
در این مقاله قصد داریم موضوع حقوق کارشناس تولید محتوا را مورد بررسی قرار دهیم. با توجه به نیازهای روز دنیای اطراف ما و علاقه مندی و سبک زندگی جوانان، مشاغل حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بیش از حوزه های دیگر رشد کرده و طرفدار دارد.
همچنین تمرکز دنیای تکنولوژی روی زندگی روزمره ما و تحول بسیاری از مشاغل و کسب و کارهای سنتی و مدرنیزه شدن آنها نیز تاثیر شگرفی بر روی کار آمدن شغل های جدید با پایهی فناوری و تکنولوژی گذاشت. تازه بودن این عرصه، موجب تولد شغل های جدیدی نیز شده است. یکی از این مشاغل تولید محتواست.
این شغل تقریبا یک دهه عمر دارد و فراز و نشیب زیادی طی کرده است. بسیاری از جوانان امروز مشغول به این کار هستند. باید باور کنیم که دنیای تولید محتوا در حال حاضر بازار کار قوی دارد و همه شرکت ها به این شغل احتیاج دارند و شاید به این علت است که خود این شغل نیز به چند شغل ریزتر تقسیم میشود مانند: کارشناس تولید محتوا، تولید کنندهی محتوا و … .
از جمله مزایای این شغل می توان به دورکار بودن آن اشاره کرد که به فرد امکان می دهد به صورت موازی مشغول چند کار باشد و البته برای محصلین و دانشجویانی که به حوزهی نوشتن و فناوری اطلاعات علاقه دارند نیز فرصت خوبی پیشآورد تا شغل پارهوقت مناسبی داشته باشند. از سوی دیگر تولید محتوا یک رشته تخصصی و دانشگاهی نیست و افراد می توانند با تلاش و به صورت تجربی وارد این عرصه شوند. البته باید توجه داشته باشیم که تولید محتوا فقط نوشتن نیست!
اما یک کارشناس تولید محتوای خوب چه کسی است؟
کارشناس تولید محتوا به کسی گفته میشود که تمام اصول و مبانی اولیه تولید محتوای سایت را میشناسد و تسلط او بر این موضوع به حدی است که میتواند نویسنده محتوا، ویرایش کننده محتوا، گذارنده محتوا در داخل سیستم مدیریت محتوا باشد همچنین باید اطلاعات جامع و مفید در زمینه تولید بهینه محتوا، سئو و بازاریابی اینترنتی و … داشته باشد .اما لزومی بر حرفهای بودن در این زمینه ها وجود ندارد.
این کارشناس باید بتواند با انتخاب کلید واژهی درست و استفاده مناسب از استراتژیها و اصول حرفه ای سئو به سایت کمک کند تا به بالاترین رتبه ممکن برسد. یعنی شما یک کارشناس استخدام میکنید، از این کارشناس میخواهید که وضعیت محتوای سایت شما را بررسی کند.
کارشناس مشخص میکند که شما در چه کلید واژههایی نیاز به مطلب دارید و سپس با آشنایی که در زمینه سیستمهای مدیر محتوا دارد؛ پروژه را به دست تولیدکنندگان میسپارند. بنابراین کارشناس تولید محتوا تنها یک سطح از سئو کار پایینتر است و این در حالی است که تولید کننده محتوا در سطح سازمانی پایین تر از کارشناس قرار میگیرد.
حالا که با شغل کارشناس تولید محتوا آشنا شدیم بهتر است وضعیت حقوق و مزایای این سمت و به طور کلی سر بالاییها و سر پایینیهای افراد مشغول به کار در این حرفه را مورد بررسی قرار دهیم.
از یک کارشناس تولید محتوا چه انتظاراتی دارید؟
یکی از مسائلی که امروزه از سمت کارفرماهای زیادی مشاهده میشود انتظارات غیر واقعی، نامرتبط، بیش از اندازه و حتی گاهی هم انتظارات بسیار کمی است که از کارشناس تولید محتوا دارند، می باشد.
چند نمونه از انتظارات نا معقول تسلط به طراحی گرافیکی، تسلط به نر افزارهای طراحی مانند ادوبی ایلاستریتور و فوتوشاپ و .. است و یا ویرایش ویدیو و انیمیشن و … .
گاهی توقعی که از یک کارشناس تولید محتوا دارند مدیریت شبکههای اجتماعی و افزایش فالوور در اینستاگرام، لینکدین و تلگرام میباشد و یا بسیار در آگهی های استخدام این عبارت را دیده ایم: <<مسلط به سئو پیشرفته>>!
در چنین مواردی کارفرما انتظار یک گرافیست، تدوین گر ویدیو و سئوکار ماهر را از یک کارشناس تولید محتوا دارند، و یا کارفرما از طرف دیگر بوم می افتد و انتظارات کمی همچون توانایی نوشتن و آشنایی به شبکه های اجتماعی را دارد که این هم معقول نیست زیرا فقط صرف داشتن این مهارت ها از شما یک کارشناس تولید محتوا نمیسازد.
انتظارات نامعقول کارفرما حاکی از چیست؟
همانطور که می دانید این رشته یک رشتهی نوپا و تازه کار است و به دلیل دانش کم گاهی باعث گمراهی شده و باعث می شود تا کارفرما یا انتظارات یک کارشناس دیجیتال مارکتینک را از کارشناس تولید محتوای خود داشته باشد و یا یک سئوکار یا گرافیست.
تنها راه چاره هم آشنایی و شناخت هر چه بیشتر بازار نسبت به محتوا است. یک کارفرما قبل از انتخاب کارشناس تولید محتوای خود باید به این نکته توجه کند که برای کدام بخش کاری خود تولید محتوا می خواهد؟ قطعا تولید محتوای بصری و تولید محتوای متنی دو رشته ی جداگانه است و بالطبع مهارت های جداگانه ای میخواهد که به ندرت در یک نفر تحقق می یابد.
حقوق کارشناس تولید محتوا چه مقدار باید باشد؟
احتمالا یکی از دلایلی که شما را تا به این جای مقاله کشانده است احساس نزدیکی به متن و گفته های ما بوده است. این مشکلاتی که گفته شد حرف دل این روزهای بسیاری از جست و جوگران این شغل و یا کارمندانی است که توقعات بیجای کارفرمایان آن ها را به ستوه آورده است.
واضح است که همانطور که کارفرما باید اطلاعات و دانش خود را دراین زمینه بالا ببرد شما هم برای احقاق حقوق خود و پیشگیری از دلزدگی از مهارت خود باید بر آنچه می خواهید و ضروری می دانید آگاهی داشته باشید.
یکی از چالش های شما به عنوان یک تولیدکنندهی محتوا حقوق و میزان دستمزد کار شما است، متاسفانه بسیاری از کارفرمایان به دلیل عدم آگاهی از حساسیت کار شما و سختی نگارش درست و اصولی و به روز بودن اطلاعات و … می خواهند با حقوق پایین کارشان انجام شود. اما آگاه نیستند که آسودگی و آرامش خاطر شما اول روی کسب و کار آن ها تاثیر می گذارد.
قطعا اگر یک تولیدکننده ی محتوا از کار خود رضایت داشته باشد احساس تعلقش به کسب و کار کارفرما بیشتر می شود و به اصطلاح با دلسوزی و ذوق و شوق بیشتری محتوا را تولید می کند.
علاوه بر آن، این معضل باعث شده است که درآمد تولید محتوا در ایران حدود یک پنجم متوسط درآمد جهانی باشد!
اصولا برآورد حقوق و دست مزد برای تولیدکنندگان محتوا کار سختی می باشد زیرا کسانی که تولیدکننده محتوا را به صورت تمام وقت استخدام می کنند یا شرایط خاصی برای سازمان خود دارند و یا ممکن است از قانون کار یا هر قانونی دیگری تبعیت کنند ولی امروزه فعالان این زمینه بیشتر به صورت دورکاری و پروژه ای فعالیت میکنند که هیچگونه قانونی منطبق بر آن نیست و تمام حق و حقوق و مزایا دوطرفه قرارداد میشود.
از آن گذشته شما به عنوان یک کارشناس تولید محتوا با مشکلات دیگر از جمله دادن اطلاعات ناکافی و غلط از جانب کارفرما، تداخل مسئولیت با سایر کارمندان، محدودیت زمان درخواستی از جانب کارفرما و… نیز روبرو هستید.
حرف آخر
اگر شما هم با موضوعاتی اینچنین برخورد داشته اید و یا تجربه ای در این زمینه داشته اید ، با ما و مخاطبین الو محتوا در میان بگذارید. گفتنی است شما برای داشتن و استخدام نویسندگان حرفهای در حوزههای مختلف از جمله تولید محتوای حقوقی میتوانید روی الومحتوا حساب ویژه کنید.
پرسش و پاسخ تکمیلی