
نرخ پرش بالا مشکلی است که صاحبان وب سایتها به محض شروع وب سایت به جذب با آن روبرو میشوند. بانس ریت یا نرخ پرش (Bounce Rate) اگر زیاد باشد به معنی آن است که سایت شما مشتری پران است یعنی بازدیدکننده دارد اما درصد کمی از آنها به خریدار تبدیل میشوند. هدف اصلی داشتن یک وب سایت جلب توجه کاربران است. در نتیجه، آنها مشترک سایت شما میشوند، تبدیل میشوند (از بازدید کننده به مشتری)، وارد قیف بازاریابی یا فانلینگ میشوند و در مرحله بعد مشتری بالقوه سایت شما خواهند بود.
با این حال، اگر متوجه نرخ پرش بالای سایتتان شدید، ممکن است به این آسانیها نتوانید آن را پایین بیاورید. بانس ریت بالا به این معنی است که کاربران شما دکمه برگشت را میزنند بدون اینکه به خود زحمت بازدید از دیگر صفحات سایت شما را بدهند. برخلاف سایر معیارهای تحلیلی که با آنها آشنا شده اید، نرخ پرش یکی از معیارهایی است که میخواهید تا آنجا که ممکن است آن را پایین نگه دارید. با این حال، ابهامات و سردرگمیهای زیادی در مورد این موضوع وجود دارد، به ویژه هنگامیکه صحبت از حالت ایده آل و حداقلی آن میشود روشن نیست که وبمستران باید چه مقدار نرخ پرش را کاهش دهند.
در این مقاله، ما به برخی از رایج ترین سوالات در مورد بانس ریت و روشهای مختلف کاهش آن پاسخ خواهیم داد. بنابراین بیایید مستقیم و بدون هیچ گونه اتلاف وقت وارد موضوع شویم.
بانس ریت چیست؟
به نرخ بازگشت درصدی از کاربران گفته میشود که از منابع مختلف وارد سایت میشوند و همان صفحه را بلافاصله ترک میکنند، یا با کلیک روی دکمه برگشت یا بستن پنجره بدون زحمت دادن به خود برای بازدید از سایر صفحات سایت آن را ترک میکنند. بانس ریت یک معیار مهم تجزیه و تحلیل وب سایت است که به درک سطح مشارکت و تعاملی که یک سایت با بازدیدکنندگان ایجاد میکند، کمک میکند.
نرخ پرش چه معنایی دارد؟
شما ممکن است هم اکنون متعجب باشید که چرا بازدیدکنندگان بلافاصله بعد از ورود به صفحه اصلی (صفحه ای که پس از کلیک روی نتایج جستجو وارد میشوند) و بدون مراجعه به صفحات دیگر سایت، سایت شما آن را ترک میکنند اما چرا این اتفاق میافتد؟
اجازه دهید به شما کمک کنم این موضوع را بیشتر باز کنیم زیرا تشخیص قبل از یافتن راه حل بسیار مهم است. دو دلیل متداول وجود دارد که منجر به افزایش نرخ پرش میشود:
- صفحه قصد کاربر را برآورده نمیکند.
- سایت ضعیف است (از نظر محتوا، طراحی و …)
در اینجا دو سناریو وجود دارد که میتواند منجر به افزایش میزان پرش شود:
صفحه قصد کاربر را برآورده نمیکند
گاهی کاربر یک کلیدواژه را جستجو میکند اما نتایجی به اون نشان داده میشود که هدف او را میسر نمیکند. مثلا او عبارت “شیر” را جستجو کرده و هدف او از جستجو دیدن نتایج مربوط به “شیر خوراکی” بوده است اما گوگل نتایج مرتبط با “حیوان شیر” را به اون نشان میدهد طبیعی است که کاربر با ورود به سایت اشتباهی ناامید شده و به عقب برخواهد گشت. اگر کاربران نتوانند اطلاعات مورد نظر خود را پیدا کنند، صفحه را رها کرده و در نتیجه یک پرش ایجاد میشود.

تاثیر کیفیت صفحه روی میزان پرش
در اینجا محتوای سایت با مقصود و نیت کاربر مطابق است اما باز شدن سایت خیلی طول میکشد، زمانی هم که سایت برای کاربر بالا آمد، کاربر میبیند که هیچ لینک داخلی یا CTA یا کال تو اکشن (دعوت کاربر به انجام کار مورد نظر یا انجام خرید) ندارد که بتواند کاربران را به صفحات دیگر سایت هدایت کند. سرعت بارگذاری و عدم وجود پیوندهای داخلی منجر به بانس ریت بالاتر از حد معمول میشود.
از کجا میتوان نرخ پرش را در Google Analytics پیدا کرد؟
ابزار Google Analytics گزینههای متعددی را در اختیار شما قرار میدهد تا میزان پرش وب سایت خود را بررسی کنید. بانس ریت در برگههای Audience Overview ، Acquisitions و تبهای Behavior این ابزار وجود دارد.
با این حال، اگر قصد دارید اندازه پرش صفحه را به طور کامل بررسی کنید، ایده آل است که آن را در گزارشهای موجود در بخش Behavior جستجو کنید. اگر میخواهید مقدار پرش صفحات وب سایت خود را بررسی کنید، این کار را دنبال کنید:
مرحله 1: به برگه Behavior در سمت چپ بروید.

مرحله 2: روی cite content کلیک کنید.

مرحله 3: روی All Pages کلیک کنید

مرحله 4: URL را در کادر جستجو وارد کنید

نحوه محاسبه بانس ریت
ابزار Google Analytics ابزاری کاربردی برای وبمستران سایت است و نحوه محاسبه نرخ پرش طبیعتا بسیار اهمیت دارد.
به گفته گوگل، ابزار گوگل آنالیتیکز میزان پرش کلی وب سایت را با تقسیم تعداد بازدیدهای یک صفحهای به همه بازدیدها محاسبه میکند.
فرمول نرخ پرش برای کل وب سایت
بانس ریت = بازدید تک صفحهای / کل تعداد بازدیدها

آیا میزان پرش بالا بد است؟
بستگی دارد؛ اگر وب سایتی دارید که محصول یا خدماتی را به فروش میرساند، داشتن مقدار عدد پرش بسیار بالا میتواند یک امر ترسناک باشد زیرا نشان دهنده عدم تبدیل کاربران (تبدیل شدن به خریدار) است.
اما مثلا در مورد یک پست متنی با محتوای گسترده، نرخ بازگشت میتواند زیاد باشد زیرا کاربران در همان صفحه به هر چیزی که بدنبال آن هستند دست پیدا میکنند. در چنین مواردی، single-page sessions طبیعتا بیشتر خواهد بود، که منجر به نرخ پرش بالا میشود.
با این حال، اگر شما جزء دسته دوم هستید، زمان صرف شده در صفحه را زیر نظر داشته باشید، زیرا این میتواند نشانه خوبی باشد که آیا محتوای شما اثربخشی لازم را دارد یا خیر.
همچنین، اگر به درآمد از Google Adsense یا تبلیغات کلیکی شرکتهای ایرانی بسیار وابسته هستید یا اگر پست وبلاگ شما مرحله اولیه قیف بازاریابی (در مقاله قیف بازاریابی اشاره کامل به این سه مرحله کردهایم) است، مطمئن شوید که پیوندهای داخلی و CTAها به صورت استراتژیک در هر پست وبلاگ قرار داده شده است. البته مهم است بدانید که همه CTAها و پیوندهای داخلی ممکن است کاربران را مورد توجه قرار ندهد. باید به طور ایده آل برای هدف هر صفحه سفارشی شود. صرف نظر از نوع وب سایتی که نرخ پرش بالا دارد، متداول ترین عامل پرش بیشتر فاکتورهای مربوط به کارآمدی سایت است.
طراحی خوشهای وب سایت، ترکیب رنگ بد، قرار دادن نامناسب CTA و فونتهای فانتزی یا ناخوانا ، یکی از رایج ترین مشکلات در بین وب سایتها با نرخ پرش بالا هستند.به همین دلیل است که ما توصیه میکنیم قبل از وخیم شدن اوضاع، سه نوع طراحی سایت متفاوت داشته باشید.
سایر روشها برای محاسبه نرخ پرش به شکل بهتر
ابزار Google Analytics به شما این امکان را میدهد که نرخ پرش سایت خود را از طریق بازدیدهای بدون تعامل تعیین کنید. این گزینه به تعریف مجدد میزان پرش صفحات جداگانه که شامل ردیابی بازدید است کمک میکند. این مثال باید به شما در درک بهتر این مفهوم کمک کند:
صفحه ای با محتوایی قابل دانلود را در نظر بگیرید. هدف کلی صفحه این است که کاربر محتوایی را دانلود کند و اگر کاربر آن را انجام دهد، دلیلی وجود ندارد که آن را پرش بنامیم. در چنین مواردی، میتوانید قبل از محاسبه بانس ریت، اقدام کاربر را هم در نظر بگیرید. این اساساً به این معنی است که هر بازدیدی که کاربر در آن محتوایی را دانلود میکند، به عنوان یک پرش محاسبه نمیشود.
تنها کاری که باید انجام دهید این است که به Google Tag Manager بروید و یک Event (مثل همین دانلود) را اضافه کنید تا تعاملهای مثبت کاربر به عنوان پرش در نظر گرفته نشوند.

این امر به شما اطمینان میدهد که هر اقدامی که کاربر انجام داد که در جهت استفاده از محتوای شما بود و تعامل را نشان داد به حساب آید و به عنوان پرش و ناکارآمدی سایت در نظر گرفته نشده است.
این یک پارامتر اختیاری در قسمت مدیریت ابزار گوگل آنالیتیک است که به شما امکان میدهد تعیین کنید که چگونه میخواهید نرخ یا اندازه پرش برای صفحات سایت شما تعریف شود. پس از انجام این کار، به تنظیمات Trigger بروید و فاکتور مورد نظر خود را اضافه کنید.

در صورت وجود یک محتوای قابل دانلود، میتوان از Click به عنوان عامل تعامل و پرش استفاده کرد و پس از انجام این کار میتوان Click ID یا Class یا حتی URL کلیک مربوط به PDF را اضافه کرد.

نرخ پرش تنظیم شده (Adjusted Bounce Rate) برای بلاگرها و ناشران
همانطور که بالاتر مورد بحث قرار گرفت، وبلاگ نویسان و وب سایتهایی که مطالب زیادی را منتشر میکنند به احتمال زیاد از میزان پرش بالاتری برخوردار خواهند بود. در بیشتر مواقع، این نشان نمیدهد که محتوا ضعیف است یا وب سایت فاقد کیفیت است. اکثر وب سایتهایی که بر محتوای طولانی و مبتنی بر اخبار تکیه میکنند دارای نرخ بازگشت بالا از 70 تا 90 درصد هستند.
بانس ریت به صراحت به این معنا نیست که کاربر روی صفحه شما فرود آمده و دکمه برگشت را در عرض چند ثانیه کلیک کرده است. ممکن است کاربر بیش از یک دقیقه در صفحه شما گذرانده باشد و از آنجا که مطالب آموزنده بوده و هدف جستجو را 100٪ برآورده کرده، ممکن است کاربر بدون زحمت بررسی سایر منابع یا صفحاتی که شما ارائه کرده اید از سایت خارج شده باشد.
از آنجا که آنها زمان کافی را در صفحه صرف کردند، نمیتوان بازدید آنها را به عنوان یک پرش به حساب بیاورید. بنابراین در اینجا میتوانید از نرخ پرش تنظیم شده استفاده کنید. با بانس تنظیم شده یا Adjusted Bounce Rate، میتوانید هر زمان که کاربر بیش از حداقل زمانی که شما تعیین کرده اید صرف میکند، آن را یک رویداد مثبت قلمداد کنید. اساساً، شما باید حداقل زمان را تعیین کنید. با فعال کردن نرخ پرش تنظیم شده، میتوانید درصد بازدیدکنندگانی را مشاهده کنید که قبل از اتمام زمان حداقل تعیین شده از سایت خارج شدهاند.
بنابراین، اگر حداقل زمان را 20 ثانیه تنظیم کرده اید، Google Analytics از این مورد برای محاسبه میزان پرش استفاده میکند. اگر کاربر فقط 18 ثانیه بماند و صفحه را ترک کند، به عنوان یک پرش تلقی میشود. از طرف دیگر، اگر فرد بیش از 20 ثانیه بماند، به عنوان یک پرش محسوب نمیشود. برای دستیابی به این هدف، باید یک خط کد به ترکینگ Google Analytics خود اضافه کنید.
تنظیم نرخ پرش تنظیم شده
حتما برای شما هم این سوال به وجود آمده است که اگر بخواهیم میزان پرش خود را به صورت تنظیم شده تعیین کنیم باید چه مراحلی را طی کنیم، برای این کار کافیست ادامه مطلب را دنبال کنید:
تنظیم نرخ پرش به صورت دستی
- مرحله 1: در یک صفحه سایت، یک کد مینویسند که که از ترکینگ آنالیتیکز برداشتهاید، به عنوان مثال header.php
- مرحله 2: event trigger code را درست بالای خطی که </script> بسته میشود اضافه کنید. به عنوان مثال برای زمان 20 ثانیه که ذکر کردیم اینطور باید کد را نوشت:
(;setTimeout(“ga(‘send’,’event’,’adjusted bounce rate’,’20 seconds’)”,20000
همانطور که مشاهده میکنید، این کد زمان را در شکل ثانیه و میلی ثانیه نشان میدهد. میتوانید آن را بر اساس حداقل زمانی که تعیین کرده اید تغییر دهید.
استفاده از افزونه وردپرس

اگر کاربر وردپرس هستید (سایت خود را با پلتفرم وردپرس طراحی کردهاید)، تنها کاری که باید انجام دهید نصب یک افزونه ساده است. این برای افرادی که هیچ دانش HTML یا Coding ندارند بسیار مفید است.
باید این کار را انجام دهید:
- مرحله 1: افزونه Perfmatters WordPress را نصب کنید.
- مرحله 2: Local Analytics را فعال کنید.
- مرحله 3: شناسه ردیابی را وارد کرده و موقعیت را انتخاب کنید.
- مرحله 4: نرخ پرش تنظیم شده را بر حسب ثانیه تنظیم کرده و آن را ذخیره کنید.
استفاده از Google Tag Manager
معیار زمان برای نرخ پرش (تریگر) را به صورت زیر ایجاد کنید:
- مرحله 1: یک تریگر جدید اضافه کنید و تایمر را به عنوان جداکننده نرخ پرش از تعامل (event) انتخاب کنید.
- مرحله 2: حداقل تریگر را 30،000 یا 30 ثانیه وارد کنید.
- مرحله 3: با استفاده از Booleans (عملیات روی باینری) تریگر را در سراسر سایت فعال کنید.
- مرحله 4: تریگر را در همه تایمرها (All Timers) روشن کنید.
- مرحله 5: یک تگ رویداد در Universal Analytics ایجاد کنید.
میزان پرش چگونه بر سئو تأثیر میگذارد؟
هنوز بحثهایی در عرصه سئو در مورد ارتباط بین بانس ریت، زمان ماندگاری و رتبه بندی وجود دارد. گوگل کاملاً روشن کرده است که از نرخ بازگشت به عنوان یک سیگنال رتبه بندی استفاده نمیکند، اما طرفداران اصلی سئو همیشه این ادعا را رد کرده اند. در حقیقت، اگرچه ممکن است بین نرخ بانس و رتبه بندی همبستگی مستقیمی وجود نداشته باشد، اما برخی از دلایلی که منجر به بالا رفتن نرخ بالا میشود ممکن است بر رتبه بندی تأثیر بگذارد.

صفحه ای که فاقد هدف، محتوای باکیفیت و فاکتورهای مهم دیگر استفاده باشد، میتواند نرخ پرش بالایی را به دنبال داشته باشد و اینها همان عواملی هستند که میتوانند منجر به بازدید ارگانیک ضعیف شوند. به همین دلیل است که اکثر افراد فعال در حوزه سئو پس از بهینه سازی صفحات برای کاربران و موتورهای جستجو، میزان بانس را کاهش میدهند.
آیا بانس ریت یک عامل رتبه بندی برای گوگل است؟
به گفته گوگل، بانس ریت یک عامل رتبه بندی نیست زیرا به عنوان یک سیگنال نویزدار است! در سال 2008، گوگل گفته بود که از دادههای کلیک، شامل نرخ پرش، زمان صرف شده و غیره، برای رتبه بندی صفحات وب استفاده نمیکند. از آنجا که گوگل صحنه گردان اصلی است، ما فقط میتوانیم آنچه را که آنها اعلام میکنند باور کنیم. با این حال، مطالعات انجام شده توسط متخصصان سئو ارتباط بالایی بین میزان پرش و رتبه بندی پیدا کرده است.
زمانی در سال 2011، گوگل ویژگی ای را اعلام کرده بود که به کاربران این امکان را میداد تا وب سایتهایی را که از آنها خارج شده بودند در عرض چند ثانیه از نمایش مجدد آنها در نتایج جستجو حذف کنند. این ویژگی دیگر وجود ندارد اما این نشان میدهد که الگوریتمهای Google میتوانند دادههای کلیک را درک کنند.
علاوه بر این، Moz چند مطالعه انجام داد که نشان میدهد صفحات رتبه بندی شده در سه موقعیت اول نسبت به صفحاتی که در زیر آن قرار دارند، دارای بانس کمتری هستند. همه این مطالعات با آنچه گوگل بیش از یک دهه اعلام کرده است تناقض دارد و ممکن است به نظر برسد که بین میزان پرش و عامل رتبه بندی گوگل رابطه وجود دارد. اما باز هم، این یک ادعای بسیار مناقشه برانگیز است.
با این حال، اگر تصمیم دارید باور کنید که نرخ پرش یک عامل رتبه بندی است، اطمینان حاصل کنید که صفحات را بهینه کرده اید تا بهترین تجربه را به کاربران ارائه دهید.
میزان پرش “متوسط” چقدر است؟
میانگین بانس ریت بر اساس نوع وب سایت و صفحاتی که در حال دیدن آنها هستید متفاوت است. یک صفحه وبلاگ ممکن است بانس بسیار بالایی در مقایسه با لندینگ یا صفحه محصول داشته باشد. با این حال با توجه به آمار عموم وب سایتها نرخ پرش 45 درصد تا 65 درصد متوسط به شمار میرود. گفته میشود، این تعداد برای یک صفحه بسیار جذاب میتواند تا 25 درصد باشد. صفحاتی که بدون نیاز به اقدامات بیشتر قصد کاربر خود را برآورده میکنند مثل سایتی که قیمت روز دلار را نمایش میدهد هم میزان پرش بالایی (90 درصد) خواهند داشت.
این مطالعه همچنین میگوید که نزخ بانس میتواند بر اساس منبع ترافیک شما افزایش یابد. ترافیک از منابع مستقیم (فرد یک جستجو انجام داده و به سایت شما رسیده است) در مقایسه با منابعی مانند تبلیغات اجتماعی و به طور کلی نرخ پرش بسیار کمتری دارد.

جالب است که دستگاههایی که کاربران برای دسترسی به وب سایت شما از آنها استفاده میکنند نیز میتوانند نقش مهمی در تعیین نرخ خروج داشته باشند. یک مطالعه مشابه در وب نشان داده است که کاربرانی که با دستگاههای تلفن همراه به وب سایت مراجعه میکنند در مقایسه با کاربرانی که با استفاده از دسکتاپ به وب سایت دسترسی پیدا میکنند، میزان پرش بسیار بالاتری دارند.
رابطه نرخ پرش و نرخ خروج
اگرچه این دو اصطلاح به ترک کردن کاربر مربوط هستند(ترک کردن سایت)، اما یکسان نیستند و اغلب کاربران از این اصطلاحات به جای یکدیگر استفاده میکنند. بنابراین مسئله اینجاست، همه پرشها خروجی هستند اما همه خروجیها برگشتی نیستند. همانطور که قبلاً بحث کردیم، پرش زمانی شروع میشود که کاربر به یک صفحه میآید و بدون انجام هیچ کاری همان صفحه را ترک میکند.
مفهوم نرخ خروج در مقایسه با بانس ریت بسیار ساده تر است. کاربران روی صفحه ای فرود میآیند و ممکن است از چندین صفحه بازدید کنند یا بدون انجام هیچ اقدامی از همان صفحه خارج شوند. هر صفحه ای که کاربر آخرین بار از آن بازدید کرده باشد، به عنوان صفحه خروجی در نظر گرفته میشود. درصد خروج بدان معناست که کاربران پس از بازدید از یک وب سایت یک تعداد بازدید انجام می دهند و از یک صفحه خاص خارج میشوند و میزان خروج از آن صفحه به نسبت خروج از بقیه صفحات، درصد خروج ان صفحه از سایت است.
نرخ خروج زیاد از یک صفحه هم الزاما مشکل نیست به خصوص اگر آن صفحه از کاربر بخواهد که یک پروسه خاص را دنبال کند. مثلا یک صفحه که اطلاعاتی را به کاربر میدهد مثل چک کردن قیمت ارز، طبیعتا باید نرخ خروج بالایی هم داشته باشد زیرا کاربر به هدف خود رسیده و سایت را ترک میکند.

تفاوت اساسی بین نرخ بازگشت و نرخ خروج در این است که نمیتوان آن را به طور کامل متوقف کرد زیرا هر کاربری قرار است پس از چند بازدید از صفحات مختلف سایت شما را ترک کند. تنها کاری که میتوانید انجام دهید این است که مطمئن شوید گزینههای کافی در هر صفحه وجود دارد تا کاربر عمیق تر و به صفحات بیشتر سفر کند تا زمانی که به صفحه ای برسد که از آن خارج میشود. همان استراتژیهایی که برای کاهش بانس دنبال میشود، برای کاهش نرخ خروج از یک صفحه نیز معتبر است.
نکاتی برای کاهش میزان پرش کاربر
در ادامه میپردازیم به کارهایی که میتواند به شدت نرخ شما را کاهش داده و باعث بهتر شدن رتبهبندی شما شود:
خوانایی محتوای خود را افزایش دهید
اگر وب سایت شما در رتبه اول جستجوی گوگل قرار دارد، محتوای شما باید قابل ستایش باشد. اما این بدان معنا نیست که بازدیدکنندگان شما مطالب را به طور کامل بخوانند. شما باید محتوای با کیفیت بالا را با انتخاب فونت مناسب، رنگ مناسب، اندازه و بسیاری عناصر دیگر قابل خواندن کنید. علاوه بر این، محتوا ممکن است برای یک کتاب چاپ شده مناسب باشد، اما در پلتفرمهای دیجیتالی، به ویژه در وب سایتها، آنها مضحک هستند.

- هر چه متن ریزتر و پرحجم تر باشد، نرخ پرش بالاتری را تجربه خواهید کرد. این امر به این دلیل است که افرادی که به صورت آنلاین مطلبی را میخوانند جملات و پاراگرافهای کوچک را ترجیح میدهند.
- قالب بندی محتوا با بولت ها و ایجاد لیست های شماره گذاری شده و تگهای عنوان، میتواند به کاهش بانس تا سطح مطلوب کمک کند.
- اطمینان حاصل کنید که جملات شما واضح هستند و کاربران را منتظر نمیگذارید تا آنچه را که مهم است به آنها ارائه دهید.
- وبلاگهای زیادی با محتوای جالب وجود دارد. اما آنها سعی میکنند ارائه اطلاعات مهم را تا تا آخر متن کش دهند. اگرچه این استراتژی ممکن است در جاهای دیگر نتیجه دهد، اما وقتی در فضای وب وطرح شود قطعا استراتژی خوبی نخواهد بود.
- علاوه بر این، اگر شما در تلاش برای بازاریابی محصول یا خدمات هستید، وب بستری برای نشان دادن فصاحت نیست. اگر محتوا نیاز به بیان خلاقانه دارد، میتوانید به زبان فخرفروشی متوسل شوید. اما در محتوای روزمره، مطمئن شوید که تا حد امکان از ادبیات ساده استفاده میکنید.
ویژگیهای یک محتوای خوب در وب
- با استفاده صحیح از عناوین فرعی قابل ملاحضه (خوانده شدن سریع توسط کاربر) کاربر ماندگارتر خواهد شد.
- نکات مهم را با کمک بولتها و لیست شماره گذاری شده برجسته کنید.
- تصاویر و نمودارهای بسیار مرتبط را برای روشن شدن پیام نویسنده اضافه کنید.
- اصل محتوا در چند پاراگراف اول نمایش داده شود.
- عمدتاً از شیوه روایتگری در محتوا استفاده شود.
- لینکهای داخلی مناسب و CTAها به صورت استراتژیک در آن قرار گیرند.
کاربران از پنجرههای پاپ آپ متنفر هستند!
به عنوان صاحب یک وب سایت، شما پنجرههای پاپ آپ را دوست دارید، اما به عنوان یک کاربر از آن متنفرید. این واقعیت تلخ است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.بر اساس مطالعات انجام شده اخیر، تبلیغات بازشو (همان پاپ آپ ها) بیشترین بازخورد منفی را در بین کاربران دارند. جالب اینجاست که حتی گوگل هم از این پنجرهها متنفر است و فقط برای جریمه کردن وب سایتهایی که از این عناصر بینابینی مزاحم استفاده میکنند، به روز رسانی الگوریتم را راه اندازی کرد.
بازاریابان از پاپ آپ ها تبلیغاتی برای تبدیل مشتری و به عنوان ابزار بهینه سازی نرخ تبدیل استفاده میکنند. اما وب سایتهایی که به محض ورود کاربر چند پنجره تبلیغاتی برای او باز میکنند، ممکن است بانس بالاتری را مشاهده کنند. این به این دلیل است که برخی از این پنجرهها باعث ایجاد مزاحمت برای خواننده میشوند و آنها را از مقصود خود باز میدارند و بنابراین آنها تصمیم میگیرند از صفحه خارج شوند. برخی از وب سایتها حتی دارای چندین پاپ آپ هستند که به معنای واقعی کلمه صبر خوانندگان خود را آزمایش میکند.

مناسب ترین روش برای فعال کردن پاپ آپ، فعال کردن آن هنگام تصمیم کاربر برای خروج از صفحه است. اگر به کاربران یک پست وبلاگ مرتبط دیگر نشان دهید یا به آنها این امکان را بدهید که یک محتوای قابل بارگیری را دانلود کنند میزان پرش میتواند کاهش پیدا کند. پاپ آپهای خروجی که محتوای مناسبی دارند سابقه خوبی در تبدیل بازدیدکنندگان به مشتریان و ترغیب کاربران به خرید محصولات و خدمات را دارند.
اگر یک بازاریاب حرفهای هستید، اطمینان حاصل کنید که پنجرههای پاپ آپ به حداقل برسد تا در نظر کاربر بیارزش جلوه نکنند.
فراخوان موثر برای اقدام (CTA)
کاربرانی دارید که به وب سایت میآیند و وقت خود را در صفحه میگذرانند. اما نکته اینجاست که آیا آنها بدون ردی از خود سایت را ترک میکنند؛ اگر قصد شما تبدیل کاربران خود به مشترکین و یا مشتریان باشد، این بدترین اتفاقی است که ممکن است رخ دهد. برای استفاده بیشتر از صفحات خود، باید کاربران را به شیوههای جذاب دعوت به اقدام و خرید کالا و خدمات کنید. یک CTA دقیق میتواند میزان پرش کلی و نرخ پرش را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
هنگام طراحی CTA اطمینان حاصل کنید که حداقل یکی را در نیمه ابتدای صفحه قرار داده اید و نزدیک پاورقی نیست.دلیل این امر این است که فقط 10 درصد از کل بازدیدکنندگان تا پاورقی صفحاتی را که بازدید میکنند را پیمایش میکنند یا میخوانند.اگر قصد دارید CTA را در یک وبلاگ قرار دهید، مطمئن شوید که منبع مفیدی را در اختیار خواننده قرار میدهد که بسیار مرتبط با مطلبی است که او میخواند. طراحی CTA نامربوط برابر است با نداشتن CTA.

هنگامیکه از کاربران خواسته میشود از یک صفحه با منابع گسترده بازدید کنند، یک محتوا با دانلود کنند یا خدمتی را خریداری کنند، شما آنها را مجبور میکنید از صفحات بیشتری بازدید کنند، این بدان معناست که شما کل میزان بانس سایت را کاهش میدهید. مثلا اگر آژانس سئو هستید، CTA را امتحان کنید که مشاوره رایگان سئو یا بررسی رایگان سئو را ارائه میدهد.
کاهش نرخ خروج و افزایش نرخ تبدیل
در ادامه برخی از فرمولهای مطمئن برای کاهش پرش وب سایت شما و افزایش نرخ تبدیل چند برابر ارائه شده است:
حذف محتوای منسوخ
آیا میبینید که ترافیک محتوای ارگانیک سایت شما در طول سالها در حال کم شدن و پرش برای برخی از صفحات شما در حال افزایش است؟ این میتواند در نتیجه قدیمی شدن مطالب شما باشد. اگر محتوای قدیمی و منسوخ شده نتواند مقصود کاربر را برآورده کند (البته در صورتی یک محتوای همیشه سبز نباشد) این مشکل را شاهد خواهید بود. این امر به ویژه در مورد برخی تجارتها مانند سئو صادق است.
در ادامه یک مثال ذکر شده است:
اگر یک وبلاگ گسترده در مورد استراتژی های سئو در سال ۱۳۹۸ نوشتهاید و محتوا در دو سال آینده به روز نشده است، ممکن است کاربران آن را مفید نبینند. آنها به محض ورود از صفحه خارج میشوند. علاوه بر این، گوگل و سایر موتورهای جستجو به آرامی ارسال کاربران به صفحه را متوقف میکنند زیرا قادر به پاسخ دادن به نیاز کاربر نیست.
از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید.
انتخاب کلمه کلیدی مناسب برای صفحات میتواند نرخ پرش را به طرز چشمگیری کاهش دهد. حقیقت این است که با همه کلمات کلیدی به طور یکسان برخورد نخواهد شد زیرا هر یک در راستای خدمت به اهداف خاصی هستند. برای درک بهتر، اساساً دو نوع کلمه کلیدی وجود دارد که هنگام کاهش بانس باید به آنها توجه کنید:
- کلمات کلیدی اطلاعاتی (Informational Keywords)
- کلمات کلیدی معاملاتی (Transactional Keywords) معروف به کلیدواژههای مربوط به نیت خریدار
اگر شما صاحب یک وب سایت هستید، طبیعتا میخواهید صفحات محصول و خدمات برای مورد دوم رتبه بندی شوند و نه برای کلیدواژههای اطلاعاتی. اگر برعکس باشد، میزان پرش زیادی را شاهد خواهید بود زیرا کاربران نتوانستند اطلاعات مورد نظر خود را پیدا کنند. همانطور که قبلاً گفتیم، محتوای اطلاعاتی معمولاً دارای بانس بالاتری است زیرا کاربران از محتوای ارائه شده یا 100٪ راضی هستند یا کاملا عدم رضایت دارند.
از هر دو جهت، تبدیل کاربری که وارد یک وبلاگ میشود، نیاز به راهبردهای مناسب دارد و شما باید آنها را قبل از فروش، از قیفهای مختلف بازاریابی عبور دهید. اگر صفحات فروش شما با کلمات کلیدی متناسب با هدف خریدار بهینه شده اند کار خود را به درستی انجام دادهاید. با انجام این کار، شما جامعه هدف مناسب خود را به وب سایت دعوت میکنید و بعد از آن که صفحات به نظرشان مفید برسد، اقداماتی را که شما میخواهید انجام خواهند داد. این بدان معناست که آنها قطعاً با چندین صفحه درگیر میشوند.
برای مثال:
کاربری که با استفاده از کلمه کلیدی به صفحه محصول میآید که در آن یک نوع گوشی تلفن همراه بفروش میرسد، ممکن است گزینهها و قیمتهای مختلف را بررسی کند، آن را با نسخه قبلی مقایسه کند و در نهایت تصمیم خرید را بگیرد. اگر اکثر کاربران وب سایت شما در این دسته قرار میگیرند، مطمئناً نرخ پرش کمتری را خواهید دید. با این حال، در اینجا سناریوی دیگری وجود دارد که میتواند به نرخ بازگشت بالاتر منجر شود.
کاربری که با استفاده از کلمه کلیدی “چگونه میتوان وبلاگ نویسی انجام داد” در صفحه خدماتی قرار میگیرد که بسته آموزشی وبلاگ نویسی را میفروشد. هدف جستجو 100٪ اغنا نشده است و این میتواند منجر به رها کردن فوری صفحه از سوی کاربر شود، که به عنوان یک پرش تلقی میشود. با استفاده صحیح از کلمات کلیدی مبتنی بر نیت کاربر در صفحه مربوط به محصولات و خدمات میتوانید از این امر جلوگیری کنید. بانس صفحات فروش بهینه شده با کلمات کلیدی بسیار کمتر از وبلاگها است زیرا کاربران با قصد کشف ویژگیها و مزایای محصولات به آن سایتها میآیند.
مراقب سرعت بارگزاری صفحه باشید.
آیا میدانید که 53 درصد از کاربران صفحاتی را که بارگیری آنها بیش از 3 ثانیه طول میکشد را رها میکنند؟ علاوه بر این گوگل میگوید، 30 درصد از کاربران انتطار دارند صفحه را در عرض یک ثانیه یا کمتر ببینند و 18 درصد هم توقع دارند صفحه بلافاصله برایشان بارگزاری شود. با افزودن هر ثانیه جدید میزان پرش حداقل 20 تا 30 درصد افزایش مییابد، به این معنی که سرعت صفحه یکی از عوامل مهم است که بر روی بانس تاثیر زیادی دارد. جالب است که مشخص شده است که 47 درصد از کاربران میخواهند صفحات وب در عرض 2 ثانیه بارگیری شوند.
با این حال، واقعیت به طرز چشمگیری متفاوت است. اما واقعیت آن است که تنها 12 درصد از سایتها برای موبایل و 13 درصد از آنها برای کامپیوتر این ویژگی (بارگزاری سریع) را دارند. این بدان معناست که تعداد کاربران ناراضی بیشتر از کاربران خوشحال است. البته، همه آمار و اعدادی که از گوگل میبینید روی موبایل متمرکز شده اند و دلیلی برای این امر وجود دارد. در اکثر موارد، اگر بتوانید مسائل مربوط به سرعت و قابلیت استفاده را برای کاربران تلفن همراه بهینه کنید، معمولاً به طور خودکار با دسکتاپ و کامپیوتر هم سازگار میشود.

با توجه به اینکه گوگل رتبه بهتری به این نوع سایتها میدهد زمان آن فرا رسیده است که مشکلات سرعت بارگزاری را برطرف کنید. سریع تر شدن وب سایت از سال 2021 تعیین کننده رتبه در صفحه نتایج موتورهای جستجو خواهد بود. گوگل تأیید کرده است که قرار است تعدادی شاخصه دیگر به شاخصههای فعلی رتبه بندی سایتها اضافه شود. با توجه به اینکه سرعت صفحه هم برای رتبه بندی و هم برای کاهش نرخ پریدن بسیار مهم است، باید آن را در بالای چک لیست کارهای خود نگه دارید.
بهبود ساختار لینک داخلی
فقدان پیوندهای داخلی یک نقص برجسته است که در صفحات دارای بانس بالا مشاهده میشود. وقتی در وب سایت گزینه ای را برای رفتن و حرکت به صفحات دیگر وب سایت در اختیار کاربران قرار نمیدهید، نمیتوانیم از کاربران برای خروج از صفحه بدون انجام هیچ اقدامی شکایت کنیم. این امر به ویژه در مورد وبلاگها و منابع صادق است. اگر پیوندهای داخلی را به سایر منابع مرتبط قرار نمیدهید، کاربران به محتوای دیگر سوق داده نمیشوند و از صفحه خارج میشوند.

همچنین پیوندهای خارجی که در یک برگه جدید باز نمیشوند نیز میتوانند نرخ بازگشت را افزایش دهند زیرا ممکن است کاربران شما هرگز دکمه برگشت را نزنند و به سایت شما باز نگردند.
از فهرست مطالب استفاده کنید.
کاربران شما عجله دارند و میخواهید اطلاعات به آنها در کوتاه ترین زمان ممکن نشان داده شود. مانند مطالبی که اکنون میخوانید، پستهای طولانی با بیش از 5000 کلمه ممکن است برای برخی از کاربران یک چالش واقعی باشد. کاربران شما مطالبی که قطعهبندی شده هستند را دوست دارند و لذا بهتر است تا جایی که میتوانید از فهرست مطالب استفاده کنید. فهرست مطالب مفید است زیرا کاربران میتوانند بدون نیاز به خواندن بقیه وبلاگ به قسمتی که علاقمند هستند، مراجعه کنند.
همچنین، اگر آن را در نوار پیمایش سمت چپ اضافه کنید، به احتمال زیاد میتوانید بازدیدکنندگان را وادار کنید تا قسمتهای دیگر وبلاگ را هم بررسی کنند. در سطح بالاتر و پیشرفته تر، میتوانید صفحات فرعی برای موضوعات اصلی ایجاد کنید. به این ترتیب، هنگامیکه کاربر روی یکی از صفحات فرعی کلیک میکند، میتوانید نرخ پرش را کاهش دهید.
استفاده از ویدئوها
هدف نهایی شما این است که کاربران را درگیر وب سایت و محتوای خود کنید. و بهترین گزینه ای که در سال 2020 دارید استفاده از فیلمها است. ویدئوهایی را در مورد محتوای خود بسازید، این ویدئو میتواند یک فیلم نمایشی گرافیکی کوتاه یا یک کلاس ژرف باشد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مطمئن شوید ویدیو به خوبی ساخته شده است و مرتبط است.
ویدئوهایی که در محتوا تعبیه شده اند میتوانند باعث شوند کاربران مدت بیشتری در صفحه باقی بمانند و در صورت استفاده از تریگرهای زمان (که قبلا توضیح دادهایم) که کاربر روی دکمه پخش کلیک میکند. این مساله میتواند به طور چشمگیری بانس ریت را کاهش دهد. علاوه بر این، گوگل و دیگر موتورهای جستجو مصفحاتی که دارای فیلم و سایر منابع رسانه ای هستند را دوست دارند ارتقا دهند.
افزودن یک ویدئو به محتوای شما میتواند به ایجاد اسنیپتهای ویدئویی کمک کند، که دوباره به ایجاد نرخ کلیک بیشتر کمک میکند (یعنی گوگل ویدئوی سایت شما را به شکل اسنیپت به کاربرها نشان میدهد که بسیار میتواند ترافیک را افزایش دهد).
تجزیه و تحلیل انجام دهید.
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که اگر نحوه برخورد کاربران با صفحات را بدانید، میتوانید بسیار بهتر عمل کنید؟ نگران نباشید! شما راههای بسیاری برای تجزیه تحلیل سایت خود دارید. ابزارهایی وجود دارد که به شما امکان میدهد تک تک اقدامات انجام شده توسط کاربران را پس از ورود به وب سایت تان مشاهده کنید. دو ابزار برتر در صنعت HotJar و CrazyEgg هستند. هر دو این ابزارها عملکردهای تقریباً مشابهی را ارائه میدهند و انتخاب یکی از آنها به شما در تصمیم گیری آگاهانه برای کاهش بانس کمک میکند.
تنها کاری که باید انجام دهید این است که کد ایجاد شده توسط هر یک از ابزارها را در صفحاتی که میخواهید ردیابی (fetch) کنید قرار دهید. به زودی پس از این، میتوانید از داشبورد این ابزارها تمام فعالیتهای کاربران از جمله، پیمایش، کلیک، انتخابها و موارد دیگر را مشاهده کنید. علاوه بر این، میتوانید نمایی از نقشه بازدید مناطقی را که کاربران در آن تعامل دارند دریافت کنید.

قرمز نشان دهنده فعالیت زیاد است در حالی که آبی به معنای کمترین فعالیت است. قرار دادن CTA یا محتوای قابل دانلود درست در منطقه قرمز میتواند به شما در کاهش بانس ریت کمک کند. میتوانید محتوای منطقه آبی را جذاب تر کنید و نرخ پرش را کاهش دهید.
به احتمال زیاد افراد روی قسمتهای اول (نیمه بالایی صفحه) کلیک میکنند. با این حال، اگر میبینید افراد با محتوایی که در قسمت پایین نمایش داده شده است، بیشتر درگیر میشوند، میتواند نشانه ای باشد که شما باید محتوا را به بالای صفحه انتقال دهید.
بنابراین اکنون که میدانید چگونه میتوانید بانس ریت وب سایت خود را کاهش دهید، بلافاصله آن را پیاده کنید و نحوه عملکرد این استراتژیها را ببینید. ما در الومحتوا بی صبرانه منتظریم تا با شما در مورد اثربخشی نکاتی که در اختیار شما قرار داده ایم تعامل داشته باشیم.
پرسش و پاسخ تکمیلی