
با افزایش محبوبیت دستیاران هوشمند، پادکستها و محتوای کتابهای صوتی، اکنون زمان آن رسیده است که محتوای صوتی خود را سئو کنید تا در نتایج جستجوی ارگانیک بالا آمده تا مخاطبان خود را گسترش دهید و برند صوتی خود را ارتقا دهید. برای کشف پتانسیل استفاده نشده برای محتوای صوتی و نحوه سئو کردن پادکستهای خود برای نمایش در نتایج جستجو، ادامه مطلب را بخوانید.
سئوی محتوای صوتی چیست؟
به عبارت ساده، سئوی محتوای صوتی فرآیند بهینه سازی محتوای خاص صوتی برای نمایش در نتایج جستجوی ارگانیک است. سئوی صوتی در مقایسه با بهینه سازی وب در مراحل اولیه است. در سال ۲۰۱۸، گوگل برای اولین بار قابلیت نمایش پادکستها را در نتایج جستجو هنگام جستجوی عنوان قسمت پادکست، شخص یا موضوعی ارائه کرد.
آیا گوگل میتواند محتوای صوتی فارسی را تشخیص دهد؟
به طور خلاصه، بله. ما میدانیم که گوگل از سال ۲۰۱۷ یک ویژگی گفتار به متن را به عنوان بخشی از پلتفرم Google Cloud ارائه کرده است که از زمان معرفی آن بهبودها و ارتقاهایی را داشته است. علاوه بر نتایج پادکست که در نتایج جستجو ظاهر میشوند، گوگل میتواند صدا را از محتوای ویدیویی تشخیص داده تا درکی از موضوعات کلی تحت پوشش داشته باشد. با این حال، همه محتوا همچنان به بهینه سازی مناسب نیاز دارد تا در نتایج جستجو به بالاترین رتبهها برسد.
قابلیت کشف محتوای صوتی
از لحاظ تاریخی، محتوای صوتی و پادکستها دارای مشکل قابل کشف هستند. اگرچه یافتن پادکستی که قبلاً در مورد آن شنیدهاید ساده است، اما کشف پادکستهای جدید دشوار است. گوگل در تلاش است تا یافتن پادکستها را آسانتر کند و تعداد افرادی که به پادکستها گوش میدهند با گنجاندن آنها در نتایج جستجو به سرعت افزایش یابد، و ما همچنان شاهد رشد محبوبیت آنها تا سال ۲۰۲۱ هستیم.

Zack Reneau-Wedeen، مدیر محصول پادکست گوگل میگوید: «مأموریت تیم ما کمک به دو برابر کردن میزان گوش دادن به پادکست در جهان برای چند سال آینده است.
چگونه محتوای صوتی خود را برای جستجوی ارگانیک سئو کنید
سئو کردن محتوای صوتی بسیار شبیه به نحوه سئو کردن محتوای متنی وب سایت است که نیاز به بررسی دقیق، سازگاری و وضوح دارد. در ادامه نحوه سئو کردن محتوای صوتی برای جستجوی ارگانیک توضیح داده شده است.
نحوه سئو کردن محتوای پادکست
هنگام برنامه ریزی یک قسمت پادکست، مطمئن شوید که مخاطبان هدف خود را شناسایی کرده اید و موضوع شما متمرکز است. همچنین، باید اسکریپت خود را از قبل آماده کنید تا به سوالات کلیدی که ممکن است مخاطبان شما از طریق تحقیق کلمات کلیدی داشته باشند، پاسخ دهد. برای مثال Moz و ahrefs هر دو ابزار عالی برای تحقیق کلمات کلیدی هستند.
یکی دیگر از راههای عالی برای جمعآوری سؤالات رایج در مورد یک موضوع خاص، استفاده از ابزارهایی مانند alsoasked.com و answerthepublic.com است، یا میتوانید به سادگی جستجوی گوگل را انجام دهید و روی سؤالات نتایج سرچ « Related searches» کلیک کنید تا پیشنهادات گوگل را ببینید. این به شما کمک میکند تا موضوعاتی را که باید روی آنها تمرکز کنید شناسایی کرده و بر محتوای شما تأثیر میگذارد.
اکنون که موارد ضروری را میدانید، در ادامه نحوه سئو کردن پادکست آورده شده است:
۱- ضبط صوتی با کیفیت بالا داشته باشید
شنوندگان انتظار محتوای صوتی با کیفیت بالایی دارند، بنابراین مطمئن شوید که از میکروفون با کیفیت و مناسب استفاده میکنید، موسیقی جذاب و جلوههای صوتی متناسب را به کار میبرید تا آنها را بیشتر در سایت خود نگه دارید.
۲- پادکست خود را در تمام پلتفرمهای پادکست آپلود کنید
پادکستهای خود را در تمام پلتفرمهای پادکستی منتشر کنید تا دسترسی خود را به حداکثر مخاطب برسانید و موانعی را برای شنوندگانی که مایل به استفاده از محتوای شما هستند از بین ببرید.
۳- برای هر قسمت یک موضوع و کلمه کلیدی انتخاب کنید
گوگل عنوان و توضیحات قسمت شما را کراول کرده و زمانی که شخصی در جستجوی اطلاعاتی در مورد موضوعی است که قسمت پادکست شما پاسخ آن است، آنها را نمایش میدهد. هنگام انتخاب کلمه کلیدی و یا موضوع خود اطمینان حاصل کنید که آن را در عنوان قسمت و محتوای صوتی خود لحاظ کنید.
۴- عناوین و توضیحات عالی بنویسید
هنگامیکه کاربران جستجو میکنند، حتی از دستیارهای صوتی استفاده میکنند، از کلمات کلیدی استفاده میشود. در مورد نامگذاری عناوین و توضیحات قسمت پادکست خود به دقت فکر کنید تا با آنچه کاربران ممکن است در جستجوی آن باشند مطابقت داشته باشد.

قوانین عنوانگذاری و توضیحات قسمت پادکست سئو شده:
- به وضوح نشان میدهد که چه موضوعات اصلی پوشش داده خواهد شد.
- کلمات کلیدی مهم در جلوی عنوان قرار میگیرند.
- باید مختصر باشد که کاربران موبایل بتوانند به سرعت آن را ببینند.
- فواید گوش دادن را بیان میکند.
- عنوان هر قسمت متفاوت و مرتبط است.
۵- یک صفحه فرود اختصاصی برای پادکست خود داشته باشید
پادکست شما به یک صفحه اصلی اختصاصی قدرتمند نیاز دارد که توضیح دهد پادکست شما در مورد چه چیزی است و باید سایر شرایط را برآورده کند، مانند:
- شامل لینکی است که به فید RSS شما اشاره میکند.
- فایلهای صوتی قابل کراول هستند و پشت لاگین پنهان نمیشوند یا توسط فایل robots.txt شما نشان داده نمیشوند.
۶- برای هر قسمت پادکست یک صفحه اختصاصی داشته باشید
مطمئن شوید که صفحات قسمت شما شامل موارد زیر است:
- URL صفحه وب، عنوان و توضیحات متا سئو شده است.
- شامل یک متن کامل قسمت با عنوانهایی برای موضوعات مورد بحث برای کراول رباتهای گوگل است.
- محتوا دارای عناوین ساختار یافته است و شامل لینکهایی است که در طول قسمت ذکر شده است.
- شامل اطلاعاتی مانند طول قسمت، تاریخ انتشار، نکات کلیدی و غیره است.
- شامل اسنیپتهای قسمت پادکست برای افزایش احتمال نمایش باکس پادکست در نتایج گوگل است.
- دارای یک کال تو اکشن برای اقدام و لینکهایی برای اشتراک پادکست است.
۷- برای اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی دسترسی دهید
اشتراک گذاری پادکست خود را در شبکههای اجتماعی برای شنوندگان آسان کنید. علاوه بر این، تبلیغ پادکست خود در شبکههای اجتماعی باعث افزایش ترافیک میشود. ترافیک به عنوان یک عامل رتبه بندی مثبت در نظر گرفته میشود که به افزایش دید جستجوی شما کمک میکند و به گوگل نشان میدهد که حاوی محتوای مهم و مرتبط است.
گوگل چگونه پادکستهای خود را رتبه بندی میکند؟
گوگل هنگام انتخاب و رتبه بندی محتوای صوتی در برنامه پادکست خود به موارد زیر اشاره میکند:
محبوبیت
- گنجاندن محتوای همیشه سبز مرتبط با شنونده، یا حذف محتوای خبری به موقع در صورتی که آن محتوا دیگر تازه نیست.
- گنجاندن قسمتهایی در مجموعهای که میتوان آنها را نادیده گرفت.
- این که آیا محتوا مربوط به دستهها یا موضوعاتی است که مورد علاقه یک کاربر خاص است.
سئوی محتوای صوتی برای بازاریابان چه معنایی دارد؟
بازاریابان باید روی گنجاندن محتوای صوتی به عنوان بخشی از استراتژی بازاریابی کلی خود تمرکز کنند. به طور خاص، آنها باید پاسخ سؤالات رایج در محتوای صوتی خود را داشته باشند، زیرا گوگل به سرعت در حال سازگاری با ارائه نتایج صوتی برای کمک به پاسخ کاربران است.
چرا سئوی محتواهای صوتی مهم است؟
بازار محتوای صوتی در واقع با سرعت بیشتری در حال رشد است زیرا میزان محتوای صوتی جدیدی که امروزه ایجاد می شود در مقایسه با تاریخ کل وب برابری میکند و این فرصت بسیار بزرگی برای سایتهای بزرگ است. با این حال، با این رشد تصاعدی چالشهای جدیدی برای سازندگان پادکست به وجود میآید. اول، در حال حاضر نزدیک به ۱۲۵ پادکست جدید در هر ساعت ساخته میشود. تنها در سال ۲۰۲۰، بیش از ۹۷۰ هزار پادکست جدید به پادکستهای گوگل اضافه شده است که نشاندهنده بازار کاملا رقابتی در این زمینه است و باید برنامه با کیفیتی ارائه شود.
اهمیت تمرکز بر سئوی صوتی امروزه به این معنی است که وقتی دستیابی به میلیونها پادکست فعال اجتنابناپذیر است، قدمهایی از رقبای خود جلوتر بگذارید. در روزهای اولیه سئو وب، متغیرها و عوامل رتبه بندی لزوماً به اندازه امروز تغییر نمیکردند. با هوشمندتر شدن گوگل و سایر موتورهای جستجو، رتبه بندی برای کلمات کلیدی خاص و رقابتی دشوارتر شد. اگر اکنون تلاش خود را بر روی سئو محتوای صوتی متمرکز کنید، در آینده سود زیادی خواهد داشت.
پرسش و پاسخ تکمیلی