنامه ریزی و هدف گذاری بسیار درست داشته باشند. اگر بخواهیم از کلمات بسیار پیچیده و دشوار  استفاده نکنیم، باید گفت تمامی مراکز مربوط به بازاریابی یک هدف خاص برای طی کردن مسیر تولید محتوای خود دارند.

علت اینکه چرا انقدر تولید محتوا در فعالیت‌های مربوط به دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی مهم است، به این موضوع برمی‌گردد که در واقع انتقال تمامی داده‌ها و اطلاعات از طریق محتوا به مخاطبین انجام می‌شود. در صورتی که محتوای با کیفیت برای مراکز این چنینی وجود نداشته باشد، رشد و ارتقاء نیز وجود نخواهد داشت.

بنابراین مراکز بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ یا هر کسب و کار دیگر، یک برنامه ‌ریزی کامل برای تولید محتوا ایجاد می‌کنند؛ در اصل از اول تا انتهای این برنامه ریزی را چرخه تولید محتوا می‌گویند. در این مطلب از مجموعه الومحتوا قصد داریم دربارۀ چرخه تولید محتوا و ویژگی‌ها و خصوصیات آن به طور کامل صحبت کنیم. بنابراین تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.


چرخه تولید محتوا چه کاربردی دارد؟

چرخه تولید محتوا یک عملکرد ساده و راحت نیست که بتوان با یک مطالعۀ سرسری و ساده از پس آن برآمد. معمولاً این فرآیند نیاز به برنامه ریزی‌های دقیق و مدتی تفکر دارد. بنابراین یک استراتژی خاص لازم است که چرخه تولید محتوای دقیقی ایجاد شود. این استراتژی باید به قدری دقیق باشد که بتواند در مدت زمان معین شده، مرکز مورد نظر که ممکن است یک شبکۀ بازاریابی یا کسب و کار فعال باشد را به هدف اصلی خود برساند.

طی یک چرخه تولید محتوا، شما به طور کامل هدف ‌گذاری می‌کنید و مخاطبان خود را مشخص می‌کنید. از چرخه تولید محتوا در نهایت برای تأثیرگذاری بیشتر بر مخاطبین کمک می‌گیرید. این چرخه تولید محتوا می‌تواند در مراحل پایانی حتی میزان سودآوری شما را نیز مشخص کند.

بنابراین یادگیری این مراحل پیچیده اما کاربردی، در نهایت می‌تواند بهترین سود را نصیب کسب و کار شما کند. شما در این مرحله به طور کامل دربارۀ فعالیت‌هایی که باید در زمینۀ چرخه تولید محتوا انجام دهید، اطلاعات بسیار زیادی به دست می‌آورید و مطمئن می‌شوید که برای طی کردن مسیر کسب و کار خود در راه درستی قرار گرفته‌اید یا خیر.

چرخه تولید محتوا

حال برای تحقیق در مورد چرخه تولید محتوا چه کارهایی می‌توان انجام داد؟

در اولین مرحله، شما می‌توانید خیلی ساده موضوع کسب و کار را به طور دقیق و اصولی بررسی کنید. به عنوان مثال، بازار رقبا را به طور جزئی مورد بررسی قرار دهید و ببینید که بازار کسب و کار شما در داخل و خارج از کشور در چه وضعیتی قرار دارد و میزان درآمد داخلی و واردات و صادرات و تمامی این موارد را بررسی کنید.

در مرحلۀ دوم در نظر بگیرید که دسته ‌بندی مخاطبان شما به چه صورت است، مخاطبان شما برای دریافت یا خرید چه مواردی یا چه محصولی با شما در ارتباط هستند و در کل چه مواردی ارتباط میان شما و مخاطب است.

در مرحلۀ سوم سعی کنید از دیدگاه مخاطب به موضوع کسب و کار خود نگاه کنید. اگر شما جای کاربر بودید چه چیزی را در صفحات گوگل جستجو می‌کردید یا به دنبال چه چیزی بودید. پاسخ به این سؤال‌ها می‌تواند نتیجه را برای شما روشن‌تر کند.

در مرحلۀ آخر سعی کنید با همکاران آگاه خود در این زمینه مشورت کنید. این موضوع نیز می‌تواند برای دیده شدن شما و کسب و کار شما بسیار مفید باشد.


مراحل چرخه یا سیکل یک محتوا

همانطور که می‌دانید، برای هر کسب و کار چرخه تولید محتوا وجود دارد و ممکن است به مرور زمان این چرخه‌های تولید محتوا با ایده‌های تکراری به یک سو متمایل شوند. مسیر مشابه برای کسب و کارهایی که فعالیت یکسانی دارند سبب می‌شود عملکرد آنها نیز طی اجرای چرخه تولید محتوا مثل یکدیگر باشد. از این رو در نتیجۀ کار هیچ کدام از آنها برتری خاصی نسبت به یکدیگر نخواهند داشت. این موضوع اصلاً برای کسب و کار و توسعۀ آن مفید نیست. بنابراین همواره سعی کنید نه تنها به اجرا و تهیۀ یک چرخه تولید محتوا بپردازید، بلکه در هر مرحله ایده پردازی را نیز در نظر بگیرید.

اگر شما برای انجام هر کاری ایده‌های نابی در نظر گرفته باشید، نتیجۀ کار شما نیز کاملاً متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، ایده‌های بسیار زیادی برای بازاریابی محتوا وجود دارد که شما می‌توانید با توجه به نوع کسب و کار خود، آنها را عملی کنید. سعی کنید معمولاً ایده‌هایی را برای چرخه تولید محتوا ایجاد کنید که تأثیرگذاری بسیار بالایی نیز داشته باشند.


۱- ایجاد چرخه تولید محتوا (Content Curation)

همانطور که گفته شد، ایجاد چرخه تولید محتوا نیازمند بررسی دقیق و زمان است تا بتوانید برنامه ریزی کلی را برای مسیر کسب و کار خود در نظر بگیرید و محتوای با کیفیت تولید کنید.

در اولین مرحله شما باید به طور کامل در زمینۀ چرخه تولید محتوا تحقیق کنید که در بخش قبلی در این باره به طور کامل صحبت کردیم. بعد از اینکه تحقیق خود را به پایان رساندید، باید یک برنامه‌ ریزی منظم برای اجرای چرخه تولید محتوا داشته باشید. فراموش نکنید برای اینکه بتوانید برنامه ریزی خوب داشته باشید، اولین موردی که باید در نظر بگیرید، ارتباط و تعامل خوب محتوا با مخاطبانتان است.

تنها راه ارتباط شما با مخاطبان خود همین محتوایی است که تولید می‌کنید. بنابراین در صورتی که این محتوا ارزش و کیفیت لازم را داشته باشد، چرخه تولید محتوای شما مختل نخواهد شد و عملاً سودمند خواهد بود. بنابراین سعی کنید از راه‌های مختلف طی برنامه‌ ریزی دقیق، ارتباط و تعامل خود را با مخاطبان حفظ کنید و همواره از دیدگاه یک مشتری و مخاطب به محتوا بنگرید.

مرحلۀ بعدی، مرحلۀ اجرای محتوای شماست که مهم‌ترین مرحله است. زیرا شما باید هنگام اجرای چرخه تولید محتوا، طبق برنامه عمل کنید. به عنوان مثال، ابتدا محصول خود را از نظر کیفیت و آنالیز ساختار گوگل، بررسی کنید. سپس سعی کنید این محتوا را به کمک روش‌های مختلف بازاریابی نشر دهید. سعی کنید در ادامۀ کار، چرخه را به طور کامل بررسی کنید تا بتوانید به راحتی آن را تکرار کنید و مشکلی از بابت برنامۀ نهایی و نتیجۀ کار نداشته باشید.

۲- تولید محتوا (Content Production)

برای اینکه بتوانید یک تولید محتوای مناسب داشته باشید، سعی کنید از قبل هدف گذاری خوبی انجام دهید. به عنوان مثال، برای تولید محتوای خود برنامه ‌ریزی داشته باشید. موضوع محتوایی شما چیست و باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد و به چه سؤالاتی از کاربر پاسخ داده یا چه نیازی از کاربران را رفع می‌کند؟

پاسخ به این سؤال‌ها می‌تواند سبب شود شما یک محتوای کاملاً بهینه از نظر گوگل و مخاطب را تولید کنید. پس از اینکه متوجه شدید دقیقاً چه هدفی برای تولید محتوا دارید، حالا باید نوع تولید محتوای خود را مد نظر قرار دهید. شما قصد دارید چه نوع محتوایی تولید کنید و سبک نوشتن محتوای شما به چه صورتی است؟ تمامی این موارد را در نظر بگیرید.

در مرحلۀ بعد می‌توانید محتوای کامل و یونیک تولید کنید. محتوای شما باید ادغام شده با مطالب روز دنیا و امور مرتبط با کسب و کارتان باشد. همچنین ترکیبی از ایده‌های مختلف باشد که شما برای تولید محتوا در نظر گرفته‌اید. سپس با تبعیت از الگوریتم‌های گوگل و ایجاد یک محتوای سئو شده می‌توانید از کیفیت نتیجۀ کار خود راضی باشید.

۳- ایجاد فراخوان و تولید محتوا توسط کاربران (Content Creation)

تمامی مخاطبان و کاربران شما می‌توانند به نوعی با فعالیت کسب و کار و تولید محتوای شما در ارتباط باشند. در صورتی که شما مشتریان وفادار و کاربران فعال داشته باشید، اشتراک گذاری محتوا بین تمامی کاربران، پس از انتشار محتوای تخصصی (Content Creation) انجام خواهد شد. این اشتراک گذاری مفید می‌تواند سبب بیشتر دیده شدن محتوای تولید شدۀ شما شود. همچنین  کاربران می‌توانند دیدگاه خود را هنگام اشتراک گذاری مطالب ارسال کرده و به بیشتر دیده شدن محتوای شما کمک کنند.

سعی کنید برای این کار ارتباط بسیار مؤثری با مخاطبان خود داشته باشید. همواره تعامل خود را با مخاطبان خود حفظ کنید. از طریق فراخوان‌ها و اطلاعیه‌ها که برنامه ریزی آن را از قبل در چرخه تولید محتوا ایجاد کرده‌اید، آنها را نیز در این چرخه تولید محتوا سهیم کنید.

مرحله انتشار محتوا

۴- مرحله انتشار محتوا

مرحلۀ انتشار محتوا یکی از مراحل مهم چرخه تولید محتواست و تنها زمانی انجام می‌شود که شما از با کیفیت بودن محتوای تولید شده مطمئن باشید. سعی کنید قبل از آن اقدامی برای انتشار محتوا نکنید. اگر از طریق اطلاعیه‌ها یا فراخوان‌ها، انتشار محتوای با کیفیت را به مخاطبین خود اطلاع دهید، می‌توانید تأثیر بیشتری بر دیده شدن محتوا داشته باشید. محتوای شما علاوه بر مسائل مربوط به سئو، باید کاملاً جذاب باشد و از طرفی نیازهای مربوط به کاربر را نیز رفع کند.


۵- تحلیل و آنالیز محتوا

اگر پس از انتشار محتوا، به خوبی آن را نشانه ‌گذاری کنید، در بررسی و تجزیه و تحلیل آن با مشکل مواجه نخواهید شد. از برچسب گذاری‌ها برای تحلیل و بررسی محتوا استفاده کنید. علاوه بر این، آپشن‌های مختلف دیگری نیز وجود دارند که می‌توانید از طریق آنها، آنالیز کنید چه تعداد از طریق لینک وارد صفحۀ شما شده‌اند، چه تعداد افراد از محتوای شما بازدید کرده‌اند و چه شرکت‌های مهم و کسب و کارهای فعال دیگری محتوای شما را دیده‌اند.

سعی کنید تمامی مسائل را در بررسی جزئیات و آنالیز خود در نظر بگیرید. برای این کار برنامه‌ها و نرم افزارهای مختلفی همچون سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس و دیگر برنامه‌ها نیز وجود دارند که می‌توانید از آنها استفاده کنید. در اصل محتوای شما باید در عین جذاب بودن برای مخاطب، برای گوگل نیز سئو شده و به الگوریتم‌های گوگل توجه شده باشد.

تحلیل و آنالیز محتوا

۶- تکرار چرخه تولید محتوا و نگهداری و رشد آن

بسیاری از افراد تصور می‌کنند پس از اینکه محتوای خود را منتشر کردند، دیگر باید منتظر بازدیدها و بازخوردهای عالی باشند و لازم نیست کار دیگری انجام دهند. اما اینطور نیست. زیرا همزمان با شما، رقیبان دیگر نیز در حال تولید محتوا هستند و هر لحظه ممکن است چرخه تولید محتوای شما ارزش خود را از دست بدهد. برای جلوگیری از این کار بهتر است مواردی را رعایت کنید که در ادامه تمامی موارد را برای شما بیان می‌کنیم.


۷- ارتقاء و بازنویسی محتوا

اولین کاری که برای کسب و کار خود و همچنین رشد و ارتقای آن می‌توانید انجام دهید، بازنویسی محتوا پس از مدتی است. فراموش نکنید محتوای شما هیچ وقت صد در صد کامل نخواهد بود و همواره ایده‌هایی وجود دارد که می‌توانید با ترکیب کردن آنها با محتوای قبلی، به ارزش کار خود اضافه کنید. به عنوان مثال، امروزه دیگر محتواهای متنی به تنهایی برای جذابیت کار کافی نیست و بسیاری از افراد از لوگو موشن و گرافیک‌های خاصی برای جذابیت محتوا استفاده می‌کنند.

در صورتی که ایده‌هایی از این قبیل برای جذابیت محتوای خود پیدا کردید و با توجه به بازخورد محتوا، قصد بهبود آن را داشتید، می‌توانید این ویرایش را انجام دهید.


۸- به روزرسانی و نگهداری محتوای همیشه سبز

محتوا نمی‌تواند تا ماه‌ها یا سال‌ها برای تمامی مخاطبین مفید باشد و برای گروه مختلفی به کار گرفته شود، مگر اینکه به مرور زمان آپدیت شود و اطلاعات کافی و بروز به آن اضافه شود. برای اینکه بتوانید محتوای خود را همیشه برای تمامی کاربران مفید نگه دارید و در اصل محتوای شما همیشه سبز و کاربردی باشد، باید باز هم از دید کاربران به محتوای خود نگاه کنید. بهتر است بیشترین مطالبی که توسط کاربران جستجو شده است یا مطالبی که بازخوردهای زیادی داشته است را نیز به مرور به محتوای خود اضافه کنید تا از جذابیت آن کاسته نشود.


۹- مرحله حذف محتوا

معمولاً طی فرآیند چرخه تولید محتوا به مرحلۀ حذف محتوا می‌رسیم. مرحلۀ حذف محتوا هنگامی انجام می‌شود که محتوای تولید شده نمی‌تواند بیشتر از مدت زمان خاصی برای کاربر مفید باشد. به عنوان مثال، فایدۀ آن برای یک مدت کوتاه باشد و بعد از زمان خاصی دیگر کاربران این مطالب را جستجو نکنند. در این حالت باید محتوا را حذف کرد. البته تمامی محتواها این گونه نیستند و تنها برخی از آنها حذف می‌شوند. این حذف نیز باید با توجه به نظر مخاطب و الگوریتم‌های گوگل باشد که به سئوی وبسایت آسیبی وارد نشود.

مرحله حذف محتوا

۱۰- استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای ساخت موفقیت

این روش بسیار ساده است. سعی کنید علاوه بر صفحات گوگل و مطالب جستجو شده به سایر رسانه‌های اجتماعی نیز توجه ویژه‌ای داشته باشید. به عنوان مثال،  ببینید بیشتر افراد در اینستاگرام یا دیگر فضاهای مجازی چه چیزی را دنبال می‌کنند یا به چه چیزی علاقه دارند و آن را با مطالب و عبارت‌هایی که در گوگل جستجو شده‌اند، مقایسه کنید و ترکیبی از هر دو موضوع را در محتوای خود بگنجانید. به این طریق مطلب شما برای تمامی مخاطبان شما و افرادی که به عنوان مثال در اینستاگرام فعالیت می‌کنند مفید و جذاب خواهد بود و دامنۀ مخاطبان شما چند برابر خواهد شد.

 

۱۱- افزایش فعالیت‌های بازاریابی محتوا

شما به طورعادی می‌توانید یک فعالیت معمولی با استفاده از بازاریابی محتوا داشته باشید. اما برای اینکه بتوانید فعالیت خود را چندین برابر کنید، ابتدا تیم خود را بزرگتر کنید. با افرادی همکاری داشته باشید که مهارت بسیار زیادی دارند. سعی کنید یک فرد را برای بررسی رسانه‌های اجتماعی و بازدید‌ها و بازخورد پست‌ها تعیین کنید و افراد دیگری را برای بهبود بخشیدن به کیفیت محتوا مد نظر قرار دهید. سعی کنید در محتوای خود مطلب بسیار جذابی به کار بگیرید.

یعنی همزمان با ایجاد مطالب و محتوای با کیفیت سعی کنید کاری کنید که کاربران مدت زمان بیشتری را در وبسایت شما صرف کنند و همزمان کاربران، مطالب شما را بیشتر بین خود به اشتراک بگذارند و از آن استفاده کنند.


۱۲- ادامه چرخه تولید محتوا

یک چرخه تولید محتوا می‌تواند از ابتدای برنامه ریزی شروع شود و پس از انتشار و بازخورد؛ همچنان وجود داشته باشد و ادامه پیدا کند. در ادامه در صورتی که در بازۀ زمانی خاصی مفید نباشد، می‌تواند حذف شود. در صورتی که محتوای تولید شده حذف نشود، بهتر است با استفاده از اضافه کردن ایده‌های جذاب و محتواهای جالب بتوانید به طور پیوسته محتوا را به روز رسانی کنید تا همچنان مورد استقبال مخاطبان ودر نتیجه قرار گیرد. چرا که اکثریت الگوریتم‌های گوگل نیز به نظر مخاطبان توجه کرده و بنا به نیاز آنها به مقالات رنک می‌دهد.

به عنوان مثال وقتی ربات‌های گوگل متوجه شوند تعداد کاربر زیادی یک مطلب را سرچ کرده و مدت زمان مناسبی را صرف مطالعۀ آن می‌کنند؛ آن مطلب را مفید شمرده و در رنک‌های اول گوگل قرار می‌دهد. همچنین ربات‌های گوگل هر چند وقت یکبار به محتوا سر زده و در صورتی که همچنان کیفیت و جذابیت خود را حفظ کرده باشد، جایگاه آن راحفظ کرده یا به مراتب بالاتر ارتقاء می‌دهد.

عکس این موضوع نیز ممکن است؛ ربات‌های گوگل در صورت مشاهدۀ افت کیفیت و عدم توجه مخاطبان به آن محتوا، آن را به رنک‌های پایین‌تر گوگل می‌برد. از این رو شما می‌توانید این چرخه را به وسیلۀ تکنیک‌های گفته شده ادامه دهید و به این طریق  بازخورد وبسایت خود را افزایش دهید.


سخن پایانی

در این مطلب از مجموعه الو محتوا به طور کامل دربارۀ مراحل و ویژگی‌های چرخه تولید محتوا صحبت کردیم. در صورتی که چرخه تولید محتوا با بررسی و جمع آوری اطلاعات کامل و صحیح و در مسیر درستی انجام شود، می‌تواند نتایج بسیار مفید برای صاحبان کسب و کار یا افرادی داشته باشد که قصد افزایش بازخورد محتوای وبسایت خود را دارند. بنابراین مهم‌ترین نکته قبل از شروع چرخه تولید محتوا، بررسی و تحقیق و جستجو و پس از آن برنامه ریزی و تولید و نشر محتواست.

شما می‌توانید محتوایی با تمام ویژگی‌های ذکر شده در این مطلب که به طور کلی شامل نظر مخاطب و رعایت الگوریتم‌های گول برای سئوی مطلب است را از کارشناسان با تجربۀ مجموعه الو محتوا درخواست کرده، ثبت سفارش تولید محتوا داشته و محتوای خود را با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین هزینه دریافت نمایید. از این رو برای دریافت مشاوره تلفنی با کارشناسان ما در تماس بوده یا از طریق وبسایت سفارش خود را ثبت نمایید.

پرسش و پاسخ تکمیلی

سفارش فوری تولید محتوا

تعداد کلمه و مقاله را وارد کنید تا سفارش شما محاسبه شود

درصد تخفیف : 0%
قیمت هر مقاله0 تومان
قیمت کل0 تومان
قیمت با تخفیف0 تومان
پرداخت

با ما گفتگو کنید