
روشهای بسیاری برای مشاغلی که قصد ایجاد بازاریابی محتوا برای استارتاپ های خود را دارند وجود دارد، که ما در این بخش میخواهیم به این مبحث مهم بپردازیم.
اگر دارای مشاغل استارتاپی هستید و میخواهید کسب و کارتان را با سرعت بیشتری پیش ببرید، بدانید که راه سختی را در پیش دارید! اما دلسرد نشوید، تنها برای پیشبرد کارهای خود باید به دنبال روشها و ایدههایی باشید که شما را زودتر به اهدافتان برساند.
ما در ادامه این مبحث قصد داریم تا 8 مورد از موثرترین راههای بازاریابی محتوا استارتاپ ها را به شما آموزش دهیم تا با یادگیری آنها بتوانید هرچه سریعتر به سمت موفقیت پیش بروید.
راههای خلاقانه بازاریابی محتوا استارتاپ ها
نکات بسیار مفیدی به جهت تولید محتواهای خلاقانه استارتاپ ها وجود دارد که موجب میشود هرچه سریعتر کسب و کار خود را توسعه دهید و در این راه استراتژیهای بازاریابی محتوایی را به کار گیرید.
۱- جستجوی موضوعات داغ در حیطه کاری خود
اگر عضوی از مشاغل استارتاپی هستید حتما با مشکل تولید محتوای خاص برخورد کردهاید. یک روش مفید در این هنگام پیدا کردن ایدههایی است که، با توجه بسیاری روبرو شدهاند و همان موضوع را انتخاب کرده و در مورد آن مطالبی را بنویسید.
میتوانید برای پیدا کردن موضوعات پرطرفدار و محبوب از ابزار BuzzSumo استفاده کنید. این ابزار کمک میکند تا مقالاتی که پر بحث بوده و بیشتر به اشتراک گذاشته شدهاند را پیدا کنید.
هدف از پیدا کردن ایدهها، ایجاد یک محتوای جدید و منحصر به فرد است، شما باید بتوانید براساس موضوعات پیدا شده، مطالب جالب و مفیدتری را ارائه دهید و از فیلمهای آموزنده و تصاویر جذاب نیز در این کار استفاده نمایید.
۲- ارسال پست مهمان در سایتهای معتبر
استارتاپهای جدید برای کسب مخاطبین بیشتر در تلاش هستند تا مشاغل خود را به کمک مسیرهای مختلف به افراد معرفی نمایند، بنابراین باید شیوه بازاریابی محتوایی را به طور درست به کار گیرند.
شما باید کانالهای ارتباطی خود را با مشتریانتان گسترش دهید، به همین جهت بهترین گزینه برایتان ارتباط با سایتهای قدرتمند و معتبری است که خوانندگان بسیاری در آن وجود دارند.
هدف شما از این کار این است که با ارسال پستهای مهمان در این سایتها بتوانید بک لینکهای ارزشمندی دریافت کنید تا ترافیک سایت خود را بالا ببرید، بنابراین میتوانید با تولید محتوایی ناب و جذاب به راحتی این کار را برای سایت خود انجام دهید.

این روش موجب تقویت رشد سایت شما میشود و استارتاپ ها تا 20 درصد میتوانند نرخ جستجوی خود را از این طریق افزایش دهند و به صفحات اول گوگل راه پیدا کنند!
جهت بازاریابی محتوایی استارتاپ باید وب سایتهایی با قدرت دامنه بالا را پیدا کنید که امکان ارسال پست مهمان را به شما بدهند، زیرا موجب بازدید بیشتر برای سایتتان خواهند شد.
۳- ایجاد محتواهای تصویری بیشتر
یک سوال؟! وقتی در شبکه اجتماعی فیسبوک در حال جستجو هستید چه محتوایی بیشتر شما را جذب میکند؟ محتوایی طولانی باشد یا یک اینفوگرافیک چشمنواز که تمامی اطلاعات را در یک عکس منتقل میکند؟
اکثر مردم گزینه دوم را انتخاب میکنند. یک عکس بیشتر از یک متن میتواند افراد را به خود جذب کند و به بیانی سادهتر، آدمها از محتواهای بصری ساده بیشتر خوششان میآید تا یک محتوای نوشته شده.
بنابراین شما نیز به هنگام بازاریابی محتوایی برای کسب و کار خود باید علاوه بر پستهای معمولی وبلاگ، گاهی به تولید اینفوگرافیک، فیلمهای آموزشی، تصاویر گرافیکی جذاب و… بپردازید و آنها را از طریق شبکههای اجتماعی مختلف یا ایمیل به اشتراک بگذارید.
۴- انجام تولید محتوا به طور مرتب
داشتن “ثبات” جهت موفقیت در بازاریابی محتوایی برای استارتاپ ها بسیار مهم است. شما باید به طور مرتب و زمانبندی شده محتوای جدید تولید کنید و به خوانندگان خود ثابت کنید که میتوانند به شما اعتماد کنند.
باید حداقل 2 محتوا را در طول هفته در وبلاگ خود قرار دهید و به خوانندگان خود در مورد آپدیت شدن سایت اطلاع دهید. به این ترتیب میتوانید خوانندگان را به سایت علاقهمندتر کنید تا به طور مرتب به سایت سر بزنند.
۵- استفاده از اینفلوئنسرها در تولید محتوا
اینفلوئنسرها افرادی هستند که در یک مکان یا صنعت خاص شهرت دارند و از جمله کارشناسان منابع معتبر محسوب میشوند. مردم اغلب به صحبتهای آنها گوش میدهند و تاثیر بسیاری بر تصمیم گیری افراد میگذارند.
یکی از بخشهای مهم استراتژی بازاریابی محتوایی برای استارتاپ ها، استفاده از این افراد است که دارای تاثیرگذاری بالایی هستند. این افراد دارای مخاطبین مخصوص به خود بوده و میتوانند کسب و کار شما را به فالورهای خود معرفی نمایند و آنها را تحت تاثیر قرار دهند.
۶- ارسال مطالب در شبکههای اجتماعی مختلف
بازاریابی شبکههای اجتماعی و بازاریابی محتوایی برای استارتاپ ها، باید با یکدیگر مرتبط باشند. وقتی یک مطلب را وارد سایت میکنید ممکن است خوانندگان متوجه آن نشوند زیرا همیشه سایت را چک نمیکنند، اما میتوانید با تبلیغ مطالب خود در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، لینکداین و… به آنها در مورد مطالب جدیدی که وارد سایت شده است اطلاع رسانی کنید.
حتما برای استراتژی بازاریابی محتوایی موفق برای استارتاپ خود از شبکههای اجتماعی استفاده کنید.
۷- نوشتن در مورد مباحث مهم و خاص
به عنوان یک شغل استارتاپ میتوانید با نوشتن در مورد مباحث مهم، خود را از رقبا پیش ببرید. میتوانید به جای اینکه به موضوعات گستردهتر بپردازید، در مورد تخصص و شغل خود به صورت حرفهای صحبت کنید و اطلاعاتی را ارائه دهید.
این موضوع خود 3 مزیت را برایتان به همراه میآورد:
- شدت کاهش سطح رقابتی با رقبا
- تقویت جایگاه در حوزه کاری
- برجستهتر شدن برند شما نسبت به رقبا
موضوعی که برای نوشتن انتخاب میکنید باید بسیار خاص باشد، به طور مثال اگر کسب و کارتان در مورد بازاریابی دیجیتال است به جای نوشتن در مورد موضوعهای فراگیرتری مانند “بازاریابی دیجیتال” بر روی موضوعی مانند “بازاریابی دیجیتال برای استارتاپ ها” تمرکز کنید.
حتی میتوانید برحسب محل کارتان مطالب خود را خاصتر کنید مثلا “راه اندازی بازاریابی دیجیتال در تهران” و…
راه دیگر برای پیدا کردن مباحث مهم، تمرکز بر روی کلمات کلیدی بلند در هنگام جستجو است. میتوانید به راحتی در قسمت جستجوی گوگل، پیشنهادات را بررسی و در مورد آن دسته موضوعاتی که به خوبی پوشش داده نشده مطالبی را بنویسید.
۸- بهترین زمان برای ارسال مطالب
زمانبندی یکی از مهمترین راههای موفقیت محتواهای شما است. مخاطبین همیشه و هر روز آنلاین نخواهند بود اما زمانهایی وجود دارد که افراد فعالیت بیشتری دارند، بنابراین باید این زمان مناسب را پیدا کنید.
وقتی که پست جدیدی را در توییتر قرار میدهید و یا اینفوگرافیک جدیدی را در فیسبوک به اشتراک میگذارید، زمانی را انتخاب کنید که اکثر مخاطبین آنلاین باشند.
جهت آگاهی از زمان آنلاین بودن فالورهای خود در شبکههای اجتماعی مختلف میتوانید از ابزارهای بسیاری استفاده کنید و متناسب با زمان پیدا شده، محتواهای خود را منتشر کنید.
8 نکته گفته شده موثر در جهت بازاریابی محتوا برای استارتاپ ها میتواند برای شما بسیار مفید واقع شود. با بررسی این نکات میتوانید متوجه شوید که مخاطبین چه چیزی را بیشتر دوست دارند و بر حسب آن، محتواهای مورد نظرشان را در ساعاتی مناسب در شبکههای اجتماعی مختلف قرار دهید.
پرسش و پاسخ تکمیلی