تولید محتوا برای گوگل؛ ۷ کار مهم برای محتوا گوگل پسند!

  • نویسنده : امید ابوالحسنی
  • زمان مطالعه : 14 دقیقه
  • تاریخ انتشار : 1398/12/24
تولید محتوا برای گوگل؛ ۷ کار مهم برای محتوا گوگل پسند!

اینکه محتوا برای گوگل جذاب باشد و محتوای تولیدی ما را در صدر جستجوی خود قرار دهد، انگار دغدغه ی بی پایان بازاریابان محتوا و افرادی ست که می خواهند کسب و کار یا صنعت خود را با محتوا رونق دهند. جذب مخاطب به سمت محتوای تان یک چالش همیشگی است، به خصوص از ­زمانی که جنبه­ ی پول ­بده ­تا­ دیده ­بشیِ پلتفرم ­­های رسانه ­­های جمعی، رو­به ­رشد شد. با این حال، جستجوی ارگانیک (جستجوی یک کلمه در گوگل) همچنان یک روش جذب مخاطب بسیار مهم است.

همینطور که در رتبه ­بندی­ ها بالا می­ روید و میزان ترافیک ثابتی را جذب می­ کنید، چه سیگنال­ هایی بیشترین اهمیت را در جستجو پیدا می­ کنند؟

چطور می ­توانید محتوای تان را به منظور بیشترین اثر­گذاری بهینه کنید؟

این راهنما­ را دنبال کنید، تا هفت سیگنالی را که باید به گوگل (و جستجوگران آن) بفرستید تا بازدیدها را به سمت خود روانه کنید، بشناسید.

تولید محتوا برای گوگل

تصور کنید برای گرفتن شماره­ ی یک دکتر با ۱۱۸ تماس می ­گیرید. ارقام را درست شماره­ گیری می­ کنید، اما آن­ طرف خط یک مکانیک جوابتان را می­دهد؛ سریع تلفن را قطع می­ کنید.

حالا تصور کنید که عبارت “متدهای جدید بازاریابی” را در گوگل جستجو می­ کنید، روی یک لینک کلیک می ­کنید، و با یک مقاله ­ی عمومی بازاریابی روبرو می ­شوید که هیچ محتوای به ­درد­بخوری ندارد.

شما فوراً از صفحه بیرون می­ پرید و گوگل تشخیص می­دهد که بازدید کوتاه شما به آن معنی است، که محتوا چیزی را که دنبالش بودید تحویلتان نداده.

گوگل می­ خواهد محتوایی ارائه کند که کاربران دنبالش هستند. به این دلیل، کارکنان گوگل راهنمای شرکت را ملاک قرار می دهند تا صفحات را بر اساس آن رتبه­ بندی کنند.

راهنمای 164 صفحه ­ای که برای ارزیابیِ کیفیتِ جستجو ساخته شده است. این جور رتبه ­بندی­ های توسط انسان برای آن استفاده می ­شوند که به الگوریتم یاد بدهند چه چیزهایی باید در نتایج جستجو نمایش داده شود.

در جدیدترین نسخه­ ی این راهنما، گوگل بر اهمیت سه فاکتور کلیدی تأکید می­ کند:

  • تخصص
  • اقتدار یا مرجع بودن(در موضوع)
  • قابل اعتماد بودن

به عبارت دیگر، گوگل می­ خواهد به کاربران محتوایی بدهد، که توسط متخصصین تولید شده، نشان دهنده مرجع بودن در موضوع باشند و البته قابل اعتماد باشند.

در بررسی چگونگی تولید محتوا برای گوگل این 3 اصل  را بررسی می ­کنیم و بعد به سراغ چهار سیگنال مفید دیگر می­رویم.

۱- تولید محتوا برای گوگل و تخصص

در قدم اول تولید محتوا برای گوگل شما می­ توانید به گوگل ثابت کنید که سایتتان استحقاق شناخته شدن به عنوان متخصص را دارد.

اولین و واضح­ترین کاری که باید بکنید این است که بخشی در سایتتان را به این اختصاص دهید که موضوع و هدفتان را کامل توضیح دهید.

در این جا، مبحث تخصصی ­تان و پیشینه ­ی علمیِ حرفه­ای ­تان را، که می ­تواند شامل تحصیلات، جوایز و … باشد، بنویسید.

اگر محتوای جانبی­ تان توسط متخصصین نوشته شده است، یک شرح مختصرِ بیوگرافی­ مانندْ در انتهای هر مقاله بیاورید. این قسمت نباید خیلی مفصل باشد اما باید اعتبار تخصصی­تان را افزایش دهد. سومین و احتمالاً مهم­ترین نکته این است که، برند یا نام تجاری­ تان را در سطح اینترنت بسازید.

تولید محتوا برای گوگل

وبسایت شما داخل یک خلاء کار نمی­کند. ربات­های گوگل اینترنت را می­کاوند که ببینند آیا شما جاهای دیگری هم ظاهر می­ شوید یا نه. هرچه گوگل بیشتر این سیگنال­­ های نام تجاری را ببیند، مدرک بیشتری دارد که نشان دهد شما یک متخصص هستید.

طبق گفته­ ی نیل پاتل:

«سیگنال­های نام تجاری به گوگل ثابت می­کند که شما قانونی هستید _نه یک شارلاتان­ مآب. جوری که من می­بینمش، ساخت سیگنال نام تجاری دارد به سرعت به شگرد مهمی تبدیل می­شود که توسط آن اعتماد گوگل را جلب کنید و میزان ظاهر شدنتان در موتورهای جستجو را افزایش دهید. به ­علاوه، ساختنِ ِسیگنال­ های نام تجاری به شکلی مؤثر، حتماً  بر ارزش ویژه­ی نام تجاریتان هم تأثیر مثبتی خواهد گذاشت.»

چطور سیگنال­ های نام تجاری بسازید؟ در درجه­ ی اول، با ساخت و انتشار محتوای با کیفیت بالا در جاهای مختلف.

منظورم چیزهایی مثل پست­های مهمان، پادکستها، یک کانال یوتیوب، حساب­ های شبکه­ های اجتماعی، و از این دست است.

در اصل، شما می­خواهید به گوگل نشان دهید که وبسایتتان بخشی ا­ست از یک نام تجاریِ قَدَرتر و بزرگتر.

۲- اقتدار یا مرجع بودن (در موضوع)

با قاطعیت می­توان گفت که مؤثر­ترین شیوه برای نشان دادن مرجع بودنْ خلقِ محتوای عالی است. یا آن­طور که جان مولر از شرکت گوگل می­ گوید، کلید رتبه­ بندی شدن برای یک عبارتِ جستجویی «شگفت ­انگیز بودن» است.شگف ت­انگیز بودن چه شکلی است؟ محتوای شما باید موضوع را عمیق ­تر و گسترده ­تر از هر چیزی که آن بیرون است پوشش دهد.

در­حالی­که طولانی بودنِ محتوا لزوماً یک فاکتور مستقیم رتبه ­بندی نیست، هر چه یک محتوا طولانی ­تر باشد بیشتر احتمال آن می­رود که جزئیات یک موضوع را پوشش دهد. پژوهش تازه­ای توسط بک­لینکوتصدیق می­کند که درازای یک محتوا با رتبه ­بندی آن رابطه­ ی تنگاتنگی دارد.

مرجع محتوا

نتیجه­ ی اخلاقی این داستان؟ مرجع بودن­تان را با خلق محتوایی که موضوع را از زوایای مختلف پوشش می­دهد به گوگل نشان دهید. اگر می­خواهید به یک محتوای سطحی، کوتاه و آبکی رضایت بدهید، شانس زیادی در رتبه ­بندی شدن ندارید.

۳- تولید محتوا برای گوگل و قابل اعتماد بودن

این آخرین خواسته­ ی گوگل است که جستجوگرانش را به یک صفحه­ی متقلب یا کلاه­بردار بفرستد. خوشبختانه، با داشتن یک سایت مطمئن و ایمن، خیلی سخت نیست که قابل اعتماد بودنتان را نشان دهید. برای اینکه سایت شما برای گوگل قابل اعتماد باشد پیش از هر چیز، باید از پروتکل اچ.تی.تی.پی.اس به جای اچ.تی.تی.پی بر روی وبسایت تان استفاده کنید.

این  کار صراحتاً به گوگل نشان می­دهد، که وبسایت شما احتیاطات لازم را در نظر گرفته برای آنکه تضمین کند اطلاعات کاربران دزدیده نخواهد شد. و بعد از این برای اینکه محتوا برای گوگل قابل اعتماد باشد، مشخص کنید که چه کسی محتوا را تألیف کرده­ است.

از اصیل بودن محتوایتان اطمینان پیدا کنید. این یکی خیلی مهم است: به هیچ عنوان سرقت ادبی نکنید. اگر گوگل تشخیص دهد که شما دارید از یک سایت دیگر محتوا می­ دزدید می­تواند سایت شما را جریمه کند.

تولید محتوای گوگل

د ر­صورتی­که اطلاعاتی مثل ایمیلی برای عضویت در سایت یا اطلاعاتی برای تکمیل یک خرید اینترنتی گردآوری م ی­کنید، از ابزارهای مناسب امنیتی استفاده کنید تا فیلدها، مدارک امضاء­شده، درگاه تراکنش و … را ایمن کنید. اگر دارید از بازاریابی معرف (معرفی محصولات برای ترویج آن) استفاده می­ کنید یا از جنب ه­ای از سایتتان سود حاصل می­ کنید، شفاف باشید و این را بی­ پرده به بازدیدکنندگانتان بگویید.

علاوه­ بر این، شما می­ توانید با نشان دادن داشتن تأیید اجتماعی در قالب نظرات کاربران و اظهارات رضایت­شان نشان دهید که قابل ­اعتماد هستید.

به طور مثال: « با بیش از ۱۰۰۰۰ اپلیکیشن روی پلتفرم ما و بیش از ۲۵ میلیون تومان صرفه­ جویی در هزینه­ های توسعه، به حرف ما کاری نداشته باشید، ببینید مشتریانمان چه می­گویند.»

۴- هدف جستجو

کسب­ و ­کار گوگل، رساندن نتایج مرتبط به جستجوگرانش است. به همین دلیل هم تمرکزش بیشتر بر نیت جستجو است تا انطباق کلیدواژه­­­ های جستجو.

به عبارت دیگر، گوگل نتایج را همسو با چیزی که فکر می­کند جستجوکننده به دنبال آن است ارائه می­کند، نه بر این اساس که نتایج صرفاً لغات جستجویی را در ­­بر­­داشته ­باشند.

برای مثال، وقتی کسی عبارت «گشت­ های تفریحی» را جستجو می ­کند، گوگل تشخیص می­دهد که به احتمال قوی آن شخص در نظر دارد به یک سفر تفریحی برود تا اینکه بخواهد درباره­ی تاریخ صنعت کشتیرانی مطالعه کند.

بنابراین، نتایج جستجویی که گوگل نمایش می­دهد صفحات فروش بلیط گشت­ ها­ست و نه یک صفحه ­ی ویکی­پدیا درباره ی لیستی از مناطق تفریحی.

نتیجه­ گیری؟ محتوای شما باید، نه فقط برای تطابق با کلیدواژه­ های جستجو، بلکه برای تطابق با نیت جستجوگری که پشت آن کلیدواژه ­هاست تهیه شود.

هدف جستجو محتوا

از خودتان بپرسید: «یک نفر به چه منظوری باید این عبارت به خصوص را جستجو کند؟ می­خواهند جواب چه سؤالاتی را بگیرند؟» آنوقت تمام توانتان را به کار بگیرید که آن سؤالات را پاسخ دهید.

وقتی شما محتوای نیت­ محور­ خلق کنید، مشغولیتِ بیشتری هم از جانب خوانندگانتان خواهید داشت.

آنها زمان بیشتری در سایتتان می­ گذرانند و این خودش سیگنالی بالقوه برای گوگل است که نشان می­دهد محتوا با جستجو مرتبط است.

طبق گفته­ ی سم کوزینیتز از هاب ­اسپات:

« زمانی­که جستجوکنندگان یک عبارت را جستجو می ­کنند، چون چیزی که دنبالش هستند همان اطلاعات است، آن وبسایت­ هایی که آن را در اختیارشان بگذارند مشغولیت بیشتری از سوی بازدیدکنندگان دریافت می­کنند. گوگل هم این مشغولیت افزوده را این­گونه تفسیر می­ کند که پاسخ خوبی به پرسش بازدیدکننده داده ­شده ­است، پس رتبه­ ی بالاتری به لینک مربوطه می­ دهد.»

۵- بک­ لینک

بک­ لینک های داده شده به محتوای شما که توسط سایت دیگری منتشر شود، برای گوگل مثل نوعی رأی محبوبیت است که برای شما در نظر می گیرد.

به عبارت دیگر، اگر سایت­ های متعددی به بخشی از ­محتوای سایت شما  ارجاع بدهند {لینکی به محتوای شما در سایتشان بیاورند}، گوگل می­ فهمد که محتوای شما مهم و مرتبط است.

و اما چطور بک ­لینک­ های با­کیفیت بگیرید؟ ساده ­ترین و کارآمدترین شیوه این است که محتوای عالی خلق ­کنید که آدمها به طور طبیعی بخواهند به آن لینک بدهند. محتوایی که شانس بک ­لینک شدن دارد:

  • عمیق­تر می­ شود.
  • موضوعات بیشتری را پوشش می­دهد.
  • در بردارنده ­ی گرافیک ­های با کیفیت است، مثل اینفوگرافیک­ ها.
  • معمولاً در بردارنده­ ی یک پژوهش اصیل است.

برایان دین به چنین محتوایی «سرمایه ­ی قابل ارجاع» می­ گوید. او می­ نویسد:

«مطمئن نیستم چه کسی  عبارت ‘سرمایه­ ی قابل ارجاع’ را وارد زبان کرد، اما این بهترین توصیف است برای چیزی که قصد دارید خلق کنید: یک صفحه­­ با ارزش بالا که اهرمی باشد برای آوردن ارجاعات متعدد به سوی شما.

حواستان باشد که یک لینکِ قابل ­ارجاع از دسته­ ی آن طعمه­ های چرند و چیزی که اسپایدرمن راجع به بازاریابی شبکه­ های اجتماعی به من یاد داد نیست.

بک لینک در محتوا

بلکه محتوایی­ست که آن­قدر عالی، شگفت­ انگیز و مفید است که آدم­ها نمی­توانند جلوی خودشان را بگیرند که وارد داشبرد وُرد­پرس­شان بشوند و لینک ارجاعی به سایت شما را اضافه کنند.»

به عبارت دیگر، محتوایی آن­قدر تأثیرگذار که آدم­ها احساس کنند نارچارند به آن ارجاع دهند؛ به قدری ارزشمند که بازدیدکنندگان خود را نارچار ببینند که وسواس­ گونه آن را استفاده کنند.

نکته: در راستای محتوای تان منبعی به عنوان هدیه در اختیار مخاطبان بگذارید که بیشتر مجابشان کنید. مثلاً، اگر مقاله­ ی مفصلی نوشته ­اید که به چگونه ساختن یک رزومه می­ پردازد، یک قالب رایگان رزومه هم ضمیمه ­اش کنید.

البته خلق محتوای عالی تنها قدم اول است. لازم است با سایت­های با ارزش و اشخاص تأثیرگذار ارتباط بگیرید، تا محتوایتان را به آن­ها بشناسانید.

آن­وقت است که آنها می­توانند به محتوای شما ارجاع دهند یا آن را منتشر کنند. تماس ­تان باید قاعده­ مند باشد.

نمی­توانید به صورت تصادفی و پی­ در ­پی ایمیل بفرستید و انتظار داشته باشید که آدمها به محتوای شما ارجاع دهند.

۶- سرعت صفحه

دلتان می خواهد چقدر منتظر شوید تا وبسایتی بارگذاری شود؟ اگر شبیه اکثر آدمها باشید، بیش از 3 ثانیه منتظر نخواهید شد.

گوگل دارد به ­شکل ­فزاینده ­ای، سایت­ های سریع­تر و قابل­ اعتمادتر را در مقایسه با سایت ­های کندتر رتبه ­بندی بالاتر می­ کند.

ولی چطور می­توانید سرعت سایتتان را بالا ببرید؟ چند راه­ حل ساده وجود دارد:

  • درخواست­ های اچ.تی.تی.پی را به حداقل برسانید.
  • از یک میزبانِ وبِ پرسرعت استفاده کنید.
  • از یک سیستم ارسال محتوا استفاده کنید و امکان ذخیره ­سازی (در یک حافظه ­ی کَش) را فراهم کنید.
  • تصاویر بزرگ را فشرده کنید.
  • فایل­ ها را استخراج و ترکیب کنید.
  • افزونه، اَپ، برنامک، و هر گونه برنامه ­ی شخص سومی را، که زمان بارگذاری را کُند ­می ­کنند، حذف کنید.

تاثیر سرعت در تولید محتوا

برای اینکه بفهمید سرعت وبسایتتان چقدر است از گوگل پیج ­اسپید اینسایتس  (PageSpeed Insights) کمک بگیرید، که هم به ورژن کامپیوتری و موبایلی سایتتان امتیاز می­دهد، و هم توصیه ­هایی ارائه می­کند که چگونه سرعت کلی سایتتان را بهبود بدهید.

سازگاری با گوشی­ های موبایل هم یک سیگنال رتبه­بندی برای گوگل است. اگر برای کاربران سخت باشد که روی گوشی­های موبایلشان از سایت شما استفاده کنند، بدون لحظه­ای تأمل دکمه­ی بازگشت را می­زنند و بیرون می­آیند.

اگر از وُردپرساستفاده می ­کنید، برای تجربه ­ای بی­ دردسرتر، یک افزونه ی فشرده ­سازی در نظر بگیرید که اندازه­ ی فایل­ ها را کوچک کند.

۷- نرخ کلیک و زمان ماندگاری

اگر می خواهید محتوا برای گوگل تولید کنید که توجه آن را به خود جلب کنید، قدم آخر مدت زمان ماندن کاربران در وبسایت شماست.

نرخ کلیک درصد کاربرانی هستند، که وقتی صفحه­ ی شما در صفحه ی جستجوی گوگل ظاهر می­ شود، روی آن کلیک می­ کنند.

زمان ماندگاری مدت زمانی را اندازه می ­گیرد، که از کلیک کردن کاربر روی یک صفحه­ ی نتیجه تا بازگشتش به صفحه ­ی اصلی جستجو طول می­ کشد.

محض شفاف­ سازی، اینکه اصلاً نرخ کلیک و زمان ماندگاری فاکتورهای رتبه ­بندی هستند یا نه قدری مورد بحث است. اما اتفاقِ نظرِ همگانی بر بودنشان، در حال زیاد شدن است.

پژوهشی اظهار می ­کند که رَنکْ­بْرِین (بخشی از الگوریتم گوگل) به نفع نتایجی عمل می­ کند که نرخ کلیک­شان بالا­ است و جاشوآ هاردویک از آهرف استدلال محکمی دارد که زمان ماندگاری یکی از فاکتورهای رتبه ­بندی است.

نرخ کلیک محتوا

با استناد بر آنچه از تأکید فراوان گوگل بر کیفیت محتوا می­دانیم، به نظر منطقی می­رسد که نرخ کلیک و زمان ماندگاری هر دو فاکتورهای رتبه­ بندی باشند.

اگر هیچکس روی یک نتیجه­ ی جستجو کلیک نکند، احتمالاً آن صفحه مرتبط نبوده و نباید رتبه­ ی بالایی هم به آن اختصاص داده شود.

و اگر کسی روی صفحه ­ای کلیک کند ولی فقط یک ثانیه در آن بماند، احتمالاً آن فرد محتوا را غیرمرتبط با جستجویش یافته است.

چطور با هدف کلیک­ خوری بهینه­ سازی کنید؟ روی جذاب کردن عنوان ­هایتان تمرکز کنید.

علاوه بر این، توضیحات متایی بنویسید که جستجو کننده را وادار کند بخواهد بیشتر راجع به محتوای شما بداند.

بهینه­ سازی با هدف زمان ماندگاری به این برمی­ گردد که محتوای شگفت ­انگیزی خلق کنید که کاربران به سمتش کشیده شوند.

محتوای شما باید تمام سؤالات بالقوه ­ی پشت نیت جستجو کننده را پاسخ دهد.

بهینه­ سازی کنید تا بالا بروید

گوگل در انبوهی و شلوغی اینترنت جستجو می­ کند.

خوشبختانه، اگر این هفت سیگنال را مدیریت کنید، محتوای شما می ­تواند بدرخشد: چیزهای سر راستی مثل استفاده از پروتکل اچ.تی.تی.پی.اس تا پرداختن به توضیحات متای مفید.

اما همه چیز خلاصه می­شود به خلق محتوایی عالی که یک سر و گردن از محتوای رقیبانتان بالاتر بایستد.

چنین محتوایی نشانگر مرجع بودن، تخصص و قابل اعتماد بودن شما است و هدف جستجوگر را اغنا می­کند.

این محتوا به­ طور طبیعی بک­لینک و مشغولیت به سمت شما روانه می­کند.

اگر حاضر باشید با هدفِ (ساختِ) این سیگنال های رتبه ­بندی بهینه­ سازی انجام دهید، بی­ شک رتبه ­بندی­ تان بالا می­ رود.

پرسش و پاسخ تکمیلی

سفارش فوری تولید محتوا

تعداد کلمه و مقاله را وارد کنید تا سفارش شما محاسبه شود

درصد تخفیف : 0%
قیمت هر مقاله0 تومان
قیمت کل0 تومان
قیمت با تخفیف0 تومان
پرداخت

با ما گفتگو کنید